fredag 7 augusti 2009

Stel nacke

Andra dan nu som jag e superstel i nacken, eller snarara halva sidan av övre ryggen & uppåt nacken. Har lite svårt att vrid apå nacken blir liksom att resten av mig får följa med.
Har en jätteirriterande fluga som hela tiden sätter sig på min fot & går runt oxå, tycker att flugor e jätteäckliga faktiskt. Man vet jue aldrig vart dom suttit innan liksom...
Hann med en hel del igår. Först prom med Figo & då snärtade vi in till Marina på kaffe & passade på att se Våra Bästa År. haha vilken soppa... Sen gick jag ner till vattnet så Figo fick simma runt.
Hämtade sen upp Em & barnen & in en snabbsväng på Ica för att köpa apelsinjuice till isgroggen. Hem & fixade kaffe & saft till gästerna & så gjorde jag iordning isgroggen eller som flera säger här omkring, tégrogg. Ska bju på den på lördag tänkte jag.
Vi satt ute & fikade & sen passade jag på att rensa & gö klart det mesta i jordgubbslandet & även runt rabatterna. Vill ha fint innan helgen! :)
Blev även en kvällstur med Figo till älven igen efter maten. Då följde även Julia med en sväng. Hann vi bestämma oxå att hon ska komma hit nån dag till veckan & sova över. :)
Tvättade flera maskiner igår så igårkväll bidd3e det till att vika massor av tvätt. Grejjade å så här hemma så kom int eisäng förrs efter ett. Nu börjar jag jobba om en timma så bäst att sätta fart.

Men ni som e partysugna, bara att kika in på lördag! :)

torsdag 6 augusti 2009

Sven Olov

Min svärmor drömde att jag & Mackan fick barn, en pojke. Och att han skulle heta... Sven Olof!!!! Oh my! Hoppas inte det blir en sanndröm. Jo om barnet då men kanske inte namnet... hihi
Hade trevligt på middagen igår hos Mackans syster. Lillan va inte vaken så länge. Gjorde ifrån sig nr två, käkade sen lite mat & så tvärsomnade hon. Helt slut efter att ha gjort nr två. haha Ni förstår nog vad jag menar hoppas jag... ;)

Och så längtas jag tills på lördag. Hoppas verkligen solen skiner, eller ja iallafall att det blir uppehåll. Bilträff på dan & fest & sen cruisingen. Skojigt värre! Så ni som e partysugna, bara att titta förbi här hemma.
Nu ska jag ta en prom med Figo.

Ciao!

onsdag 5 augusti 2009

Min dag

Hann med lite mer igår. Bakade en dubbel sats kanelbullar, för att ha nå´t annat än tärta att bjussa på nu när vi fyller år. Ska baka lite mer imorrn.
Idag jobbade jag 8-18, men tog ingen lunch så "smet" lite tidigare från jobbet. Var bjudna til svägerskan & hennes sambo på middag. Hon fyllde nämligen år igår. Många i vår familj & vänkrets som fyller nu.
Bjöds på god mat & härlig efterrätt. E supermätt än. :)

Imorrn har jag ledig dag. Känns hur skönt som helst. Massor som jag måste hinna med bara. Ska baka lite till, städa inför helgen (fest jue... ), gö isgrogg, huga vill inte gö listan lägre nu... Räcker med att jag har den i huvvet! Men längtas till lördag, först bilträffen på Slån på dan & så cruisingen på kvällen. Skoj skoj.

Nu ska jag sussa så jag kommer upp i nån sorts tid imorrn.

kram & natti

tisdag 4 augusti 2009

Hallonsylt

Har inte gjort mycket idag. Mest slösurfat runt på nätet, hmm. Iaf duschat, alltid nå´t! haha Och så har jag gjort hallonsylt av ett kilo av bärer jag plockade hos bror i helgen. Första gången jag gjort hallonsylt så får se sen hur den blev.
Ska ta en cykeltur med Figo nu & så bjöd jag in mig själv till Em på kaffe...

Raggarfest ;)

Ännu en ny vecka påbörjad. Jobbat till tio idag från halvtio igår morse. Har två jobbpass kvar denna vecka & två nästa vecka sen är det slut på mitt somarjobb. Men har varit ett väldigt bra sommarjobb. Känns inte som att man jobbat heltid när det bara blir typ två jobbpass i veckan. Skönt med 24 timmars jobb. :)
Planerat lite inför lördag, bilträff på dan, sen fest här hemma & sen Kfors. Så skoj! Längtas redan. Och vi verkar bli lite blandat med folk oxå, skoj skoj. Brukar ofta va så att vi har fest när det är cruisingen. Dom senaste två åren har vi dock varken varit på bilträffen på dan eller ut på kvällen. Har jue varit två här hemma som haft 30års fester då... haha vilka kan det va då? Svårt att lista ut va när vi "bara" e två här hemma... ;) Men på lördag får vi ta igen lite cruisingfest. Annars i flera år har vi haft fest, eller iaf jag... E jue jag som e mer bilentusisst av mig & Mackan. Men har man varit tills med en "raggare" & ägt flera jänke bilar så e man fast. Så jag längtas jättemycket till lördag & hoppas vädret blir superbra. Får se om det kanske dyker upp nå Öviksraggare på festen oxå. Har tittat in några påväg förbi här förut då vi haft festen. Får se om det är några man känner igen på lördag.
Nån fler som e partysugen på lördag? Bara att komma förbi här... Alla e välkomna! :)

söndag 2 augusti 2009

Min helg

Svärmor & Mira-Li
Lill sötis! :) En riktig gladis

Alvin som fyllde 2 år. Även han en riktig gladskit. :)


Har inte haft tid att blogga alls i helgen, varit helt fullsmetat minst sagt. Så här kommer en sammanfatting.
Fredag: Slutade jobba 10. Hämtade upp Figo hos svärföräldrarna & sen skjutsade jag Mackan till jobbet vid tolv. Och så tog jag mig en snabbsväng till Sollefteå. Handlade en liten doppresent & ett dopkort, & en sjal till mig själv. haha förvånande?-Nej! hihi. Har en hel höööög med sjalar nu. I löv them. ;) Kom hem vid tre & då tittade Mallan in. For sen strax efter sex. Då hade jag hunnit tona håret. In i duschen sen & så hämtade jag Mackan på jobbet kl sju. Vi var bortbjudna på mat hos en kompis till Mackan i Österforse så vi styrde kosan dit direkt. Hade en supertrevlig kväll där det bjöds på tacos & kaffe sen med gott fikabröd. Vi som "bara" skulle stanna en kort stund kom hem strax före två på natten!!! *suck* Jag körde så när grbbarna fått lite i sig så kunde dom inte sluta surra. Själv var jag supertrött eftersom jag hade jobbat & bara sovit i dryga tre timmar. Så när vi väl var hemma så var jag så uppivarv att jag inte kunde somna. Somnade väl tillslut iaf vid tre. :)

Lördag: När klockan ringde åtta var jag TRÖTT, lite snoozning & sen upp. Efter en dusch kände jag mig som en människa igen. Lite fix & sista skrivning på dopkortet & sen for vi vid halvelva. Dopet var jättefint, i Ytterlännäs gamla kyrka. Var länge sen jag var in i den kyrkan. Synd bara att regnet öste ner men vi var jue ändå inne. Själva dopakten tog ca en halvtimma. Så nu är syusterdottern döpt till Mira-Li & så Sigrid i andra namn. Söt jäntan. Virres kompis Anna sjöng två låtar & tror inte en enda kunde undgå att bli berörd. Efter dopakten var det fika hos svärföräldrarna. Vi var uppemot 50 pers med både barn & vuxna inräknat. Var riktigt trevligt. Blev kvar där till vid fem. Hämtade upp pizza iu Bollsta påväg hem. Käkade & sen iväg & grattade Alvin på hans 2års dag. Fick kaffe & tårta där. Mumsigt. Sen påväg därifrån for vi in till Brorsan & svägerskan i deras Nyköpta hus. Där höll dom på med tapetrivning för fullt. :)
Var riktigt skönt att komma hem igårkväll vill jag lova. Förde in vilderna från dagen till datorn & sen vid halvelva gick jag & la mig. TRÖTT, så somnade fort.
Vaknade imorse & trodde att kl var vid åtta, eh näe. Den var halvsex!!! haha fick ligga vaken en bra stund för att somna om. Klev upp strax efter åtta sen. Riktigt utvilad.
Idag har vi städat. Vid elva fick vi besök av mackans mormor & moster en snabbis. Dom var påväg tillbaka till Junsele. Sen fixade jag iordning kaffe & så for vi till brorsan. Tänkte att dom nog ville ha lite kaffe & fika när dom håller på att riva tapeter i huset. Och det ville dom ha...!!! Vi skulle få plocka hallon hos dom. Och OJ vad hallon dom hade. Plockade runt fem liter som jag har rensat nu & fryst in. Fick även ta rabarber där. Så Mackan har kokat saft nu ikväll. Var även ut till svärföräldrarna & länsade deras rabarberbuske. :) Så gott med rabarbersaft.
Nyss käkat middag, blev lite sent ikväll. Men ville få klart med rensning & kokning & så. Varit rätt så aktiva denna helg, min enda lediga helg på hela sommaren... Blev tacos idag oxå. Fick sug efter det efter fredagens middag så fick lov att bli tacos ikväll igen.
Nu e jag tröttiz igen. Ska ta en dusch & sen gå & lägga mig. Mackan e ute på kvällsprom med Figo.
Jobbar igen imorrn, bara fem pass nu kvar på sommarens arbetsschema.