lördag 5 december 2009

Snö & blask

Sååå fint ute igår. Började snöa precis när jag var påväg hem från dagis vid halvfyra. Fina snöflingor dalade ner. Gick ner till pappas & hämtade en glad Figo. Tog en prom med honom i den härliga nysnön & sen hem. Kom precis innanför dörrn då älskling oxå kommer hem. Med köpmat från Kfors. Kändes jobbigt att behöva kocka igår så fick bli pizza istället. Efter maten satte jag mig i soffan med lappen i knäet men kände att det här klarar jag inte utan sömn.
Så la ifrån mig datorn & sov en timma, sååååå skönt.
Drog sen ner till Ramona för surr i kvadrat (haha snodde ditt uttryck Ramona... ) & Idol. Såg även uröstningen & Idol eftersnack där innan jag begav mig ut i det snövita Nyland. Trevlig kväll med som sagt surr & surr... haha Uppfattade inte många ord där i eftersnacksdelen... ;)
Ringde till söta svägerskan som jag pratat med en snabbis lite tidigar epå kvällen. Hon e oxå en nattuggla liksom mig, & jag var inte så trött. Blev att jag svängde in till henne, en liten omväg innan jag for hem. Spelade lite spel & surrade. Var hemma iaf strax efter ett.
Nöjd & trött efter en trevlig dag med jobb & goa vänners sällskap.

Sov till halvelva idag. Skönt! Har inte hänt måga knop här hemma än.
Ska ta en prom med voff nu, sen lite fix här hemma. Handla nå´t gott till middag oxå kanske?
Mackan skulle sluta tidigare idag, redan halvtre så ska hämta honom då. Jag behövde bilen idag så sa att då hämtar jag honom. Men nu hade han jue kunnat haft bilen ändå för behöver inte den förrns efter tre... jaja Världsliga problem...! Ska hem till Mallan & gratta henne lite sen. Fyllde nämligen år igår... :) Visserligen har hon redan fått sin present i förskott men har en liten sak till åt henne ;) Ska även skjutsa brorsan till Kfors sen, julbord med jobbet. Men sen är inget planerat. Ska nog pynta lite mer här hemma. Och så ska jag se till så att Mackan fixar med det sista ute, med belysningen. Skyltsöndag här i Nyland imorrn så vore kul att ha utebelysningen klart.
Imorrn jobbar jag ett sju till fyra pass. Blir nog ingen skyltsöndag för mig. Blir nog att gå & hämta voff & sen hem & sätta på teve & radio på hög volym så han inte hör fyrverkeriet....
Måste fundera ut nå´t att baka oxå. Blir styrelsemöte här på måndag kväll. Och eftersom jag stänger på dagis på måndag så hinns det inte med att bakas då. Så ska kika igenom lite recept så får se om det blir nå´t gott. Konsumpaj tänkte jag först, enkelt & gott. Men skulle ha fått till nå´t lite juligare...

Men nu först prom med Figo!


En text som jag haft i huvudet nu sen igår. Tränar för fullt luciasånger på dagis & en låttext tycker jag är så fin. Kommer inte ritkigt ihåg orden... Men här kommer den!

"Glöm inte bort att änglarna finns
att dom är här för att se hur du har det
Dom kan hjälpa dig, fast dom inte syns
Glöm inte bort att änglarna finns"

fredag 4 december 2009

Fredag

Sitter & har lunchrast nu, jobbar på dagis även idag. Lite barn så vi har haft det relativt lungt & skönt! :o) Men märks ändå att det är fredag, trötta barn... (läs griniga...)
Idag jobbar jag till fyra, vilket känns jäkligt nice en fredag å allt. Älskling skulle till Kfors efter jobbet, ska höra om han ev kan köpa med nå käk därifrån. Skönt att slippa laga mat en dag .

Blev inte mycket gjort hemma igår. Lite plocka bara & så kom Maddis & klippte Mackan. Så nu e han fin igen. Rakat sig har han oxå gjort. Hade sparat skägget runt munnen nu ett tag. Visst passade han i det, men skönare när det e rakat & fint runt munnen. ;) Inte lika stickigt...! haha
Började eller rättare sagt fortsatte att se en film när jag lagt mig men såg kanske en kvart... Somnade till, vaknade efter en stund & la bort datorn. Lyx att kunna se film ändå i sovrummet. För en teve kommer aldrig in dit. Men man kan fuska ibland & ta med datorn...

Ska ner till Ramona sen & se Idol där. Trevligt sällskap & så lite surr, bra sätt att avsluta arbetsveckan. Ja de e jue inte riktigt slut, jobbar söndag oxå. Men det gills liksom inte.
Verkar få lite ledigt till veckan, ja eller iaf som det ser ut än så länge. Har bara måndagen inplanerat för jobb. Så tänkte göra klart julbaket då & så ska vi även få middagsfrämmande :) Lördagen e inbokad för vår pysselklubb-en heldag med tunnbrödsbakning i en bagarstuga, köpa lite käk & sen avsluta kvällen med en massa spelande. Ska bli så skoj! :) Och såklart ska det drickas massor av glögg (modell stark... )

Tydligen så måste jag sammankalla ett styrelsemöte nu oxå, sitter jue som ordförande i vår bostadsrättsförening. Så det måste oxå bli en kväll till veckan. Ska se om dom andra kan på måndagkväll, skulle passa mig iaf bra. Ska kila över till dom andra när jag slutat jobba.

torsdag 3 december 2009

Torsdag

Känns mycket bättre nu iaf i förkylningen, eller snorandet... ;)
Och superskönt för fick nyss mess om avbokat arbpass imorrn, så det löste sig. Då blir det även att jag jobbar på dagis imorrn. Och sen så har dom inga vikarier heller att ta ut. En till i personalen e sjuk idag, på sidan där jag arbetar idag. Men fanns ingen vikarie att ringa ut så den som skulle gå hem ett stannar kvar istället. Får klara oss på två idag, men går nog fint d!
Kallt har det blivit oxå- tog mina varma typ skoterkängor imorse. Tänkte att det är lika bra för blir jue ute med barnen oxå över en timma. Varmt & skönt om fossingarna.

Va in på min vikariesida nu på internet & skyndade mig att ta bort tillgängligheten för imorrn. Så jag inte skulle hinna få en ny bokning från nå´t annat ställe. Passade samtidigt på att ta bort min tillgänglighet för julen... Har jobbat de senaste årens juldagar så iår kände jag att NÄE ska vara lite ledig. Eftersom jag ännu inte hade fått nåt arbetspass för juldagarna kan jag lika gärna vara ledig. Verkar bli så mycket jobb nu innan jul ändå. Och guu så skönt att kunna sova ut på julmornarna kliva upp, se nån film på teven på dan & bara mysa. Bra beslut av mig själv! ;) Mackan är oxå ledig så då får vi några lugn & ro dagar där. *myyyyys*

Ska kika lite till nu på nätet & sen in till "vilddjuren" igen... ;)

onsdag 2 december 2009

Snorigt igen

Asså den här hösten/vintern har tagit knäcken på det lilla immunförsvar jag har. Sen jag var liten har jag alltid haft lätt att åka dit på de fleste sjukdomar. Men nu är jag förkyld IGEN!!!! Hann vara frisk typ två veckor & nu e jag som sagt förkyld igen. Inte samma sorts förkylningar varje gång. Nu e jag supertäppt & öga rinner... Har varit på dagis nu på samma avdelning i tre dar. Och barnen hostar, nyser & snorar... Så nu har jag dratt på mig nåt igen då som barnen haft...än Jaja hoppas jag kan jobba imorrn. Och sen på fredag körde det ihop sig, hoppas det löser sig. Hade precis tackat ja till ännu ett pass på dagis, å eftersom jag hade kortpasset på min avdelning idag så är man inne när barnen & dom andra fröknarna är ute. Dukar & bäddar till barnen & sånt. Så då tänkte jag passa på att gå in på datorn & avboka min tillgänglighet för fredag. Men vad händer? Får mess om bokning för en av hemtjänsterna... Ringer dit för att kolla om dom kunde avboka mig men har inte fått nå´t svar än. Måste in å höra imorrn. Känns bättre att va på dagis där jag liks fått mina baciller från... Än att gå runt & smitta gamlingarna. Jobbigt det här med att vara vikarie ibland & tillgänglighet.

Vet att jag skriver mycker jobb här i min blogg men det är jue sånt som tar upp mycket av mitt liv just nu. Det & förkylningar... ;)

Har iaf ikväll suttit & skrivit ner en bak & matlagningslista inför julen. Så det som ska bakas är: lussekatter, saffransskorpor, saffranssnitt, rullrån, havrekex, pappas fudge & så marängfudge. Sen blir det att lägga in några olika sorters sill: skärgårdssill, glöggsill, inlagdsill & tomatsill & så ska jag gö rullströmming.

Känner alltid innan jul sån spänning & förväntan. Äääälskar julen & har massor av förberedelser & sånt för mig. Älskar traditioner. Men i vår familj har vi ingen jultradition. Har aldrig varit nå´t sånt hos oss. Jo typ klä granen när vi var små... Men skulle varit roligt att ha nå´t sånt nu oxå med familjen i vuxen ålder. Så när julafton väl kommer blir det ja inte ett bakslag men jag tycker det är skitjobbigt. Att bara ha hattat mellan jämnt gör att julfriden & julkänslan aldrig infunnit sig. Så jag hoppas att vi i framtiden får egna barn för då ska jag ha massor av jultraditioner. Käka julgröt med familjen, klä granen, ja massor av fina traditioner som jag hoppas isåfall barnet/barnen fortsätter med i vuxen ålder. Så mina traditioner som jag har runt jul är endast mina egna som jag pysslar på med hemma här i mitt eget hem. Därför jag vill ha massa myyys med tomtar & massa sånt hemma. För hemma känner jag lite julfrid som jag aldrig gjort annars. Hattar man runt som jag alltid gjort både under uppväxt & vuxen ålder har jag aldrig känns mig hemma nån stans under jul. Känns som man kommit in å stört andras firande. För dom har redan sina traditioner under julen eller sitt dom liksom gör. Så min önskan är att få egna barn & att få bygga upp den barndomsjular som jag hade önskat mig. Utan bråk, dåligt samvete & känslan av att inte höra hemma nån stans. Särskilt utan det dåliga samvetet. Det kommer alltid fram så här framåt jul, men så verkar det va för många. Nu känner jag inte dåliga samvetetså men det är det "gamla" som ligger kvar inom en. Därför har jag många gånger bara velat fly & skita i allt. Men samtidigt så ÄLSKAR jag ändå julen! Mackan & jag har en liten tradition att vi köper ett nytt pusel & så sitter vi på julkvällarna & bygger pussel. Dricker glögg till det, äter lite julgodis (som vi gjort själva) & poppar julmusik. Såååå mysigt. Skulle inte kunna fara utomlands under julen för just under jul är mitt hem min borg, min klippa, mitt ställe att krypa in på. Så mina jular ska firas hemma. Får vi barn nån gång får kommer den som vill fira med oss att få komma hem till oss. Får då ska jag som sagt ha mina jultraditioner som jag längtat efter. Inte nå stora liksom men bara kunna mysa & ha en lugn & skön jul med familjen. Får se om den besannas nån gång :)

En liten tradition iaf innan jul har jag & Eva haft. Då har vi farit & julhandlat bara vi två & sen käkat gott. Så det är guld värt för en som älskar traditioner :) Får se om det går att få till även iår. Men e ganska mycket jobb inbokat före jul. Känns på nå´t vis som att jul kommer fort iår... haha

Lördag är jag ledig, min enda lediga dag denna vecka & tänkte pynta lite mer här hemma då. Julgardinerna ska få komma opp i tvrummet & sen till veckan tänkte jag fortsätta men då ska alla tomtar & sånt fram :) Julen kommer tidigt iår på Fågelvägen 2F :)hihi Verkar bli en massa jobb framåt jul oxå så lika bra att vara ute i god tid med tomtandet så man hinner njuta, eftersom som sagt jag njuter av det julfina hemma :)

Ska ta med datorn i sängen nu & se en film, förhoppningsvis somnar jag... ;) Om jag inte snorar för mycket! Jäkla förkylningar.... Nån gång måste man jue bli immun, lr?????

Kram & natti natti

måndag 30 november 2009

Äntligen

så har vi oxå adventsfint hemma. Satte upp gardinerna ikväll efter vi käkat middag. Och lite pynt såklart! Bara gardinerna i teverummet kvar men dom väntar jag med nån vecka, eller till helgen. Blir så väldans juligt med bara röda panelgardiner.

hihi myyyys verkligen med att det börjar gå mot jul.
Jobb igen imorrn även då på dagis, 7.30-16. Sen får jag trevligt besök. R skulle komma förbi, hämta sina beställda varor. Och så lär vi nog surra bort några timmar kanske? Vem vet? ;)

Ska försöka se klart en film som vi började se på lördag kväll, då såg jag kanske en kvart... haha Får se om jag hinner längre nu.

Kram & natti natti

Måndag morron

Blev så att jag fick jobb! :) Dagis, men börjar inte förrs nio. Skönt! Ha kunnat fippla på lite här hemma nu i lugn & ro, så skönt att inte behöva stressa.
Ska gå en sväng med voff nu & sen lämna in honom hos pappas.

Ha en trevlig dag alla!
kram

söndag 29 november 2009

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas
att fira få advent
Det börjar bli lite adventsfint även här hemma. Men har tagis tiiiiiid idag. Har börjat med så mycket annat på vägen... Möblerat om i gästrummet, städat garderober vilket resulterade i en hel säck med kläder/gardiner som vi ska fara med till UFF. Men först ska vi gå igenom resten av garderoberna. Handlat & lagat mat oxå! Tvättat fönstren & dammtorkat. Tagit fram mina bananlådor med adventspynt, fyra stycken... Behöver jag tillägga att jag totalt har ca 10 lådor med julsaker+ en par säckar med stora saker... ;) Här ska snart vara julfint! :) Tänkte börja efter 2:a advent & ta fram alla tomtar & sånt. Efter jul har varit brukar jag va less på allt så iår ska här tomtas i tid. :)
Men nu gör jag kväll. Ska upp sex imorrn. Har inget jobb än men rätt som det är blir man utringd & då är det lika bra att vara uppe & klar. Mackan har förmiddagsvecka så blir jag utringd måste jag gå med Figo oxå & då tar det jue längre tid att komma på plats. Så den här veckan blir att kliva upp i tid. Har ingen ringt strax efter sju kan jag jue lägga mig igen.
Hoppas ni haft en trevlig första advent!

1:a Advent

Å jag har inte hunnit med att få upp adventsfint här hemma. Men det står på dagens schema. Dan gick så fort igår... Hann iaf med städningen hemma. Fick jue som sagt lov att spendera en par timmar hos brorsan & Carro med deras nya söta lilla valp. Sen städade vi snabbt hemma & vid sex for vi till Slåa till Mallan & Björn. For & hämtade pizza från Kalles som Mallan bjöd på. En trevlig kväll, och Mallan ställde upp & schafade så jag drack en par cider oxå! :) hihi
Kom hem strax före tolv. Körde igång en film på lappen men jag somnade typ efter tio minuter... haha

Nu ska det adventspiffas iaf här hemma! Och poppas julmusik.
Gillar ni julmusik kan jag tipsa om att på sr.se har dom olika web-radioprogram. Och nu har dom kört igång två olika med enbart julmusik! Me like!!!! :) Så nu ska jag logga in där & köra julmusik resten av dan... :)
Mackan ska ut & sätta upp våra utebelysningar. Vi ligger efter... grannarna e redan klara...!