fredag 20 augusti 2010

Nya grannar

Börjar sakteliga "komma tillbaka", behövde verkligen några dar att bara rå om mig själv.
Igår kom Thess förbi med sina två småttingar. Blev några timmar med trevligt surr. Var barnvakt en stund till bägge också så T kunde fara & handla i lugn & ro. Två små finisar har hon minsann.
Svärisarna var här igårkväll. Mackan & svärfar fortsatte med takarbetet & svärmor kikade in för att vi skulle få vår uppvaktning i efterskott. Massa surr & trevligt sällskap även då, dom for strax efter nio.

Fick nyss ett roligt sms. Ett par av våra bästa vänner kommer att flytta nästgårds, hihi! Så himla roligt! Trodde aldrig att dom ville flytta till den här sidan älvenm vi har alltid bott på varsin sida & båda har tyckt bäst om sin sida av älven hehe. Men nu har dom kommit fram till samma sak som oss, Nyland e bäst! Näe inte riktigt så, men dom har letat hus så länge & nu tycker dom att dom tillslut funnit ett bra hus även om det är på "fel" sida... Skoj skoj ska det bli. Vi vet vad det blir för grannar, för det är huset närmast oss, och så är det en av mina allra bästa vänner. Kan jue inte bli bättre... Mer känt folk till Byvägen tycker jag!!!! hihi brorsan & svägerskan kvar då, får se om vi lyckas locka hit dom oxå... hihi sen har jue resten hus. Men verkligen roligt, gå över till grannkäringa för lite vindrickande på hennes inglasade veranda på fre kvällarna medans lillpiga hennes sussar. Blir perfa!
Mitten av november tror jag att flyttlasset går.

onsdag 18 augusti 2010

2010-08-18 Onsdag

Sommaren är snart slut. Hösten börjar närma sig, kvällarna e mörka & nätterna kallare. Solen värmer inte på samma vis. Ett plus är att man fårtänka massa värmeljus på kvällarna igen, me like!
Slutade på mitt sommarschema i fredags, känns både bra & dåligt. Nu är man tillbaka som timvikare som e lite överallt. Faktiskt hade jag fem pass inbokat den här veckan, nu kommer mer mess på telen som varit tyst typ hela sommarn... Man blir jue bokad via time-care via sms. Men mått pyton hela veckan, magsjuka, utarbetning ja eller jag vet inte vad det är... Trött som bara den, å ingen ork, konstant illamående. Och NEJ jag är inte gravid, mensen kom imorse. Typiskt! Hade jue hellre sett det för då skulle mitt illamående & allmänna tillstånd kunna förklaras tilldet iaf. men icke! Blir lika besviken varje gång mensen kommer. Men bara att kämpa vidare. Men i nuläget känns det inte så...! :/
Kramfors cruising vardet i helgen & det var planerat fest i dagarna två. På fredan hade vi en liten tjejfest här hemma, jag, Jenny, Marina & Thess. Blev lite snabbdrinkning innan vi for ut på Sandslån. Och OJOJ vad jag blev full. Roligt hade vi. Thess har inte druckit nästan nåt sen Alice föddes så vi tog igen en hel del drinkning där. Mackan hämtade & skjutsade hem oss sedan när han slutade. Väl i bilen snurrar det till för mig & jag blir dö-dålig. Huvva va det snurrade. Fick köra "buss" flera ggr hemma på natten & även lördag morron. Snacka om dåligt tajming eftersom vi skulle ha raggarfest på lördagkväll. Massa folk kom det, så på det viset var det roligt. Lite intriger, fulla människor, dans & ännu mer fulla människor. Alla typ utom jag... haha Kunde inte direkt dricka mycket, & trött som jag vet inte vad.. Hade kunnat gå & lägga mig vid tio typ. Vilket tydligen mackan gjorde en stund inne på toan uppe. En liten powernap sa han, men han var nog borta minst en timma. När vi väl kom in till stan var det inte så mycket, Gladan var fullsatt, det blev osämja så for hem ganska snart. Ville bara sova. Sen var vår bil utepå vift själv, av vår schaffis som helt resolut tog den till Kfors för att skjutsa några fyllehungriga att köpa mat. Gud så irriterad jag blev. När han släppte av mig så skulle han bara skjutsa hem dom som var med mig i bilen, men icke! Jag var trött & irriterad & ville soooova, men bilen kom aldrig hem. Tre var han tillbaka, å hade jag inte sagt till om att vi skulle ha soppa-pengar så lovar jag att vi inte hade fått det. Näe aldrig mer att han får schaffa. Å sen blir han sur å skäller tillbaka för att han e less att folk skäller på honom. Men tänk till!!!
Morronen efter så går jag ut för att kolla i bilen & känner värsta äckel-lukten i bilen, kebabrulle-lukt. Upptäcker att baksätet e nersölat & golvet & golvmattan. Mattan var det jue ingen fara med, det e jue en gummimatta men resten, typsäten!!! Satte mit & grinade där i bilen, fan så otacksamt. Dels har vi haft vår bil på vifft & sen stinker den som ett kebab-hus & helt nersölad tom folie från rullen låg det i bilen. Fan vi som aldrig äter i bilen, bara sånt som inte droppar just för att vi har typsäten & dom e svåra att rengöra. Känns som vi blir utnyttjade för att vi e för snälla & gästvänliga. Men som sagt nu är det slut på det. Mackan fick gå på macken & köpa ett rengöringsmedel för bilsäten som fasiken kostade nästan hundra spänn. Inte riktigt rent men blev bättre, men igår stank bilen ÄN. La in en doftgran & hoppas lukten försvinner, men i slutet av månaden ska vi lämna in den för en ordentlig rekond (eller vad det kallas?) Måste få lönen först. Men säterna måste tvättas riktigt & så kanske lukten oxå försvinner.
Blev väldigt mycket folk här, ett gäng for & så kom nästa. En kompis blev tydligen av med pengar & en massa sprit som blev uppdrucken för henne. Dålig stil att nalla ur nån annan flarra tycker jag. Min dyra hårpray blev typ uppanvänt & även min Osis burk, har inte råd att köpa nytt heller innan löning, & så tog nån min Minttu flaska som jag hade ute på bordet, köksgolvet blev förstört av alla som gick in med skor. Svarta skomärken över hela golvet, ni vet såna där långa svarta märken som det kundebli på gympagolvet om man hade svarta sulor. Såna bestog vårt köksgolv & matrumsgolv av, plus många väldigt djupa sådana. Så nu kommer vi måsta slipa om & lacka golven mycket tidigare än vi beräknat. Så så lyckad tycker jag inte festen var. Fast alla som var här verkade iaf ha roligt & blev fulla. Så det var jue bra. Synd bara på eftersviterna. men nu är det färdig uttnyttjat av oss. Hädanefter går jag på fester ajg blir bjuden till, vilket inte lär bli många då det alltid e vi som brukar ha fester. Men som sagt, nu är det färdigt för mig. Dels blir det dyrt med alla fester, för det ska alltid bjudas på en massa. Snacks & shottar är dyrt i längden. Har sagt samma sak till mig själv tidigare men nu ska jag påminna mig själv om det, OFTA! Men jag är social och vill umgås med folk, men nu kommer jag vänta på att bli bjuden till folk & inte tvärtom.

Blivit lite mycket med allt som hände i helgen & att jag inte mår bra så nu kommer jag inte vara social på flera veckor. Nu stänger jag in mig i huset & bara bryr mig om mig själv för en gångs skull. Förutom att jobba då, har två pass inbokat på ett dagis i Bollsta till veckan som jag aldrig varit & vikat på. Skulle varit där idag oxå men mår som sagt kasst. Varit en intensiv vår med husköpet, jobbat hela året jobbat hela sommaren & försökt varit social så ofta det gått. Nu tänker jag bara på mig själv & låser in mig, vet inte om nån märker nån skillnad men för det mesta är det jag som kontaktar vänner för att hitta på saker. Tänker sluta vara den pådrivande, jag kanske tvingat mig på folk som egentligen inte vill umgås? Är inne i en tänkarperiod nu där man känner sig helt värdelös. Inget jobb, ingen utbildning & inga barn verkar det bli. Men kommer säkert stark ur det såsmåningom. :)