lördag 30 april 2011

Vila i frid

Min älskade mormor har gått bort, känns helt overkligt & tomt, saknar henne redan.

vila i frid älskade lilla mormor <3

torsdag 28 april 2011

Torsdag

Sitter & kikar på 4:ans underhållningsprogram Herr & Fru. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Lättsamt att se, men blir som så lite med varje par. Och en torsdag? Skum dag, visserligen finns det ju aldrig något att se på torsdagar så det är jue bra att ha nåt att kika på, men vet inte om det är nåt jag kommer att följa. Men lättsamt att ha på i bakgrunder iaf.

Jo just d! Var ju till läkaren i tisdags, snabbsänkan hög ännu & så ville han inte skirva ut nån antibiotika, så han tyckte jag skulle vara hemma hela veckan & vila. Och vila har jag gjort! Booooring! Men var iaf ut & krattade bort lite ris fråb gruset här ute på gården idag, så Zakriz fick vara ute lite oxå. Tog en prom med voff för att ta ut pengar. Stannade till på dagis & surrade lite med fröknarna & barnen, så skoj att se dom alla. Känns ju liksom som "mitt" dagis, var vikarierat där i 3½ år, så det är trist att inte kunna vara där nåt nu. Men samtidigt är det skönt att vara på ett & samma ställe att jobba, men hade helst fått vara på det dagiset.... Men man får ju inte allt!

Otur eller inte, ikväll har vi iaf varit till Sollefteå & köpt barnsakerna jag nämnde i ett tidigare inlägg.Så nu har vi spjälsäng med alla tillbehör,Babysitter, bilbarnstol, skötbord som även kan användas som bokhylla, mobil som sätts i sängen & som spelar musik & projekterar i taket,bärsele, hoppgunga & babygym. Så jag håller tummarna att den lilla stannar kvar i min mage <3 Snart är vi i v 13. Kunde som sagt inte låta bli att slå till på sakerna då det var precis en sån vagga som jag ville ha & alla sakerna var i sånt fint skick.
Mackan & Tomas håller på med att forsla bort all ved nu. Igår var det riset & grenar som kördes ner till majbrasan. Vi for förbi där nu ikväll när vi kom från Sollefteå, och den är STOR! Så måste halt klart dit ner & värma oss lite på lördag, hihi.

tisdag 26 april 2011

Bihålor & trädfällning

Kunde knappt sova inatt, hade sånt otroligt tryck över högra ögat. Försökte att ha högt under huvudet & hitta en skön ställning men var inte det lättaste. Fruktansvärt ont imorse då jag klev upp strax före halvsex. Ställde mig i duschen men kände att det kan ju inte ska vara såhär? Så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Googlade innan & förstod at jag nog har bihåleinflammation, men tänkte gå & jobba ändå. Efter att ha pratat med sköterskan på rådgivningen så tyckte hon att jag skulle ringa till läkaren för tid så dom kunde kolla ordentligt. Så jag gjorde det. Tyvärr hade dom inga tider idag men fick fara in för att ta snabbsänkan igen. Den var fortfarande hög & så bokade dom in mig för en tid imorrnbitti. Så då får jag kolla upp det. Vet jue inte vad man kan göra själv för att det ska bli bättre, har iaf fruktansvärt ont. Känns som pannan ska sprängas, ischa! Jaja nog om sjukdomar.

Ikväll nu så har Mackan, Tomas & Björn fällt en par av våra stora träd. En tall & storgranen. Ojoj man blir som lite nojjig att träden ska fälla åt fel håll & fara över huset. Men dom gjorde det så bra, föll åt rätt håll.
Nu håller Mackan som bäst på att köra ner allt ris efter fällningen ner till majbrasan här nere på hamnplan i Nyland. Det är redan rejält med ris där nere, och massa mer kommer han att fara ner med. Blir en STOR brasa iår, hihi.

Nu orkar inte mitt huvud sitta här längre, uscha!

måndag 25 april 2011

Btw

lyckas inte få till bilder. Skulle lägga in lite bilder men blir bara error, jäkla skit! Funderar på att fortsätta i min gamla blogg istället, den fattade jag lite mer av oxå ;) Är inte alltför smart på det här med datorer...

Annandag Påsk

Nu är påskhelgen över. Soligt & varmt & skönt har det varit. Igår var vi över till Mallan & Björn & grillade, göttans. Eftersom dom har Nemi som är 1år & även en inglasad altan så passar det bättre att gå över till dom. Dels kunna sitta "ute" & äta sen ska ju tösen sova rätt tidigt, får se sen hur vi löser grannkvällar i framtiden. Men e jue ett tag kvar tills vi får en liten, hihi.
Spelade en omgång Geni gjorde vi oxå, köpte en ny utgåva av den gamla barnutgåvan av Geni som jag har. Kul! Ska spelas fler gånger. Fast med kanske nyktrare medspelare. Karlarna hann få i sig MYCKET, ojoj! Fattar inte att dom blev så fulla.
Vi gick hem vid halvett, då tyckte jag att det var färdigdrucket för min käre sambo, haha. Han gick med Figo en sväng & jag hade precis lagt mig då det ringer på dörren. Nycklarna var borta!!!! Men *suck*! Ja det var bara att lägga sig, och eftersom bäddsoffan var bäddad redan så la sig Mackan där, soim tur va, haha. OJ så han snarkade. Jag la migsåklart i sängen. Bädsoffan var inte bäddad ifall att han skulle bli så full, nädå! Vi sov i den natten före, bara för att vi skulle kunna se på tv i sängen... Hade spelat in några filmer så vi hade lite filmmys, fast iofs så somnade jag som vanligt efter en halv film.
Ja iaf, nycklarna! Typ tvingade Mackan att kliva upp halvett idag, då tyckte jag att han kunde ge sig iväg & leta nycklar. Själv hade jag letat på gården & gatan nedanför. Men så hittar han åt dom ändå i jackan! Men karlar! Bra att dom fanns, men suck att han skulle bli så full. Menmen det har man ju blivit själv oxå, bara inte nu den senaste tiden. Och lär ju dröja ett tag tills jag är onykter nästa gång. Kanske blir nån cider drucken nästa sommar. Gäller att planera i god tid, hihi.

Har inte gjort så mycket idag. Vi tog en prom med voff ner till pappas, sen krattat & så har Mackan varit iväg med en massa löv. Bra att han köpte cheven, går att lasta mycket på det där flaket minsann. Igår var han iväg med en massa grenar från det kapade trädet från ifjol. Pratas om att han & Tomas ska fälla träd imorrn, hmm vet inte om jag vill vara hemma då... Stora träd som ska fällas, huga! Men skönt då dom är borta.
Vi grillade nu ikväll, blev en sen middag vid sjutiden. Grillade fläskfilé & åt pärgratängrester sen i lördags. Gottgott.

Jobb imorrn, skönt! Har inte jobbat på över en vecka, var ju sjukskriven hela veckan så nu är det verkligen dags att infinna sig på plats. Nu tänker jag inte bli mer sjuk denna termin.


Jo kom på en sak. Angående vår graviditet & att vara orolig för att få missfall & att nåt ska hända. Nu har vi ju passerat v 12 så nu börjar jag hoppas. Och planera lite. Ja jag vet det är lite tidigt, hade som plan att INTE köpe nåt till barnet innan 6:e månaden. Men vad gör jag igår? Kikar på barnsaker på blocket, inte bra! Hittade en annons med en sån vagga jag vill ha, det skötbordet jag vill ha & så en sängmobil en sån typ som jag ville ha... hmmm Så jag skickar iväg ett mail för att kolla om paketpris. Visst! Så jag sa att vi köper sakerna! Men till vaggan hörde oxå madrass, spjälskydd, täcke, kunnde & en uppsättning sängkläder, å vaggan var verkligen superfin. Fick sen mail av hon som säljer att hon hade mer saker att sälja & frågade om hon skulle maila bild, visst skrev jag. haha så nu ska vi även slå på en bilbarnstol, babysitter, babybjörn-bärsele, babygym-mumin & en hoppgunga. Allt i superbra kvalité. Jättefina saker, kan ju knappt vara använda. Så på onsdag far vi till Sollefteå & handlar. Då har vi alla liksom dom största sakerna bortgjorda, bara barnvagn & baby-vakt kvar. Å allt småplock då såklart! Men känns bra att ha sånt klart. Ska man vänta till månad 6 så kanske man inte hittar såna bra paketpris på saker & så blir det mycket dyrare än man tänkt sig. Och skulle det nu hända nåt så att vi inte längre är gravida så får vi spara sakerna. Nu vet vi ju att vi kunde bli gravid så förhoppningsvis kan det funka i framtiden, eller så får vi helt enkelt sälja sakerna. Kommer kännas riktigt overkligt att ha sakerna hemma. Men skönt att ha lite planerat också, för planering gillar jag.

Oj vilken massa svammel. Men tycker ni att jag är dum som köper barnsaker så tidigt? Hur gjorde ni som själva fått barn?

Nu ska jag se klart finalen av Körslaget sen sussa, börjar 6.30 imorrn.

kram kram

söndag 24 april 2011

Påskdagen

Nu är påsken snart förbi. Långfredagen spenderade vi i Härnösand hos mormor & morfar, mamma kom också dit. Och jag & Mackan, & så åkte brorsan med oss. Och så var sålart Figo med ;)
Käkade påkmat & så hade jag gjort mormors efterrätt, nötrulle. Mormor är inge pigg nu utan kan inte baka & laga mat, så jag ville göra hennes efterrätt för hade hon varit pigg så hade hon bakat den. Alla blev glada för det.
Hade även gjort en köttfärslimpa med sås & en porterstek med sås som jag tog med till mormor & morfar. Dom köper alltid mat nu på Spjutegården så tänkte att dom kunde få lite hemlagat för en gångs skulle. Hade jag varit piggare i veckan hade jag lagat mer & tagit med till dom. Morfar blev superglad över steken, han brukar alltid vilja ha stek under påskhelgen. Så vad lätt det är att göra någon glad.
Mackan fick köra hem så fick jag sova, haha, trötter!

En par timmar efter vi kommit hem ringer Mallan & frågar om vi vill grilla korv med dom. Så vid åtta knatade vi över dit & käkade en korv & satt & surra en stund.

Igår var det påskafton. Hade bjudit hem pappa, Eva & barnen & brorsan på middag. Så dagen gick åt till att förbereda midddag & efterrätt & städa. Gjorde porterstek & potatisgratäng, sallad & bröd & vitlökssmör. Göttans blev det. Och så provade jag ett nytt recept på påsktårta. Blev som en kladdkakka men saffranstäcke. Helt ok smak, men fruktansvärt mäktig. En pytte pytte bit orkade man. Inget jag kommer göra igen, men det var god. Men tycker inte riktigt om då det blir sådär sliskigt.
Satt & surra & hade en trevlig kväll.
Natten blev inte lika bra för mig, magont & illamående. Men med tanke på dom senaste dagarnas middag så reagerade väl magen. Blev bättre framåt moron då jag fått gå på toa några gånger & även kräkts några gånger. Så idag är jag lite seeeeg.

Men ska iaf ta & göra mig iordning nu & gå ut & kratta lite. Zakriz ska få börja vara ute nu. Mattes lillkisse som blivit så stor, hela 9 månader. Nu när vi börjar vara ute så får även han börja gå ut. Lär han tycka blir superskoj.

Ha en trevlig påskdag alla! <3 kram