lördag 26 december 2009

God Fortsättning

Nu e glada julen snart slut, annandag jul idag. Har haft en lugn & skön jul. Julafton spenderade vi i Hsand hos mormor & morfar, mamma var med oxå. Skinkmacka hos mamma vid tolv startade upp dagen. Sen vid halvtvå for till till mormors för julmatsfix. Såg Kalle vilket jag inte gjort på många år. Sen blev det käk såklart, å massa surr. Efter allt var undanstökat gick vi ner i gillestugan & eldade & allmänt mös. Blev en rofylld julafton. Kände jag ville ha det så, och mormor & morfar är inte så pigga heller. Vid nio begav vi oss hemöver i snöyran. Så fint när det kommit en massa snö. Julfint med vintervitt landskap. Sen hann vi med en tripp till pappas oxå, för att dela ut klappar & få... Har visst varit snäll iår.... ;) Tack snälla! Men tycker att julen e för barnen, dom mindre. Förväntar mig inte att få klappar, men kul att öppna ändå! ;)
Lägger in några bilder från vår julafton här inunder... :

Så härligt med vintervita vägar

Figo var såklart med, å julfin oxå! ;)


Jag & Mackan


Kvällen avslutades här framför brasan... Mackan & morfar drack lite whiskey! :)
När vi kom hem på julaftonsnatten fick Figo öppna sina klappar, haha överlycklig voff! :)


Igår juldan hade vi en lugn & ro dag. Sov till strax efter elva, sen fikade vi skinkmackor framför teven till en julfilm. Mackan var ut & skottade & jag pysslade på inne. Sen åt vi julmat & allmänt tog det lungt. Spelade lite Mario på Wiiet. Somnade i soffan jag vid tio, så en stund senare förflyttade jag mig till sängen. haha tror man blir trött av att göra ingenting... ;)
Imorse vaknade jag åtta, strax efter det fick jag sms. Ska jobba på tisdag. Måndag jobbar jag ett 13 timmars pass å på tisdag 7-14, så förhoppningsvis hinner jagmed att träffa Eriva & henne lilla valp Bruno :)
Ska ta & väcka upp älkling snart & sen fixa lite inför sillunch klockan ett. Bjöd hit pappa för att hjälpa oss äta upp all vår sill. Så skoj att lägga in olika sillsorter tycker jag, men behöver hjälp att äta upp alla sill ;) Pappa e den enda i deras familj som äter sill så därför jag bara bjöd upp honom, jo Jossan oxå så får se om hon oxå kommer med! Å så är det kul att få lite besök så här i juletid.
Jo just det! Ikväll väntar en spelkväll nere hos Ramona & Tomas. Kul kul! :)
Ha en underbar annandag jul! Julkram från mig :)



torsdag 24 december 2009

Dopparedan

God Jul till er alla!


Sparktur

Tog en sparktur med Figo tidigare idag. Var jättevackert nere vid älven. Lägger in några bilder inunder. Nu ska ska jag sussa, e jue faktiskt julafton nu :)
Figo har precis rullat sig i snön


Trädet var så snövackert :)


Figo försöker posera fint ;)


Jaga snö e kul...





GOD JUL! :)




onsdag 23 december 2009

Dan före dan

Sista rycket nu inför julen.
Igår hann jag med att lägga in 4 olika sorters sill, göra rullströmmingen, Mackan gjorde knäck, jag har förberett dagens bakning som jag ska gå & börja med alldeles strax. Ska bara skriva några rader här först. Har tänkt i flera år att jag skulle ha bakat havrekex, så nu blir det av. Rörde ihop havregryn & socker igår & tillsatte sen mjölk. Så skulle det sen stå i 12 timmar vilket det strax gjort. Så nu ska jag i med mköl & hjorthornssalt :) Hoppas de blir bra. Ska även baka en till sorts kaka & även fudge. Julstäda & julbada voff. Så full rulle med andra ord. Skinkan ska griljeras & provsmakas ikväll till Bingolotto.
Hann även med att slå in klapparna igår & så såg jag en julig film på femman men den var inge vidare. Men roligt ändå att se lite jul filmer för att komma i stämning :)

Nee som sagt nu väntar havrekex degen på mig ;)

Ha en bra dag alla & stressa lungt!

tisdag 22 december 2009

Danföredanföredopparedan

Hej & hå vad dan gått fort.
Upp halvsex imorse för dusch & morronfix. Sen prom med Figo & så lämnade jag av honom hos pappas. Sen vidare i kylan till dagis. Kunde tyvärr inte vara ute med barnen idag, för kallt. Tur vi kunde vara ute igår iaf & åka madrass. hihi vem var gladast, jag eller barnen??? ;) Fröken Veronica: Meeeeen vill du inte ha sällskap på madrassen, näääää jag vill åka själv....! haha Men fick åka med några barn! ;) De flesta faktiskt! Sötbarna! :)
Hade lite sångstund inne idag men annars har dom lekat på, dom små liven. Blev inte så många barn idag. Endast åtta. Julmat till lunch, var så gott med en försmak av julen. *mums* Sen hade jag endast fyra på vilan, brukar kunna va tolv stycken så jag halvslumrade under vilan oxå. Sen hemåt, men in en snabbis på Hemtjänsten & önskade God Jul & skrev på deligeringslista, sen vidare för hämtning av voff. Hem & nu sitter jag här. Ska ta itu med alla bestyr nu. Sillinläggningar, koka fudge & baka saffransskorpor. Kanske även slå in klapparna.
Ledig imorrn, iaf ÄN så länge. Så bli städning då & på kvällen uppesittarkväll med BigoLotto! haha vet inte hur många år sen det var jag spelade Bingolotto. 10??? Men blir mysigt det. Ska griljera skinkan innan, så blir perfekt med en tevekväll & gomacka! Brorsan & svägerskan joinar oss så blir lite julmyyyyys.

måndag 21 december 2009

Lite redigering

Dan har förflutit som jag skrev tidigare typ... haha Jobbade till kvart i fyra, in på affärn, hem & skottade, gick prom med voff & hem & åt. Mackan hade fixat middag, pytt i panna med stekt ägg. Tyvärr kunde jag bara äta två tuggor av maten. Min magkatarrs mage ville inte äta sån stekt mat... Kom på nyss att jag inte ätit nåt annat, börjar bli lite hungrig... Men ska bara skriva klart & sen sussa så ingen mat nu. Efter maten hann jag med lite fix hemma & tvätta året då min fina frissa kom till strax före sex & klippte mig. Fick lite främmande oxå & sen for jag ner till Ramona för hon skulle hjälpa mig redigera några bilder. Ojoj vad duktig hon är, sååå fina bilder! Tusen TACK igen vännen. :)

Visar två av bilderna hör inunder...

Julia på sin före bild
Och så här blev den redigerade bilden

Jag före ;)



Jag efter... hihi
Såååå skoj med att kunna redigera. VILL OXÅ HA photoshop 3. hihi skulle sitta & redigera massor då ;)
Iaf dax att sussa! Ska upp halvsex imorrn. Jobbar 7-13 på dagis, och imorrn vankas julmat till lunchmat. Så gott, hoppas min mage klarar av det.
Kram & natti natti

Dan före dan före dan före dopparedan

haha tror jag fick till rubriken rätt...! ;)
Hänt en del sen sist jag skrev. Både lite tragiska livsöden i vår närhet & lite middagsbjudning.
Jobbade till fem i fredags på dagis & på kvällen kom Ramona över för lite surr. Hon trotsade kylan. ;)
Lördan påtade Mackan & jag på hemma & sen blev vi nerbjuden till pappas på härligt god mat. Ja just d! Följde jue med Eva & två av kidsen till Dollar en sväng & sen kom svärmor in på fika oxå. Så vi hann med lite ändå i lördags fast det kändes som vi inte gjorde så mycket. Klädde granen gjorde vi oxå på kvällen efter att ha kommit hem från pappas. Plankstek blev det till middag & underbart gott var det. Så tack så mycket! :)

Igår (söndag) jobbade jag 7-11, sen hem & sov en stund. For sen till Kvantum & julhandlade alla julmat endast rullströmming kvar nu att handla så hoppas dom har det på Ica idag.
Jobbar idag 7.30-16 på dagis & sen ska jag skynda mig hem för frissan kommer idag. Ska äntligen få bli av med lite hår. :) Hur det blir för hon bestämma... Litar på min frissa! hihi

Ska lägga in sill ikväll & även gö rullströmmingen om det finns strömming att köpa vill säga. Och slå in julklappar. Så kvällens schema e fullsmetat. Skulle varit iväg en sväng ner till R om hon har tid oxå. hmm mycket som ska hinnas med. Och min mage strejkar, magkatar... Men tror det är påväg tillbaka lite nu. Var värre förra veckan, magont, sug i magen efter mat men ändå inte hungrig... Mackan skulle in på apoteket idag & köpa lite medicin. Hoppas det går över innan jul, vill jue kunna äta julmaten :)

Nä nu har jag slut på lunchen. Bäst att gå in till barnen igen, visserligen sover dom... Men ta en kopp kaffe & vänta på att dom vaknar... :)