fredag 9 oktober 2009

Fasiken

Blir ingen middags date för oss med Ramona m familj. Synd! Jobbade första passet idag på Nybo Hemtjänst, och då blev jag tillfrågad om jag kunde jobba innne på Nybo ikväll 16-21. För det fans ingen annan... hmm Jo men kände att jag helt enkelt ville säga nej då det kan va bra om jag kan fortsätta gå in & jobba där ibland. Gjorde praktik där i våras men har inte varit där sen dess, får se om jag kommer ihåg vad det var som skulle göras... Ja det löser sig nog!
Fick ett kortpass imorrn oxå fast på Nyland hemtjänst. haha skumt nu med alla hemtjänstgrupper. Blev tillfrågad om jag även kunde tänka mig att skola in på i Lugnviks Hemtjänst. Men då sa jag nej tills vidare. Delshar vi för tillfället endast en bil som vi kör med (fast tre står på gårn) och så kändes det lite drygt att behöva åka en bit. Bortskämd nu med att alla mina jobbställen ligge rpå gångavståd. Får se lite senare här i höst.

Jobbade iaf till tolv & sen hem & hämtade bilen & sen for jag ner till Ramona för att hämta henne & Isadora. Tog en liten fototripp till Gålsjö, men blåste kallt. Huvva! Blev några bilder iaf.
Nu har jag maten i ugnen så bäst jag fortsätter. Börjar jobba igen om 50 min. :)

Skit! Missar juh Idol ikväll...! Jaja smällar man får ta!

torsdag 8 oktober 2009

Dattdax

Ska för en gångs skulle lägga mig tidigt. Bläddra i lite "tant-tidningar"! Fick en hel hög av mormor häromdan. Kul att kika lite recept, läsa nån novell & lösa korsord. Så perfekt kvällsläsning. Mackan håller på att läsa en bok nu som jag hoppas att han ska läsa ut snart. Ska nämligen ärva den efter honom och läsa den. hihi

Hänt idag då? Ja same old, same old. Jobbade till fyra. Kom hem till ett hem som var dammsugit. Kors i taket! Har tyå aldrig hänt om jag inte sagt åt min käre sambo i föväg. Men idag hade han dammsugat huset, tagit undan utemöblerna oxå... haha vet inte vad det kom från? Men underbart! Slippa tänka & säga till om allt. Så jag satte mig mid datorn medans han lagade käk. Riktig lyx! Hamnade framför teven sen & så somnade jag en timma...
Så dax att gå & sussa nu så man orkar med morrondan. Jobbar endast kortpass 7-12, sen får vi se om det bli nån fototripp & så chinamat på kvällen. Om planerna håller... :)

Måste bara berätta om min dröm igår morse. Kommer in på Nybo för jag skulle jobba där, men visar sig att det inte var den dagen. Ojoj jag går vidare till Hemtjänsten Yttre men inte heller där som jag skulle jobba... Panik! Hem & ringer till dagis & på nå´t vis har klockan hunnit bli halvnio på morronen. Skulle börja sju trodde jag... Så ringer dagis där en personal svarar, jo du skulle ha jobbat här, börjat halvåtta. Men varför har ni inte ringt frågade jag? Jo, men när du aldrig kom så tänkte vi att då behöver du INTE komma heller... Dom klarar sig ändå! Hej då! Och där står jag med telefonluren & känner panik & avsmak för mig själv. Hur kunde jag?!!! Sen kommer jag på att jag drömmer & vaknar upp.
Usch... Obehagskänslan sitter kvar så jag vill inte somna om & riskera att fortsätta drömma. Kollar på klockan för kolsvart så vet inte vad kloclan är, 06.24!!!!! Oj jag som börjar jobba sju!!!!! Upp ur sängen & fixar mig & springer iväg på jobbet. Men obehagligt att drömma sådär. Och tur ändå att jag vaknade för hade stängt av alarmet, och jag som är så lättväckt. Dan startade inge bra men gick fint ändå! hihi småskällde lite idag på den på dagis som svarade i telen i min dröm... Inte va så elak Anders!!! hihi ;)

Natti natti & suss gott!

onsdag 7 oktober 2009

Tröttiz

Ovanlig rubrik för att vara jag, näe! Men jag e jättetrött!

Blev en tur till Hsand igår. Maddis kom hit & klippte Mackan vid halvtolv & efter det styrde vi kosan till stan. Blev en snabbsväng i några butiker, dagen mål var jackköp. Vilket det oxå blev, på Team Sportia. Jag köpte en jacka, Mackan skor & handskar.

Sen in på blomaffärn för att ha nå´t att ha med & även fikabröd från Tullporten. Blev fika & massa surr med mormor & morfar. Inget spelande... Vi pratade bort tiden :) Annars brukar vi spela lite tärning.

Hann in några minuter hos mamma innan vi for på Donken & sen hem.

Blev en lite längre kvällsprom än vanligt. Beukar inte gå så långt på kvällen men igår tog vi turen förbi pappas, sen ner på Nyland förbi hamnen, Nylandsträ & sen förbi brorsan & Carro. Hade en liten present till Carro. Sen gick vi hemöver i blåsten. Mackan försökte prata i telen men gick lite svårt, så blåsigt.

Låg & läste lite när jag lagt mig. Men kunde inte sova sen, magont & mådde illa. Slutade med att jag fick lov att gå upp & kräkas. Så sov dåligt inatt minst sagt.

visade sig idag varför... Mens! Huvvaliga vad jag haft ont idag på jobbet. Jobbade idag på ett av gruppboenderna 7-16.30. Och inga Ipren, så Mackan var snäll nog att stanna till på apoteket & inhandla innan han kom hem. Han & Björn har varit & röjt skoterleder idag. Bra d inför vintern...

Väl hemma & börjar värma middag hör jag motorsåg som låter utanför. Visade sig att björkarna på baksidan äntligen blivit nerkapad. Så var bara att stänga av ugnen & sen bege sig ut & hjälpa till. Vi är jue en förening & jag orförande. Så nån timma senare blev det äntligen käk! Men björkarna är borta och allt ris slängt & löv bortkastat. Bra när alla kan hjälpa till men inte alla som hjälper till. Vi är några som alltid hjälps åt, som alltid planerar & som alltid ställer upp. Men så är det juh med allt. Oftast är det några som planerar & fixar. Men jag är en som person som gärna vill hjälpa till & vara med oxå! Menär man måste respektera att alla är olika.

Sitter framför teven nu, reklam. Ser Greys Anatomy, dagens avsnitt är iaf inte lika gråtmilt som förra veckan. Uscha vad jag grät, och åt ett tvprogram. haha känslig jag! ;) Pratade om det förra veckan när jag jobbade på dagis en em. En som jobbar där frågade om jag såg Idol, Såklart svarade jag. Och så kom vi in på att bli glad åt andra. Sa att jag blev så glad med dom att jag grinade ibland... Som te x när Erika trodde att hon nog inte skulle gå vidare till alutaudition men så blev det att hon gick vidare. haha då grinade jag... Han som jag jobbade med så retade mig lite men sen erkände han att han oxå va känslig... haha som om att jag inte visste det då? Har jobbat med honom nu i över två år så såklart jag förstår att han e en känslig prick! ;) Ni som vet vilket dais jag menar vet oxå vilken person jag pratar om. Och han är jue ingen direkt tuff typ... ;)





ooooh nu e Mackan tillbaka från kvällspom med voff. Dom tog turen förbi Time & handlade mjölk. Nu ska vi gö varmchoklad. ;) Gott & så blir man varm invärtes oxå. :)

Imorrn blir det dagis jobb, 7.30-16.

Näe back to Greys!

tisdag 6 oktober 2009

Skumt!

Men hur hände detta? Inläggen kom i fel ordning? Jag fattar nada????!!!!

Fan oxå

Skrev precis ett jättelångt inlägg och så försvann det... *suck* Orkar inte skriva om det!

natti natti

Nattuggla

Jorå gör ett nytt försök till mitt försvunna inlägg tidigare. Ändå lite skrivsugen. :)


Uppe (som vanligt) och nattugglar... hmm

Jobbade en otroligt lååång dag, njae inte riktigt då! Men så roligt att få komma & gästspela (vikariera) på dagis. Eftersom jag jobbat extra där nu i 2½ år så känner jag många av barnen så som sagt så roligt att komma dit & jobba lite. Började halvett & då är det vila så alla barnen sov. När en liten flicka vaknade & upptäckte at jag var där så ropade hon högt av glädje, och kom rusandes & ville upp i min famn. hihi sötnöt! Då är det verkligen roligt att komma & jobba, hihi. Istället som i hemtjänsten där man kan bli utskälld... haha.
Ibland ångrar jag lite att jag hoppade av min Förskollärar utbildning, men jag har inte orken att plugga. Eller egentligen är det mitt läshuvud som inte finns... haha Kan helt enkelt inte plugga. Jag vill jobba! Så blir så glad när jag kan vikariera på många olika ställen trots jag saknar utbildning. Inget bli rutin heller när man går runt på olika jobb. Men dagis ligger mig såklart varmt om hjärtat.

När jag slutade for vi till Mackans syster i Kfors. För planeringsmöte, men nu blev morrondagens middag inställd då huvudpersonen (svärmor) blivit förkyld. Fast det blev iofs till det bättre... Nya STORA planer, haha. Berättar mer efter grattandet framöver... ;)
Tog såklart med kameran & skulle fota Mira-Li men vad gör jag? Batteriet var laddat, men låg snällt kvar hemma... Snopet! Får bli bilder nästa gång. Blev kvar flera timmar på planeringmöte & massa surr. Blev att vi alla beställde käk, varsitt skrovmål. Trevligt!Påväg hem svängde vi in till T,J & L. Inspektion av deras nyrenoverade teverum! Mycket väl godkänt! ;) hihi

Kom hem vid nio, så det var en glad hund som mötte oss hemma. Ensam i fyra timmar lite drygt. Men det är inget han mår dåligt av att vara ibland. Vi är så bortskämd med hundvakt att vi snarare kan behöva ha honom ensam ibland.
Ringde till moromr när jag kom hem & vi bestämde att vi ska fara ner till Hsand & hälsa på imorrn. Dels så behöver jag gå en sväng på stan, hitta åt en ny jacka ev, och så var det länge sen vi hälsade på mormor & morfar. Kan inte fara förrs vid tolv för Mackan ska klippa sig halvtolv. Men vi hinner nog med oss ändå. Kom på nu att jag nog ska kliva upp imorrnbitti & fixa käk att ta med. Mormor orkar inte bjuda på mat sa hon men vi kan juh ta med käk! ;) Ja får se imorrn hur det blir.
Kanske borde försöka sova nu. Klockan e faktiskt tjugo i ett!!!

måndag 5 oktober 2009

Nattsuddar

Kan INTE sova. Fullmåne! Nedrans. Tur jag inte börjar förrs halvett, om det nu inte blir så att jag blir utringd för nån annanstans. Typiskt egentligen för jag tackade ja till en halvdag, sen har jag fått tre andra förfrågningar om att jobba. Jaja blir några timmars jobb ändå...

Ramona ditt & mitt samtal tidigare i veckan har satt igång en massa tankar... Vi måste fortsätta diskussionen... :) Ska ta & bena lite i det, kanske gör att man kan förstå vissa saker bättre.
Som vanligt många tankar som far runt i huvudet. Och att komma fram till en förståelse till varför vissa saker är som det är.

Vår stationära dator är förhoppningsvis imorrn fit for fight igen! Mackan har påbörjar installera allt idag men var för trött för att fortsätta. Jobbat tolvtimmars & sen hade vi massa folk här på middag så han orkade inte grejja så länge. Fick hjälp av broder iaf med datorn så det blev han glad åt.
Hoppas Mira-Li är vaken för vill fota lite mer bilder på henne. Har hittat åt den perfekta julklappen men måste ha lite fler bilder på lillgumman. Hon har nu hunnit bli 5 månader, guuu som tiden går. Tyckte att det var nyss vi fick veta att det skulle bli tillskott i familjen, hihi.
Bäst jag laddar kamerabatteriet.

Näe om jag skulle ta & gö som sist jag skrev. Bädda ner mig under mitt sköna duntäckte.

söndag 4 oktober 2009

Hej igen

Länge sen jag skrev här nu... Helt enkelt inte haft tid, ork eller lust att skriva.
Och så har vi fortfarande lånad dator & jag kommer inte riktigt överens med tangentbordet på laptopen.
När jag jobbade på ett av gruppboenderna förra helgen så skrev jag av lite nya recept. Dom hade en massa gott nerskrivet. Så passande att få lite ny inspiration nu när hösten kommit & med den lusten att laga lite ny mat.
Bla blev det ett recept på Grekisk Pyttipanna. Den lagade jag idag & Konsumpaj till efterrätt. Både maten & efterrätten blev riktigt lyckad. Ska skriva ner recepten här imorrn. Men maten är endast för vitlöksälskare, smakar fortfarande vitlök i min mun. Men sånt man får ta ibland! ;)

Fick akut rycka ut & jobba några timmar igår på ett av gruppboenderna. En av brukarna hade ranlat & slagit upp ett djupt stort sår så hon som jobbade fick lov att ta ambulansen in till Sjukhuset med henne. Så då fick jag jobba medans hon var där så blev 5 timmar iaf. Synd bara för middagsbjudningen var inplanerad till igår. Men gick bra att fixa den idag. Fast hade lite ångest innan middan, bbuda hem åtta pers på middag & så vet man inte hur den blir?! Men som tur var vart den lyckad. Iofs bara familjen som var bjuden, men ändå! Pappa, Eva & alla fyra barnen. Och så broder & hans flickvän. Trevligt!

Igår for vi på Kalles & åt när Mackan slutat. Brorsan & svägerskan följde oxå med. Den utlovade middan hos oss blev juh inställd så fick bli köpmat istället. Följde med hem till dom efter vi käkat, fick efterrätt, rödvin & så spelade vi några parti tärning. Trevligt det oxå!

Annars händer det inte så mycket här på Fågelvägen. Jag jobbar, Mackan jobbar ja & that´s it liksom! Hinner med att surra lite & träffa lite vänner... tvätta, diska städa ja ni vet, livet liksom... ;)

Imorrn jobbar jag halvdag på dagis. Börjar halvett & jobbar till fyra. Sen ska vi till Mackans syrra för ett litet planeringsmöte :) Svärmor har juh fyllt 60 & det ska vi nu fira tills med V & M med att gö en överraskningsmiddag. Så imorrn ska vi planera vad vi ska tillaga. hihi Världens bästa svärmor förtjänar att äta gott nu när hon blitt "gammal"! ;) Länge sen vi träffade Mira-Li oxå, hon lär juh ha växt en del.

Nu längtar jag efter sängen. Har städat idag, och även renbäddat & bytt till våra underbart sköna vinter duntäcken. De senaste nätterna har jag frusit med våra tunna sommartäcken så kände att det var dags för at byta. Lär sova som en prinsessa inatt. hihi Eller inte! Fortfarande fullåne väl? Sover jag som en kratta...!!! Inatt sov jag iaf gott men kan det ha berott på dom två rödvinsglas jag drack? -Skulle tro det va!