lördag 28 november 2009

JD

Kom nyss hem från brorsan & Carro. Måste jue hälsa på lille JD som dom hämtade hem igår. 8 veckor gammal... :) Såååå sööööt!
Ska adventsstäda nu så bidrar iaf med några bilder härinunder.

Sussar tryggt i husses famn.
Buuuus med nya leksaken

Såååå liten :)


Julia fäljde oxå med. Liiite avis för det är hennes drömhundras... ;)




Sötiz!




fredag 27 november 2009

Fortsättning...

haha ja jag gör ett nytt försök till att få till ett inlägg med text...

Inte haft tid eller ork att blogga. Jo iofs tid men ingen ork. Jobbat hela den här veckan på dagis. Roligt men oj vad trötta mina öron varit när jag kommit hem. Vissa har en sån hög ljudvolym & så har jag inte haft nån kortdag uan bara stängningar förutom en dag till fyra. Men klagar inte, så skoj att vara med alla barnen. hihi
Mackan har jobbat em denna vecka så vi har inte setts nå´t alls. Men när han har sina eftermiddagsveckor (var tredje vecka) har jag så svårt att somna. Inte för att han är borta utan för att jag vet att han kommer hem mitt i natten & då vaknar jag. Så när han backar in på gården då brukar jag somna. Så som sagt mycket därför jag haft en trött vecka. Jobbat, gått med voff, lagat mat & sovit en stund på soffan & glott på dumburken. Det är vad mina dar/kvällar bestått av denna vecka.
Sen blir det jue inte bättre av att i min skalle surrar det runt av tankar... Och när kommer dom? Såklart när man ska sova...
Tankar om vad jag ska gö med mitt liv. Men har bestämt nu att ta itu med pluggandet en gång för alla!!!! Ja jag har sagt det förut men nu jäklar! Fast dom här åren nu när jag hattat mellan utbildningar som jag sen hoppat av har gett mig så mycket. Har jobbat på många olika ställen, lärt känna många olika personligheterm har helt enkelt utvecklats som människa. Så vill inte vara utan det heller. Men kan inte gå omkring som timvikare heller resten av livet... Fast det positiva med att jobba som jag gör är att det aldrig blir tråkigtpå jobbet... Man kommer inte in i alla trista fasta rutiner som efter ett tag blir lite trista... Samtidigt har man som inget att säga till om heller, bara att falla in i alla rutiner & göromål som ska göras på dom olika arbetsplatserna.
Vad har jag då tänkt plugga till denna gången? Nåt som jag redan påbörjat... Ska ta itu med mina studier till Förskolelärare igen... Så det så! Känner att det ger mig mycket att arbeta med barn, och särskilt små barn. När jag påbörjade min utbildning låg jag inte i fas med mig själv. Sen så tog jag på mig för mycket jobb utanför pluggeriet också. Så blir det nu som jag vill med att jag kommer in igen & att det funkar med csn får det bli bara plugg & liiiiite jobb...
Ja så om allt klaffar börjar jag plugga januari -11, om lite över ett år. Har mina tidigare scn skulder att betala & så söka utb å så. Så håller tummarna för att allt funkar nu. :)
Vet att ingen ändå tror att jag klarar av att plugga, ja kanske inte jag själv heller. Men får så positiva kommentarer jämnt när jag är på dagis, om hur lämplig jag är osv... Och nu när jag nämnde mina planer tyckte fröknarna att jag gjorde rätt. "Dagisfröken är ditt kall, klippt & skuren för rollen, JA äntligen har du förstått det vi sett..." ja några av kommentarerna jag fick... :) Det värmde! hihi Så får se nu då om jag orkar/klarar av studier om/när jag kommer in :)
Att jobba på dagis eller lekis, ja jag vet det heter inte så längre... Men jag e gammal å för mig kommer det alltid heta så... haha Men iaf, att jobba så innebär lediga helger/kvällar/storhelger/röda dagar... så bra! Så det är vad mina tankar tar upp nu, framtidstankar :)

Fre kväll

nämen haha vad hände med mitt förra inlägg... Hade skrivit en massa text... skumt! Så Ramona riktigt så kort inlägg var inte meningen... ;)

Lunchrast

måndag 23 november 2009

1:a advent snart!

Äntligen har vi snart första advent, hihi på söndag! Så mysigt. Tänkte jag skulle ta & börja stryka gardinerna, kolla adventsljusstakarna & lite sånt pyssel så att det bara är att sätta upp sen. Vill inte fuska & sätta upp för tidigt. Så på fedag efter jobbet tänkte jag byta gardiner & på lördag ska lamporna bytas ut mot stakar i fönstren. Ooooh vad jag längtas, & äntligen få börja spela julmusik oxå! Tur Mackan jobbar eftermiddag så jag kan pyssla & spela julmusik på hög volym :)

Dagisjobb hela veckan. Idag fick jag en stängning så fick lite sovmorron för började inte förrs nio & slutar halvsex. Hem & sen gå en prom med Figo & sen fixa käk. Kanske hinner börja rota fram alla gardiner & sånt ikväll. Skönt att ha allt strukit.

Avdelningen som jag jobbar på idag har planerings förmiddag medans barnen är ute. Då passar den andra avdelningens fröknar alla barnen. Så medans dom planerade passade jag på att stryka alla avdelningens julgardiner. Myyys! Bara julmusiken som fattades men jag hittade inte åt nån jul cd... (letade faktiskt) haha kanske lika bra d! Får se i em hur många barn vi har om vi hinner börja sätta upp gardinerna. Slutar med att jag går hem & sätter opp alla ikväll hemma... ;) NÄE! Ska allt vänta tills fredag.

Skulle fått tag på helrött tyg, 10m. Då hade jag kunnat sy en kappa & två längder till teverummet. Inte så förstjust i panellängderna vi haft där dom senaste åren. Eller så kanske bara sy en liten kappa till. Ska kika in på gardinaffärn på Ica & se om hon har nå´t.



Näe kika runt lite till & sen in å fortsätta med gardinerna kanske? :)



Puss & hej!