lördag 24 oktober 2009

Mexisoppa

Bjussar på ett till recept, för er som gillar soppa! :)

Mexisoppa
8 hg köttfärs
2 påsar tacokrydda
1 purjolök
5 dl krossade tomater
1 buljongtärning
tomatpuré(efter smak)
6-8 dl vatten
8-10 medelstora potatisar
* Bryn köttfärs & purjo, tillsätt sen resten av ingredienserna.
Potatisen skalas & skärs i mindre bitar.
Låt allt sjuda i ca en timma!
*Servera tillsammans med ett gott bröd & klicka creme fraiche i soppan.
En god & väldigt mättande soppa

Körslaget/Singing Bee

Sitter & zappar runt mellan två inte särskilt bra program. haha härligt lördagsnöje. Vi e båda trötta så ska nog strax gå & lägga oss. TIDIGT en lördag kväll, haha den ni! Ovanligt för att var mig...

Spenderade några timmar nere hos Ramona & Isadora. Trevligt! Påväg hem stannade jag till på plan & gjorde lite lydnad med Figo & sen fick han busa av sig i snöhögen bakom hockeyhallen till hans stora lycka. Att en hund kan älska snö så mycket. Han som kommer från Skåne & aldrig hade skådat snö sitt första levnadsår. Men vi har en riktig snöhund, inte en snöbjörn... ;)

haha ser nu att det blir en timma till i tevesoffan, är Hål I Väggen på trean vilket jag tycker är ett skoj underhållningsprogram.

Blev pizza till middag idga. Har rester sen igår som jag kan ha i matlådan imorrn. Mexisoppan var jättegod.
Fixade iordning en Konsumpaj (se tidigare blogg för recept) som Mackan ska få ta med sig på jobbet imorrn & bju på. Figo ska nämligen få följa med honom så då får "Figo" ha med sig bjudfika ;) Så snällt att dom kan ha homom där. Vi jobbar båda tolvtimmars imorrn, men jag kan inte ha med mig Figo på jobbet. Mackan jobbar 6-18, och själv så blir det lite sovmorrn. Börjar 8.30-20.30. Heeela dagen låååång. Så blir inte så mycket annat gjort då.

Näe ska kika på teve nu.

Kram & natti

Sovmorrn

Vaknade halvåtta, kissnödig deluxe. Tänkte att jag kunde lika gärna kliva upp, men sängen kändes alldeles för mysig för att lämna så jag kröp ner igen & somnade om. Hade ställt väckarn på halvnio så sen dess har jag snoozat. Oh my! Vad dumt! Blir jue helt knäckt av att hålla på så. Är tröttare nu än om jag hade klivit upp halvåtta.

Nu ska jag ta & fixa mig lite & sen ska jag & Figo gå ner för en visit hos Ramona & Isadora. Mackan jobbar han till sex ikväll. Jag blev inte utringd så det känns lite skönt faktiskt.

Lite frulle på det här så. :)

Glöm inte ställa om klockorna ikväll!!!! :)

fredag 23 oktober 2009

Idol

Suttit & kikat på Idol samtidigt som jag haft dator & internet igång ;)

Tog en lååång varm dusch i mellanspelet. Ställde om duschmunstycket på stråle & försökte "stråla" bort min värk, känns faktiskt lite bättre iaf. Tror det är dax att boka in massagetid, fick ett presentkort på en massage när jag fyllde år. Så ska nog ta & utnyttja presentkortet jag fick av Em & Marina. Många knutor som skulle behöva masseras bort bak på mina stackars axlar.



Back to Idol, nu är det spännande.... Vem ska åka ut, Eddie eller Nicklas????.....

-Ja, det blev Nicklas. Inte för att jag egentligen bryr mig. Men bra att Eddie får stanna. Tycker att han var bättre. Men dagens tävling kändes sisådär. Rocktema & inget Bon Jovi????!!!! Hur tänkte dom? haha



Nu ska jag gå & sussa. Rätt som det är blir jag utringd imorrn så bäst att somna i tid. Och så är jag supertrött. Höll på att somna här sittandes i soffan med laptopen i knät tidigare. Kanske därför jag tyckte tävlingen var dålig idag, haha.

Suss gott alla! Kram & natti

Nu soffläge

Jag vet att blombilden är väldigt pixlig, men tycker om den ändå! Länge sen jag bidrog med en bild nu... Virre känns blomman igen? ;)

Jobbade till tre, dan förflöt som den skulle. Fullt upp med andra ord. Knatade efter jobbets slut iväg till Eva för att hämta Figo. kaffe & tårtrester sen igår, Evas födelsedag. GRATTIS i efterskott, glömde skriva grattis här igår...
Mackan kom han oxå när han slutat & så iväg bar det till affären. Sen hem & förberedde dagens middag, mexikansk soppa. Medans den puttrade så bäddade jag rent & sen så städade vi huset-så himla skönt att ha allt städat så behöver man inte ha det liggandes över en inför en ledig lördag. Tog upp en diskussion med Mackan nyss medans vi käkade. Så himla less att det bara är jag som tar städansvaret här hemma. Okej jag säger inget om det om jag jag varit ledig mycket. Men när vi båda jobbar så måste man jue hjälpas åt. Älskling är så dålig på att ta egna initiativ, så kände att jag måste ta upp saken innan jag irriterar mig ännu mer på det. Ok, dammsuga nån gång emellanåt händer att han gjort. Men städning är så mycket mer... Börjar jag med nå´t får han liksom lite skuldkänslor & ska börja med samma där jag håller på typ. Men hallå! Finns ett helt hus att städa, damma, torka, plocka undan, ... Ja iaf så har vi (hmm jag) bestämt att hädanefter ska vi ha én riktig städdag på torsdagar. Och då inte bara dammsugning, för det göra typ varje dag här hemma ändå. Utan en grundligare städning, punkt!!!
Nu ska jag bege mig till tevesoffan, strax Idol. Om jag nu orkar härda ut & se hela programmet. Så himla trött nu. Sov som lite dåligt natten som var & sen hålla igång hela dan. Plus att jag sträckt min vänstra skuldra & uppåt nacken. Stramar & gör ont. Säkert lyft nån på fel vis. Lätt hänt när jag inte jobbar så mycket på boendet där jag varit nu. Lätt hänt att man lyfter eller tar i på fel sätt. Hoppas att det är borta imorrn iaf. :) Ledig dag än så länge iaf imorrn. Skulle ha haft ett tolvtimmars pass imorrn, men vårdtagaren det gällde var dålig & gick bort igår morse. Skulle va skönt att ha en ledig dag, jobbar ändå över 40 timmar denna veckan. Men jobbar gärna så inte helt fel om jag blir utringd heller. Annars så blir det ev en date med Ramona.

Fre morron

Är på jobbet just nu. Började mitt arbetspass igår klockan fyra & jobbar till tre idag. Natten har varit lugn, fast jag har sovit lite dåligt. Typ vaknat varje timma & tittat på klockan. Rädd att försova mig & rädd att missa om nån skulle vara vaken... Men pigg & alert ändå!

Igår blev det en sväng till Övikd då med Eva & två av kidsen. För barnen stod det umgänge med föräldrarna på schemat, och för mig & Eva lite shopping & lunch med Karin. Käkade lunch på en trevlig Thairestaurang i Gullänget. Sen blev det staden & lite shopping. På Rusta handlade jag Gästtofflor, hihi, så dom som kommer till oss inte behöver frysa om fötterna... Brukar bli rätt golvkallt hemma hos oss. Faktiskt handlat mina två första julklapapr också, så bra gjort av mig!
Sen inne på stan handlade Eva en hel del kläder till Julia, haha fel att ha med mig som smakråd, hittade åt hur mycket som helst som Julia skulle passa i... Blev nog mer handlat än hon gjort själv skulle jag tro... ;) Själv så handlade jag tre par vantar, en halsduk & tre mössor, haha. Lär inte frysa om vare sig huvud, hals eller händer i vinter. Bara vinterskor nu som jag ska kika efter, hittade inga i Övik. Annars så klarar jag vintern bra!

Näe lite kaffe på det här nu, innan nästa personal kommer & joinar mig.

Ha en bra fredag alla! kram

onsdag 21 oktober 2009

Kväll, sååå skööönt! :)

Upp i ottan, ja jag tycker att det är tidigt att kliva upp klockan sex... Inte min tid helt enkelt. Skulle gärna kliva upp vid halvåtta varje dag, hade varit perfekt. Men iaf! Upp fix, lite frullevälling & så ut med Figo strax före sju. Gick en liten prom & sen lämnade jag av honom hos pappas. Började jobba halvåtta. Relativt lungt egentligen på mornarn där jag jobbade idag. Vi är två som jobbar tills större delen av dagen då brukarna har lite grövre handikapp, dvs sitter i rullstol och så... Men så halvnio då vi precis tagit upp en (av fem) så ringer telen. Distriktssköterskan som vill vi ska komma upp på vårdcentralen & ge brukarna vaccination. Men vadå? Vi har inga bilar att ta rullstolar i, som hon först försökte få till att vi skulle gö. Omöjligt! Då ringer hon & fixar färdtjänst till alla till 10.45, ojoj PANIK!!!! Försöka få alla klara & färdiga för avfärd tills dess, och så hjälper det inte att försöka stressa på dom heller... Då går det bara långsammare. Iaf lyckades vi få upp alla, letade fram alla reserullstolar osv. Klara precis tills taxin kom *puh* Fast strul med bokningen då inte alla fanns uppskrivna och annat. Kommer iväg iaf & hemma igen vid ett. Så förmiddagen gick minsann i ett hejdundrande tempo. Som tur va så förflöt eftermiddagen i samma vanliga lunk som sig bör. Men hanns bara med att kasta i sig lunchen, ingen rast idag inte. Men gick bra ändå.
Jag tycker om sådanahär dar där det händer lite, haha. Dan går undan fort & det blir lite utöver rutiner. Kom hem strax efter halv nio, skönt när det är en par minuters gångavstånd till jobbet. Har jag visserligen till alla mina sju olika ställen här i Nyland som jag jobbar på, åtta om jag räknar med ett ställe där det inte blir så många arb pass per år. Nyland är litet :) hihi Skönt att kunna promma/cykla/åka spark till jobbet.
Hoppas den här vintern bjussar på samma fina sparkföre som förra vintern. ;) Min nymålade spark (gröna faran) hann inte med så många turer innan våren kom...

Imorrn börjar jag jobba 16 & går av 15 på fredag. Blir en tur till Övik på förmiddan. Eva ska upp med två av barnen för umgänge med sina föräldrar. Följer med som resesällskap & så blir det väl lite god lunch & ev lite affärs spaning. Får se vad som hinns med. Hinner iaf bara hem innan det är dax för att jobba. Bra d! Går dan fort.

Nu ska jag joina min älskling i sängen. Han sover säkert redan, jobbar förmiddag & då är han trött! Ibland lägger han sig tom vid nio.

Suss gott alla.
kramiz

tisdag 20 oktober 2009

Tisdag

Strul hit & dit. Fick en bokning för ca en månad sen om att jag skulle jobba på ett gruppboende här i Nyland. För er som inte vet, så lägger man sig tillgänglig i ett datasystem & sen så ser den som bokar vilka som finns tillgängliga & bokar sen en person. Den-vilket då i mitt fall är jag... haha... Så alltså får jag bokning om jobb den 21/10 16.00 till 22/10 15.00 Skumt nog så får jag ännu en bokning på samma gruppboende men för den 22 till den 23hmm, ringer ner till boendet & nej det finns inte med att jag skulle jobba imorrn. Förstod nästan att det var så för man blir inte schemalagd 2 dygn i streck. Men inte boendet själv som bokar utan det gör chefen & hon är chef för flera boenden, 6st, eller om hon fått ännu fler nu... Men irriterande då det blir fel, och så länge sen jag fick bokningen nu också så jag har tackat nej till annat jobb...!!! Iallafall så slumpade det sig så att en var sjuk imorrn så ska jobba där på samma boende ändå fast 7.30-20.30 Ska ringa chefen imorrn & gnälla lite.... Borde faktiskt få kompensation, betalt för hela dygnet. Annars får hon banne mig skärpa sig, hänt nu flera gånger att det blivit dubbelbokat & snäll som man é så har jag inte sagt så mycket om det. Men hädanefter så ska jag ha betalt!!! Visserligen känns det skönt att gå hem imorrnkväll & sova i sin egen säng.

Får inte riktigt till det här med stationära datorn heller, ibland så stängs sidorna bara ner. Skitskumt! Mackan tror han måste installera om allt igen... *djup suck*
Ska ta & duscha nu & sen se Desperate Housewifes & sen sussa. Börjar som sagt tidigt imorrn & innan jag börjar ska jag hinna med att gå en prom med Figo & sen lämna in honom hos pappa & Eva. Säger det igen, TUR vi har att dom bor nära & att dom är så gulliga & har hand om Figo när vi jobbar. Annars skulle det inte fungera att ha hund. Vår älskade lilla Figo.
Läste ut boken Marley & jag & huga vad jag grinade dom sista kapitlen av boken. Blir så att jag tänker hur det kommer att bli när Figo blir gammal & tillsut måste avlivas. Oj vilket tomrum det kommer att bli. Låg i sängen & läste med tårarna rinnandes, då kommer Figo & lägger sitt huvud mot min axel... hihi sötis! Visst han kommer att va saknad men förhoppningsvis är det många år dit. Han fyller 5 år i december så han är snart medelålders... ;) Mattes älskade hund. hihi man får vara glad åt åren man får uppleva med honom.
Gissa om han blev överlycklig förra veckan. Kom på att jag inte gått med honom till fotbolls/hockeyplan. Nu har hockeysässongen kört igång & vad bildas ute på baksidan av hallen då? -Snöhög!!! Gick förbi där & skulle se om Figo reagerade på snön. haha behövde jag inte fundera på egentligen om han skulle göra. Figo fullkomligt äääälskar snö så han såg direkt den lilla snöhögen som bildats där bakom. Full fart upp i snön & började gräva & skälla, helt överlycklig. haha lätt att en liten voff glad minsann... Han e husse upp idagen... Älskar snö!

Näe dusch & så får jag se om jag orkar med nå tevetittande. Jättetrött!

Kram kram

måndag 19 oktober 2009

Måndag

Inte hänt mycket här hemma idag. Klev upp vid halvsju. Tänkte det är lika bra att vara färdigfixad om nån skulle ringa om jobb. Mackan jobbar fm & då börjar han kl sex, så alltså får jag jobb måste jag gå med Figo innan jag drar iväg också. Så kände igår att det är lika bra att kliva upp & vara förberedd så är det bara prommisen kvar. Men såklart ringde ingen. Annars är det så att när man verkligen känner att OJ Nu vill jag sova idag, ja då kan det ringa från flera ställen. Men idag nu när jag hade förberett då är telen tyst minsann.
Gick prom med Figo strax efter åtta. Då hade det börjat ljusna. Va som skumt ljus ute imorse, solen försökte kämpa sig igenom molnen. Dimmigt var det också. Tog med mig kameran & voff & va ute ca en timma. Innan vi kom hem igen hade den lilla solen försvunnit & himlen var tungt grå, och mörkret lagt sig över Nyland igen. Usch vad det varit mörkt idag. Regn & trist.
Grejjade lite hemma & sen skulle jag se Våra Bästa År, men då somnade jag såklart i första reklampausen. Sov till halvett... Sen har jag även sovit större delen av eftermiddan & kvällen oxå, inte känt mig så pigg. Hade redan imorse ont i magen, och det har inte blivit bättre. Jätteillamående & ont i magen. Har jag fortfarande. Har inte alls varit sugen på nån mat. Mackan gjorde soppa så tog en liten tallrik. Hoppas det är bättre imorrn, ska jobba då på Nybo Hemtjänst. Tur är att det är ett kortpass, 7-11. Sen börjar jag inte förrs fyra på onsdag men då är det ett dygnspass som står på tur så hoppas verkligen att magen e bra igen tills dess.
Bara det inte är masjuka. Men är det nå´t som går nu???? Lär visa sig, men förhoppningsvis är allt bra igen imorrn.

Ska gå & fortsätta sova nu. Har påbörjar läsa en bok så blir nog en par kapitel i den först. Läser Marley & jag, hihi lättsam bok. Har inte sett filmen men vill se den. Jenifer Aniston e jue med & då är den säkert bra. :) Tycker hon e en bra skådis, efter hon var med i min favvoserie Vänner(Friends)

Näe bäst att försöka sova nu så man orkar med morrondagen.

kram & natti

söndag 18 oktober 2009

Hundhämtning

Gårdagen blev väldigt lyckad. Ska skriva mer om överraskningen för svärmor sen.
Blev ganska sen tigår, var hemma efter två nån gång tror jag. Kollade faktiskt inte på klockan.
Söta svägerskan körde hem oss alla. *tack* En trevlig kväll med god mat & buzz spelande & som avslutades med karaoke i en par timmar. Skoj skoj!
Väl hemma med kissarna väldigt glada då vi kom innanför dörren. Dom fick inte gå ut igår så hade lite överskottsenergi att busa av sig. hihi sötizar!
Macka som hmm blev lliiiite full igår bäddade ner sig snabbt i sängen om inom två sekunder så snarkade han. Själv så måste jag sitta en stund & varva ner innan jag kan sova. Kikade lite på en film innan jag gick & la mig framåt halvfyra.
Sitter i nattlinnet nu, ska ta & byta om & gå ner och hämta vår älskade hund. Han har fått husera nere hos pappas sen igår. Konstigt att vakna utan en morronpuss från Figo. :)

hihi Mackan ligger i soffan brevid mig och suckar tungt. Vad kan det bero på då? Bakis kanske... ;) hihi lite mycket whiskey för honom igår...