lördag 9 januari 2010

Nyfödd

Fick nyss ett mms med en bild på en nyfödd liten tös. hihi Nu har våra fina vänner blivit tvåbarnsföräldrar :)
STORT GRATTIS till er :) Blir skoj att träffa den lilla.

Lördag

Blev 1½ timma extra på jobbet idag så har jobbat 25,5 timmar & sovit två av dom... Så lite trött & slut i kroppen nu. Gick en 40 minuters prom med voff när jag slutade oxå. Figo hade varit själv lite över fyra timmar så då behövde han röra på sig. Själv var jag svimfärdigt trött mot slutet av promenaden, inte alls sugen att gå då. Men älsklings skotertur drog ut på tiden typiskt nog så var bara att knata iväg. Skönt att röra på sig oxå men inte när man är sådär trött.
Är så övertrött nu att jag inte kommer till ro att vila, hungrig är jag oxå men har inte ork att fixa nåt ätbart. Så får nog bli att sova istället...
Var insatt extra vak på jobbet, så var en till personal som vakade över brukaren som inte är så pigg. Men lyckades inte sova mer än en par timmar ändå, låg liksom på aga ifall nåt skulle hända... Stannade över tills nästa personal kom idag så vi var två hela tiden ifall nåt skulle hända med den sjuke. Bara slutet kvar nu för lilla tanten. Lever hon imorrnnatt så ska jag ut på vak... Återstår att se imorrn.
Nää nu måste jag slumra en stund, är så trött att hela kroppen gör ont.

fredag 8 januari 2010

15-15

Är vad jag ska jobba nu, från 15 idag till 15 imorrn. Dom ringde nyss & frågade om jag kunde komma ut & jobba en timma tidigare. Självklart! Vad gör en timma hit eller dit... Å bättre betalt en timma till... Har rullat in en del jobb så det är bra det. Och så ringde dom från "mitt" dagis & frågade om en par dar, tyvärr fick jag lov att tacka nej till en dag då jag redan ska jobba en halvdag på hemtjänsten. Typiskt! Man har jue alltid ett favvoställe att jobba på & för mig är det på det dagiset. Trivs med personalen & barnen, känns som hemma liksom. Fast har varit där nu i 3 år extra så haha det borde vara hemvant... ;) Synd bara att jag missade en heldag för att jag är bokad redan för en halvdag. Men sånt som händer. Glad att dom ringer & frågar om jag vill jobba.
Mitt mål är att börja plugga om ett år, måste först betala av csn som jag har kvar så hade gärnat börjat nu till hösten men börjar ingen utbildning då. Så får bli om ett år. Hinner jag betala av csn, spara lite så har man en grund att stå på. För då kommer jag bara att plugga & inte göra som jag gjort förut, tagit på mig för mycket jobb på sidan av så jag inte hunnit med studierna. Fast dagis kommer jag prioritera även då... haha Men inte för mycket jobb... Studierna ska gå först. Men jag har så otroligt svårt för att bara sitta hemma & plugga, vill ju vara ute & jobba & vara social. Men då för det stå åt sidan för plugget...

Näe bäst jag sätter fart. Fixa lite här hemma, ta en prom till affärn & sen iväg & jobba dygnspass.
Höres imorrn.
Måste säga att jag gruvas lite inför natten, en av brukarna är rätt så dålig så håller tummarna att det inte händer något under mina ensamma timmar... Tror inte jag kommer sova just nåt inatt... Sov länge iaf idag, till halvelva så hoppas på lite sömn iaf.
Kram till er alla!

torsdag 7 januari 2010

Vargavinter

Massa kallgrader ute, lagomt antal varmgrader inne.
Jobbat både igår & idag på hemtjänsten inre gruppen, vilket då är gågruppen. Inga bilturer utan man prommar till alla vårdtagare. Tur det finns varma kläder. En sak som dom flesta inte håller med mig om, men jag trivs i kallgrader. Tar hellre lite kyla & klär mig efter vädret. Trivs inte lika bra på sommaren, inte lika mycket för när det är supervarmt. Tar hellre kallgrader & tar på mig en massa kläder, men är det för varmt är det bara olidligt. Svettas & inte kan man nå´t åt det, näe e nog helt enkelt en vintermänniska.
Men liiite väl kallt nu, mest om ansiktet. Och särskilt runt ögonen blir man kall, resten av kroppen är täckt. Letade fram min dunjacka så kvällsprommen med voff blev nästan för varm, förutom i fejjan då... Otroligt vad varm en jacka kan va, kan ha kortärmat under utan att frysa. Nackdelen med dunjackan är att den dunar av sig... Så man måste ha nåt över tröjan om man vill omkring & inte se ut som en kyckling eller nåt... Men varm så det räcker & blir över

Ska ta & förflytta mig till sängen med datorn, se en film. Imorrn blir det sovmorron, börjar inte förrs fyra & går sen av tre på lördag. Men vill vara utvilad då det inte e säkert att jag får sova på boendet. En av brukarna e tydligen inne i sitt uppåt humör & då blir det till å va vaken för personalen. Så bara att vara förberedd på det.

Igårkväll efter att traskat ute massor både på jobbet & sen efter jobbet med voff så tappade jag upp ett varmt bad. Lovely! ooooh tror det måste bli lite fler bad i vinter ;) Man blir så härligt avslappnad i kroppen efter.

onsdag 6 januari 2010

Trettondan

Idag väntar jobb, 13-31.30 sen hämta voff prom med honom & hem & sova för börjar sju imorrn.

Julia har varit här en par. Hämtade henne i måndags vid två. Handlade lite go mat & annat gott. Är det tjejmyskväll så är det. Spelade bort en massa tid med Mario på Wii, så roligt! Sen lagade vi hemgjord pizza & så hann med en prom med voff innan brorsan & Carro kom. Mackan jobbar eftermiddag denna vecka så han kunde inte vara med. Men när dom kom så spelade vi lite Mario alla fyra, sen spelaet Carro hade med. Disney TP, ganska svårt. Men jag vann nästan, fast bara nästan haha, Carro slog mig på målsnöret... ;)
Brorsan & crro drog sig hemöver strax före halvtvå & jag & Julia kom isäng strax efter det. Men Mackan hann komma hem från jobbet. Kikade lite på film sen i sängen, Julia fick mig tillslut att se Twilight, och jag medger den var INTE otäck trots vampyrer. Hatar vampyrer, tycker dom är riktigt otäcka... Så har varit väldigt emot att se den filmen, men som sagt, den VAR bra! hihi nu vill jag se fortsättningen, kanske borde läsa böckerna istället... Iaf så somnade vi vif femtiden, ojoj så länge en 12åring kan nattuggla... haha Vaknade vid halvett av Mallan som ringde. Hade bestämt att hon & hennes lillasyster skulle komma hit. Dom dök upp några timmar senare, så vi hade en tjejkväll. Lagade käk & spelade spel. Pappa skulle hämta Julia efter han slutat tio men då hade hans bil pajjat i kylan & Eva fick inte igång bussen. Som tur var Mallan & Jossan kvar så jag kunde låna Mallans bil & hämta fter pappsen & skjutsa hem Julia.
Blev en lång kväll även denna. Mallan & Jossan for strax elva så jag stökade undan & var sen isäng vid tolv. Lallade runt lite på nätet innan jag somnade.

brr kallt idag, -22. Känns inte direkt inspirerande att jobba på hemtjänsten Inre gruppen idag. Bara gångbesök då, så i eftermiddag ska jag ut en massa & promma i kylan. Huga! Såna här dar är det skönt med att jobba inne...

Så sugen att städa undan julen, trots att det inte är tjugondaknut än... Men inte innan söndag, då kommer mormor & "tittar på julen". Nåt som hon vill göra varje år, så för hennes skull låter jag julen vara kvar. Annars hade jag tagit bort alla tomtar iaf, & lämnat kvar belysningarna.

ojoj vilken massa svammel bara det blev, känner ingen egentlig inspiration för att blogga. Ska ta & hoppa in i duschen nu.

måndag 4 januari 2010

Måndag

100104, måste öva skriva nya året... ;)
Jobbade lördag till söndag som sagt. Var lungt på jobbet, såg film bla med några av bukarna. (fast vi somna alla tre.... haha)
Var TRÖTT på kvällen men när jag gick & la mig kunde jag inte sova... Så låg & stickade & funderade en hel del över 2010. Har en del planer, visioner över mitt liv. 2010 ska blir MITT år, ska bara se till mig själv & ta itu med mitt liv. Har en del som jag behöver fixa med. Så det är mitt nyårslöfte för iår. Vill inte gå in nåt närmare på det här i bloggen, lite för privat. Men less på att ha gammalt groll som ligger över mig, dax att lägga det till handlingarna & må bra. Så så ska mitt år bli.

Sov typ två timmar natten till igår, gick av mitt pass & brummade ner på Nyland & hämtade upp Ramona. Sen bar det av till Birsta för en shoppingdag. Hade planer på att handla massa kläder, helst byxor men iddes inte prova. Men blev några tröjor iaf. Två väldigt bra köp blev först ett kamerastativ, det hade jag inte i planeringen att köpa men 249:- var som hittat... ;)
Väl på Ikea kom nästa braiga köp, en tvbänk som både jag & Ramona föll handlöst för. Nedsatt till halva priset oxå! 1495;- för en ny tevebänk var som hittat, fel färg dock så får bli en ommålning. Men OJ så fint det kommer att bli här hemma. Har länge letat en tevebänk nu men inte hittat en som passat. Vill inte ha en med hyllplan utan skåp & det var det på den här. Tre skåpluckor & hur fin som helst, ja kommer den att bli. Måste betsas så den passar in bland resten av möblerna. Nu är den vit. Blev även ett lunchbesök på Donken såklart.
En lyckad dag & lagomt med folk. Ingen rusning nu som det var mellan jul & nyår tydligen.
Var hemma igen halvsju, & blev soffläge en stund innan jag förflyttade mig in i sovrummet vid halvnio & somnade på tre röda.

Idag blev det jobb 7-12, och nu har vi städat av lite här hemma. Ska fara ner nu & hämta Julia som ska sova här tills imorrn. Lite syskon mys dag. Ska bli kul! Länge sen hon sov över här nu.

Söt syster Julia :)
Kanske att vi får sällskap av Carro oxå. Var sugen att komma & spela lite spel med oss. Hon fick Disney TP i julklapp så det vill vi prova .