fredag 11 december 2009

Bakning & tomtar

Igår blev det lite bakat här hemma. Hann iaf med att färga hårat först. Medans färgen satt i gick jag & plockade lite här hemma. Sen snodde jag ihop en lussekattsdeg, & medans den jäste hann jag både dammsuga & torka golv.
Mackan tog sig an utebelysningen. Sen skulle han iväg på Hornö med arbetsskiftet. Vid tre kom en arbetskamrat till Mackan. Dom fördrinkade lite & spelade Wii & kastade lite pil. Själv höll jag på med lussekatterna.
Här blev det saffranssnurror :) Såg en bild i en tidning & tyckte det va en kul idé!
Även klassiska lussekatter blev det :)

Körde igång med deg 2 vid sex. Kom på att lika bra att ha det bortgjort. Sen blev det lite middagslagning & prom med voff. Var klar med lussebaket vid nio. Tar sån attans tid med jäsning & allt. Men skönt att ha det bortgjort. Ikväll ska det bli saffransskorpor. Men först ska jag ta itu med mitt tomt pyntande. För just nu så ser det ut såhär på vårt köksbord.....

Mina älskade tomtar ;)

Så här ska nu tomtas. Ikväll ska vi iväg & käka jultallrik med grannarna. Vi har hyrt Folkan. Men Mackan är inte så pigg & jag vill hem & grejja & se IDOL såklart! Tänkte sätta upp rumsgardinerna medans Idol är på tvn. Så vi har inte tid att stanna länge ikväll.

Och till råga på allt lyckades jag med en rejäl sovmorron, halvtolv vaknade jag!!! Fick ett mess strax före åtta men tyckte att jag kunde få sova en liten stund till. Ja eller hur? En liten stund till hade räckt! Inte en halv dag... Så nu har jag inte tid att sitta här längre.

Ha en bra fredag alla. Ocj´h vem ska man hejja på ikväll då i Idolfinalen? Jag e kluven...

onsdag 9 december 2009

Birsta tur

Jag & Eva har spenderat dagen i Birsta. Kom iväg vid halvnio, hemma halvåtta! :) Heldag med shopping, surr & god mat. Blev en nachotallrik till lunch. Gott var det.
Har inte handlat just nå klappar, e klar med alla utom en. Den ska inhandlas i Kfors, sen e vi klara. Skönt! Bara inslagningen kvar. Det roligaste ;)
Handlade lite smått å gott till mig/oss bla en laptop-kudde (underlägg), hylla till lilltoan, värmeljushållare (såklart), pyssel till lördag, ett halsband & ett armband, mascara, en sweatshirtjacka. haha Mackan fick oxå lite pyssel. Utebelysningspyssel... haha En slinga som han ville jag skulle köpa som vi kunde ha runt ytterdörrn, sen även en till broräcket, jag plussade på det med en till julbelysning till taket... hihi Ni får se framöver ;)

Var in på bolaget oxå & köpte bla en chokladglögg. Lät så skumt så här måste provas... Inte direkt höga förväntningar på den... Får bli glöggsmakar kväll på lörd ;)
På väg hem stannade vi till I Hsand på Matverkstan & käkade gott. Mmmmm nu e jag mätt! God mat har dom där & rätt så billigt. Tack igen Eva för mat & en trevlig dag.

ÄN så länge är jag inte bokat för nå´t arb pass så imorrn blir det ev lite sovmorron, till åtta iaf. Om jag inte blir utringd... Sen ska det bakas & på kvällen ska Mackan iväg igen & käka med jobbet. Idag var dom & käkade julbord på Frånö, imorrn ska dom på Hornö. Avis??? Jag? Näääää....!!!! hmmm Får iaf lite lugn & ro här hemma så ska passa på att julpyntasa. Alla tomtar & allt annat ska fram... hihi

Nä ska ta datorn & datakudden nu & förflytta mig till sängen, somna till en film...


Kram & natti natti

tisdag 8 december 2009

Tisdag

haha skrev först måndag i rubriken men kom på mig själv... Måndag var jue faktiskt igår... Hade så mycket igår att jag hann inte med att tänka & känna efter.
Jobbade 9-17.30 på dagis igår. Men alla barnen hade gått hem strax efter halvfem så jag var hemma vid fem. Vilket var tur! Hann med nåra snabbsamtal, mysa till det med massa tända ljus & så slänga i mig en macka. Kvart i sex kom den första som skulle vara med på mötet, vårt styrelsemöte i föreningen, vilket jag måste va med på då jag sitter som ordförande. Känns som att jag inte har all världens tid till sånt här... Men gick att klämma in igår. Blev iaf bestämt att julfest ska vi ha på fredag. Beställa & hämta jultallrik & så dukar vi & fixar till det på Folkan & så träffs vi då & äter & dricker gott. :) Vi grannar! :) Blir nog trevligt det. Ifjol vart det riktigt lyckat.
Kom på nu idag men hjälp!!! Idolfinal juh på fredag!!!!!! Får bli en kort visit på Folkan om det går... hmmm dilemma!

Idag jobbade jag endast ett kortpass på dais för fröknarna på ena sidan skulle ha möte. Så jag & en annan vikarie jobbade 2½ timma. Men skönt det med för då var dan igång liksom & jag hade massor inplanerat... haha men vad gör jag? Lägger mig i soffan & tittar på Våra Bästa År, inte sett det nu på länge & på dom här veckorna hade det hänt mycket minsann i lilla Salem... Får se om det blir att jag hinner se nåt mer avsnitt denna veckan... Iaf så hade jag tänkt baka lussekatter idag, men somnade såklart efter våra bästa år. Vaknade typ 1½ timma senare av att mormor ringer. Surrar med henne en timma. Ut & gick med voff. Gjorde ett litet stopp för att gå in & kika på Jeleryds, kom ut därifrån med två ljusslingor... haha en färgad som vi ska ha ute & en färgad som ska vara inne .... ;) In på Ica oxå för att köpa lite sjuklingkäk till älskling som ligger sjuk hemma. Otroligt nog har han blivit sjuk... Hör inte till vanligheterna, högst en gång per år däckar han. Så har en snorig, ögonrinnande karl här hemma.
Kom som av mig med bakandet, så käkade sen har jag suttit vid datorn & kikat på lite mer julbak & julpyssel. Satt upp lite mer julpynt här hemma bla en röd stjärnslinga som jag satt i en av mina stora fikus-blommor. Och även dne långa rödfärgade slingan runt teverumsöppningen har fått komma upp... Blir mer & mer jul här hemma. And I Like It!!!! haha eller som Anders som jag jobbat med sa... -"Stackars karl"!!!!!! haha han tycker synd om Mackan mern vadå? Varför skulle det va synd om honom???? E jue jag som fixar med allt, han kan jue bara försöka blunda för eländet... haha fast han tycker att det blir fint här hemma. Och skulle han tycka annorlunda skulle jag nog ha mina tomtar, ljusslingor & allt annat krams uppe ändå. Mitt sätt att skapa julstämning... Så det så! ;) Igår när jag kom hem från jobbet hade Mackan satt upp utebelysningen på baksidan oxå så nu är det julfint även på altanen.


Imorrn väntar en Birsta tripp med Eva. Handla det sista i julklappsväg & så...
Bäst att lägga sig nu, ser att uret passerat midnatt så nu är det onsdag

NATTI NATTI

söndag 6 december 2009

2:a advent

Hade fullt upp igår efter min lathets förmiddag...
Gick med voff, handlade, hämtade Mackan sen hem till Mallan för lite fika & surr. Hem började med mat, sen iväg till brorsan & skjutsade honom till Kramm för julbord med jobbet. Passade på att handla på Kvantum när vi liks var där. Ser en liten söt tomtenisse & när vi kommer närmare ser vi att det är mackans systerdotter. Med föräldrar såklart! Skoj att springa in i dom lite hastigt, lääänge sen nu vi träffade lilla Mira-Li... Sötiz! Blev erbjudna att komma in på fika men fick lov att tacka nej, maten stod på spisen hemma. Hemma igen halvåtta så käkade & sen blev det Robinson. Sen sussa!

Idag har jag jobbat & uscha vilken halka! Hade kunnat skippa bilen & haft skrillorna istället...! Men dan var lugn & allt flöt på bra. Så skönt!
Hämtade Figo hos pappas när jag slutade. Frågade om nån av barnen ville följa med på skyltsöndan, vilket ingen ville. Trist! Hade heller ingen lust att traska ner själv så tog Figo för en prom & sen gick vi hem. Känns roligare att ha nån att gå med när det är såna tillställningar. Iofs alltid massa folk man känner men roligare att gå med fler.
Figo ligger nu & darrar, fyrverkerierna var nyss. Och fyrverkerier gillas INTE! Synd egentligen med fyrverkerier, räcker jue att det skjuts en gång om året, på nyår... Tänk vad många som är rädda för smällandet, särskilt djur. Nu kommer jag att måsta dra ut Figo i halsbandet flera dar. *suck* Vet att mååånga hundägare har problems med detta. Så det räcker faktiskt med skjutande på tolvslaget vd nyår... Även många som har småbarn har problem med smällandet. Kan man inte lägga pengar på bättre saker än sånt som smäller & bara e vackert nån sekund & kostar MASSOR! Inte värt det tycker jag. Lägg pengarna på nå´t vettigare. Finns så många saker som det kan läggas på som kan tillföra nå´t.

Ska käka tacorester nu & sen fixa fika inför imorrn.