onsdag 20 april 2011

Gravid?

Japp! Vi är ju det ;)
Liiite tidigt än, v11+4 men snart v 12 så lägger ut babytickern här på sidan. Har så tråkigt nu när jag bara är hemma.
Är ju inte så många som är & läser i bloggen heller, så då kan jag lägga ut den redan.
Alla i familjen, vänner, arbetskamrater till både mig & M vet redan om det. Så det är redan många som vet. Och jag resonerar som så, att hade jag inte berättat & det händer något, ja då blir man ju såklart lessen och vill prata om det så då kan jag redan berätta för folk att jag är gravid. Många har vetat ända sen vi upptäckte det i v 5, hihi.
Verkligen en dröm som gått u uppfyllelse, som vi väntat & försökt "få till det" & äntligen hände det :) Ska berätta mer i ett annat inlägg.
Men håll tummarna att allt går som det ska, e ju som sagt liiiiiite tidigt ännu...

Vi var på ett ultraljud i v 9 & allt såg bra ut, den lilla krabatens hjärta slog & h*n var hela 24mm lång...

Det var därför dom helst inte vill skriva ut antibiotika på läkarstation utan istället avvakta, onödigt att ge det till gravida. Så jag får snällt stanna hemma & kurera mig.
Som sagt är det ju så tidigt ännu i graviditeten så jag har inte velat planera för så mycket ännu. Läst mycket böcker om graviditet har jag gjort. Vad får man & inte får man äta osv. Kommer vara supernpga. Så jag hoppas inget händer med det lilla <3 som växer inuti mig. Och går allt som det ska så blir vi föräldrar i början av november, helt fantastiskt om det blir så. Längtas verkligen. Men som sagt, vägen dit är ännu lång så jag hoppas på det bästa. Annars vet vi ju att det funkar för oss så vi borde ju kunna bli gravida igen, har ju försökt i flera års tid så känns helt underbart att det verkligen blivit av. Vill inte heller tänka för negativa tankar, känns som det kan påverka kroppen, så jag tänker positivt men vill inte planera en massa än. Vilket e svårt för mig som är en stor planerare. Skulle redan nu kunns köpa allt som behövs typ, haha. Kikat runt lite på barnvagnar, sängar, kläder, bilbarnstol. Så mycket att sätta sig in i med tanke på säkerhet & dyl. Men ingetkommer inhandlas förran iaf vi är i 6 månader gravid. Får samla pengarna på hög tills dess.

Ska ta & bädda ner mig i soffan nu med en lättläst bok, blir en Harlequin, bra med lite lättlästa böcker ibland.

Kram & håll nu tummarna ett tag för oss <3

tisdag 19 april 2011

Sjukskriven

Tisdag idag. I fredagskväll fick jag feber & tväront i halsen, blev så svullen att jag knappt kunde sova. Feber & halsont även i lördags. Fast med alvedon i kroppen & trevligt sällskap (vi grillade ju hos Mallan) så kunde jag orka med hela dan & kvällen. Söndag blev en slappardag & ingen feber. Men fortfarande jättesvullen i halsen.
Igår var det inte mycket bättre, så sjukskrev mig & bokade tid för halsprovtagning, tänkte att jag hade halsfluss. Men proverna visade inget, men hon kollade sänkan & den var för hög. Men sköterskan tyckte inte att vi skulle boka läkartid utan att komma tillbaka imorrn, alltså idag & kolla sänkan. Hade ju även lite feber, bara 37.3 men lite var det. Så jag var dit imorse & sänkan var påväg ner igen, så det var bra men hade fortfarande feber 37.6, men ingen läkartid tyckte dom behövdes. För dom vill helst inte skriva ut antibiotika i nuläget. Skulle återkomma på tisdag om jag fortfarande var dålig så blir det läkartid. Bara att hoppas att skiten lämnat kroppen innan dess. Less på att olika sjukdomar attakerar kroppen, det går liksom bara runt runt. Inte bara för mig utan för mina andra kollegor på min avdelning & samma med barnen. Så nu hoppas jag att det är sista gången denna termin som jag är sjuk.

Är allt bra på lördag kan jag andas ut <3 hihi

Nu ska jag fortsätta se Big Brother

söndag 17 april 2011

Söndag

Ännu en vecka som har gått, tiden går fort då man har roligt heter det ju...!

Igår 16/4 var det 1 år sedan vi flyttade hit till Byvägen 20. På ett år har det hänt en del saker här i huset.
Firade 1års dagen igår med att inviga årets grillsässong. Blev att vi grillade hos grannen, Mallan har ju inglasad altan så vi kunde "sitta ute" & äta. Björn var i Norge & arbetade så vi fick inviga deras altan själva. Även brorsan & Håkan joinade så det blev en trevlig kväll. Eftersom brorsan fyllde 30 i torsdags så ställde jag upp & körde honom & H till krogen. Va gör man inte för sin "lille"bror... haha Fast skjuts hem fick dom fixa själva, där gick gränsen, så alltför mycket gör jag nog inte alls för honom ändå... ;)

I veckan är det påsk, känns konstigt att påsken är så sent, lite snö brukar det ju vara kvar. Men skönt med en 4 dagars ledighet. 2 dar av fyra är planerad men resten ska vi fixa i huset & i trädgården är det tänkt. Bara vädret är fint.
Långfredag ska vi till mormors i Hsand för påskmiddag & Påskafton har vi bjudit hit pappas på middag.

Nee nu fortsätter Big Brother sen ska jag sussa.