lördag 7 november 2009

Förkyld

Ja som rubriken visar så har jag blivit superförkyld. Kommit eftersom under natten & när jag vaknade så var jag igentäppt i näsan, feber & allmänt öm i kroppen. Förkyld!
Likabra så blir det bortgjort fort. Hoppas det inte blir en långdragen förkylning. Mamma blev sjukskriven två veckor från jobbet pga förkylning men det var inte svinis. Kan det här vara svinis? Visar sig väl isåfall.
Så idag blir det soffläge, trist! Men lite gomat ska vi väl få till ikväll ändå! Men Birsta blir nog kanske inte av imorrn.

Ska kika lite på Melroce Place nu, dom visar gamla avsnitt nu på trean.

Ha en bra lördag alla!

fredag 6 november 2009

Äntligen helg.

Känns underbart skönt att det är helg, och extra eftersom jag har en ledig helg!!!! *yyyyeeeejjjj* hihi Jobbat dom senaste helgerna.
Men blev jue jobb hela veckan så då kan jag unna mig med att ta bort tillgängligheten på Time Care & bara vara en helg. Inte så mycket planerat heller, bara ev besök imorrn av T,J & L & ev sen middag ute på kvällen. Och söndag blir det Bista, så det blir en lugn helg.
Kan behövas för har en förkylning som håller på att slå ut, kan det vara svinis? Lär visa sig...!
Kände redan igår att jag höll på att bli sjuk, halsen ömmade & kroppen (ledern) gjorde ont. Hade ev lite feber igår, men gick över till idag. Men känner nu efter att ha jobbat hela dan att jag inte e riktigt hundra. Kanske bara trött oxå, sovit lite dåligt i veckan eftersom det varit fullmåne.

Jobbade även idag på dagis, föreslog att vi skulle göra fruktsallad till efter mellis så sagt och gjort. Storbarnen fick skära frukt & sen så åt vi först det vanliga mellisfikat (mackor & mjölk), sen blev det fruksallad & glass. Och egenpressad apelsinjuice. Så vi hade en fredagsmys eftermiddag på dagis :) Dukade långbord inne på vår avdelning & så fikade vi allihopa tillsammans. Uppskattat! :)

Dags att göra ett ryck innan jag blir för trött känner jag. Dammsuga, torka golven & damma. Lite middag & sen blir det Idol. Lite stickning ska jag försöka få till oxå. Får se om jag klarar av att göra två saker samtidigt, både sticka & se Idol. Var sååååå mycket svårare att sticka än jag hade tänkt mig. Eva visade mig går då ijag hade svårt att förstå efter enbart anvisnig. hihi Tog med mig stickningen när jag la mig i sängen & stickade några varv, ska förhoppningsvis bli en strumpa... haha Inte det lättaste att ha koll på fem stickor & dels om det är avigt eller rätt, räknar för mig själv avig-rät-avig-rät Så tror inte jag kan sticka samtidigt som det är teve... haha

onsdag 4 november 2009

Kväll

Sitter & halvkikar på Grey´s Anantomy.
Blev bara tröttare så när jag kom hem blev det lite middag & sen har jag slumrat på soffan. Sååå himla skönt! Ska gå & sussa nu, ska upp fem imorrn. Öppnar på dagis 06.00

Natti natti

Trött dag

Tog en klådtablett igår för mina eksem var så kliiga, men kommer efter med tröttheten. blir alltid trött dan efter att jag tagit en sån. Och så har jag lunchrast nu efter att ha ätit med barnen. Det blir man bara tröttare av... Ska ta mig en stor kopp kaffe när jag rastat klart!
Fick jobberbjudande imorrn om att jobba 7.30-20.30, fast redan inbokad på dagis 6-13. Lite synd för många timmar som man får där på en gång... Hoppas dom ringer fler gånger! :)

Ikväll verkar det som att jag & Ramona ska få till en "sticknings-date" hihi. Så ÄNTLIGEN ska jag ta mina första sticknings steg ;) Får la se hur det går som... ;) Men övning brujkar jue ge färdighet...

Näe ska kika runt på lite bloggar innan jag går in till barnen igen!

Ciao!

tisdag 3 november 2009

Dagis jobb

Blev ingen ledig dag idag, Eva ringde från dagis strax efter halvsju. Jag var vaken då men snoozade. Så skönt att snooza minst en gång innan man kliver upp. ;) Tänkte igår att lika bra att kliva upp före sju & förbereda. Fick iaf ligga lite längre för fick jobb indag på Rosa P från 8.30 till 17. Ja eller beroende på när barnen går hem, jag som stänger idag... Ska även jobba här hela veckan ut! Skönt att veta i förväg för flera dar :) hihi å som alltid skoj att jobba här på dagis. Full rulle hela dan. Ja inte just nu då, har en liten rast nu.

Ja blev jue ingen stickning idag, får se när vi får tid till att sticka... Vill lära mig nu!!! hihi känner mig som värsta barnet, otålig! ;) Ska gå in på Ica & se om Anneli på tygaffärn säljer strumpstickor, annars ska jag inhandla det till helgen. Verkar som det blir en Sundsvallstripp på lördag.

måndag 2 november 2009

Min dag

Ställde väckarn igårkväll, ja eller alarmet på mobben... Finns det nån som fortfarande använder väckarklocka?
Ställde iaf mobben på 6.40 fast jag hade inget jobb inbokat idag. Klev upp, duschade & blåste håret, då ringer mobben... Jobb på Hemtjänsten -Yttre. Bara att hoppa i kläder & bege sig iväg. Skönt att slippa bli väckt av telefonen. Ska fortsätta göra så. Kanske inte så ofta man får jobb så men då är jag förberedd iaf, och blir det inget jobb är det bara att lägga sig igen. Eller så är det ett bra sätt att försöka komma upp i tid varje morron. Inte fel det heller. Och kanske bli lite mer kvällstrött. Blev iaf jobb till fyra, härligt! Nån minut efter att ena hemtjänsten ringt så ringde det från andra hemtjänst gruppen här i Nyland. Men kan jue inte dela mig & vara på två ställen... Synd egentligen... ;) Hoppas bara det dyker upp mer jobb i veckan, jaja lär jue visa sig.

Har varit på strumpsticksjakt. Pratat stickning idag hela dan, men både vårdtagare & personal. Slutade med att Mirjam (som jag jobade med) blev så sugen att sticka igen att hon kutade över till Ica & köpte en par nystan. Fick meddelande på Fejjan av henne, halva sockan klar. Jag VILL OXÅ kunna sticka... haha Minns att jag fick stickor av min mormor för många år sen. Både strumpstickor & andra, men har jag dom kvar? Nix! Har gått igenom båda våra förråd & kom på att jag nog hade dom hos mamma & att dom blev sålda vid hennes flyttloppis. För jag behövde minsann INTE dom! Ack vad jag bedrog mig där! Men finns nya att inhandla. Imorrn om jag inte får jobb ska jag ner till Ramona & då ska det provstickas. Då vi båda vill lära oss sticka, och hon hade minsann sparat stickor hon. Den som spar hon har... ;) Just den här gången, -strumpstickor! hihi
Var iaf in på Ica & köpte en raggsocksnystan så jag e redo för att lära mig. Lär jue inte bli så bra resultat på en gång antar jag, men en kul utmaning. Var ner till pappas en sväng för att se om Eva hade kvar sina strumpstickor men inte heller där hade jag nån tur. Hon hittade massa garn & sånt men INGA stickor. Tecken på att jag inte ska sticka???? haha NEJ! Bara otur.

Dax att sussa nu. Ställer mobben på halvsju så får jag se om det blir nå´t jobb eller om det blir stickning hos Ramona :)

Kram & natti

söndag 1 november 2009

Slö dag

Ja som rubriken avslöjar så har det slöats idag. Var så trött igårkväll när jag slutade jobba.
Hämtade hem voff som hade haft ännu en superdag på Glasbruksgatan. Sen blev jag bjuden på lite kvällsmat innan jag styrde kosan hemåt. Blev så sent & eftersom lillasyster var vaken så ringde jag upp henne & surrade medans jag prommade med Figo. Tycker inte om att vara ute & gå själv efter tio på kvällen... Tur man har en kvälls´vaken lillasyster, hihi Klockan blev nästan tolv innan vi la på, söt jäntan!
Började läsa lite men somnade nästan, så likabra att släcka. Vaknade i vanlig ordning tjugo i sju, tvingade mig själv att somna om. Sov till tio!!!! Underbart!!! Sen har det inte blivit mycket gjort. Massa tvtittande, fick kaffebesök av Marina strax efter tolv. Så hann med att umgås lite. Hon började jobba två så då följde jag & Figo med henne på vägen. Vi behövde prom, och så skulle jag handla :) Handlingen tog tid då massa kända ansikten var på affären, många att surra med. Tur Figo är så snäll & sitter & väntar. Sen lite mer prommande & så hem. Hann bara innanför dörrn så kom älskling hem.
Eftermiddagen har jag spenderat framför teven, förutom avbrott för att laga mat. Kycklingpaj blev det ida, ett nyttrecept. Och den blev jättegod, fast det var räkor i den & jag är inte jätteförtjust i varma räkor. Nästa gång byter jag ut räkorna mot färska champinjoner.... ;)
Sett massa "skräp" på teven idag. Men så skönt att bara slappa & ladda batterierna en dag. Jobbat sju dar nu så var behövligt med en vilardag.
Nacken spökar fortfarande men bättre iaf. Än har jag inget jobb imorrn så tänkte försöka byta gardiner (som jag skrivit så många gånger tidigare...)
Skumt. Natten mot lördag drömde jag en massa drömmar om björnar. Jättelänge sen jag gjort det nu... Min skräck är skogen & björnar. Och Mackan var jue i skogen på älgjakt, som sen visade sig nästan bli björnjakt... Mackan ringde på eftermiddan och berättade att dom hade haft en björnhona & tre björnungar på jaktområdet. En som satt i ett jakttorn som fick se dom alldeles när dom knatade förbi. Men alla björnar som får skjutas är fällda så blev till att snällt titta på dom. Sen avbröts jakten & alla skyndade bort från området. Huvva!!!! När Mackan ringde & berättade fick jag gåshud, tur det gick bra. Inga arga björnar... Och när Mackan berättade att det var han som var hundförare, uscha!!!

Nu ska jag se klart filmen jag tittar på.