lördag 9 juli 2011

Husdjur i sovrummet

Ligger i sofan med datorn i knä. Sambon sover, han jobbade sent igår. Sen var det så kvavt att det var svårt att sova. Hoppas det blir bättre inatt.
Mackan upptäckte häromdan att vi hade fått husdjur i sovrummet, vid elementet. Små svartmyror. Satt en mysdosa där, sen fick han tips att anticimex att spraya med myrrspray där. Vilket han gjorde. När jag kom hem från jobbet låg massor av döa myror där. Anticimex skulle även skicka en par myrdosor oxå. Men jag hoppas vi fått bort dom nu redan. Det visar sig. Men var ingen ny rörelse där igårkväll & inte nu på morronen heller.

Ska strax gå & lägga kvällens kött i marinad, ska grilla fläskfilé till middag tänkte vi. Gött! Funderar på om jag ska lyxa & fixa nån god efterrätt oxå. Kanske portionsormar med konsumoaj.

I helgen är det tänk vi ska fixa på gården, känns som vi ligger eftermed det. Får se hur varmt det blir, är iaf inte gassande sol idag. Men kvavt & fuktigt i luften. Men lättare att arbeta då än när det varit lika strålande sol som det varit hela veckan. Finns ingen ork att hålla på då.
Ska även fara tillbaka till en avv loppisarna jag var på förra helgen & hämta hem skåpet som jag köpte. Som såsmåningom ska flytta in i matrummet. Ska nog ta & lägga upp bilder på blocket på det vi ska sälja.

Nä marinera köttet & sen väcka upp sambon.
Ha en fin lördag

fredag 8 juli 2011

Fredag

Förstår inte varför babyräknaren här brevid visar fel? Har försökt åtgärda det men funkar inte, men jaja den får visa en dag i förväg då. Kanske bebisen tittar ut tidigare oxå, hihi.
Just nu känns det som veckorna går så långsamt. Gick så fort fram till v 20 men nu har det plötsligt börjat gå långsamt. Kan vi inte skippa sommaren & så blirdet höst i ett naffs. Tycker att det är alldeles för varmt nu oxå, huvva. Har städat & fejjat typ hela dan på jobbet i värmen, svettigt! Så mycket som ska göras innan dagis kan stänga portarna för sommaren. Men nu är allt städat & fixat, & jag har gkort min sista dag på Solsidan. Känns både bra & trist, har trivts bra med både personal/barn & föräldrar. Ska jobba nu 3 veckor på sommaröppet i Nyland sen lite ledigt & förhoppningsvis ut å vikariera lite i höst innan det är dags för bäbbe.
Har blivit mycket mer rörelse i magen, man tom ser nu lite utanpå magen. hihi Lite sparkar, särskilt då jag lagt mig på kvällen. Känner ju rörelser flera gångerom dagen men blir som ´mest kännbart då jag ligger. Å så blir magen liksom gård ibland åt endera sidan. Å har lättast att ligga på vänster sida då jag ska sova. Spännande att få vara med om detta. Helt underbart! Bara njuter & längtas tills det blir november.
Idag med posten kom det hem en Nam.napp, hihi. Ytterligare en sak att lägga bland bebissakerna. Så liten napp. Man kunde gilla på Fejjan så fick man hem en napp, bra med gratissaker. Det säger man ju inte nej till direkt.
Beställde tidigare i veckan en babyvakt, med räckvidd upp till 2 km så jag hopas den är bra. Köpte även till lite småsaker: nappflaska, flaskställ,diinglis skallra, napphållare, mössa, småsockor & en filt, märke Lundmyr. Längtas tills grejjorna kommer hem.
Var även till Kfors häromkvällen & köpte ett väggskötbord, som vi ska ha på toan uppe. Vagn kikar jag på efter varje kväll på blocket. Sen får det blir en shoppingtripp till Svall för att inhandla allt som saknas. Småkläder, skötbordsunderlägg & sånt. Men väntar nog en månad, om jag kan hålla mig, haha. Ska se hur vädret är imorrn, är rea på Terracotta, så funderar på att kika vad dom har för bebiskläder.
Nu ska jag fortsätta se Postkodkampen.
Ha en fin fredagkväll alla!

v 23+0

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.
Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.



Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.



Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

söndag 3 juli 2011

2 månader :(

Fick lite ångest i torsdagskväll. 2 månader sen älskade lilla mormor gick bort. Känns som det var igår samtidigt som det känns så mycket längre sen. Kan inte tänkte på henne utan att tårarna rinner, händer flera gånger i veckan.
När ska det sluta? Saknar henne så himla mycket. Önskar att hon var med oss fortfarande. Känns så surt att hon missar allt med min graviditet & när barnet föds. Vet att hon skulle velat vara med och dela det. Hon blev så glad när jag berättade att vi väntade barn. Uscha nu rinner tårarna. Men är iaf glad att hon varit med i mitt liv i mer än 32 år.
Älskar dig så & saknar dig mormor

En veckas uppdatering

Börjar med Midsommar. Midsommarafton klev vi upp vid nio för att fixa med det som vi skulle ha med oss till Kfors. Silltårtan skulle garneras, sillen läggas om i burkan & skärgårdsröran göras. Gjorde vitlökssmör & Pinjenötsröra som skulle med. Och så handla baguetter. Sen for vi till Kfors vid tolv. Blev ingen sillunchpicknik i det fria men väl mysigt på Therese & Jonas altan. Sillunch & nubbe för dom som kunde dricka det, alltså de andra fem vuxna, bara jag som fick hoppa den. Lika glad är jag för det, haha. Tycker inte om nubbe. Oj va gott det var med sillunch, saknade ju det ifjol men nu fick jag det med våra midsommarfirare. Iofs var det en par år sen vi firade med dom men flera midsommaraftonar har vi spenderat i varandras sällskap, hoppas på fler... hihi
Vid fyra for vi till Kfors Hembygdsgård för midsommarfirande där, fick skjutsa i två omgångar då vi var så många med alla barn oxå. Och ingen annan var ju körduglig, men mig gjorde det inget. Tycker ju om att köra bil. Dansringen hade uppträdande, stången skulle pyntas & resas & sen dans kring stången för de som ville.
Var hemma igen vid sextiden så då tändes grillarna & dax för nästa matsittning. Grillat med olika tillbehör. *mums* Sen massa surr, en trevlig kväll. Vid tolv försökte vi oss på en kubbspelsmatch, tjejerna vann!!! Sen började det regna så mycket så killarna fick ingen revansch, bra att gå vinnande ur tävlingen. Skoj med kubb! Sen lite chips, dipp & ost & kex. Började spela Retro oxå men blev så trötta. Jag var supertrött, inte van att nattuggla längre. Var hemma vid halvtre. Hade precis somnat då telen ringde. Inte ett nummer jag kände igen men svarande ändå, var bara nå surr i bakgrunden, en felringning, Men surt halvfyra på morronen.

Midsommardan hade jag ställt väckarn på nio, jo men tjena! Jag kominte upp förrän tio, mer dör än levande. Skulle fixa iordning potatissallad & samma grillröra & köpa baguetter & jordgubbar. Sen drog vi iväg till sollefteå camping till Pa & Evas husvagn. Ja alla barnen var såklart där, och 2 av Evas väninnor. Fikade, surrade, käkade. Mådde allmänt gott. Sen var det spelning vid restaurangen så vi gick dit & satte oss ute & hade det bra. Vid tolv slutade bandet spela så blev lite mer surr i husvagnstältet innan vi for hemöver vid halvtvå. Ännu en sen kväll.
Söndan sov vi ut. Sen spöregnade det hela dagen, men mig gjorde det inget. Städade & fejjade hela dan, skönt med en sån dag också.

Veckan som varit har det varit jobb såklart på dagarna. Måndag kväll gick jag & la mig tidigt, så även tisdag. Onsdag kom Maria på besök. Blev surr, mest barn/bebus prat. Hon har bf 7 veckor före mig. Så där har man nån att prata barn med. Blev inte att jag kom isäng förrän efter tolv. I torsdags kom ett par grannar från nedre gatan & käkade grillat med oss. Satt ute & surrade till klockan var vid nio, sen skulle dom hem & lägga sin 17 månaders pojke. Han höll ut länge. I fredags slutade jag tidigt, så himla skönt. Handlade & sen fixade jag två silltårtor som Mackan skulle ha med och bju på på arbetet på lördan. Som tack att Figo fått vara där hela veckan. Tårtorna uppskattades. Gick & la mig vid nio i fredags & sov innan klockan var tio ens. Sov tills väckarn tingde nio på lördag, fast varit uppe på toa såklart en par gånger. Var lika trött då klockan ringde, hade kunnat sova hela dan igår kändes det som. Men bara att hä upp sig, maria skulle komma & hämta upp mig vid elva för att fara på en loppistur. Blev en del loppisar besökta. Köpte inget förutom ett stort skåp som jag tänkte skulle få flytta in i vårt matrum såsmåningom för ska göra om där. Och skåpet behövde oxå göras om lite. Slipa, spackla & måla lite. Hoppas det blir lika bra som jag tänkt i mitt huvud. Annars får jag sälja det, var halva priset på den loppisen så fick skåpet för 225:-, mackan ska få hämta det på lördag. Var hemma igen vid tretiden så vi hann med en hel del loppisställen, ena bättre eller sämre som ddet brukar. Somnade såklart på soffan, helt utmattad. Kommitin i en riktig trötthetsperiod igen,nästan som det var i början av graviditen. Vill bara sooooova! Men nu är det 4 veckors jobb kvar sen ut & timvika igen. Å så längtas jag så fruktansvärt tills november, tiden går så långsamt nu. Gick så fort fram till v 20 men nu de senaste veckorna går tiden såååå långsamt. Vill att sommaren ska vara över NU & att hösten är här. haha. Nog bara jag som önskar det.
Skulle ha varit över till Mallan igår men jag var för trött. Så jag & älskling såg en film innan det var natten.
Vaknade vid tio idag. Planen var att baka bullar om vädret var lite sämre, vilket det inte var. Blev en loppis tur idag oxå istället. Camilla följde med. Fyndade lite mer småsaker idag, bla två ljusstakar ett ljusfat, några Harlequin böcker, Kalle Anka pocket åt Mackan & även en kaffegrejj som jag glömt namnet på, haha. Var iaf till Mackan så han blev glad. Millan fyndade en hel del hon. Var in en sväng till henne innan jag for hem. La mig i soffan vid sex & slumrade en stund. Nyss ätit rabarberkräm som vi gjorde igårkväll, OJ så gott det är. Ska lägga mig nu. Behöver jag säga att jag är trött, haha?!
Börjar iaf inte förrän halvnio imorrn, skönt på en måndag. Och inga planer för till veckan för utom jobb. Vilket känns superskönt. Måste lära mig att varva ner lite & inte ha alltför mycket planerat, orkar inte på samma vis nu.

Nä kram & natti