fredag 20 maj 2011

Ledig dag

Tog en semesterdag idag. Begravningen igår räknas som nära anhörig & då behöver man inte ta ut semesterdag för att gå, så då passade jag på att ta en semesterdag idag istället. Långhelg! Och behövdes verkligen efter gårdagen. Uscha var helt slut igår. Sov länge idag, ända till nio. Så underbart! Fast vaknade ju flera gånger innan men tvingade mig att somna om, haha. Såklart blev det toabesök inatt, men tur jag kunde somna om. Har svårt att somna när jag väl vaknat & varit upp på toa. Förhoppningsvis så lär man sig det, haha. E jue några månader kvar att nattliga toabesök.
Idag så var jag & Figo ner till Carro & lille Arrooz. Arrooz är Carro lille chihuahuahane på 1½ år. hihi väldigt söt, men tyckte även denna gång att Figo var bra otäck. En storlurv, mot den lilla voffen.



hihi visst är han söööt?! :)

Blev gomiddag idag, vi gjorde kycklingsallad till middag, så himla gott. Finns rester kvar tills imorrn, fast imorrn lär jag äta skräpmat nere i Birsta. Ska ner på en liten klädshoppingtripp med Mallan & Marina. Behöver uppdatera min sommargarderob, har typ inga sommarkläder. Fattar inte hur jag klarade mig förra sommaren, haha. Får se om jag ev dyker på nån klänning som passar att ha på bröllopet vi ska på 18 juni, annars får det bli en annan helg jag far på klänningsjakt. Nu behöver jag först & främst vardagssommarkläder. Skoj med en tjejutflykt. Bara nu Mallan håller sig pigg, var lite förkyld idag. Men kommer hon med imorrn får jag väl låta bli att hångla med henne, så jag slipper ifrån baciller... ;) Har varit nog förkyld för detta år så hon får behålla dom själv, snällt va?! Nä skämt åsido, men Mackan har oxå varit förkyld här i veckan så har knappt ens velat kramas med honom & inga pussar, så därför sa jag åt Mallan att följer du med så blir det inget hångel, hihi. Nu blir det bara svammel från min sida, dags att gå & sussa så man orkar med en dags shopping.

Kram & natti

torsdag 19 maj 2011

En jobbig dag

Har nyss kommit hem från Härnösand. Varit en otroligt jobbig dag. Var nere hos morfar före tio, satt & pratade lite innan det var dags att bege sig till kapellet. redan då vi kommer dit börjar mina tårar falla, & dom har fallit större delen av dagen. I vanliga fall är jag en känslig person, & gissa nu hur det är med gravidhormoner i kroppen. Uscha! Och sitta bara en par meter från kistan & veta att där ligger min älskade mormor, ja tårarna rullar nu oxå då jag ska försök skriva om det. Vi hade en ett fotografi i en ram ståendes på kistan & det gjorde det hela ännu värre. Kunde inte titta dit. Men nu är det gjort iaf & det känns skönt. Tog ju mitt farväl av mormor när jag & brorsan satt vid dödsbädden, så jag kännde detta mer som en minnesstund. Men blev ett till farväl. Morfar ville att jag skulle fota kistan, vilket jag såklart gjorde. Läger in en bild innunder. Bara för att ha som minne för mig själv.

Efter begravningen så for vi till Spjutegården & åt lunch & läste alla telegram. Mormor verkar ha gjort ett intryck på fler än oss, många som satt in pengar till den fonden Hjärt & Lung.
Vi var bara nio på begravningen, vilket var väldigt skönt. Bara vi som stod mormor allra nämst, morfar ville ha det så.
Har varit hos morfar hela eftermiddan, suttit & surrat. Kollat i alla gamla fotoalbum, hihi vilka minnen. Åren går fort.
Tycker så synd om morfar, nästan 60års kärlek mellan han & mormor & nu är han ensam kvar. Känns så hemskt. Han såg så sliten ut idag. Och så kan jag inte låta bli att tänka på hur enormt ensam han kommer att bli. Huga! Dom har gjort allt tillsamans genom åren, knappt spenderat nån natt ifrån varann. Sann kärlek har det varit. Och dom har haft ett bra liv. Så han har många goda minnen kvar, men saknaden efter mormor tycker han är nästan outhärdlig. Tycker ju jag med! Så hemskt! Och för att vara självisk så hade jag önskat hon hade fått träffa sitt blivande barnbarnsbarn. Men får vara glad åt alla år jag fått tillsamans med henne & alla stunder vi delat.

*vila i frid mormor* Jag saknar dig så enormt & det är jag inte ensam om. Tack för alla fina minnen & att du var den fina person du var. Du kommer alltid leva kvar inom mig. Och kommer aldrig bli glömd!
kram från din dotterdotter

onsdag 18 maj 2011

Onsdag

Så har det blivit onsdag, jobbat sista dan för denna vecka. Imorrn är dagen jag har gruvats för i några veckor, mormors begravning. Har som blockerat det lite i mina tankar men nu är det verkliget. Och verkligare blir det imorrn, men blir ett avsked & ett avslut liksom. Nu kan vi alla gå vidare sen, inte ha denna tunga begravning hängandes över oss. Overkligt att älskade mormor ska begravas, uscha nu rinner mina tårar igen. Får sminka mig imorrn med vattenfast smink så man inte ser ut som et tvättbjörn.

Veckan so far har gått väldigt fort. I måndags jobb & sen lite fix hemma & så la jag mig strax efter åtta, skulle öppna på tisdag & då ringer väckarn 04.40, liiiite väl tidigt tycker jag. Somnade såklart inte utan låg & läste några timmar. Men var rätt pigg då väckarn ringde. Efter jobbet i tisdags for jag in på Polyfoto för att framkalla lite bilder, bla en bild på mormor som ska stå på kistan. Mendans bilderna skulle bli klara tittade jag in en sväng till Thess & barnen. Hem å käkade & sen ner till Ramona & några timmars surr. Hemma vid åtta & då gick jag & la mig, andra kvällen som jag la mig vid åtta. Med skillnaden att jag läste några sidor & sen sov jag, haha. Var rätt utvilad imorse om man säger så. Minns i början av graviditeten då var jag så sjukt trött, så jag la mig ofta vid åtta-nio tiden & somnade. Men skillnaden då var att jag var lika trött då jag vaknade, och ändå som jag på lunchen på jobbet också. Tur den tröttheten inte håller i sig hela graviditeten, hur skulle man orka nåt då liksom?
Idag var det jobb till fem, och sen klippning. Så nu känner jag mig fräschare i håret än jag gjort på länge. Håret har de senaste veckorna blivit så slitet, vet inte om det är hormonerna i kroppen som gör det? Frissan trodde det. Ska köpa riktigt inpackning på nån salong så blir nog håret lite bättre, eller så ett billigt tips men superbra & enkelt. Ha i olivolja som inpacking, funkar superbra. Så kanske provar det istället, det har man ju hemma. Där har ni ett tips alla med slitet & glanslöst hår. Återkommer då jag testat.

Nu ska jag iaf försöka sova, känns omöjligt men annars kommer morrondagen bli ännu värre utan sömn.

En psalm som ska spelas imorrn är "där som rosor aldrig dör" den var bla med i Änglagård. Uscha! Bara jag tänker på den låten fylls mina ögon med tårar så den blir värsta låten. Jag har inte varit på så många begravningar men flera som jag varit på så har den spelats, så den kommer jag alltid förknippa med begravning. Och nu med mormor, men hon tyckte om den biten. Måste komma ihåg att ha med mig näsdukar, ska packa ner dom nu.

söndag 15 maj 2011

I goda vänners lag

Blev en riktigt trevlig söndag, bra avslut på veckan. Sov kasst inatt, dels gick vi otroligt nog & la oss vid två. Har inte hänt på väldigt länge. Eurovisionsfestivalen höll på till halvett, sen hamnade vi framför Arkiv-X. Kunde inte sova sen, hade en brevid mig i sängen som snarkade & en katt som höll på att busa uppe i hallen utanför sovrummet i vad som kändes flera timmar. Tillslut gick jag upp & tog av Zakris sin leksak. Han fullkomligt älskar piprensare. Skum katt, haha. Kastar men den åt honom så apporterar han den, springer & hämtar den & så kommer han tillbaka & lägger den i handen på den som kastat. Så sött! Men inatt när han höll på att busa med den så häll jag på att bli tokig. Tog & gömde den så han kunde lägga sig.
Klev upp vid nio imorse, helt död! Städade lite & vid ett fick vi besök av Thess, Jonas & barnen. Fick för oss att göra en sockerkaka

Hade bra hjälp av Lukas :)

Mallan & Nemi kom oxå över & så tittade Anneli in med lille Sebastian. Så idag har huset varit fullt av vuxna & barn. Inte ofta det händer.

Hela gänget. Tur vi bakade en sockerkaka :)
Surrade en hel del. Sen for Anneli, hon var in för att låna en fästingborttagare, deras ena katt hade redan fått en fästing. Huvva! Alldeles för tidigt för att fästingarna ska komma fram. Vi andra tog en prom ner på byn, var in på Ica en sväng & påväg hem gick vi in på Dallas & beställde pizza. Karlarna fick åka & hämta den efter vi komit hem. Så usch jag har syndat med pizza två dar denna vecka.

Barnen fick pannkaka, här en glad Alice som glatt åt pannkaka.

En bra dag där energireserven blivit påfylld. Jag är inte ens trött, jag som inte sovit nåt alls inatt typ. Underbart.

Ska iaf se lite på Big Brother nu. Få se om jag orkar se hela avsnittet, ska bli spännande att se vem som åker ut. Gillar BB jag ;) haha

Tvättskåp

Behöver en ny anordning för tvätt i vårt badrum. Hittade detta skåp på Ikea, ett sk tvättskåp. Ingår två korgar. Perfekt, en för 40- & en för 60tvätt isåfall. Tänkte det skulle stå till höger brevid torktumlaren.
Vad tycker ni?

Dagen som förändrade vårt liv

OJ, jag lyckades få in en bild, var ju länge sen nu, men det har inte fungerat att lägga in bilder.
Tänkte jag skulle skriva lite om vår "resa" för att bli gravida.

Barnkär har jag alltid varit, och min högsta önskan har alltid varit att få bli mamma. Men med tidigare förhållanden har det inte varit aktuellt, som tur var. Annars hade det varit ytterligare barn med skilda föräldrar.
Jag & mackan blev tillsamans för snart sju år sedan, i augusti är det sju år sedan som det klickade mellan oss. Och skaffa barn på en gång vill man ju inte. Men efter tiden gick och Mackan fått smälta lite i barnfrågan, japp han fick typ panik i blicken bara det kom på tal, haha. Iaf för tre år sedan så började vi "försöka", jag slutade med p-piller men & vi sa som så att blir det så blir det. Vi funderade inte så mycket på det, men som sagt händer det så är det positivt. Men eftersom tiden gick, ja tom åren så började jag fundera. Kanske vi borde kolla oss? Vi kanske inte kan bli gravida? Frågorna började surra, men sköt ändå "problemet" framför mig. Men så förra våren kontaktade vi en fertilitetsklinik i Härnösand, då hade jag mått dåligt en tid över det faktum att vi inte blev med barn. Så i sista mars var vi dit på ett första försök, frågor & kissprov & så en gyn-undersökning fick jag göra. Efter besöket så skulle jag in på vårdcentralen en par gånger för att ta blodprov & så hade vi fått en ny tid där provsvaren skulle kollas och så fick M ta med ett spermieprov oxå. Provsvaren visade att jag hade liiiite mindre ägg, & att M i precis det där provet hade liiite mindre spermier men egentligen inget som inte borde stoppa att vi skulle bli gravida. Det här var i maj, och läkaren han var säker på att vi innan hösten borde vara gravida. Jag fick hormortabletter utskrivna som jag skulle äta direkt efter mens, för att öka produktionen av ägg. Första gången jag åt dom fick jag typ alla besvär förutom humörsvängningar.Det var som att komma i klimakteriet, stackars er som varit & befunnit er där, jag har all sympati för er. Jag svettades från i princip hela kroppen, helt otroligt! Behövde bara röra mig för att svettas, fick lite synförändringar om jag tog tabletterna på morronen så jag tog dom på kvällen istället, yrsel fick jag också. Till råga på allt åt jag dom då det var som varmast i juli, då vi hade vår inflyttningsfest. Blev tropisk värme precis den helgen, så i fest syfte var det jue perfa, men i mitt dåvarande tillstånd var det hemskt, haha. Tog mig tom en dusch vid tiotiden på kvällen, haha, mitt under festen. Kände mig allmänt ofräsch & hade ingen lust att försöka ens att se bra ut, svetten rann ju ändå. Men festen blev iaf en trevlig kväll & inte många som visste om att jag åt tabletter då, vet inte vad dom tänkte?
Ägglossning började jag ha koll på, tog ägglossningstest, och det är inte det lättaste att försöka pricka in att få till det precis på rätt dag, är ju bara som en dag man har på sig att bli gravid. M jobbar skift & även jag jobbade då skift, dygnspass. Fick panik då ägglossningen inföll då jag jobbade dygnspass, vad gör man liksom. Ringer dit M & Har en snabbmys på lunchrastem, eller cyklar hem för några minuters snabbis. Näe inte roligt. Och sålart kom inte M ner till jobbet, haha bör tilläggas...
Hösten kom & fortfarande kom mensen som ett brev på posten varje mpnad, samma tid. Kände att nu skiter jag i det här, man hoppas & hoppas & för varje månad blir man mer & mer besviken. Går mer & mer ini sig själv. Börjar fundera om det här med att vara föräldrar inte är menat för oss, vi lever ju ett bra liv, men ändå så saknas något. Men kanske är meningen att det bara ska vara vi två resten av livet, djuren har vi ju oxå så vi är ju inte helt ensamma. Och mycket barn runt oss, får väl bli som en rolig lek-tant istället då, men resten av livet? Orkar ja det? När folk omkring oss blir gravida & inte ens vill. Fortsatte äta hormontabletterna men hur roligt blir det ha just på ägglossningsdagen behöva "fåtilldet", tar liksom bort det roliga med det hela. När M jobbade natt fick han lov att väcka mig, och andra dar var det liksom att nu gör vi det så har vi det bortgjort. I november fanns tabletterna ingenstans att få tag på, restade från leverantör och dom visste inte när dom skulle få hem igen. Så december gick utan hormontabletter & även januarr. Kände att nu skiter jag i detta. Skulle det inte bli så skulle vi fortsätta med att göra provrörs. Tänkte att det får vara julstök & bli nyår & allt. Sen i januari, nytt år, så ringer jag & säger att vi kör igång nästa fas.
10 januari ringer jag till fertilitetskliniken, pratar med dom där. Vi visste redan att man är garanterad att få en tid efter högst tre månader. Så tänkte att innan sommaren har vi hunnit att iallafall få göra ett försök. Här i vårt landsting får man en gång gratis, sen kostar det en hel del. Vi fick papper hemskickat för att gå & ta blodprov på läkarstationen. Men att vi kunde vänta lite med det eftersom proverna skulle vara så färska som möjligt, så vi sa till varann att då väntar vi en par månader. Brydde oss heller aldrig om att kolla upp hormontabletterna nåt mer heller, för nu hade vi kört igång med nästa steg.
Och vi vistte att inom högst tre månader så skulle vi få boka ett nytt besök & få reda på allt inom provrörsbefruktning. Pratade med en som gått igenom det, och läste lite om det på nätet. Endera finns klinik i Umeå eller så i Falun. Hon som jag pratade med hade gjort första försöket i Umeå & sen hade dom köpt ett paket med tre bahandlingar. Och tredje försöket så blev dom gravida. Men Falun ligger långt bort också. Och det blir mycket åkande. Först ska man ner för att ta ut ägg & sen så befruktar dom äggen i ett lab & så behåller dom äggen ca 2-5 dagar & ringer sen när det är dags att sätta in dom. Ojoj vilken massa körande & så måste man kunna komma ifrån på jobbet. Så hade en del tankar om hur vi skulle göra, Umeå är närmre, Falun hade en annan & välprövad teknik. Men kände att det får vi ta ställning till då det verkligen är dags. Nog funderat, det blir vad det blir.

Så blev det början av mars, jag började få lite funderingar. Måndag & tisdag gick & onsdag den 2 mars var jag lite lur på en sak. Gjorde ett gravtest som var positivt, va?! Gjorde ett till, visade samma resultat, ytterligare tre test gjorde jag. Hade köpte på nätet ett paketpris med massa ågglossningstest & några gravtest. Bara en liten sticka som man skulle sticka ner i urinen. Ropade på M, & visade alla test. Men dom kändes så "små" & ändå inte tillitsfulla, ville ha ett riktigt test ett Clear-Blue, men var för sent för att få tag i det. Klockan var efter sju, jäklarns! Ringde runt till flera vänner för att kolla om dom ev hade gravtest hemma, haha. Liksom vem har en massa sådana hemma? Men man vet jue aldrig? Nähä! Var bara att ge upp & vänta tills morrondagen.
M fick i uppgift att köpa ett "riktigt" test på apoteket på torsdagen. Kunde knappt sova på natten till torsdag & förmiddagen gick så långsamt, minuterna bara smög sig fram. Kändes som klockan gick baklänges ett tag.
ÄNTLIGEN dags för lunch, kollar på mobben när jag går ut från jobbet, & vilka har ringt då? Jo Fryklund´s, fertilitetskliniken i Hsand. Oj! Tänker att jag måste kolla resultatet hemma innan jag ringer upp dom. Kör fort som attans hem, haha. Springer upp & in på toan. Mackan ser lika nervös ut som jag, haha. Gör testet & väntar på att tiden ska gå, törs knappt titta... Fick flera mess av vänner som väntade på resultatet, å gissa? Positivt!!!!! Trodde knappt det var sant, va?! Verkligen?


Tog såklart bild på gravtestet. Messade flera bild på gravstickan med, haha. Då var det verkligen sant. Helt otroligt! Messade mina fina vänner, ringde till pa & Eva, mamma, M´s mamma & syster, messade brorsan. Den som fick mitt första samtal var Mallan, som satt spänt & väntade på resultatet. Hann surra med massa innan det var dags att åka tillbaka till jobbet. OJ, hur skulle jag kunna jobba nu då? Var som att sväva på moln. Men kunde inte riktigt tro på det ändå.
Fick lov att berätta för min kollega på min avdelning på en gång vad jag hade varit hemma & gjort. Jag kan ju inte hålla nåt sånt hemligt, & vad skulle hon tro om hur jag var den eftermiddan på jobbet. haha Var lite distraherad där allt.
V 5 var jag i då. Och då tänkte jag att det förklarade lite symptom jag hade, som tex ömmande bröst. hihi
Ringde även tillbaka till kliniken & förklarade läget. Dom sa att det var inte ovanligt att det blev som för oss, när man slappnar av så händer det. Dom frågade om vi ville boka in ett tidigt ultraljud hos dom? Jamen självklart! Då vet man ju att det verkligen är nåt där i magen & att isåfall allt ser bra ut. V 9, den 31 mars var vi dit. Fostret låg där det skulle & allt såg bra ut, 24mm lång var den lille/lilla. hihi sött. Skoj att se att allt såg bra ut & så fick vi som ett litet avslut med kliniken.
Nu har vi kommit in i v 15, och håller tummarna allt fortskrider bra. För det är verkligen min stora dröm som går i uppfyllelse att få bli mamma, förälder till en liten människa. Nu ser vi framemot den 7 juni, då ska vi på Ultraljud i Sollefteå.

Blev en lång berättelse, men ville skriva av mig. Plötsligt händer det liksom, & mycket bättre än en trisslott!!!!
Bf beräknat till 2011-11-05, blir det några dar sent så blir det 2011-11-11, vore ett roligt födelsedatum, hihi.

Nog skrivet, nu ska jag gå & väcka M & fixa lite här hemma. Thess, Jonas & barnen kommer på besök efter ett.

Ha en underbar dag alla.

Schlagerkväll

Ojoj vilken spännande final. Trodde aldrig det skulle gå så pass bra för Saade som det faktiskt gjorde. Höll sig i toppen hela omröstningen, & hamnade på en hedrande tredje plats. Synd bara Italien fick dom sista poängen annars hade det blivit en andra plats. Himla skoj att det blev så bra. Nu slipper vi väl kvala nästa år iaf.

Dagen har varit rätt händelserik. Vi skulle till Sollefteå & kapa en par träd med pappa bakom deras husvagnsplats. Svärmor ringde mig när vi var påväg upp. Hon var lur på om deras tik hade åkt på livmodersinflammation. Funderade om hon skulle ringa & rådfråga veterinären i Sundsvall om det. Vilket jag såklart tyckte hon skulle göra. Efter en stund ringer hon tillbaka, lät som dom måste in på koll & troligtvis operation. Fick en operationstid i Östersund av alla ställen kl 18. Själv var hon oxå hemma ensam med Mira-Li, Mackans systerdotter. Sa att vi vänder om & är barnvakt, & så var svärfar påväg hem från Ramsele så fick dom fara iväg med deras voff Ella. Vi hann bara in på Risöns camping så fick vi vända om. Men man vill ju såklart ställa upp när det händer nåt, träden kan ju kapas en annan dag. Så eftermiddan & en del av kvällen spenderade vi på Gärsholmen med söta Mira-Li 2 år. strax efter sju kom hennes föräldrar & hämtade henne, dom avbröt sin Sundsvallsvistelse & for hem. Vi hade ju såklart varit kvar så länge det behövdes, men dom tyckte det var bättre att komma hem, så att Ella får lugn & ro imorrn. Operationen gick som tur va bra, och det var tur att dom for in med henne för operation. Hon hade inte klarat sig till måndag, huga hemska tanke. Så verkligen tur att svärmor ringde & kollade med veterinärstationen i Sundsvall om hur hon skulle göra. Hoppas det går bra för lilla hunden dom närmsta dagarna oxå.

Nu ska jag sussa. Får se vad morgondagen, eller jag menar idag, har att erbjuda. Bättre väder kanske? Man kan ju hoppas iaf....
Natti natti