lördag 4 juli 2009

Lördag

Haft en skön, härlig slappardag :)
Håller på med käk nu, bli potatisgratäng & lövbiff knyten.

Sen ska vi till Em & gratta henne en dag tidigt på sin 20 års dag. :)

Många som fyller år nu. Em börjar & sen till veckan fyller Jossan, lill Julia & Lukas år. Och i slutet av månaden mamma. Sen i augusti har vi oxå en del födelsedagar. Alvin, svägerskan, Mackan & jag.. Så många födelsedagar & mycket presentköp blir det. Synd bara att jag fick en sån kass lön. Kan inte spendera för mycket på gåvor.

Näe tebax till spisen.

fredag 3 juli 2009

Molningt

Äntligen kom det lite moln, men då har det nästan känts kyligt. Jobbat på dagis idag & varit ute med barnen hela dagen, från halvåtta imorse. Fick lov att ta på mig en tröja utanpå linnet idag.
Fast jag har tyckt det varit härligt med lite molningare väder. Skönare här hemma oxå. Kom nyss innanför dörrn. Inte så mycket barn idag, totalt var dom sex stycken som mest. Tre från varje sida. Blev att jag har läst flera böcker idag, vilket inte halsen/rösten e riktigt van, haha ont i halsen nu... Knäppt! Ska ta & dricka lite sen.
Blev erbjuden att följa med Em till Konvaljparken sen, om dom ska fara. Så får se om det blir. Inte lika roligt nu när vädret blev såhär... Och jag e trött. Va så upp i varv igårkväll att det var svårt att sova. Konstigt då när man hållit på att städa tills klockan var över elva...

Va så sugen att köpa färg till huset att jag hade tänkt göra det nu när jag slutat jobba. Men kom på en sak... kanske bättre att vänta tills dom har asfalterat storvägen. Vilket tydligen ska bli om ytterligare många veckor. Det ryker så hemskt & skitar ner så kanske onödigt att nymåla & så blir det skitigt? Eller vad tycker ni?
Ska iaf fundera på det över helgen. Men det liksom spritter i fingrarna & kroppen efter att måla & göra fint. Iofs så skulle jag helst av allt få till i badrummet eller trätrall på baksidan. Men det är sånt göra som jag inte kan själv. Så då får det bli målning, för det kan jag!

Ska käka lite spenatlasagne nu & lägga mig i soffan en stund. Förhoppningsvis somnar jag... hihi

torsdag 2 juli 2009

Kväll

Hann med att storvattna både på framsidan/landet & baksidan. Fyllde på med mer jord i rabatten på framsidan. Hade tänkt fortsätta & fylla jord på jordgubbsplanten men vart så myggigt. Iofs var juh klockan halvtio. Gick in & dammsög & torkade golven istället & plockade lite. Varit för varmt för att greja med det tidigare.
Sen kom Anna en sväng för att hämta en tröja hon glömde här i lördags så hann med lite surr.
Filade fossingarna & tog sen en lång & kall dusch. Så skönt!
Har vattnat blommorna inne nu oxå så nu väntar bara att käka lite jordgubbar. Hade glömt bort dom sen igår så måste äta upp dom innan dom blir dåliga. Vilket hemst måste! ;)
Så blir en tallrik med jordgubbar & mjölk nu som kvällsmål. Sen sussning.
Imorrn jobbar jag halvåtta till fyra på dagis. Sen får jag se om det blir så att Em & Hasse skulle till Dämsta, isåfall skulle jag få lifta med dom. Mackan jobbar eftermiddag så han har bilen. och orkar inte cykla dit i den här värmen, huga nej! men skulle var roligt att fara dit imorrnkväll, brukar vara tevliga uppträdanden & mycket folk.

Natti natti

Skuggläge

Puuuh lika varm dag idag, men det har gått bra idag. Varit i skuggan hela dan. Där trivs jag bäst. Blir väl lite mer sol imorrn då ska jag jobba på Humlan, men som tur e så finns det juh skuggplatser även där. Lär inte va så mycket barn heller då det är sista dan som dagis är öppet, sen är det semesterstängt i 4 veckor. Såg på schemat förra veckan & har för mig att det skulle vara fem stycken på "min" sida. Lär jue visa sig imorrn...

Fick besök av Em & Alvin idag, satt i skuggan på altanen & surra. Sen blev jag hembjuden med dom på mat. Så tack för det! :)
Hem & hämtade Figo sen & så gick jag ner till älven med honom. Så Figo har badat lite nu på kvällskvisten. Ska ut & plantera dom sista två blommorna & grejja lite i landet nu & vattna alla blommor.

E så sugen att måla vårt hus så tror jag ska fara & köpa färg imorrn när jag slutat jobba. Vi har vitt upptill på vårt hus så tror jag börjar med det. Känns som att målar jag huset & sen det vita kommer det säkert att rinna ner på det nymålade. Så börjar upptill & går neråt. Kan inte heller måla väggarna på baksidan, ja inte en vägg iaf. Har jue min älskade rabatt där. Och tänker INTE förstöra mina blommorn. Så den sidan får bli i höst. Men som sagt, vitt först!

Torsdag

Kunde sova hur bra som helst inatt, otroligt skönt. Nu e man ännu mer människa än jag var igårkväll. Humöret på topp!
Blev att jag sov ända till halvelva, så skönt. Tagit igen alla förlorad sömn nu, blev hela nio timmar inatt. Minnns att jag hörde Mackan komma hem inatt men var då precis påväg att somna in. Undra om jag hade lampan tänd & tidningen framme? Känns som att jag nog somnade ifrån allt inatt. Ska höra med honom när han vaknat.

Massor av energi har jag. Så först ska här käkas brunch sen ska jag ta itu med jordgubbslandet. Gräset skulle oxå behöva kortas, & så har jag en par till blommor som ska ner i jorden. Kanske tvättar utsidan av fönstren idag med. För full av energi & det känns så bra. lalala ;)

onsdag 1 juli 2009

Ny människa...

...så känner jag mig nu. Som en ny människa. Med en par timmars behövlig sömn på soffan så kände jag mig piggare. Såg vilka som kom med i topp 20, sen prom med Figo & så nu sitter jag här nyduschad & fräsch. Ska bli så skönt att lägga sig nu. Fortfarande varmt men nu är jag inte lika slut så ska nog gå bra att sova. Både fönster & fläkt jobbar för fullt för att få behaglig temp i sovrummet. Tycker inte om att sova med en fläkt som blåser luft på en & så är dom inte tysta heller men hellre det än att det blir för varmt.

Imorrn e jag ledig så blir nog sovmorron & sen lite pysslande här hemma. Ska fixa det sista med jordgubbslandet, sätta när över planten & så behövs mer jord där. Så det till att börja med. Lite läsande i baden-baden oxå kanske? oooh ska verkligen försöka njuta av att bara va ledig & inte ha alla måsten.

Sov gott alla.
kram

Regn?

Alltså jag pallar inte med värmen. Huga vad det är varmt! För varmt! Klibbig & äcklig blir man trots att man sitter i skuggan. Känner mig extra grinig nu när jag sovit dåligt natten som var, äta har man alls ingen ork lr lust till , och det är VARMT!
Planterade mina nyförvärv & sen vattnade jag alla rabatter & jordgubbslandet & varit på affärn. Nu står en spenatlasagne i ugnen, jag har dragit igång bägge bordsfläktarna & ac`n. Ska vänta tills lasagnen e klar sen ska jag lägga mig & vila en par timmar. Behövs! Ska se So you think you can dance ikväll fem i tio. Spännande att se vilka som tagit sig till topp 20.
Tur Mackan jobbar så han slipper få känna på mitt humör just nu. Men med lite vila blir nog allt bra. Förutom värmen då men man ska inte klaga, snart vinter & kallt. Men på vintern kan man iaf klä på sig, nu i den här hettan svettas man även om man så går näck. Skulle verkligen inte kunna bo i ett varmare land jag. Den här hettan är nog, tänk att ha varmt jämnt. Nä det skulle jag inte klara.

Nog klagat, nu ska jag ta mig mer att dricka, har gjort iordning ett glas med resorb. Kanske blir bättre efter det, tycker jag dricker & dricker men mår ändå piss.

Onsdag igen:)

Här igen för att skriva ner några rader:)
Hann med en snabbsväng på the city (Kfors), haha tar juh inte lång tid... Behövde lite nytt smink så först en tur till Anybody, sen runt i lite småaffärer. Många som fyller år nu. Typiskt när man e som mest black! Hittade iaf vad jag tror & hoppas är bra presenter. Ska bli skoj att se vad Ems dotter Julia tycker om sin present, eller snarare vad mor hennes tycker...;) Den e iaf rooooosa vilket Em inte var så förtjust i förut men Julia äääälskar... Så nu bidde d nå´t rosa :)
Köpte jordgubbar utanför Coop sen for jag hem till Thess & Lukas. Lukas sov när jag kom mer oj vad glad han blev när han vaknade & upptäckte att det var besök hemma :) Sötplutten som blivit så himla stor, snart 1 år... Ska leta en bra present åt honom oxå. :)

Hann in på Kfors trädgård oxå innan jag skyndade hem med bilen till Mackan. Så nu har jag vattnat alla mina blommor & ska plantera några nyköp för dagen...

På tisdag ska vi äntligen få bli klippta jag & Mackan. Då kommer Maddis hit & avlägsnar massor av hår. Längtas som en tok redan. För nu går det inte att fixa mitt nedrans hår.

Onsdag

Ännu ett arbetspass avklarat. Trött dock för har svårt att sova när jag är där. Men var iaf svalare inatt för det fanns en bordsfläkt som går att köra, helt lovely! :) Man ska bara komma till ro oxå med alla nya ljud & sånt.

Ska bara svida om nu & fixa mig lite så ska jag ta mig en tur till Kfors. Mackan börjar tre så halvtre behöver han bilen. Har lite småfix som måste inhandlas & så tänkte jag kika in till Thess & Lukas om dom e hemma. Så länge sen jag träffade lillen nu. Blir juh snart 1 år oxå! Ojoj vad tiden går fort...

Höres...!

tisdag 30 juni 2009

Jobbar time

Vilken skön eftermiddag jag hade igår. Först blev jag rastlös för Mackan jobbade & Em & barnen begett sig hemåt. Men sa till mig själv, njut nu Vera. Ta vara på ledigheten. Satte mig i skuggan på altanen i vår baden baden & läste. Ziri(katt) joinade mig också så vi hade en par mysiga timmar. Bröjade röra oss inåt för käk & så strax efter sju. Så himla mysigt att bara vara. Ska verkligen flrsöka ta vara på egenstunderna i sommar. Jag e inte van att va ledig så här mycket, känns stressande.

Nee dax att bege sig å jobba. Syns imorrn igen!

Kramiz Vera

måndag 29 juni 2009

Soleksem

Legat ute i solen nu på vår baksida. Fått soleksem på ryggen/axlar så nu blir det skugga resten av dan. Mackan jobbar em så jag tänkte sätta mig i vår badenbaden i skuggan & läsa i en bok. Försöka att koppla av & känna mig ledig. Svårt för att göra det jag. Mest van att bara jobba & jobba. Känns konstigt att va ledig flera dar så här. Men imorrn väntar ett nytt dygnspass, sen jobbar jag inte förrs söndag igen. Fast tog på mig att jobba på dais på fredag, hihi måste juh jobba lite oxå... *L*

Tur jag köpte en ny After Sun förra veckan. Lär säkert behövas ikväll... Ska ta & lägga in den i kylen blir den extra kylande. ;)

söndag 28 juni 2009

puuuuh

Vilken otrolig värme. Vi har suttit ute en stund på gräsmattan jag & Mackan. Käkat vattenmelon & sen spelat lite kubb. Jag VANN bägge gångerna, haha!
Nu får det blir skuggan resten av dan. Orkar inte med denna värme. Grannarna snett ovanför har suttit ute i solen länge, att dom orkar... Inte har vi kunnat ta oss till nå vattenställe heller idag eftersom vi drinkade igår. Lär nog inte varit kördugliga! Hade nog svalkat bättre vid vatten.

Trevlig kväll

Började kvällen igår med grillning. Vart åtta vuxna & två barn som käkade.Tur att vi har stort bord så alla får plats :)
Efter middan kom Tommy förbi & han hade med sig pilbåge. Så en par timmar roade vi oss med det. Skitkul! ;) Fast hmm blev några fina hål i vår vägg, tur vi ska måla huset får vi väl spackla dom eller vad man nu gör? :)

Vi var några som spelade spel oxå, Absolut Överens. Roligt spel. Sen kastades det pil inne & Guitar Hero gick i omgångar.


Jag & Marina ute på altanen bland myggen.



Tur vi hade "mygg raketet" eller vad dom nu heter? Björre tänkte prova att ta i den med tungan, men gjorde det aldrig. Vi hade en mycket rolig kväll. Björre, Mallan & Jessica kom efter nio. Och framåt tolvsnåret kom även Ems bror Robin & hans flickvän Linda.
Blev konstigt nog en relativt tidig kväll/natt. Vid halvtvå bröt alla upp så då gick vi en sväng med Figo, käkade lite & sen låg jag & läste en stund. Kul att umgås i goda vänners sällskap! :) Måste vi ta & om snart. :)
Idag har jag sovit länge. Halvtvå klev jag upp. Sovit så dålig nu flera nätter så behövde sömnen idag. Ska ta & gå ut en sväng nu i solen eller skuggan. Får se vad som känns bäst? Skuggan skulle jag tro... :) Ännu varmare idag än tidigare...