lördag 23 januari 2010

Lördag

Somnade ganska så på en gång igår. Skönt! Men imorse var det lite trögt att hä upp sig från värmen i sängen.
Fick lite städat gjort här men inte så mycket. Lite slut med feber i kroppen, täppt näsa & svullen hals. Men nu e iaf vårt nuvarande hus visat för ett par så får se hur det utvecklas. Annars sätter jag ut annons på måndag kväll.
Tycker det känns lite vemodigt att sälja oxå. Har trivts så himla bra här. Lite fix har det gjorts & massa planer har jag haft. Men som liten tomt, jag vill ha en stor tomt. Och ett två plans hus. Vilket vi snart kommer att få... ;) Större tomt med utrymme att fixa & doona, och även två våningar...
Nu ska jag sova en stund. Helt slut nu efter städning, husvisning, ätit middag & surrat i telen. Så nu blir det soffan resten av kvällen. Fick tyvärr ställa in träffen med brudarna ikväll, men försöker igen nästa helg :) Har ingen ork heller att vara så social. Ska vara social med älskling, haha ligger i varsin soffa & halvslumrar... ;)

fredag 22 januari 2010

Äntligen kväll

Natten som var har varit orolig. Sov som vanligt inte många timmar, och drömde otroligt otäcka mardrömmar. Nu minns jag inte vad det var men handlade om oron att inte få det här radhuset sålt. Usch! Tänk om vi inte får det sålt :( Men inte tänka så! Ska tänka positivt.
Och en sak som är positiv är att vi ska ha en liten visning imorrn kl två för eventuelle spekulanter :) Känns spännande. Hoppas det kan vara av intresse, så behöver vi inte annonsera ut det... Vore jue bara såååå bra.

Annars har min dag/kväll bestått av att arbeta. När jag stod i duschen imorse vid halvsju ringer telen, hemtjänsten som inte har nån att ta ut. Fast jag kunde jue inte för skulle redan jobba på dagis till fyra. Sen ringer chefen där på hemtjänsten & frågar om jag kan tänka mig jobba från fyra till halvtio. Visst! Pengar blir det & var ändå rätt så lungt på dagis idag. Ganska så lite barn, & så hade jag vilan oxå. Så fick halvslummra en timma. Var jue bara hur skönt som helst.
Blev lite mer sprutt på kvällen när jag jobbade på hemtjänsten. Hann precis bara kasta i mig maten. Men hann jue äta iaf! ;)
Surfat runt lite nu på nätet, å så såg jag utröstningen av Let´s dance.
Dax att sussa, imorrn väntar en massa skojigheter :)

Först lite städning så vi kan visa upp radhuset vårt, sen blir det tjejkväll. Om nu min förkylning inte blivit värre... Tjock i halsen nu & lite halvfebrig & täppt i näsan. Men med förhoppningsvis en god natts sömn så e jag piggelin imorrn :)

Natti natti

torsdag 21 januari 2010

Jag igen...

OJ vilken kontrast det blev med dom föregående inläggen... Först bortplockat & vårfint & så julinlägget. hihi Skumt! Men då fick ni se hur det ser ut nu & i julas. Kul att komma ihåg för mig sjölv. haha lär jue mest vara jag som bryr mig. E så fånig att jag alltid måste fota hur jag "pyntat" för att komma ihåg & kika ett annat år. Älskar julen å skoj att komma ihåg hur vi hade det ;)
Ja jag vet jag är skum!!!!!! ;)

Julfint ;)

Jo ni läste rätt... Julfint!!!!!
haha kom på att jag tidigare hade tänkt lägga in lite bilder med hur det såg ut här med mitt julpynt. haha kom på det nu när jag la in bilder från huset...
Så hmm här kommer det, liiiite väl sent då. Men så här hade vi det under julen iaf ;)

Bardisken blev hemvist för många av mina tomtar;) Ingen drinkning under julen vid disken... ;)


Hittade en jättefin ljusslinga på Rusta jag fick lov att köpa. Tycker den lyste upp så fint vår "öppning". Hmm ni ser jag har MYCKET jul. hihi



Även på toan blev det lite pyntat ;)




Öppningen sedd från tvrummet :) Jul överallt, bara Zixten som inte ärjuldekorerad. Älskar vår röda slinga runt dörren/öppningen. Riktigt juligt blir det av den.


Mitt tomteland :)
Såklart vårt tomteland men det är jag som tar fram/bort alla tomtar & mitt intresse så därför skriver jag mitt. Jag e glad att Mackan e så pass snäll att jag får drälla fram alla tomtar & pynt & julgardiner i alla fönster, stakar, stjärnor, glitter & andra attiraljer som gör julen... haha Tur jag hittade en snäll karl! :)


Ja så såg det ur hos oss julen -09 :)






Radhuset

Sitter, ja eller snarare ligger i sängen..., å funderar på hur jag ska skriva radhusannonsen & vilka bilder jag ska ta med... Svårt! Har inte hunnit leta fram bidler från utsidan & insidan skyndade jag mig när jag kom hem från jobbet idag att ta några bilder på. Svärisarna skulle jue komma på middag vid fem & jag slutade halvfem så hem & fotade. Älskling stod för middagen idag.
Lägger in några bilder här sen som visar lite av huset. Kan man ha med nån av dom? Tyck gärna till... Ska lägga in annons på blocket imorrn... Å så sätta upp lapp på Ica, ska surra med några av grannarna oxå som iaf tidigare visste av några som var intresserade. Jalla jalla...!!!! Vill jue att husköpet ska gå i lås så då måste vi bli av med vårt nuvarande hus. 160 000:- tänkte vi oss.
Tvrummet fotat från hörnet. Svårt att få med mycket på bild & så hade det blivit mörkt innan jag kom hem...

Matavdelningen fotat från hallen & man ser även bardisken & tvrummet & in till gästrummet.


Sovrummet, där det är omtapetserat, nya lister & nytt golv :) Älskar fondväggen så den kommer jag att sakna... :(


Från annan vinkel.. Här kom Figo med oxå... Han kommer inte med huset...Men undrar vad i hela friden matte pysslar med...
Utanför i hallen är det dubbla par med garderober & till vänster utanför sovrummet ligger badrummet.



Målade om inne på "lilltoan" lila blev det. :)
Ja några av bilderna jag hann med idag. Svärisarna kom när jag stod med kamera & stativ, blev lite smått rädda tror jag. Men dom behövde inte vara med på bild... ;)
Ska försöka ta några till bilder imorrn & leta fram bilder från utsidan. Är jue iaf 100kvadrat, 4 rum & kök, ett badrum & en toalett, garage, hörntomt, nybyggd altan, nybytt diskmaskin... Ja jag vet inte riktigt hur jag ska få till annonsen än. Och så är det reparationsfond med ca 5000:- så det finns pengar att göra om lite här för den som köper. Skulle fått med det oxå...
Hmmm måste fundera tills imorrn hur jag ska skriva & vilka bilder som ska med...
Imorrn väntar dagisjobb igen fast på andra sidan mot för vad jag varit idag. Imorrn ska jag jobba på samma sida som barnen går på som vi ska köpa huset av. Ja föräldrarna vi köper av men kommer iaf träffa dom imorrn. Känns lite konstigt. Träffat som så många gånger & nu ska vi köpa hus av dom, fått en sak gemensamt. Hoppas dom inte ångrar sig... ;)
Tänk för bara 1½ vecka sen satt jag & Mackan & hade funderat ut hur vi skulle renovera hallen/korridoren & matplatsen & köket här i radhuset :) Tur vi inte hann fara & köpa material. Kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle köpa ett "riktigt" hus. Bara hur underbart & overkligt som helst... haha Men inget e klart förrän onsdag. Ska besiktiga huset på tis & skriva kontrakt på ons. Så nu får inget komma emellan & så MÅSTE vi försöka bli av med detta.
Ska läsa lite i min bok Sekten nu & hoppas jag sover bra inatt. Halsen har börjat värka så hoppas det inte är något som bryter ut. Ska jue ha tjejfest på lördag ;)
Kram & natti natti




Torsdag

Sitter & har lunchrast nu på dagis. Sov rätt så okej inatt men inte bra. Bra kommer jag att sova till veckan då allt är klart. Kan jue ÄN hända något som gör att husköpet inte blir av, så fira riktigt gör vi till veckan. Eller så får jag "för-fira" på lördag. Ska ha tjejfest med lite supning & spelning. Så får fira huset då. Ååååh vad det känns underbart/konstigt/härligt/spännande/lite skrämmande... Ja massa känslor på en och samma gång. Ett stort steg här i livet, hoppas bara vi får uppleva nästa stora steg oxå som är kvar sen då. Barn såklart! :) Det visar sig. Nu kommer jag ha något att sysselsätta mig med iaf... hihi va skoj att renovera för en själv. Och i huset är så mycket redan renoverat så blir skönt att slippa ta itu med köket & badrummet utan mer finlir på nedervåningen. Kommer såklart att vilja byta tapeter i rummen... Men det vill man jue vart man än flyttar... Sen innan vi flyttar in ska det målas. Träpaneler nu i trappan upp, i hallen uppe & i sovrummet. Till att börja med ska det målas vitt. Sen är det bara att flytta in. Så får man känna efter sen hur man vill göra. Och vi kommer att flytta in typ i mitten av april så då blir det trädgården sen som ska fixas med. Ooooh får fjärilar i magen av att bara tänka på huset.
Fick såklart fara förbi där igår påväg hem från Kramfors, precis så ringer en vän. Frågar vad vi gör. hihi sitter i bilen, ooooh nu kör vi förbi "vårt" hus... Fick skratt tillbaka. Men det e snart verkligen vårt hus, känns lite overkligt. Hoppas allt gå i lås nu så vi blir av med vårt radhus..
Nån som vet av nån som vill köpa radhus???? Hör av er isåfall. Ska ta lite bilder & sen sätta ut annons på blocket & en lapp på Ica tänkte jag. Och så prata med grannarna. Måtte vi bli av med huset... Nu är jag nervös för det istället... ojoj Kommer ha magsår innan allt e klart. ;)

Ska in till barnen igen nu.
Slutar halvfem sen får vi middagsgäster, svärisarna ska få lite käk & så måste vi jue surra hus :)

onsdag 20 januari 2010

Kväll


Nerverna har börjat att lugna ner sig & inatt kan jag kanske för första natten sen förra veckan sova en god natts sömn. Har verkligen INTE sovit bra, drömt massa konstigt i mina drömmar...
Men på tisdag e nog det mesta klart, och iallafall så e huset borttaget från internet så ingen fler kan iaf komma in & buda. Men kan jue ändå hända nå´t innan dess, så firar inte riktigt än... ;) Bara lite har vi firat. Hade en en inbokad träff hos Thess & Jonas idag efter jag slutat jobba, så blev lite försenad dit. Men köpte hem köpmat & gofika att fira med. hihi Å såklart fick vi fira dom oxå till lilla Alice som e född den 9 januari. ojoj vilken söt tös. Så dubbelt firande e aldrig fel ;)
Och så har jag surrat järnet i telen... Gissa om vad???? ;)
Tack alla för alla telefonsamtal & sms :)

Har nyss färgat håret (mörkbrunt) & så har jag förberett en konsumpaj att ta med & bjussa på på jobbet imorrn. Ska vara på "mitt" dagis... Så verkligen skoj att få bjussa på lite gofika för att fira. Messade en par i personalen om att husköpet gått igenom så dom ringde upp & grattade. Kul! Ibland känns det trist att inte vara anställd, ha arbetskamrater å så. Men känner mig hemma på dagiset, där kan man vara sig själv så kändes så roligt när dom ringde å grattade & skickade mess :) Och igen tack alla mina fina vänner för alla glada sms :)

Näe om jag skulle försöka sova lite


Kram & natti

VI HAR BLITT MED HUUUUUS!!!!

ojoj vilken märklig känsla. Allt har gått vägen hitills, å när mäklaren ringde idag & sa att säljarna godtagit vårt bud & att huset e vårt visste jag inte riktigt vart jag skulle hä mig... Helt paff & alldeles överlycklig! :)
Så på måndag skriver vi papper & tisdag blir det besiktining. Lite omvänd ordning men ska skriva ett tillägg i kontraktet att vi ska besiktiga huset innan det blir riktigt klart.
Men jag e sååååå glad!!!! :) hihi

tisdag 19 januari 2010

Min dag


Har varit seeeeg. Gör inget annat än väntar. Livet har liksom stannat upp. Får inget vettigt gjort, blir nervös, otålig, svårt att kocentrera mig... haha magkatarr nästa. Vad spökar???? Husköpet såklart! Får ev höra imorrn, hoppas på goda nyheter men jag e skeptisk. Försöker tänka positiva tankar men samtidigt vill jag inte tänka för mycket att vi kommer att få köpa det & flytta in. Då blir det ännu mer jobbigt om vi inte får det... Ja lär visa sig de närmsta dagarna. Tydligen vill säljarna ha ett snabbt köp, så förhoppningvis innan veckans slut sa mäklaren idag. Så det visar sig under de närmsta dagarna, oj vad det pirrar i magen nu... Spänannde det här, föööör spännande. Naglarna nerbitna & jag har nog tänk på huset minst en gång i ,minuten... haha Jobbigt! Men som sagt, förhoppningsvis imorrn vet vi lite mer. Ååååh hur ska jag kunna sova? Tur jag endast har ett kortpass imorrn 10-14...


Vad har hänt idag då? Förutom alla miljoners tankar på huset...???!!! Kom iväg en sväng till Kfors, träffade Mackans syster & hennes dotter. Fick äntligen ge julklapparna, liiiite långt i efterskott då men nu har hon fått dom. :) hihi så söt hon är, tänk att om bara några månader fyller tösen 1år. Vart tar tiden vägen? Hoppas vi en dag får en egen liten knatte eller knatta, hehe


Fixade en äkta gourmetmiddag, pulversoppa (kyckling & ädelost) & till det värmde vi en vitlöksbaguette som Mackan kom på att vi hade i frysen. hihi sån lyxig middag....! ;)


Fick besök av min fina vän Ramona ikväll. Så skoj att "hitta" en vän i vuxen ålder som har ganskasamma tankar & idéer & även har samma intressen. Nån att stöta å blöta med... haha Husprat & annat avverkades idag... Mest husprat tror jag. Snart blir ni alla less på mig... Min hjärna e inställd på husprat, inte mitt fel....!


Planerat lite inför vår fjälltripp oxå, ska bli trevliatt komma hemifrån lite. En långweekend.


Ska gå & bädda ner mig nu & försöka sova. Får se vad morrondagen har i beredskap förutom jobb. Ev ska vi till Kfors & få träffa den nyfödda Alice. Och så var Mackan sugen att gå på bio, se Avatar. Så det blir nog vad morrondagen bjussar på. Och förhoppningsvis ett samtal från mäklaren om hur läget ligger. Jo ni vet vi går jue i hustankar, har jag nämnt det???? ;)



Kram & natti

måndag 18 januari 2010

Kvällsfunderingar

Måste skriva av mig lite, oj så hemskt att bara gå & vänta på besked.
Var jue & kollade på ett hus i torsdags. Sen har vi funderat, stött & blött, gjort en lista med för & nackdelar. Ja eller en lista snarare flera... Jag & listor ni vet... Skrivit det förr & kommer skriva det många gånger i framtiden oxå... Listor e bra! ;)
Mycket att tänka på nu. I torsdags innan husvisningen var Mackan in på banken & kollade med lånelöfte & så ville vi kolla räntor & så. Själv jobbade jag jue hela dan. Fredan var han in på banken igen, vi har tagit ett högre lånelöfte nu mot för senaste huset. Kände att hus inte växer på träd här nu så vi satsar.
La bud på utgångspriset i fredags.....! Ser om det går hem men tänker inte ge oss i första taget. Såklart tycker jag att det finns flera nackdelar med huset, men jag VILL renovera & fixa så det får vi ta då. Om vi ev får köpa det. Vill inte hoppas på för mycket. Men kändes verkligen som att komma hem, och "hem" känslan e viktig. Sist vi budade på ett hus, är det ett år sen? Näe kanske 1½? ojoj va dåligt minne man har ibland...Å tiden går alldeles för fort! Men då klev vi av på 600 000(vilket var vad vi fick låna då nästan) så dom andra fick det för tio mer...
Många dyra reparationer att göra på huset e kvar, men har lite undanstoppat som går att börja renovera med. Ååååh vad många tankar som far runt i skallen nu.
Ska ta med mig mina tankar & gå & sussa. Trött efter att ha jobbat på dagis hela dan.

ÄN så länge e jag ledig imorrn, men kan bli utringd imorrnbitti så bäst att försöka lägga sig i någotsånär tid. Inte det lättaste som den nattuggla man e... ;) hihi Men nu e jag trött så bäst att passa på att sova då. Ska även in till Kfors imorrn & träffa Mackans syster m familj. Trevligt värre. Tänkte även hälsa på hos dom nyblivna tvåbarnföräldrarna men dom skulle på återkoll i Sollefteå. Får vi ta besöket dit på ons em istället. :) Ska bli kul att träffa lilla Alice :)

Nä svammel igen, sängen var det... ;)

Natti natti

Lunchrast

Sitter på dagis nu & har lunchrast. Flummar runt lite på nätet. Skönt att "gå ifrån" en liten stund från avdelningen. Fast lungt med barn idag & varit allmänt lungt. Var ute lite över en timma på före lunch- härligt väder idag. Fast kommer lite snö, bara det inte blir regn att det här. Då tar jag hellre kallgrader... Barnen klunde iaf åka i backen, både madrass & stjärtlappar har det åkts. haha stjärtlappar... kanske finns ett annat ord... hihi

Många funderingar nu som snurrar runt känner jag. Hoppas man blir lite klokare framöver... haha

Nää nu ska jag kolla lite på Facebook :)

söndag 17 januari 2010

Kväll

Äntligen kväll. Jobbat tolvtimmars pass så e lite trött nu.
Ska bara flumma runt lite här på nätet & sen dax att sussa.
Dagisjobb imottn, stägning. Så börjar 9 slutar halvsex. Så bäst att sussa så man e utvilad.

hihi nödvändigt inläggg va???!!!! ;)