fredag 10 juli 2009

Tårta, chinamat & tacopaj

Härlig blandning va? Fast vi åt inte allt idag.
For vid fyra till Kfors för att gratta Lukas i förskott på sin 1års dag. Fick härlig jordgubbstårta & Lukas fick sitta & peta i sig själv sötisen. Beställde hem chinamat sen, mumma! Pekingsoppa, räkchips & sen delade jag & Jonas på en kyckling med ananas. Thess & Mackan delade på en fläskfilé med bambuskott & champinjoner. Supergott & supermätta blev vi.
Kom hem efter åtta nån gång & då fixade jag ihop en extrastor tacopaj. Mackan ska få ta med & bju på mat på jobbet imorrn. Som tack för att Figo för följa med ibland och vara där. De tar hand om honom så bra allihopa. Så det måste visas att det uppskattas. Sallad skickade jag oxå med & sen en sockerkaka som jag bakade idag. Hoppas verkligen dom tycker om maten.

Hann tyvärr inte börja med nå målande av köksväggarna idag, eller matrumsväggarna eller vad man nu ska kalla dom? Fick besök av Em & mycket trevligare att sitta & surra en stund & dricka kaffe. Sen hann jag med att surra med mormor & morfar en timma & brorsan en halvtimma. Så hann precis bli klar när Mackan kom innanför dörrn...
Brorsan & Carro har köpt en litet hus här i Nyland. 3 rum & kök, med källarvåning & garage finns det där. Gulligt men inte stort. Har haft en vårdtagare som bor där så vet hur det ser ut. :) Men blir nog bra åt dom två. Kostar inte så mycket så då kan dom renovera lite istället. Måla huset & sen göra om pannan så det går att elda med pellets är prio ett iaf. Så lycka till med det! :)


Näe dax att sussa. Imorrn väntar ett dygnspass igen. Så ses på söndag igen.

Ha en trevlig helg. Kramiz

Jossan 12 år

Igår fyllde Jossan 12 år. Det firades i Bonäset hos föräldrarna.
Massor av gott fikabröd, och såklart tårta blev det.

12 ljus...


Lotta & Susanne =dotter & mor :)
Efter vi fikat stannade såklart barnen. Var jue umgängesdag. Jag, pappa, Eva & Julia drog iväg mot staden. Hade en massa ärenden som skulle göras & massor av butiker som skulle besökas på kort tid. Så vi hann med, Skokanonen & Ö&B, sen Onoff, Söderströms, nån husvagnsbutik, Jysk, Rusta & sen iväg in till stan där vi sprang igenom två gallerior. Leklandet var det som hägrade för mig, så nu är alla födelsedagspresenter inhandlade.
Annars så handlade jag ett par oäkta foppisar-chockrosa, & en filt. haha storhandling. Måste ta & försöka fara upp nån dag, kanske till veckan & kika i lite klädbutiker.
Vi avslutade stadsbeöket med att käka på Vavsberget, mmm hur gott som helst. Så TACK så mycket för maten Eva :)
Hittade även en hammock på Rusta som jag skulle vilja ha. Så får se om vi drar till Övik & inhandlar den till veckan. Blåa dynor & blått tak var det på den & grå ställning. Skulle passa perfekt till våra utemöbler på altanen. Tänk va mysigt att kunna ligga & läsa i en hammock...
Ska ta & göra mig klar nu för en prom & så måste jag cykla på affärn. Blir regnstället på minsann, för regnet bara öser ner. Tur det finns kläder som avstöter vatten. Finns jue som bekant inget dåligt väder, bara dåliga kläder... ;)



torsdag 9 juli 2009

Nya frillan


Tänkte jag skulle lägga in några bilder på min nya frilla! :) E väldigt nöjd!!! TACK Maddis!!!!! ;)















Vattenlöst

Har jobbat ännu ett dygnspass så kom hem tio imorse. Ska ställa mig i duschen & vad? Inget vatten! *suck* Tur jag inte var så svettig & äcklig haha
Ska följa med pa, Eva & barnen till Övik idag. Är umgängesdag & så fyller jue Jossan år. Ska ta mig en sväng på stan sen & köpa present till henne & även till Lukas. Kanske nå´t åt mig själv oxå... hihi

tisdag 7 juli 2009

Onsdag

Bidde inga fönster igår... Kände att mina fingrar inte skulle klara av det. Har problem med återkommande eksem på fingrarna sk atopiskt eksem, har jag iaf för mig att det kallas... Och är jag mycket i vaten & fukt så blir inte händerna så bra. Och nu har jag hållit på mycket i jorden så det har inte varit nån hit för fingrarna. Blir som vätskande eksem som kliar till tusen. Så höll mig från vatten så gott det gick igår. Fyllde på med jord i jordgubbslandet & sen tog jag fram lilla cafe gruppen till bron på framsidan. Och tvättade den. Fick lite gjort iaf. En sockerkaka fick jag oxå till & som Marina & jag fikade på. Kom på att jag fick i julklapp ugnsformar i silikon så tror jag ska gö en ny sockerkaka idag för att testa en sån. Känns skumt att sätta in vad som känns som det ska smälta i ugnsvärmen. Men som sagt ska prova den.

Och ÄNTLIGEN så ska jag & Mackan bli av med lite hår idag. Och det är håret på huvudet jag menar... ;) Maddis ska komma hit vid fyra & klippa oss. Ooooh längtas. Kommer det äntligen att gö nåt med kalufsen igen.

Ska hoppa in i duschen nu. Sov länge även idag. Tog en "klådtablett" igårkväll. Fått piller utskrivet som jag kan ta när eksemen klias. Men blir väldigt dåsig av tabletterna så inget man kan ta & sen jobba. Tog iaf två igårkväll vid sju, somnade vid tolv typ, och idag har jag varit dödens trött. Men eksemen e bättre & det är huvudsaken!

måndag 6 juli 2009

Måndag

Då har en ny vecka startat igen. Jag gick av mitt jobbpass imorse nio. Vad göras idag då? Tänkte ta mig an våra fönster. Alla behöver tvättas & så ska det sättas upp andra gardiner i en par rum. Och dom ska fållas upp, så har lite att gö där. En sväng på träggårn oxå för att se om de har några blommor kvar som jag kan plantera i en kruka på framsidan. Ser så tomt ut på bron nu utan blommor, så vill gärna ha nå´t blommande där.

Ska bara slänga in en sockerkaka i ugnen innan jag sätter fart med fönstren :)

Har inget mer att skriva om just nu...

söndag 5 juli 2009

GRATTIS

Idag fyller Emelie gumman 20 år. Stort GRATTIS till dig & hoppas du får en bra dag.

Vi var dit igårkväll & grattade, jag jobbar idag. Började halvtio & jobbar till tio imorrnbitti. Hemma på en halvtimmes lunch nu. Ska köka & sen bege mig tillbaka.

GRATTIS igen! :)