torsdag 18 juni 2009

Glad Midsommar

Vill önska alla en trevlig Midsommar! Hoppas nu bara att vädret blir fint. Men vad spelar det för roll? Huvudsaken är att man har tevligt med den eller dom man umgås med.
Så njut av helgen, ät & drick gott!

Nu far vi ut till "Myggis" och kommer hem på söndag.

Kram till er alla!

Livet tillbaka?

Kom mig iväg till apoteket men dom hade såklart lunchstängt. Trodde det var mellan 11.30-12.30 som dom hade lunchstängt men var mellan 12.30-13.30 såklart! Gick en sväng till med Figo & seb satt jag & väntade utanför.
Köpte Eeze tabl lr vad dom nu hette, tog två för en stund sen. Håller tummarna nu att det fungerar. För som det är nu fungerar jag inte alls. Skulle ha packat & gjort en massa nu till morron men har inte gått. Men otroligt nog så känns det liiiiite bätte så jag hoppas verkligen inte det är inbillninge eller önsketänkande. Helst skulle jag bara vilja lägga mig & sova men det får jag gö ikväll. Och så passa på att sova i bilen. :) Kanske e påväg att släppa lite, för börjar kallsvettas nu men illamåendet håller i sig. Ska försöka käka en macka nu, inte kunnat äta nå´t än så länge idag.

Mitt i natten

Guu va helt knäckt efter jag kom hem från dagis. Inte för att det var mycket på dagis men jag har varit helt slut denna veckan. Vet inte vad det kan va? Kan man ha typ migrän utan att det flimmrar för ögonen? För jag har sånt tryck ovanför ögonen vid ögonbryna ungefär. Särskilt över det högra, som om att jag skulle ha slagi mig där. Gör ont & så har jag en fruktansvärd huvudvärk som sitter vid ögonen. Inget som går över med piller heller. Och illamående oxå. Vilket inte längre beror på mensvärk, som jag hade i måndags. Nå´t skumt är det.
Så kom hem vid fem, la mig på soffan & där sov jag. Hörde tom inte ens telefonen som ringt flera gånger. Mackan väckte mig strax efter åtta, vilket inte var det lättaste. Jag som annars e jättelättväckt. Supertrött än, men ville Mackan skulle få komma till ro innan jag lägger mig. Snurrar så mycket när jag ska sova. Hoppas det är bättre imorrn & skönt vi ska fara iväg på en "lugn & ro helg", behöver det nu känner jag.

Ska försöka sova nu om det går.

onsdag 17 juni 2009

Inställt

Sitter & har lunch nu på dagis. Så kul att träffa alla barnen. Några har redan sommarledigt, skönt för dom. :)
Vårt sminkparty ikväll blev inställt. Kändes nästan skönt. Hinner jag fixa & dona hemma. För vi tänkte vi skulle försöka komma oss iväg till stugan redan imorrn när Mackan slutat. Själv har jag inget inplanerat än jobbmässigt så blir det ingen bokning idag eller att jag blir utringd imorrn så far vi vid fyra. :) Skönare att komma iväg då än att kliva upp & stressa på midsommarsfton. Iofs så ska vi juh inte göra så mycket då vi e själva på midsommar. Men underbart att ha sovmorron, gå en långprom med hund & plocka en bukett blommor & så. Så ska bli mysigt. Regnar det får vi väl hålla oss inne.

Skrev klart listorna igår så bara att börja packa ikväll & checka av! Lite tänkte jag handla nu påväg hem men annars stannar vi på Coop i Härnösand när vi far till stugan. Såg i annonsen att dom hade solstolar som vi vill ha. Så då passaar vi på att handla allt där. Stort sortiment har dom juh oxå så bli nog bra att handla där. Får se om det finns jordgubbar då oxå, vore gott- och midsommaraktigt. :)

Näe ska kika på lite bloggar innan jag börjar jobba igen.:)

tisdag 16 juni 2009

Tisdag kväll

E hur trött som helst nu så ska bli skönt att lägga huvudet på kudden minsann.
Hann inte med att byta gardiner. Blev lite tvättat & så dammsög jag & surra i telefon. :) Viktiga saker det med, särskilt surrandet i telen... ;)

Imorrn jobbar jag på dagis 9-17.30, OJ så skoj det ska bli. Inte varit där nu på några veckor så ska bli skoj att träffa alla barnen igen. Blir jue inget sen förrs tidigast till hösten. Om dom ringer mig nå´t då?! Vet man heller aldrig.
Men på måndag börjar jag gå på mitt sommarschema, vilket nästa vecka innebär att jag jobbar mån till tis sen fre till lörd. Hur skönt som helst känns det att jobba dygnspass. 16 pass jobbar jag denna sommar (8veckor), och jag jobbar heltid. Så blir några dars ledighet i sommar & det känns wonderful. Måste va skönt att alltid jobba sådär. Iofs borta hemifrån ett dygn men man e samtidigt hemma mycket. Ska iaf bli superbra att jobba så i sommar. Förra sommaren & den innan oxå, kändes det som att jag bara jobbade & jobbade. Nu blir det några lediga dar oxå emellanåt. Så går att hitta på lite ändå. :)

Ska även på ett sminkparty typ imorrn kväll. Är till samma tjej som hade hand om hudvårdspartyt vi va på för nån månad sen. Nu ska jag & Mallan dit & kika på vad dom har för makeup produkter. Och så skulle man få lära sig sminka sig efter en mall. Mest för den sakens skull jag går dit. Och så försåss om det finns snygga ögonskuggor. Älskar ögonskuggor, skulle va bra om det är en sån som "stannar" kvar länge. En del, och särskilt nu när det är sommar, försvinner eller liksom klumpar ihop sig på ögonlocken. Ska iaf bli kul att gå på, men har nog inte riktigt råd att köpa nå´t nu. Men går jue att kika nu & köpa sen om man fastnar för någon.

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng. Med ett block & penna i högsta hugg, måste planera helgen. Vad som ska ätas/handlas/tas med... hihi Älskar att skriva listor... Men då brukar oxå det mesta kommas ihåg. Man ska planera! Så nu ska här skrivas.
Hoppas bara inte hjärnan kommer igång för mycket så jag blir pigg, hmm får isåfall lägga mig & läsa den ytterst tråkiga bok som jag håller på att läsa nu. Den bli inte bättre. Är en Stephen King bok, kommer inte ihåg namnet nu. Men usch vilken seeeeg bok. Vissa King böcker är jue bara hur bra som helst, men vissa e verkligt skumma & vissa har varit alldeles för otäcka för mig. har börjat på flera som jag sedan slutat läsa efter ett tag. Livlig fantasi jag med så får inte vara för otäckt.

Näe till sängen & mitt block!

Natti natti
Kramiz

Pantad!

När Mackan kom hem från jobbet bestämde vi snabbt att vi skulle in till Kfors & göra oss av med allt pant. Alltså panta. Det tristaste som finns tycker jag så vi brukar spara länge. Kanske pantar en gång i halvåret så hinner byggas på lite pant. Och så har vi juh haft lite fester oxå så det har tillkommit mer & mer pant. Fyllde iaf bagaget på kombin & iväg. Först in på polyfoto för att få lite bilder framkallade. Morfar fyller år på lördag så tänkte att han & mormor skulle få lite bilder.
Så när vi kommer till Kvantum så håller några på att panta sen Stadsfesten, alltså flaskor från nå´t av öltälten. Och var inte lite pant dom hade så var bara att vända. Vi iddes inte fara nån annan stans för att panta så handlade middagsmat på Coop & så vart det en sväng på Dollar. Köpte där bla en ny rosa löpare till köksbordet så duk & gardiner matchar. Har aldrig ägt en rosa duk förut men nu tycker jag att det kommer att bli fint tills med dom grå&rosa gardinerna. :)

Får se efter maten om jag hinner med att byta gardiner men det borde jag väl gö tycker jag. :) Blir lite ljusare mot för dom svart/gråa som hänger kvar sen vintern.
Blir en enkel middag idag, grillad kyckling med ris & currysås. Var superlänge sen vi åt det. Minst ett år sen.
Och så är jag så glad att vi får spendera en helg ute i stugan :) Ska bli sååååå mysigt. Bara jag, Mackan & voff. :) Hoppas på lite sol iaf.

Typiskt!

Ha hämtat ut paketet nu från Jotex & såg av summan att det inte stämde med det jag beställt. Och vad är det som fattas då? -Jo såklart kappan till teverummet, den som jag gjorde ordern för i första början... *suck* Vill verkligen ha en kappa i teverummet för går juh ut där oxå genom altandörrn ett x-antal gånger/dag. Men nu får jag vackert vänta ända tills.... augusti! Den 10:e så alltså på min födelsedag kanske den kommer.... Typ efter sommarn! Lagomt till man börjar vilja stänga in sig med mycket gardintyp runt fönstren så kommer förhoppningsvis min kappa.
Lite less på gardinerna som vi har hängande där oxå, men nu får det va så i sommar då. Hade blivit så fräscht med att bara ha en kappa över hela fönstret & dörrn där.
Mycket att klaga på då egentligen? haha Men småsaker som blir viktiga ändå.

Ska iaf ta & sätta upp dom andra gardinerna nu. Och städa & gö fint här hemma. :)

Paket

YES!
Fick precis ett mess där det stod att mitt paket från Jotex nu fanns att hämta ut på Ica. haha vad jag blev glad. Fick nämligen leveransbesked tidigare att det inte skulle komma förrs den 10 Juli. hihi vad glad jag blev! :)

16/6 -08

Kom på att det är den 16:e idag. Förra året den 16:e var jag & Mallan i Finland för konsert, Bon Jovi såklart. Ojoj årets höjdpunkt d! Synd dom inte turnérar nå´t i närheten i sommar.
Vi tog iaf bussen till Sthlm, sen färjan till Helsingborg, bodde en natt på hotell där, gick på conserten & partade i Helsingfors uteliv, dan efter färjan till Sthlm. Mötte upp en gammal arb kamrat till mig som flyttat dig. Gick ut & käkade med henne & sen fick vi följa med henne till en pub som hade världens goaste drinkar... Sen dan efter bussen hem till Nyland igen. Kom hem vid typ tio kvällen före midsommarafton, behöver väl knappast tillägga att vi var lite trötta på midsommarafton... Men Bon Jovi var såklart höjdpunkten med resan, fast vi hade superkul, vad annars kan man ha med en god vän.
Var några fler än oss på plats... ;)
Stod ganska nära scenen, då vi köpt biljetter som var dyrare för att hamna bland dom längst fram. Så perfekt! Fula band fick alla runt handlederna dock... Som synes...;)

Snyggt med allt scenljus oxå!


Mallan & Jag :)



Här e klockan vid fyra på morronen, solen e påväg upp. Kanske det blir en Tallinkryssning nästa gång... Funderar på att fara typ till Tallin lr till Riga till hösten. Kul att göra något efter sommaren känns det som. Jobbar hela sommaren med start på måndag. Ledig midsommar iaf. :)
Ska faktiskt inte göra nå´t särskilt till midsommar. TACK alla som bjudit in oss på olika tillställningar. Men pratade nyss med morfar om vi kunde få låna stugan, vilket var ok. Så på tors kväll eller fredagmorron far vi till "myggis". Kanske sista gången för stugan e ute till försäljning. Kände att skönt att komma iväg på tu man hand & bara ha en lugn & stillsam helg. För som sagt sen jobbar jag hela sommaren så kommer inte att kunna åka iväg nån stans sen. Hoppas på att det blir lite sol oxå! ;) Men annars får man ligga inne i stugan, läsa en bok, spela lite spel, mysa med en brasa, höra regnet slå mot plåttaket, laga lite god mat & mysa med älsklingen. :)
Nu ska jag ta en prom med Figo. :)




måndag 15 juni 2009

Fredag, bilder

Va juh & kikade på schäfervalpar, inge söööt alls inte... ;) Man blev inte suuugen alls på en valp. Uscha va goa dom va!


Svängde förbi på Mackans jobb & kikade på nya maskinen. Dom är stora!

Lite fest på kvällen. Här Marina & William som tummar för något? Minns inte vad det var? Säkert nå´t med musik...


Jennie skulle bära stackars Em som haltar med sin onda fot. Gick bra tills det var dags att .....



..... sätta ner henne igen på pallen. Bidde en liten miss, hamnade på golvet istället... Men verkar ha gått bra iaf...!!! ;)
Hihi en rolig kväll men jag var tröööööttt!!! Guuu så skönt det var att sova när det var dags för sängen.
Tack alla för en rolig helg.
kramiz




Lörd dag, mer bilder

Sättna för att kika på dragracing. Blev några rätt så snabba tider :)


Uppvärmning

Mer uppvärmning


Påväg hem. Fick lov att fota den här bussen för vi körde om den 3ggr. Funderade på att moona men ingen annan som var med på det... ;)



Mackan från sin finaste sida... ;)




Lördag kväll

Lite bilder sen i lördags...

Willes öl hade frusit, låg lite för länge i frysen ;)


Mackan, Jennie & jag påväg hem från Sundsvall

Jennie fixade Alvins hår, han tyckte han blev så snygg. ;)



Marina nyfärgad & nyklippt. :)



Avslutade kvällen med att åka virvelvinden.




Måndag

Oh my vilken helg. Trist bara att det regnat en massa annars har vi haft en super (supar...)helg!
I fredags kom W & J vid ett, blev sillunch. Sen när Mackan for & jobbade tog vi oss först en sväng till Bollsta för att kika på schäfervalpar. Guuu så gulliga! Sen Kramfors & handlade lite drickbart på bolaget & sen for vi på affärn.
Grillade & drack lite på kvällen, då även Marina & Em kom förbi. Mackan kom hem strax före ett. Blev att vi prommade hem med Em då & träffade på lite folk utanför Ica så blev ganska sent innan vi kom isäng. Tre var vi hemma igen.
Lördag: När klockan ringde åtta kände jag mig helt DÖD! Men efter en dusch & lite fixande hemma kom vi iväg vid tio mot Sättna. Skulle juedragracing & Hasse var gullig & körde åt oss. Vi ansra hade juh druckit dan före. Kom dit ganska sent efter att pojka kört fel först då jag slumrade en stund i bilen. Men skoj att kika. Synd bara att det blev flera sönderkörningar så dom fick lov att sanera banorna. Tar en väldans tid då det bli dax för det.
Väl hemma igen framåt halvsju. Tände grillen & käkade grillat & drack gott. Marina joinade oss & även tre kompisar till W & J ifrån Övik. En tur till Kfors hann vi med vid tolvtiden. För att åka karusell. Men man ska inte åka karusell i fyllan! Kan jag iofs inte heller i nyktert tillstånd men fy vad jag mådde dåligt sen. Regnade gjorde det oxå men skoj ändå.
Var väldans trött & slut igår. Nu får det bli några lugna helger... ;)

Fick mens igår oxå & vilken värk! Sov jättedåligt inatt oxå & imorse trodde jag att jag skulle döö. För jäklar vad jag hade ont. Och ingen Ipren hemma heller bara Alvedon & tyckte inte alls att dom hjälpt. Kändes som att jag skulle gå av på mitten. Kräktes oxå pga värken... Liiiiite bättre nu mot fyyy vad ont! Jag som aldrig brukar ha mensvärk annars. Nån gång bara men inte alls i den här utsträckningen. Helt knäckt nu. Lyckades pallra mig ut på prom med dog för en stund sen. Skönt med luft & röra på sig men usch vad jag har ont i kroppen.

Nu kom min älskling innanför dörrn. Ska umgås lite.

Lägger ut lite bilder sen. :)