fredag 12 juni 2009

Fredag

Lägger ut några bilder på syster. Vill inte lägga in bilder där andras barn är med, vet jue inte om dom vill synas på nätet. Men Julia får jag lägga ut bilder på :)







Kom precis hem efter att ha varit på Nylandsskolans avslutning i Ytterlännäskyrkan. Syster gick ut femman så jag ville verkligen vara med & kika då. Till hösten början hon sexan & då början hon i högstadiet. Stora tjejen nu minsann. Själv gick vi ända till sexan i Nylandsskolan.

Ska skynda mig att dammsuga nu & sen ta en prom med Figo ner till pappas. Fota även dom andra flickorna.

torsdag 11 juni 2009

Jobbat

Skulle ha jobbat 12-16, men en i personalen bidde sjuk & åkte hem & frågade om jag kunde ta hennes 16-21.30 -Självklart! Behöver pengarna även om jag egentligen inte hade tid att jobba kväll.

Började hem ommöbleringen igår iaf, höll på till fem imorse... haha När Mackan kom hem hade jag tömt bägge rummen på allt utom det jag behövde hjälp med. Bäddsoffan & datapryttlarna & databordet. Det grejjade vi med till fem imorse. Så orkade jag inge mer... Upp elva & sen iväg & jobba till halvtio. Så nu ska jag försöka få fint här hemma, göra isgrogg & så sillinläggning. Så bara att sätta fart!

Hoppas ni haft en fin dag. Blev jue sol framåt kvällen iaf :)
Kram

onsdag 10 juni 2009

Ikea

Fick nyss tel samtal från Em & Hasse som är på Ikea. Om det fanns skulle dom köpa tre tavlor & ramar till oss, och ett överkast. Som jag tittade på när vi var ner & köpte sovrumsmöblerna, men inte köpte då. Överkastet är bara ett billigt i filt tillsvidare. Måste hitta en "glansigare" som passar bäddmåtten. Fastar det inte så mycket katthår. Vårt nuvarande har vi haft i måååånga år och fullt av katthår. Krymde oxå lite i tvätten en gång så numera är det lite snett. Skönt med ett nytt... Och allt fanns som tur var. Satt över pengar direkt. hihi så nu är det nästan klart sen i vårt sovrum. Ska upp nån till bild på väggen men den är inte knäppt än... ;) Tänkte Em skulle få ta lite svart-vita foton på mig & Mackan tillsamans & blir nån bra så tänkte vi hänga den i sovrummet på sista tomma väggen :) Har nästan inga bilder av oss ilag så skoj om det blir nån som blir fin.

Näe fortsätta med städandet... Ville ba ha en liten break! :)

FEST! VÄLKOMNA!

Till helgen ska vi parta lite både fredag & lördag. Så om nån känner för att joina så görne! ;)
Grillar båda dagarna så bara att komma! :)

Onsdag

Mitt i veckan, lilllördag :)
Regn & regn & grått & trist. Innedag där allehandla pyssel blir göra. Dax att ta itu med det där rumsbytet jag nämnde tidigare. Helgen gick jue bort då det var tänkt jag skulle fixa det.
Igår blev en dag i sällskapets tecken :) Tog en prom med Figo & tittade in hos Eva & barnen(pappa jobbade) & drack kaffe & surra en stund. Va påväg till Trägårn sen för att ev köpte en par perenna blommor & då ringde Marina. Så fick sällskap att välja blomster sen gick vi hem till mig & drack kaffe. Marina fick även äta upp resterna av rabarberpajen. Bra d så slapp jag...! ;) Mallan & Jolly kom oxå så vi käkade tonfisksallad alla sen. Vid halvnio bröt tjejerna upp, så jag gick med Marina hem mot Strandvägen. Provade stigen som går nere vid Nylandsgården, där kan jag faktiskt tordas gå själv!!!! :) Va som uppe i varv sen så tog turen förbi hamnen & vägen förbi Nylands trä & sen bortöver & sen nedanför skolan & hem. Vart uppvärmning före boxaerobics videon som jag köpt. Körde ett pass men var ganska svårt. Dels pratade dom engelska & sen så hade dom ingen genomgång direkt av rörelserna utan körde på. Gick inte alls att hänga med men gjorde lite egna rörelser eller sprang på stället lr höga benlyft. Så träning blev det ändå. Och så e vårt teverum liiiite för litet för vissa sparkövningar men körde lite ändå. De flesta övningarna kunde jag göra så blev en bra träning ändå. :)

Ska ta & lägga in tomatsill oxå i eftermiddag. Tänkte äta sill när Wille & Jennie kommer ner på fredag på dan. Och på kvällen blirne grillat.

Och nu väntar flytt av rum för mig.

Ciao!

tisdag 9 juni 2009

Ormar

Mackan sov länge idag så blir ingen prom runt Blå Stigen idag. Hade funderat på att gå Antons stig men törs inte gå där själv. Och hörde nu av en granne att det tydligen e mycket orm där. Inte kul för vare sig matte eller voff. Särskilt inte för voff, tänk om han skulle bli biten av en huggorm, hemska tanke! Näe får bli prom i Nyland då. Runt Hammar går det jue inte heller att gå då dom håller på att grejja med storvägen. Framåt kvällen får det bli en prom runt Rossön.

Vet inte vad dom har för maskiner dom som håller på med vägen men när dom kör igång en så skakar hela huset & varje pinal. Porslinet slår i skåpen & rutorna skallrar. Kändes ett tag som att hela huset skulle rasa ihop som ett korthus... Nu har dom iaf förflyttat sig närmare hammar så nu står huset stilla igen.

Ska ta den där prommisen med Figo nu. Tänkte stanna till vid trädgårn här i Nyland oxå bara för att se vad dom har. Inte mycket där inte men kanske nå´t... Så synd att dom inte rustar upp stället & försöker att det ska se fint ut där. Och att blommorna skulle få va fina. Ofta om man går dig så är blommorna i akut behov av vatten & hur trist ser inte utsidan ut? Får se om jag tar en bild när jag går dit. Så ni får se själva... :)

Sovit?

Sovit bra dåligt inatt. Inte bra då utan dåligt...
Gick & la mig vid tolv läste en stund. Men svårt att komma till ro då dom håller på med storvägen utanför fönstret typ. Lyckades somna tillslut men imorse var dom igång igen. Så sovit en orolig sömn, ni vet en sån sömn som inte gör en nå´t gott, bara att man blir tröttare, drömt en massa skumma drömmar oxå. En minns jag iaf nu, var att jag var på en fest där det var supermycket folk. Och många som jag känner var även där, va nästan som en cirkusområde, med både spåtant & sånt. haha vilken fest! Men jag skulle vara nykter & köra för skulle parta dan efter jag, så gick mest omkring. Sen ska en killkompis ut & köra lastbil & vi e några som följer med. Och vad händer? Före oss ligger två lastbilar som kappkör & dom krockar såklart, & vi kanar in i en buss. Men gick iaf bra. Så då känner jag att NÄE NU VILL JAG HEM!!! Börjar gå tillbaka till festområdet & samtidigt ringer jag Mackan för att säga att nu far vi hem. Då precis händer en ny bilolycka & bilarna kanar mot mig, Jag börjar springa upp i dikeskanten som & sämtidigt säger jag hela tiden JAG ÄLSKAR DIG till Mackan. Men lyckas precis undkomma bilarna som kommer farande. Sen vaknar jag... Usch vilken otroligt jobbig dröm. Minns juh inte varje liten detalj men den började med att jag var & praktiserade & sen var det två tjejer som bjöd på fest, hux flux var vi på den där festen & så börjar en himla massa bekanta både från förr & nu dyka upp.
Tror det där med bilarna kommer från att det jobbas för fullt på storvägen. Hoppas dom e klara snart, så man får sova inatt iaf... Så sitter här nu sömndrucken med drömmen kvar i bakhuvudet. Och tänker att jag kommer aldrig åka lastbil i fyllan. Fast det lär juh inte hända ändå...

Idag väntar prom på berget, när Mackan vaknat. Och så ska här pluggas.

Ha en bra dag alla. Solen skiner faktiskt här igen men det är blåsigt, men solen skiner iaf. :)

måndag 8 juni 2009

Måndag

Ny vecka påbörjad igen. Inte länge kvar nu tills midsommar.
Faktiskt varit liiiite varmare idag, fast blåst ändå.
Klev upp vid nio, mailade in en par skoluppgifter. Sen blev det en prom på berget, Blå stigen. Mackan skulle guida mig & Em runt, för som jag skrivit i tidigare inlägg så är vi båda inte allför förtjusta i skogen... Gick bra typ 3 kilometer men sen lyckades Em på nåt vis trampa snett då hon joggade en bit. Så sen blev det lugn takt de sista 2 kilometrarna. Foten svällde upp & hon linkade fram stackarn. Va på apoteket sen & köpte lindor så jag kunde linda foten på henne. Men den verkar inte må alltför bra. Läkarbesök står nog på dagordningen för fossingen imorrn.

Min fot bultar den med. Hoppas att stickan e påväg ut nu av egen maskin...

Satt en stund ute & njöt av solen idag på baksidan. Inte lika blåsigt där. Och passade på att rensa lite i mina hemska spindelrabatter. Älskar mina rabatter men som Mackan brukar säga. Varför ska du ha rabatter när du inte kan rensa?
Inte lätt att rensa ogräs då det verkligen kryllar av spindlar & en massa otäcka små djur där i & ovanpå jorden. Huvva vad jag skrek & sprattlade idag då spindlarna kommer fram. Inte så trevligt! *ryser* Men nu är det mesta gjort. E lite perenner som inte klarat vintern så blir att inhandla lite nya blommor. Rabatterna ska bli så fulla av blommor att ogräset inte har nån stans att växa & då slipper jag rensa. Låter som en bra idé eller hur? ;)

Mackan jobbar em denna vecka alltså 15-01.30 så har haft en eftermiddag för mig själv. Gjorde tonfisksallad & mums vad god den blev. Längtas redan till middagen imorrn då det blir dagens rester... haha Massa gosaker i den salladen. Ångrade dock att jag inte köpte vattenmelon också, så himla gott & fräscht i sallad tycker jag.
Erica idag har jag ätit massor av färger... ;)

Figo har varit helt knäckt även idag. Blev nog mycket för honom att vara i Ramsele med husse hela helgen. Flera andra hundar & människor att följa. Och fyrhjulingar att jaga... Här har vi inte en hund som jagar harar eller älgar, näe han jagar maskiner. Kanske kan få honom att fixa en ny bil till matte... ;) En mustang vore jue inte helt fel, *fniss*

Dax att sussa efter en lång dag. Imorrn blir det plugg!

Natti natti

söndag 7 juni 2009

natti

Dax att sussa. Inte fått många knop gjort i helgen.
Följde med Em på en tur på berget idag. Men joggade inte, varken kroppen eller foten orkade nog med det. Så blev en rask prom istället.
Fick en sticka rakt in i högra foten förra söndan. Rakt in på insidan av foten där huden e som tunnast typ. Har provat att få ut den med nål men den sitter så långt in & dessutom rakt in. Inte snett som de flesta stickor brukar göra. Så går inte allt att gräva ut den. Och nu har den börjat göra bra ont oxå. Vet inte hur jag ska gö med den? Lämna den på plats tills den blir riktigt inflamerad? Eller måste jag ringa läkarstation? Känns fånigt för en sticka. Men den var ganska grov 6 så rakt in i huden. Så om den blir tillräckligt inflamerad borde den jue kunna gå att få ut lr? Lr måste jag gå dit så de kan karva ut den. Hemska tanke! Tycker verkligen inte om stickor, fånig på sånt där jag.
Hmm får se hur det ser ut & känns imorrn. Men som sagt känns fånigt att ringa till läkarstation pga en sticka i foten...

Jäjä nu väntar sängen.

Kram & natti

Bilder från Sollefteåhelgen

Kom på att jag inte lagt ut bilder sen förra helgen. Inte så mycket att komma med kanske men blir mest lite ego bilder...

Jag & Mallan inne på toan på bowlingen... Behöver kanske inte tillägga att klockan var nästan två... ;)




Jag & Julia. Världens sötaste lillasyster som börjar bli stor minsann, går ut femman nu på fredag:) Tänk va åren går fort...

Jag som sitter & väntar på grillat, fyra på morron... Lagomt trött & full... ;)



Söt Julia igen :)



Å en sista bild på oss. Vädret va gudomligt även på söndagen. :) *BusJulia* :)



Gardiner

Har äntligen beställt nya gardiner till tvrummet. Sagt länge nu att jag skulle göra det, så nu slog jag till. Fick erbjudande från Jotex om halva priset på en vara. Perfekt jag som sett ut en kappa jag ville ha men kände att det blir lite dyrt. Men nu fick jag den för halva priset. Hoppas den kommer fort. :) Vi har så långt fönster där oxå. Nästan 4m med både fönster & dörr. Har längder där nu men e skitirriterande varje gång man går ut. Vilket blir extra mycket nu på sommaren. Så en öljettkappa blir perfekt där. Beställde även två kappor till, men dom var billigare. Tänkte ha en i lilla köksfönstret & så en i fönstret i korridoren. Ljust & fint med kappor. Köpte även matchande längder till andra köksfönstret. Men i den kortare varianten, bara 1.60. Blir lite luftigare då vid köksbordet. :) Blev typ 500 spänn för allt & det kändes som ett bra pris. Alltid kul med gardiner.
Va även in på Ginza igår & beställde hem en träningsvideo. Boxaerobics eller vad den hette. Får se om det bli mer tränat då. Vill ha nåt med lite fart i. Pilates i all ära men jag vill liksom röra hela kroppen & svettas. Men då har jag iaf två val att välja mellan. :)

Nu ska jag ta mig en titt i tvättstugan.

Solen skiner så kanske sätter mig ute en stund idag :)