lördag 29 augusti 2009

800grader

Wiiii sitter & lyssnar på webbradion, Bandit & nu spelas Ebba Gröns 800 grader. Blir man jue på party humör... hihi Ska se om jag hittar fram mina gamla punkskivor med Strebers, Ebba Grön & femtio spänn eller vad skivorna nu hette... Kostade iaf 50 spänn. Definitivt 50 spänn lr nå sånt...
Blev inte att vu hyrde nån film. Visste inte om man måste ha lånarkort lr nå sånt & ska man ha det måste man jue säkert ha legitimation. Vilket ingen av oss hade med oss. Köpte en film istället. Får se om det var nån bra. Sitter här nu i morronrocken & väntar på älsk som duschar. Mysigt att krypa upp i soffan luta sig tillbaka mot våra storkuddar &... sova... haha det är det som Mackan tror jag kommer att göra. hihi säger inte emot honom där. Ska va en riktigt spännande film då om jag ska hålal mig vaken. Men hue skönt är det inte då att somna i tevesoffan...???! ;)

Lördag

Jobbat 7-16. Dan förflöt som den skulle. Ingen övertid lr så, fast det är oftast på kvällen det brukar bli det. Som förra helgen. Både lördag & söndag kväll blev en halvtimmes övertid. När man inte vill ha det vill säga...

Blev inget vilat av när jag kom hem. Satt länge & surra med en kompis, skoj skoj. Vi måste nog ta å planera in Melodifestivlen i Övik eller vad säger du Erica? Boka hotell redan...??? *hihi*





Har suttit en bra stund nu med att försöka plöja på min Farm men guuu så segt det går. haha tror min blogg börjar bli en Farmville blogg... ;)



Har iaf löst mina problems. Efter att ha tänkt & blött lite så får det bli som det blir. Orkar inte lägga energi på att må piss. Finns dom som har värre problem.

Är bara så att jag har svårt att prata med andra om mina problem med risk för att folk ska bli uttråkade eller tycka det är småsaker. Och så har jag i bakhuvudet som en nära familjemedlem brukade säga -"sluta tyck synd om dig själv!!!!" Så minsta lite gräl eller tjaffs eller oenighet vi hade så var det så jag fick höra. Eller OJ om jag började gråta, då blev det ännu värre.Blir jag gråtmild nu så tänker jag så. Och det var alltså inte i bra syfte det sades... Så nu varje gång som jag känner mig nere tänker jag att jag inte får må så. Blir som att ja alla får må dåligt utom jag. Bara att kämpa på & täcka över känslorna. Men ibland bubblar allt upp till ytan. Vilket det nu gjort dom senaste veckorna. Dovit dåligt & tankarna bara snurrat & tårarna runnit. Men JAG FÅR INTE TÄNKA SÅ, SLUTA ATT TYCK SYND OM DIG SJÄLV!!! Men som jag skrev i nå´t tidigare inlägg, ibland måste man må lite sämre också får att sedan må bättre.
Men blir så många småsaker nu som folk gör eller säger som får mig att undra om mig som person & så.
Mycket kretsar som jag skrev tidigare om en önskan att få barn. Allt runtikring kretsar just nu om barn, många som jag känner som ska få barn. I skavllertidinigar visar alla kändisar upp sina gravidmagar, folk pratar barn & barnbarn. Fast blir nog extra eftersom jag känner som jag gör. Och börjar känna mig gammal, och vill nå nästa fas i livet. Förhoppningsvis blir det såsmåningom. Men just känslan att känna att det är ofint att må dåligt är nå´t jag måste försöka komma över. jaja nu är det bra med det.

MIn älskling sitter framför teven (var annars???? ) och väntar på att jag ska bli klar. Tänkte gå en sväng på macken & hyra en film. Har inte sett film på superlänge. Varit sugen att hyra film länge men förra helgen hann jag inte in innan dom stängde. Så nu ska vi iaf hinna dit, en timme tills dom stänger och vi bor jue nära. Så ciao för idag!

fredag 28 augusti 2009

Kväll

Mmmm va chinamaten var god. Såklart beställde vi pekingsoppa till förrätt, det gjorde vi alla fyra. Får jue inte att köpa chinamat utan att äta pekingsoppa. Sen tog jag & Mackan varsin rätt, & så smakade vi av varann. Blir så mycket mat så vi brukar dela på en rätt, men jag jobbar imorrn så ville ha matlåda & då tog vi varsin. Man får så otroligt mycket när man beställer, och när man tar förrätt orkar man inte alls en hel portion. Så får gomat även till lunch imorrn.


Suttit & försökt att spela Farmville på Facebook men var rent lönlöst. Var bara såååå seeeegt så spelet typ stod still... Nedrans skitspel då egentligen som jag skrivit tidigare men man vill jue ändå spela klart det & komma till högsta leveln. Men går det lika segt som ikväll kommer det aldrig att hända. Stängde av alla andra sidor jag var inloggad på men blev just inte nå bättre. Så gör ett nytt försök imorrn...

Jobbar 7-16 imorrn & sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Tror jag & Mackan ska ha en myskväll, spela lite spel & så. Dricka nå´t glas vin. Då sover man gott sen. Söndag måste vi som sagt städa här hemma. Alla garderober ska få sig en genomgång. Ska på tippen nån dag till veckan så bäst att slänga så mycket som möjligt då.

Sista inlägget för idag nu. Jag lovar! hihi Varit här å kluddat många gånger idag för att vara jag...

Näe den sköna sängen ropar på mig nu...
Kramiz

Fästing


Huvva nu har Figo fått årets första fästing. Äckliga småkryp dom där. Trodde vi skulle klara oss från att plocka fästingar iår, men ICKE! Ifjol hade vår lilla äskling tre fästingar under sommaren. Men katterna klarade sig. Året innan hade Figo oxå tre fästingar & katterna en var.
Men som sagt hittade åt en liten en nu efter Figos prom med husse. Den var liten men lika äcklig som dom alltid är. Satt fram på halsen. Annars har han alltid fått färstingar uppe på huvudet, typ vid nosen eller ögonen. Men denna gången gömd fram på halsen. *ryser*
Nu ska jag ringa till China i Kfors & beställa mat. Vi bestämde att vi köper & tar med oss & käkar hos brorsan & Carro i deras nyköpta hus. Där dom håller på att grejja för fullt.
Bye bye

Melodifestivalen 2010 i Övik!!!!

Tjoho va skoj! Övik får en deltävling av Melodifestivalen igen.

Dit SKA jag!!! ;)

Går det bra med städningen? Nix! Gör allt för att slippa. Så på söndag ska vi storstäda. haha bättre att skjuta på det... Näe men jag ids inte, trött & så ont i halsen. Men det ska vi råda bot på, ska jue käka chinamat & då är det ett MÅSTE att äta pekingsoppa. mmmm

Den lär nog bränna bort en par bacilusker...

Håller på att koka klart krusbärssaft. Ska kolla till saftmajan nu.

Men fick lov att gö ett litet glatt inlägg! :)

Otillgänglig...

...är precis vad jag har lagt mig nu i TimePool. Så nu kan jag inte få bokning för tis, ons & så helgen. Skönt! Å så dom där få timmarna på dagis men skönt att vara lite ledig.
Har lite vi behöver pyssla på med här hemma. Så förhoppningsvis blir det gjort! Och så får vi en par mysdagar.


Fick nyss ett mess av min svägerska (brorsans tjej) som undrade om vi ville följa med och äta på China. Självklart!!! Mums med chinamat. Men lite drygt att käka där kanske när det är löningsfredag, brukar ta sån tid att få mat då. Fast då e man hungrigare när man väl får maten istället...

Näe back to städning...

Ziri katt

Hittade åt en liten tröttis här hemma... Suck matte måste du störa med att fota...
Slick!

hmmm sussar vidare...
Alltså katter har en förmåga att det ser så gosigt ut när dom sover. Otroligt skönt ser dom alltid ut att ha. Tråkväder ute nu så mina små missar vill inte vara ute nu. Men vem vill det?
Jag som hade tänkt storstäda men har jag kommit igång än? NÄE! haha oväntat! NOT!
Hamnade med att skörda min kära farm, haha. Sen hittade jag åt ett Uno spel på fejjan som jag inte kunde låta bli att spela en par gånger.
Sitter & funderar om jag ska ta mig en par dars ledigt till veckan. Mackan har jue semester så skulle vara skönt att vara ledig en par dar med honom. Sen far han iväg på älgjakten & är borta en vecka. Har bokning för hemtjänsten på måndag men är endast ett kortpass, 7-11. Och så ringde dom från dagis nyss, så ska jobba där tors & fre halvdagar. Så har jue ändå 12timmar nästa vecka. Inte mycket men det räcker nog till. :) Och så skönt att vara lite ledig oxå.
Nästa helg planerar vi för en spelkväll på lördag. Anna ville gärna ha en spelkväll innan hon drar iväg till Australien igen & så behöver jag jue inte vara själv då för då sover hon över. Skoj! Ramona var oxå på & även Carro (brorsans tjej) så blir en tjejkväll. Får se om vi ev blir nån fler.Roligt roligt.
Oj nu fick jag ett påminnelse sms om att jag har ett paket att hämta ut på Ica, mina sommar gardinkappor till teverummet. Som beställdes innan sommaren. Vet inte om jag vill hänga upp ljusa kappor nu? Bra att gardinerna äntligen kom iaf. Ska kika lite på jotex hemsida efter höstgardiner & se om nå´t faller Veronica i smaken. Så roligt med nya gardiner.
Kanske gö nån nytta idag?



torsdag 27 augusti 2009

Kväll igen

Dax att gå & försöka sova. Men tror inte det blir så svårt, e super trött. Börjar tidigt även imorrn, fast har bara ett kortpass 7-11. Ska vi ta & gö en storstädning sen. Behövs! Måste tvätta alla fönster & byta gardiner oxå. Fönstren är väldigt orena efter vägarbetet som pågått här utanför ända sen i maj. Mar inte idats att tvätta fönstren på framsidan typ sen i våras trots att dom är så skitiga att det verkligen syns. Men nu så är det asfalterat & fint på storvägen så nu ska fönstren få sitt oxå. Planerar för en Sundsvallstripp på måndag. Diskmaskin måste inhandlas & så lite annat smått & gott. Vi har haft en hissgardin i sovrummet men nu har den oxå pajjat så nu får det bli gardinstång & gardinlängder där inne. Vill helst ha gardiner som går i lila. Ska kika lite vad Jotex har att erbjuda *tihi*

Funderar på att ta några dars ledigt till veckan. Mackan har semester så skulle va skönt att vara lediga tillsammans några dar. Och få till lite här hemma. Ska köpa tapetväv till lilltoan så den får bli klar & så ska vi (jag) måla dom gröna köksväggarna i ljusare nyans typ beige. Oxå den färgen är inhandlad men tiden & orken har inte infunnit sig. Likaså måste vi låna svärfars släpvagn & fara med en massa skräp på tippen. Så skönt det skulle vara att få allt gjort, slippa känna att man "ligger efter" med en massa måsten.
Ska kika till min käara Farm på fejjan & sen sussa.

kram & natti

Torsdag

Idag har jag jobbat 7-16 & hade en tanke om att fortsätta med att koka krusbärssaft. Men e så himla trött så jag skiter i det. Ska ta en prom med Figo istället. Mackan e på skjutbanan han & jobbar. Måst ta & införskaffa hörlurar eller snäckor så jag kan lyssna på musik eller talbok när jag är ute & går. Så mycket roligare att promma själv då.

See you later! :)

onsdag 26 augusti 2009

Tebax!

Yes nu e jag här igen! :)
Varit utan internet sen i fre kväll. Så -Ja Erica jag har tagit mig upp ur sängläget...! ;)

Helgen bestod av jobb. Lörd delad tur, 7-12, 16-21.30 & till råga på allt blev det övertid en halvtimme. Hem & tråkade inget bra på teven & Time hade stängt innan jag hann dit för att hyra en film. Så fick bli lite slötittande på teven & sen gick jag & la mig halvelva. När har det hänt senast? Så jag somnade tidigt, typ halvtolv. Tidigt för mig det. Men hade som jag skrev på fredag kväll oxå tråkigt... Mackan va jue i Ramsele.
Söndag jobb 7-12 & var tänkt jag skulle plocka bär hos brorsan men fick lov att fortsätta jobba. En som blev sjuk & fanns inga vikarier. Så efter tolv hem en sväng på lunch & sen jobbade jag oxå 13-21.30 och såklart blev det även den kvällen övertid en halvtimma. När jag väl kom hem så hade jag bett älsklingen att fixa lite fika, ost & kex & en glas vin. Sov jag gott på sen. Tänkte ta en rejäl sovmorronmåndan för hade inte lagt in nån tillgänglighet i Time pool. Men så ringer telen06.30, & det är ifrån dagis. Men jag var för trött för att ens orka svara. För svarar jag kan jag lika gärna gå & jobba. Men va knappt medvetande om att telen ringde. Så TRÖTT!!! Sov vidare till halvelva & sen slöade vi lite framför teven. Jag fick lov att se Våra Bästa År, flera veckor sen jag såg ett avsnitt nu. Och ibland hinner mycket hända... hihi egentligen en skitserie men kan som inte låta bli heller att titta när tillfälle finnes.
Hann även med att plocka en hel del bär i brorsans trädgård igår. 20 liter röda krusbär, 10 liter svarta vinbär & 5 liter röda. Fryste in vinbären & gjorde krusbärssylt av 4 liter bär. Och så fryste vi in en par påsar så vi kan göra kräm i vinter. Svärfar ville gärna ha en liter bär vilket han såklart fick. Återstoden av bären har jag gjort saft av ikväll. Eller inte alla än men väl av kanske 8 liter. Har några liter kvar som jag ska göra saft av imorrn. Blev så sent för jag jobbade 8-16.30 på dagis idag först & sen hem & började med saften. Fick lov att vara klar till So You Think You Can Dance började. Kanske inte blir nån saftning imorrn för blir kanske att vi måste ta en snabbsväng till Birsta. Vår älskade diskmaskin har pajjat. Och med mina dåliga fingrar (eksem) så är det inte så bra att diska för hand. Och visst jag har en karl, och han diskar faktiskt mer än mig. Men ändå! Så lättsamt med en diskmaskin. Så troligtvis blir det en snabbvisit på Elgiganten imorrn. Va nyss in & tog bort min tillgänlighet inför imorrnbitti. Blev en sån sen kväll så orkar inte jobba imorrn om dom skulle ringa ut mig. Barnvakt ska jag oxå vara från tvåtiden till framåt tio. Åt pa & Evas barn. Så imorrn eftermiddag befinner jag mig hos dom. Får hitta på nå´t skoj med barnen. Spela lite spel troligtvis. haha Me like! Torsdag blir det jobb på Hemtjänsten sen vet jag inget mer för den här veckan. Nackdelen med att vara timanställd, vet aldrig när/om man får jobba. Håller tummarna att jag har samma tur framöver med att få jobba mycket. I september har jag än så länge bara två pass inbokade. En dag på dagis i Bollsta & ett dygnspass på stället där jag arbetade hela sommaren. Så det ska bli skoj att komma dit igen.

bla bla guu så ja svammlar. Dax att sova!
natti natti