lördag 2 januari 2010

Nyårsbilder

Lägger in några bilder från vår nyårsafton... :)


Nyårsdukat lite :)

Plankstek till varmrätt


NYTT ÅR!!!! Happy 2010 Mackan eldade lite så det gick att värma sig. Här Mackan & Carro



Mackan & jag, första bilden av oss på nya året ;) Jag var TRÖTT! haha

Vi inledde 2010 med ett brädspel, boysen vann i Kampen mellan man & kvinna
GOTT NYTT 2010!!!!!

fredag 1 januari 2010

Slappardag

En efterbild på vår mat från ikväll fast den gå inte att lägga in efter i det befintliga inlägget så då kommer den här före... Göttans var det! :)

Sjukt nice att bara ta det lungt å slappa en dag. hihi har inte ens sminkat mig eller fixat håret... Tur ingen droppat in oanmäld, tror inte jag hade öppnat då.
Skönt att bara vara en dag utan en massa måsten. Gjorde varma mackor till frunch... sen dess har vi inte ätit nå´t. Iofs var klockan vid två då vi hade ätit. Och åt gjorde vi framför teven spelandes Mario på Wii. Sen har vi legat nerbäddad i varsin soffa under våra röda julfleecefiltar & tittat på Ivanho. En riktig klassiker som jag inte minns när jag sist såg. Kändes riktigt nyårsdags slappar härligt att se den. Somnade visserligen sista halvtimman, haha ovanligt för att vara mig... NÄ! Mackan kan inte förstå att jag ALLTID somnar sista halvtimman på filmer. Men så blev det även idag. Men OJ så skönt det var.
Början på året kunde blivit lite bättre i ett anseende, har världens mensvärk idag. Typiskt. Men efter en par värktabletter & toabesök & sovning så verkar den ha lugnat sig. Tur d!

Nu ska vi iaf käka middag... eller vad man nu kallar det när man äter den här tiden på dygnet. haha Rester sen gårdagen, hade lite mos & kött kvar så la det i en ugnsform tillsammans med lite sås. Delade en par tomater & la brevid, varma tomater är så gott. Och så toppade jag ovanpå med skivade färska champinjoner. Jaja inte så nyttigt men gott! Och eftersom vi hmm båda sovit en stund i soffan lär vi va vaken ett tag inatt. Myyys ikväll för från imorrnbitti jobbar jag ett dygn & till veckan har älskling eftermiddagsjobb & då träffas vi typ inget :(

Nä bäst att kolla maten i ugnen!

Ciao!


2010

Nu har gått från det "gamla" till det "nya", vi har lämnat 2009 bakom oss & hoppat in i 2010
Blev ett lungt & skönt nyårsfirande för vår del. Fixade med förberedelserna inför middagen & sen så kom söta svägerskan vid fyratiden. Hungriga var vi allihopa, ja eller alla tre... haha Var jue jag, Mackan & Carro som käkade. Brorsan kom när han hade slutat tio.
Blev toast med skinkstuvning till Carro, & toast med schamoinjonstuvning till mig & Mackan. Pyntade med avocadoskivor & soltorkade tomater. Blev aif jättegott, fast vi hade nog kunnat käka vad som helst då... ;)
Varm rätten som var plankstek åt vi av tills vi blev så mätt att ja jag vet inte vad?!!! :) haha Blev iaf ingen efterrätt, det var vi föööör mätta för. Mätt ända tills vi la oss vid tretiden inatt.
Hade en trevlig kväll, spelade Wii efter maten tills brorsan kom. Då fick även han plankstek till sen middag. Sen spelade vi ett brädspel, Kampen mellan Kvinna & Man. Brorsan & mackan vann såklart! Alltid så att killarna får så lätta frågor... Men skoj!
Ut & skålade vid tolv (i vanliga Icacider...) haha Varje år köper vi en liten champagneflarra & lika lite tycker jag om det... Så iår sa vi att vi köper "barn-dricka" att skåla i. Men blev några isgroggar (man blandar två 2dl starks svartvinbärsté med 2 dl koncentrerad apelsinjuice & sen 3,5-5 dl sprit, låt stå i frysen minst ett dygn så att det blir som sorbet. Sen tar man en par skedar sorbet, efter tycke & smak & blandar ut med fruktsoda. Mumms! Tog lite lingon ur frysen & pyntade drinkarna med oxå! ) innan tolvslaget.
När tolvslaget närmade sig skyndade vi ut. Mackan & brorsan eldade i Mackans julklapp som var en slags eldningsbar bål, haha lägger ut en bild sen! Vet inte hur jag ska beskriva den...!!!! haha
Året började som sagt lungt för oss, men oroligt för Figo. Satt & darrade & nästan hyperventilerade. Sprang oroligt här hemma mellan rummen. Hade satt både teve/dator & radio på högsta volym men lika rädd var han för det. Stackarn. Nästa nyår tror jag vi får åka runt i bilen några timmar, ta en långkörning. Inte roligt att se vår älskade voff ha sånt besvär. Ändå så visar vi inte att vi tycker synd om honom, då förstärks jue bara det hemska. Så man kan bara se hur han lider, uscha gör ont i mitt mattehjärta då.
Framåt ett traskade vi ner till pappas en sväng. Alla var trötta så blev inte kvar så länge. Tror jag var tröttast... sovit så dåligt natten till nyår. Hemma närmare tre, C & J begav sig hemåt. Alla var för trött & mätta för att orka några varma mackor. Jag hade fixat med mycket av stuvningarna så att vi skulle kunna nattäta varma ma.ckor. haha det hade inte behövts. Vi var jue så mätta efter middan att vi inte orkade nåt mer, blev jue ingen efterrätt heller. Matkoma!
Lite chips & dipp till spelande vart det allt men inte var det mycke som gick åt.
Stökade undan här hemma innan vi la oss, som jag skrivit förr, så himla skönt att vakna & allt är undanstökat. Oljade tom in planksteksbrädorna ;) Mackan tog en prom med Figo så han var lite lugnare när vi kom isäng.
Så blev bland den nyktraste nyårsaftonen på länge, men känns skönt idag vill jag lova. Hade supertrevligt ändå! Och så drack vi jue ändå lite grann...! hihi börjar vi bli gammal eller vad är det frågan om? haha
Idag 010110 blir det en lugn dag. Kika lite på teve kanske spela lite Wii & bara allmänt mysa. Imorrn väntar ett dygns arbetspass så idag blir det lugna puckar. På söndag när jag slutar kvart i tio så far jag & Ramona direkt till Svall för lite shopping. Skoj skoj! :)
Näe väcka upp älskling & fixa lite frulle. Får nog bli varma mackor ;)

torsdag 31 december 2009

SIsta timmarna av 2009

Blev ett väldigt lungt sista arbetspass på detta året. Spelade bingolotto igår men vann inget heller denna gången. Ett nummer ifrån att vinna ett sommarhus vid havet, en ny bil, 100 spänn & en resa men hjälper jue inte att sitta men en ifrån... Synd! Hade gärnat vunnit nåt av dom priserna ;)

Sover dock alltid dåligt, som på aga, vilket jag hade hoppats att jag inte skulle göra. Men blev så ändå. Och så har man jue arb dag till elva & så ska man vara uppe sex. Somnade typ vid ett skulle jag tro.
Försökte slumra här på soffan nu när jag kom hem men såklart börjar alla tankar snurra runt om vad som ska göra, hur det ska hinnas med osv... Ställde klockan på ett. När jag ÄNTLIGEN lyckats slumra så kommer älskling & väcker mig *suck* kvarti ett så bara att ge upp! Nu kommer jag vara trött ikväll & inte orka vara vaken särskilt länge, men det är väl sånt man får ta. Kanske man inte är bakis imorrn iaf!

Nä bara att börja städa här hemma.

Ha ett Gott slut på 2009! :)
Har året varit som ni hade tänkt? Bra/dåligt?

Kram kram

onsdag 30 december 2009

Tänk på DJUREN!!!!!! NYÅR!!!!

Som ni kanske redan förstår av rubriken tänkte jag att jag måste påminna alla om nyårsaftonens baksida... Alla dessa hemska, men ack så vackra fyrverkerier... Självklart tycker jag att de är vackra att titta på. Men har sedan flera år tagit avståd från skjutandet. Tycker att det borde bli förbjudet med fyrverkerier för privatpersoner, och att endast typ föreningar & dylikt borde få ha tillstånd att skjuta.
Visst som sagt dom är vackra men dom ställer till med obahag för både människor & djur, mest kanske för djur & framförallt hundar... Vår hund är livrädd när det smäller... Han skakar, springer runt & är allmännt stressad. Äter inte, dricker inte, vill inte gå ut (såklart). Och det är inte bara under själva nyårsafton han är rädd, det sitter i upp till en vecka efter...
Hör han ett fyrverkeri på teven eller radion springer han & gömmer sig. Inte bara vi som har problem med det, större delen hundägare har problem med desa fyrverkerier. På ett vis eller annat. Vår hund Figo är väldigt rädd som sagt.
Okej då om alla kunde hålla sig precis till tolvslaget & sen var det bra med det. Men det börjar skjutas redan typ vid sex-sju tiden & sen håller det på till efter ett på natten. Och sen skjuts det lite titt som tätt även in en par dar till. Och varför undrar jag? Kan man inte skjuta på tolvslaget behöver man väl inte skjuta alls? Är det för att barnen ska va med? Men är det så att dom inte e vakna tolv eller kan väckas då behöver dom inte se fyrverkerier alls jue...! När vi var små somnade vi i tvsoffan för att sen väckas lagom till att skåla, se fyrverkerier & sen sova... Många små barn sover då & missar dom smällarna gör det väl inget? Inget som dom kommer ihåg ändå...
Sen är det många som skadas på ett eller annat vis av dessa fyrverkerier. Oftast är det inte särskilt nyktra personer som ska till att skjuta raketer. Många som blivit av med fingrar, skadat sig lindrigare eller rakt blivit dödlig utgång pga dessa fyrverkerier.
Så för allas skull tycker jag att det borde förbjudas & dom som vill skjuta ska få ansöka om att ha fyrverkerier & att det ska special beställas...
Ja det var min åsikt om fyrverkerier till nyår & även vid andra tillställningar. Som vår skyltsöndag här i Nyland. Man klarar sig lika bra utan. Så tänk till innan. Behövs verkligen fyrverkerierna för att göra en lyckad nyårsafton. Huvudsaken är väl att man har trevligt i allmänhet. Käka god mat, umgås, skåla lite till tolvslaget...

SNÄLLA. Ni som läser denna blogg... TÄNK TILL en extra gång. Gör nåt vettigt för pengarna istället... Fyrverkerier är inte det billigaste heller. Lägg hundralapparna eller tusenlapparna på nå´t kul eller skänk till behövande... Köp ett sällskapsspel & spela med dom ni firar nyår med eller en bra film att se tillsammans. Ja finns många BRA saker att göra för pengarna som läggs på smällpjäserna.
Själv så kör vi på Ufo-ballonger, fina att titta på dom med där dom glider iväg över himlen.
Vet att man inte kan förändra alla, men kan jag få nån att tänka till & inte skjuta raketer så är det alltid nå´t. Eller att litet frö blir sått så kanske det ligger i bakhuvet till en annan gång & då köps det inte raketer...
HA ETT BRA NYÅRSFIRANDE & var rädda om er!


Orkar

INTE leta förrätter nu nå längre. Kör på den gamla "hederliga" förrätten som är toast med champinjonstuvning, och en annan variant med skonkstuvning. Brorsan & Carro äter ICKE svamp men det gör vi så får som sagt bli två sorter. Lite fin garnering till det så blir det nog bra! :) Gör lite extra mycket stuvning så har vi till nattamat oxå! ;) haha gäller att ligga före i planeringen...
Varmrätten blirplankstek, med fläskfilé & massa annat gott och till efterrätt hittade jag ett superbra & enkelt recept på en shokladfudgetårta som man ska äta grädde till. Så den menyn duger nog bra! :)

Ska iväg & handla nu, lär jue va en held del fler som tänk samma tanke. Och så iväg & jobba då sen.
Ha ett gott slut på 2009! kram

Onsdag

Igår blev det jobb till två, en väldigt lugn jobbdag. Skönt! Erica skulle jue kommit in & visat upp sin valp, som nu hunnit bli 4 månader. Men hade hande lyckats bli halt på ena frambenet så han kunde inte busa vilket skulle vara svårt att låta bli om han kom hit. En voff & två katter, så istället gick jag till Es brorsa där alla var & hälsade på. Erica med voff, & så hennes föräldrar. Hann med lite surr innan jag sparkade hemöver. Kom hem strax efter tre så bara att sätta igång med middagsplanerna. Hörde med R, T & I om dom hade lust att komma upp på middag, och det ville dom :) hihi Blev en trevlig kväll i goa vänners lag. Kul när alla kommer så bra överens. :)
Hittade oxå åt en fjällvecka i slutet av mars som skulle passa alla så nu ska vi höra om svärföräldrarnas stuga e ledig då. *hoppas*
Ska ringa några samtal nu, googla lite förrätter & så måste vi handla. Ska jobba sen från fyra idag till tio imorrn. Så bara att sätta igång med planerandet :)
Nyårsafton imorrn ju... Tänka sig att det inte är mycket kvar nu av 2009...

måndag 28 december 2009

Måndag

Sista veckan på 2009 har börjat, endast 3 dar kvar innan det blir 2010... Lätt man tänker tillbaka på det gågna året. Vad har hänt? Och vad önskar man inte hade hänt? hmm ska försöka komma med en liten sammanfattning sen. Inget jag orkar med nu iaf! Ska gå & sussa alldeles strax. Sov himlans dåligt inatt. Trots att det var kallt i sovrummet tyckte jag att det var varmt å sen kallt å så varmt. Vände å vred mig hela natten så var skönt när väckarn väl ringde, trots att jag var mer sovande än vaken då. Slapp jag ligga & vrida å ända mig mera iaf... Jobbat 7.30-20.30 & dan har rullat på fort. När jag kom hem hade älskling tänt ljus & så käkade vi skinkmackor. Sen blev det dusch & nu sitter jag här.
Haft problem med att komma in på min vikariesida för lösenordet hade gått ut, fick tag på den internet ansvarige idag strax före lunchtid. Tutat upptaget där hela förmiddan, undra hur många som haft liknande problem. Pratade med henne över en haltimme innan hon fixade till problemet. Men nu funkar det igen. Hann tyvärr inte få mitt lösen innan jag hann få en bokning för onsdag. Jag & R planerade en S-vallstripp då så jag skulle in & ta bort min tillgänglighet för att inte få nån bokning. *suck* Iofs är det bra med några till timmars tid till december men hade hellre tagit vår shoppingtripp. Får bli på söndag då istället... Lär nog va mycket folk vilket som... Men kanske kan fynda lite på rean iaf! :) Det som är planen. hihi

Imorrn blir det jobb 7-14 sen kommer min barndomsvän på besök. Hon bor i Ume men är just nu under julen på besök hos sina parents i Helgum & så har hon köpte en hundvalp. Så ska få träffa dom båda imorrn. Kul kul!

söndag 27 december 2009

Söndag kväll

Var bortbjudna på middag idag till fyra. Så vi lämnade huset samtidigt som alla våra gäster. Medans vi var å "lekte" i pulkbacken hade Eva & Fatima slavat i köket & fått till en underbart god middag.

Julia- vet inte riktigt vad hon gör? ;)



Blev så många till middag att barnen fick sitta vid eget bord. Tur att dom har gott om utrymme numera hos pappas :)


Vi vuxna barn fick sitta i köket med respektive.
Trerätters blev vi minsann bjudna på, underbart gott efter en en par timmar i snön. Bara mackan som hade problem med att äta idag, hmm undra vad det berodde på då? Hot-shottarna igår, ja fint ord! Men blev flera hots-shots... ;) Och blåbärsglögg på morronkvisten... Men allt var supergott. Brorsan hade brått iväg för han skulle jobba, å Mackan var jue inte så pigg så han knatade hemåt. Men jag & Carro satt kvar & surra så var hemma vid åtta. Passade på att hoppa i myskläder & sen har jag suttit här i soffan & myst.
Imorrn väntar ett 13 timmars arbetspass, 7.30-20-30. Ska ta & lägga mig nu.
Kram & natti. Å tack alla som gjort den här helgen så bra :)

Slut på jul

Nu är julhelgen förbi. "Vanlig" söndag idag. Men haft en rofylld jul & en trevlig helg.
Igår annandagjul bjöd vi jue pappa & Jossan på sillunch. Framåt kvällen begav vi oss till Ramona & Tomas för spelkväll Den här gången hann vi med att spela spel oxå, tre olika. Skitkul! :)Men varför ser Mackan så bekymrad ut tro? Ligger han under? Nää han vann jue detta spel :)

Blev en jättetrevlig kväll igår. Massa surr, drinkning, gosaker att äta & så hann vi jue med lite spel oxå. Och lite framtida planerande för en par resor. Bla en fjällresa framåt april-ska bli myyys! :) Knatade hemöver framåt tretiden imorse... Och ojoj vilken massa snö som kommit. Gick inte att sparka med sparken hem, blev till att gå med den. Låg sen och läste tills efter fyra nå´t.

Imorse sov jag till elva, lite trötter... ;) Piggnade till då jag såg det fina vädret ute, ljust & fint å liiiite sol. Ringde runt till några & sen begav vi oss en hel drös med barn & några vuxna till slalombacken. Ja som inte nuför tiden e en slalombacke utan snarare en pulkbacke. Ramona, Isadora & Casanova i backen ;)

Men hej hå vad det gick utför backen. Några fina vurpor blev det allt. Mycket snö men snön är jue så lös nu så man fick massa snö i ansiktet. Jossan & Carro i full fart...

Mackan blev så sugen att köra en liten sväng med skotern så han kom med den. haha snö är likamed skoteråkning för älskling... hihi passade jag oxå på att köra runt med barnen lite i snön med skotern. Mackan med sin käraste ägodel... ;)

Blev tillslut frusna så några av oss begav oss hem till oss för lite varmchoklad & pepparkakor. Det går att sitta sju barn runt vårt lilla bord! :)

Sju varma barn :) Blev lite sura miner i slutet av pulkåkningen. Men så var det tolv grader kallt oxå. Då värmer varm choklad bra!

Får göra om pulkåkningen en annan dag då vädret e lite varmare. Men skoj som sagt ändå med lite pulkåkning!