lördag 14 november 2009

Blött

Vilket blötväder det är ute. Precis när jag gick utanför dörrn började det falla tunga droppar. Var påväg för att möta svägerskan för en prom runt Nyland. Ringde upp henne & avbokade vår prom-date för det hade börjat regna rejält. Blev en snabb prom & sen in på affärn. Och den ständiga dagliga frågan -middag? Blev så sugen på tacos nu när jag äntligen fått tillbaka min smak ;) Så typiskt att komma på att man behöver handla ganska mycket då jag inte hade bilen, tur vi har nära hem från affärn. Två tunga kassar blev det.
Nedrans regn, vart är snön? Var ett dint litet vitt täcke ute när jag vaknade men nu är det borta. Slask & halt ute. Nästan så jag funderar på att ta fram broddarna tills ikväll.

Händer idag annars då? Nord & syd på tvn, Patrick Swayze är med så tänkte jag måste se den gamla serien. Och så är jue Patrick så snygg där... ;)
Efter det ska jag städa lite & fixa middag tills älsk kommer hem. Han har jobbarhelg så då slutar han sex.
Oj nu börjar N & S igen! Ciao!

fredag 13 november 2009

Fredag 13:e

oooo lite creeeepy om man tänker på filmerna med samma namn.... Annars så tycker jag inte att just den här dagen är särskilt otursförföljd. Snarare tvärtom. Eller är det så att man tycker att den bli tursam efter som man inte haft världens otur????!!!

LESS LESS LESS nu iaf på att vara halvpigg, att vara hemma, att inte träffa folk, att sitta framför datorn/teven... Ja behöver jag tillägga nå´t?

Ska ta en prom med Figo nu, få lite luft. Sen när Mackan kommer hem ska vi fara & hämta chinese food. Ja eller vi, snarare Mackan... Eva & Julia ville ev oxå ha chinamat.

Tänkte sticka klart strumpan idag oxå så kan jag börja på en ny sen :) Fick ett litet tips på hur man kan sticka annorlunda av Carins raggisar som jag fick :) Tror jag ska prova det på nästa strump. :)

Nee prom med voff var det... Ha en bra fredag alla. Och hoppas det blir en tursam dag...
kram kram

torsdag 12 november 2009

Torsdag

Ännu en dag med flunsa i kroppen. Gick en prom med Figo & gick sen ner till pappas & tog med mig J & L för lite skridskoåkning. Ja alltså dom åkte, jag tittade på... Eller coachade dom vad dom skulle hitta på där på isen. L har inte så mycket egna ideér liksom, meeeen isen e juh hal.... man kan jue ramla... haha vilka argument! ;) Nästa gång ska jag vara pigg så jag oxå får åka lite :) Fick mig en kopp kaffe av Eva sen. Skönt att komma ut ur huset en stund... Men när jag kom hem var jag TRÖTT!!!! Somnade medans Mackan fixade mat. E jue torsdag idag så då blev det pannkaka.
Känner att jag hade helt klart inte orkat jobba men huuuur länge ska detta virus hålla sig kvar i kroppen. Tyckte att det lät länge när hon på VC sa att jag skulle vila veckan ut, men känner att hon nog hade rätt. Men skallen början hänga med så där har jag orken men inte i kroppen liksom. haha låter skumt men så är det. Inte lika grötig i skallen idag.
Kanske kan gö lite mytta här hemma imorrn. :) Kan jue städa nåt skåp eller garderob iaf. Gör jue inget om det tar hela dan heller.
Figo e fortfarande en gnällis han oxå. Rackarns grann tk som ska löpa nu... ;) haha Inte lätt inte för lilla voffen då.

Inte haft samma ork idag för blogginlägg... haha tog ut mig igår... ;)

Ska nog ta & se en film nu & sen sussa. Stickningen har legat på is idag oxå, men imorrn ska den bli klar!!!! :)

Ja jag har inget mer vettigt att skriva så BYE BYE!

onsdag 11 november 2009

SYTYCD


Hade totalt glömt bort att ikväll efter Grey´s, ja eller ikväll, bara tio minuter tills dess, så är det säsong spremiär för So You Think You Can dance. Och ni som följt min blogg ett tag vet att det är en av mina favoritserier.

hihi kan man tänka att jag haft liiiiite tråkigt idag... Riktigt spottat ur mig blogginlägg... ;) Hur ska det gå innan veckan e slut...???

Leverans på bron :)

Såhär ser det ut framför mig på rums bordet ;) Stickning in progress.. Notera även febertermometern bakom nystanet... Och såklart nära till telefonerna.... Bara tevedosan, lappen & tv som inte kom med i bild. Annars ser mina dagar ut såhär...

En kul grej! Fick ett paket levererat till min bro idag...
Söta Ramona som skickade hit en massa filmer. Så nu har jag det jag gör, slipper jag se alla skitserier på teven. *tack vännen*
Ramona skickade sin lillasyster med paketet hit men på strikt order från mig att hon INTE fick komma in med det. Huvva, tänker inte smitta med min flunsa...
Tack för att ni gjorde er för ;)
hmm lappen här ovan att inte somna ifrån... haha jag somnar typ till 90% av alla filmer vi ser.(om inte fler...) Och sen ids jag aldrig se slutet. Men idag såg vi faktiskt en film & jag höll mig vaken!!!! Marley & Me, så himla bra. Läste jue boken för inte så många veckor sen. Och på slutet av boken lipade jag hela sista kapitlet. Och även nu i filmen, ojoj. Tårarna rann. Tur jag e hemma & sjuk> alltså osminkad. Så inget smink som rann ;)

Flera filmer på varje skiva & utmärkt vilka jag kan tänkas tycka e bra! Superbra! haha
Blev väldigt glad. En träningsvideo oxå, så till veckan ska det börjas träna Zumba! :)
TACK igen vännen!
Kanske blir en film efter Grey´s!?! :)


Stickning

Gårdagen: Måste bara skriva lite om min stickning. Snälla Eva kom in (på egen risk) igår en snabbsväng. Jag hade kommit till att jag hade stickat hälen på min sock och sen då? HJÄLP!!! Eva var såklart hjälpen... Kom hit i bacillhuset & stickade & visade hur jag skulle göra fortsättningen. *tack snälla* Så nu är det "bara" slätstickningen själva foten liksom kvar. Och sen ska det bli nån specialare oxå frampå tån. Men det är några varv slätstickning kvar som sagt... :) Men verkligen skoj att lära sig, men svårt oxå! Lite pillrigt med alla stickor & veta vart man är. Avig eller rät? haha


Här ser ni EVa som stickar på min socka... Många stickor behövs...

Måste bara visa vad jag fick med posten igår. Ett par raggisar, tjocka & härliga.
Var från min fd svärmor i Övik. Pratade lite med henne på Facebook & då hon hörde att jag höll på att sticka men att jag trodde det skulle ta sån tid innan jag skulle få mina klara så tyckte hon att jag behövde några att värma mina kalla fötter i. Särskilt nu när jag var sjuk.
Tänk när man kan sticka såhär... Supersköna oxå!
Tusen tack snälla Carin. Iofs läser hon inte min blogg men skriver tack ändå! :)

Härlig färg oxå! När jag & mitt ex var tillsamans stickade Carin varsin superfin tjocktröja åt oss, typ lusekofta. Verkligen fin, den har jag kvar än. Typ 11år sen hon stickade den men den e lika fin ännu. Oj.... Vad det känns som tiden gått fort. Men kanske lyckas jag få till kläder sen oxå! haha Man måste som ha ett mål ;)

Nee nu till Bönderna på fyran & sen Grey´s på femman. Tevekväll :)



Oleum Basileum

haha låter som en trollformel eller nå´t sånt... Men är iaf vad sköterskan på VC tyckte att jag skulle prova. För enligt henne så tyckte hon att det fungerade bättre än hostmedicin... Får ge det ett försök :) Mackan får fara in på Apoteket när han slutar & inhandla en flarra :)
Typiskt att bli sjuk nu, för alla verkar som sagt bli sjuka. Telen ringde två gånger imorse, dels om Hemtjänsten & sen andra dagis här i Nyland. Men jag ska som sagt VILA VILA VILA...
Flunsan gör så att jag blir alldeles matt i kroppen & känns som att jag har feber fast jag inte har det. Så faktiskt behövs vilan...! ;) Men vill jue jobba, så nu jädrans ska jag bli frisk. Ska skicka MackanIca oxå & handla massa frukt, med härliga c-vitaminer.
Älskling har haft en trötthetsperiod nu, så jag tvingar honom att äta vitaminer... Tramms tycker han men vitaminer behövs nu när det är mörkt typ dygnet runt... Inte mycket dagsljus nu inte & särskilt ingen sol. Så extratillskott av vitaminer behövs verkligen.
Ska ta mig en kort prom nu med Figo. Vi behöver det båda två! Luft!
Tog min första prom igårkväll. Hade inte varit ute gått då sen fre kväll. Skönt med luft, men ingen lång tur.
Nästa vecka när jag förhoppningsvis e helt frisk, då ska jag ta itu med att börja träna igen. Sagt så många gånger att jag ska träna men det håller ett tag sen hittar jag på massa ursäkter att låta bli. Fram till jul ska jag väl lyckas. Iofs har jag annat mål oxå. Men det håller jag för mig själv :)

Har en gnällande Figo brevid mig. Grann hunden löper... *suck* Igårmorse släppte jag ut Figo på baksidan medans jag dammsög & torkade golven. Tittar ut sen & ingen hund... Så bara att ta på sig & ut & leta. Skit irriterad var jag & svettig efter det lilla städandet. Då har han smugit iväg till grannen ovanför för att som sagt deras tik löper. Hade jag vetat det hade jag inte släppt ut honom men han stannar alltid på bakgården. Dan innan låg han ute flera timmar. Men nu blev frestelsen fööör stor... Hade tom försökt ta sig in till dom, krafsatdörrn. Såfort han såg mig sjönk han liksom ihop... Visste att han hade gjort fel och lommade iväg hem igen.
Så nu står han & gnäller & vill ut... Upp till granntiken... Det kan han glömma! Iaf själv...! Ska ta en prom med honom nu, men lär gnälla lika mycket igen när vi kommer in. Inte lätt inte för hanhundar när det e löptikar i farten...

The Circle

Idag släpps ÄNTLIGEN Bon Jovis nya album. The Circle. Fast jag får vänta några dar med att handla den. Lär jue inte finnas att handla här i lilla Nyland & nu ligger jag hemma sjuk. Men den som väntar på nå´t gott.... väntar länge...!!! haha



Ringde till VC imorse, ja eller för ca en timma sen när jag vaknade. Dom ringde upp ganska snart. Tyckte inte att jag behövde komma in eller oroa mig för svinis eller lunginflammation eftersom febern släppt. Blev tipsad om nå´t receptfritt mot hostan så ska be Mackan inhandla det påväg hem. Skulle lindra hostan, och rösten skulle jag få dras med att den låten som den gör tills vidare. Men eftersom man tydligen smittar än så här lpngt i förkylningen så var VILA det jag skulle göra. Resten av veckan... OJOJ kommer att krypa efter väggarna om jag måste hålla mig inne HELA veckan. Får se hur jag känner mig i helgen, kanske kan jobba då? haha arbetsmyran i mig ni vet! Och har jobbabstinens nu... Men inte jobba innan jag slutat smitta iaf!
Skulle haft en liten träff igen i vår "pysselklubb" imorrn men får bli till veckan. Kan jue inte smitta mina kära med-klubbs-systrar... (kom inte på nå´t bättre ord.. haha)
Nu ska jag gå in på You-Toube & kika på The Circle... ;) Alltid nå´t! :)

Ha en bra dag alla & hoppas ni slipper den här förkylningen!!!!
kram kram

tisdag 10 november 2009

Svinis?

Fortfarande jätteförkyld... Och typ ingen röst, sitter som i halsen den här förkylningen. Dom ringde nyss från dagis i Bollsta, hon presenterade sig & sen -OJ är du förkyld? -Ja aningens tyckte jag. Har knappt nån röst alls idag... Så fick lov att neka till att jobba ons-tors.
SÅ jag undrar kan det vara svinis? Hörde igår att på ett av ställerna som jag brukar jobba på så är det två i personalen som insjuknat i svininfluensan... Kan jag ha blivit smittad där? Hur lång tid tar det isåfall innan det bryter ut? För jag var inte där & jobbade förra veckan utan veckan före det... hmm Ska kanske ringa sjukvården...!!! Jag e liksom jämnförkyld, blir varken sämre eller bättre. Och är jue inne nu på dag 3 i förkylningen. Borde jue börja bli bättre vid det här laget.
Ska ta & googla svinis nu & kolla om det är nå´t som stämmer in på mig...

måndag 9 november 2009

Övik

"pratade" med en gammal väl på Facebook. Vi har pratat länge om att ses men blir som inte av. Och jag hatar när saker inte blir av... Så slutade med att vi chattade men så ringde jag upp henne. Så nu har vi bestämt att ses nästa vecka. Hon & hennes familj bor i Moliden, så ska bli så skoj att se deras hus, träffa henne, barnen & sambon. Snacka lite "gamla" minnen & så. Blir nog att jag stannar över så vi kan dricka lite vin & umgås på kvällen. hihi va roligt!
För ca 8 år sen umgicks vi en hel del. Under min Övikstid. Lärde känna varann eftersom våra dåvarande pojkvänner var kompisar. Var ute tillsammans mååååånga helger & haft en hel del spelkvällar. OJ va roligt det ska bli. Träffade henne & hennes familj en snabbis för två år sen. Då bodde dom några nätter i Kfors på campingen. Var dit då så surrade vi lite. Hann som inte ses just nå mer då för jag jobbade. Sen dess har vi messat & så men aldrig setts nå´t mer. Så det ska verkligen bli roligt.

Ska försöka börja förbereda dagens middag. Tänkte göra gryta så ska fixa köttet så det får puttra lite för sig själv innan resten av ingredienserna ska i.
Känner mig inte så mycket bättre i förkylningen, men roligt att planera roliga saker. Då blir man ändå på lite bättre humör.
Nästa helg ska vi förresten oxå bort och umgås medgoa vänner. Ska med Jonas & Therese till stugan i Docksta. Även ett annat par ska med. Så lär bli en supertrevlig helg det med. Redan planerat att vi ska bowla på lördag dag & så spelas spel (såklart). Bada badtunna lär dom andra göra men dåkan jag säkert fixa med nå´t annat... Nå gott att äta eller så... För jag badar INTE! Så nästa vecka kommer att bli trevlig.

Hoppas jag blir frisk snart, ska jue även ha möte för vår Pysselklubb! ;)

Näe ska kolla till om köttet är tinat.

Sjuk än :(

Verkar inte bli bättre efter att förkylningen & febern slog till rejält i lördags. Mår inge bättre iaf. Fortfarande feber, ont i kroppen/halsen lite snorig. Men som en förkylning. Ont i skallen oxå.
Tror min kisse tyckte synd om mig igårkväll för hon kom & la sig på mig rygg & sen vägrade hon flytta på sig... att lägga sig på min rygg gjorde alltid min förra katt Ineez (RIP blev påkörd för 1½ år sen). Men min nuvarande katt Ziri brukar aldrig komma & lägga sig på min rygg när jag ligger i sängen. Kanske förstod hon vad jag & älskling låg & pratade om kvällen före. Sa att jag kunde sakna Ineez som alltid kom & höll min rygg varm... Lite skumt är det att Ziri då gör det kvällen efter... Kan katter förstå vad man pratar om? Eller så tyckte hon helt enkelt synd om mig & ville väma mig.

Verkar va många som e sjuka nu. Fick mess igår om att jag blivit bokad för att jobba på Nybo, typiskt! Bara att ringa & säga att jag var sjuk. Nyss ringde dom från Hemtjänsten & frågade om jag kunde jobba kväll. NU måste jag bara bli frisk! Vill jue inget hellre än jobba, en liten arbetsmyra är jag nog allt...!!! ;) Men dels behövs pengarna såklart, men jag tycker det är så roligt att arbeta. Och när det är på flera olika ställen också så blir det roligar epå det viset att det aldrig blir trist. Aldrig samma rutiner osv... Så jag trivs att vara tim vikare lite överallt :)

Ska ta & släppa ut voff nu en sväng på bakgården. Tror inte jag lyckas komma ut på prom med honom så älskling får gå när han kommer hem. Men kanske känner mig piggare om en par timmar så kan jag ta en kort prom.
Ska se lite på Våra Bästa År, har inte sett på flera veckor så där lär väl ha hänt en del...