lördag 27 juni 2009

Snål?

Har grillfest ikväll juh. Och dom som kommer brukar alltid ta med sig eget kött eller vad man nu vill grilla men så brukar vi har gjort potatis & haft sås lr cremefraiche, sallad lr dylikt till. Men den här gången har jag bett alla ta med eget ätbart/drickbart & tilltugg. Men då känner jag mig snål, samvetet gnager i mig. Men samtidigt så blir det oftast att vi har festerna här hemma & det blir dyrt i längden. Eftersom vi då alltid bjuder oxå. Så ikväll e jag "snål" & bjuder på inget utom mig själv...
Den här månaden e jag superfattig & får leva typ på Mackan. Så kan inte hålla på att bju en massa. Så hoppas alla som kommer förstår det. Och ni som kommer & läser i min blogg... :)

Kycklingfilén jag & Mackan ska grilla ikväll ligger i kallvatten nu för att tina, & köpt till salladen jag tänkte äta till. Köpte lite potatissallad till Mackan oxå, han vill inte bara äta sallad till maten. Och två majskolvar, mmm gott! :) Och så vitlöksbaguetter :) Ska ruccolasalsan som jag skrivit om tidigare & äta till. Men e jue inte direkt en salsa utan en sallad. Salsa tycker jag e nå´t såsigt inte sallad typ.
Jäjä nu ska jag lägga mig & försöka sova lite. Köpte lite vattenmelon som jag tänkte vi skulle käka när jag vaknat, hoppas bara jag somnar. Annars blir det en trött & grinig Vera ikväll...

Sova

Nyss kommit hem från ännu ett dygnspass. Gått bra förutom att det varit så fruktansvärt varmt att jag inte kunnat sova...

Ska fara en snabbsväng på affären nu. Köpa kycklingfilé som jag tänkte grilla ikväll. Sen ska jag lägga mig & sova några timmar.



I em/ikväll har vi grillfest. Blir skoj d!

fredag 26 juni 2009

Jobbdax

Nu var det dax för mitt 2:a pass på mitt sommarschema. Tur d! Slipper jag vara ute i solen med mina brända knän & axlar. :)
Slutar tio imorrn bitti. Hoppas jag sover bättre inatt än sist för då sov jag väldigt dåligt. Imorrn blir det grillfest. Fast man får komma när man vill, ba trevligt att sitta ute & umgås i solen. Tänkte spela lite kubb & så ev badminton om det inte blåser :) Kul!

Ha en underbar dag & smörj in er med solskydd. Haha jag hade nog behövt minst 50 igår så hade jag ev klarat mig från solsvedan. Vithyad som jag e...

Läste förresten på Ullis blogg för en stund sen att "Jacko", Michael Jackson gått bort... Men hur ska världen klara sig nu utan han s konstigheter? Fast dom lever jue kvar iaf...!
Nä dax å bege sig.

Kramiz

Bilder

1:a kläderna som Kicken hade & dom var jue inte sådär väldans snygga. Kolla suspensoaren... ;) haha



Här syns vi alla i bild, men Thess blev lite gömt backom Mallans klappande ;)

Mallan, Thess, jag & Em :)


In action! ;) Snygg frilla! :)



Tack & adjö! :)




The Poodles

Nyss hemkommen från Övik & Hamnfesten. For dit för att kika på the Poodles & faktiskt så var dom helt ok! :) Kändes kul att gö nå´t oxå en vardagskväll med tre av mina bästa vänner. Tack tjejer för en trevlig kväll. Blev att jag körde upp till Övik & väl där köpte jag en cider så Mallan körde hem... ;) Gick en sväng runt där sen såg vi som sagt poodles uppträdande. Musiken var iaf bättre än Kickens kläder... haha Hann med drive in oxå på Max påväg hem, jag & Em köpte lökringar & Thess köpte glass

Nu ska jag isäng och se om jag kan sussa. Brände mig såklart idag trots att jag hade smörjt in mig. Men smorde aldrig in knäna typ & där har jag nu bränt mig. Så hoppas jag kan sova.
Jobbar imorrn & går av på lörd morron. Sen lörd blir det grillning här hemma & lite partaj. :)

Fick höra en liten hemlis ikväll oxå men vet inte hur hemligt det är men säger bara, oj så skoj! :)

Natti natti alla.
kram Vera

torsdag 25 juni 2009

Torsdag

Låg & läste länge inatt, så skönt att bara ligga & läsa tills man är så trött att ögonen stängs innan man hunnit lägga boken ifrån sig.

Vaknade dock av telen imorse, ja det var jue inte superdupertidigt, kvart i tio. Men kunde inte somna sen. Men kanske lika bra att komma igång oxå. Såg Våra bästa år & fikade lite kräm samtidigt. Idag står inte så mycket på schemat. Marina kommer strax å dricker kaffe. Sen ska jag ta itu med att rensa jordgubbslandet & rabatten på framsidan. ´Rosorna som jag satt där har iaf en döt nu i vinter, en lever & frodas & en verkar komma lite grönt på nu. Så måste nog ta & sätta några andra blommor där istället. För verkar inte va nå´t bra rosställe. Eller det verkar det inte vara nånstans på vår gård. Satt en par rosor på baksidan oxå & de verkar inte heller må så bra. Ingen rosperson jag verkar det som... haha Men att få rosor är aldrig fel...;)



Hamnfesten ikväll oxå så får se om vi blir fyra eller fem som far :)



Nu hoppas jag mitt kaffesällskap kommer snart för jag behöver kaffe!!!! Lite tröttiz & känner mig inte riktigt vaken än... ;)



Ha en bra dag i solen & bränn er inte...

Natti

Dax att sussa, nytt dygn har det hunnit bli innan jag kom isäng. Men är ledig idag (tors) så spelar jue ingen roll hur länge jag är vaken.
Fixade lite ute, solade & surrade i telen. Eller solade & solade jag satt ute på baksidan i solstolen & surrade i telen.
Blev kräm till middag & sen for Mackan iväg för att hämta en kompis i Kfors & sen begav dom sig till Hsand för biobesök. Transformers hägrade vilken den inte gjorde för mig. La mig tillrätta i soffan istället, Zixten kom & höll mig sällskap. Tittade lite Bachelorette innan jag somnade en stund. Sen har mitt favvoprogram varit, So you think you can dance. Längtar till auditions e över & dom 20 är utsedda så dom kan börja dansa på riktigt :) Finns nå´t att se i sommar iaf på kvällarna. Perfekt när man jobbar. :) Fast programmet håller på väldigt länge till tjugo i tolv. Blev en prom med Figo & nu sitter jag här med tandborsten i munnen.

Natti natti :)

onsdag 24 juni 2009

Puuuh

Väldans vilken värme vi fått.
Imorse när jag for iväg till jobbet blåste det kallt. Och i förmiddags när vi va ute med dagisbarnen så var det ja inte kallt men inte supervärme. Men efter lunch! Huga vilken värme! E jue ingen värmedyrkare jag, får gärna vara uppehåll men stekande sol? Nej inget för mig!
Har "vätskat" upp barnen hela eftermiddan & dom som har keps/solhatt & solkräm har fått det på sig.
Tänkte ändå ta & lägga mig en stund ute i solen, tar väl inte lika mycket nu när det är så sent på dan. Men på vår baksida är det VARMT! Får se hur länge jag orkar ligga, typ 10 min sen brukar jag vara less. Ångrar att vi inte for till stugan ändå... ! Men kanske blir några dar ändå senare i sommar som vi far dit.

Tänkte ta en tripp till Övik imorrnkväll. Är Hamnfesten där i helgen & det är inget inträde. Såg att det enda band som verkade intressant imorrn var The Poodles. Så är vädret fint far vi dit & kikar en sväng. Roligt att gö nå´t annat än att bara sitta hemma & så får man höra lite musik & se lite folk. :) Så blir skoj d! Verkar som vi blir fyra så är det nån fler som vill med finns det en extra plats :)

Näe nu ska jag lägga mig en stund på gräsmattan.

tisdag 23 juni 2009

Filmkväll

Va till Em som jag skrev & vi såg filmen som handlar om Benjamin Buttom och hans liv. Alla vet väl vid det här laget vad den handlar om, känns som vi typ är dom sista som sett den... Men OJ vilken film, lite seg ibland men OJ. Grina såklart på slutet när han blivit gammal eller som i hans fall spädbarn. Om ni inte skulle råkat ha sett den än, se den! Känner mig berörd av den än. Tycker om filmer där man får en känsla efter, och gillar känslan jag fick om Benjamins historia :)

Sett lite på So you think you can dance oxå & pillrat lite med nya kameran.

Grabbsen kom hem & rensade lite firrar på vår bakgård oxå. Två fina finskar var blev resultatet av deras fisketripp till Icktjärn. Hade tydligen blivit två till om dom firrarna inte slitit sig...

Nu ska jag sooova. Ska jobba extra imorrn på dagis (Humlan), 8-16.30. Sen blir det ev en tripp till svärisarna. Svärmora ringde idag & ville bjuda oss på middag men Mackan var & fiskade & jag skulle precis iväg. Så får se om dom e hemma imorrn iställe.

Kram & natti

Plantering & kamera:)

Börjar med planteringen. Var först till Bodéns som jag skrev tidigare. Em & barnen följde oxå med. Blev en hel del inköp, två stora hängamplar & sen blommor till två balkonglådor. 450 spänn blev notan.
Hem till mig & slängde av blommorna & så styrde vi kosan till Kfors & träggårn där. Ville handla trädgårdsgloxinia & har just bara sett dom där. Köpte två sådana & så en vit/rosa pion & så 6st perenna blommor. Så många tyvärr som dog nu i vintras så hoppas på bättre tur den här vintern. Men såg efter jag planterat att det behövs ännu mer perenne till rabatten så får bli sen. Har inte råd med fler nu. Slutet på månaden juh...
Hungriga var vi oxå då klockan passerat ett när vi kom från blomstället så blev en lunchsväng på Frasses. Men huu dom hade inte goa burgare inte. Blir inga fler burgare där minsann...
Hem & medans jag planterade hade barnen, Em & även Mackan lite vattenkrig. Barnen fick vattenpistoler till sina barnboxar på Frasses. Så dom fick invigas.
Skjutsade hem Em & barnen & nu har jag fixat lite mer ute. Och påväg hem gick jag in på spelhörnan & hämtade ut ett paket som kom idag. Kameran! Vadå tänker ni kanske? Har hon inte en kamera?! Jo! Men det här är en liten behändig kamera som rymms i fickan typ. Perfa att ha med när systemkameran känns för stor. Har batteriet på laddning så ikväll ska den provas :)

Ska gå en sväng m Figo nu. Blir nog att jag kikar förbi hoa pappas, dom e påväg att fara på semester igen. Pappa norröver med hojjen & Eva & barnen åt motsatt riktning med husbilen. Ja se campare e dom allihopa...! ;)
Själv så ska jag ta mig en tur till Em för att se en film. Karlarna våra är & fiskar. Då är det bra mycket roligare att se film...;) Och orkar jag ikväll så ska jag se So You Think You Can Dance! :)

See ya!

Plantköp

Nu har jag kommit hem från mitt dygnspass, ska bara svida om & så ska jag på Bodéns & köpa sommarplant. :)

måndag 22 juni 2009

Min midsommar

Några bilder från midsommar. Här sitter jag & älskling ute & käkar sillunch. Soldis hade vi så vädret va helt okej.

Senare blev det jordgubbstårta & kaffe. Visst har vi fin utsikt? :) Rakt ut i havsviken.

En liten vy från storstugan & neråt vattnet. Vi bodde i lilla stugan nere till vänster i bilden. :)


Mackan passade på att fota mig när jag surrade i telen...



Avslutar med en Figo på mammas blommiga balkong. Figo ville oxå sitta på en stol. Gullpojken våran ;)
Nu ska jag strax cykla till jobbet. Börjar 9.30 & slutar 10 imorrn. Första arb passet på sommarjobbet blir idag & känns helt ok.
Ha en bra dag i solen alla.
Kram




söndag 21 juni 2009

Hemma igen

Haft en supermysig helg ute i stugan. Blandad väderlek men mest uppehåll så har inte hunnit med att se just nå filmer. Vi som hade massor med oss ;) Idag var det superfint så har tom solat en par timmar. Fast med solskyddsfaktor hög (15) för jag bli så lätt bränd.

Kom på när vi satt i bilen hem att om vädret e så här fint i veckan så far vi ut till stugan igen när jag slutar på tis morron. Jobbar inte förrs fre morron igen & Mackan har ledig vecka. E typ enda lediga dagarna vi har ilag i sommar. Så jag håller tummarna att solen har kommit för att stanna nu & då far vi till Myggis igen på tis förmiddag. *mys*

Kom hem vid sju. Packat upp, slängt in tvätt i maskin, renbäddat, dammsugit & torkat golven, badat hund & blåst honom torr med fönen, nu väntar kvällsprom & sen en härlig dusch & lite latande framför teven om vi orkar. E supertrött efter att ha varit ute i solen idag. Och sen städat ut två stugor & packat, tog typ 1½ timme. Drygt när man ska med sig verkligen allt, tom kryddor & sånt & så ska man dra det med sig hem oxå... Men så skönt när allt e uppackat & klart. Lägger ut nå bilder sen.
Hoppas ni alla haft en fin helg.

Kramiz