torsdag 24 februari 2011

Data-/pysselrum





Lite fler saker som ska flytta in hos oss såsmåningom :) Till det blivande data & pysselrum. Perfekt att kunna sitta & sy i & som sagt pyssla. Vilket iofs inte sker alltför ofta här hemma men man vet jue aldrig, hihi. Mackan ska börja riva taket & väggen där inne till veckan då han har ledigvecka, längtas tills allt e klart där.

Jag mår iaf lite bättre i den här satans förkylningen... Hörde att det är flera som blivit lika dåliga, ska se om jag kan komma iväg & arbeta imorrn. Känns inte riktigt som att det kommer bli så, har fortfarande ingen ork. Preppar mig med massa c-vitaminer iform av smoothies. Jaja nog om sjukdomar ;)

Vi bytlånade spelkonsoller med Mackans syster för en par veckor sen, så dom har nu vårt Wii & vi deras Ps3. Ska spela en stund nu innan det är dags för Big Brother & sen blir det sängen. Ingen idé att lägga sig förrs ögonen går igen av sig själva, hostar bara ändå. Har visserligen börjat läsa en bra bok. Men BB ska ses, om jag orkar.

onsdag 23 februari 2011

Bilder


Försök till att fota nattens måne, den lyste så gult & fint. Men hade inget stativ... Blev lite skakigt


Småfåglarna äter massor ur vår fågelmatstation. Å på nätterna brukar rådjuren ha kikat runt under för att se om dom hittar nåt att äta... Inte lätt att vara djur nu i skogen

Hostar


Träningsvärk i magen... Kan det kanske vara bra träningsvärk? Näe, beror på allt hostande, hostar tills jag kräks, inte så trevligt... Nu vill jag bli frisk. Hoppas verkligen jag kan jobba imorrn, e less att ligga hemma. Man får ont i kroppen av att ligga så här mycket. Synd om dom gamla & dom som har sjukdomar som gör att dom blir liggandes större delen av dagen. I vården har man bla vändscheman på dom som e sängliggandes jämt, skulle nog behävt ha de nu jag med nästan... Febern e iaf nästan borta, men hostan e besvärligare än nånsin. Halsen känns söndehostad & inte direkt trevligt att hosta tills man kräks. Har det inte blivit bättre tills imorrn ringer jag läkarn, nån hostmedicin måste man ju kunna få...

Har lagt till med lite mer planer inför hur vårt blivande data-/pysselrum ska se ut. hihi skoj att känna lust att planera igen. Har varit stiltje ett tag på renoveringsfronten. Men varit jul, nyår & massa annat. Jobbar nästan heltid nu inom barnomsorgen & bara det har ställt till en massa huvudbry för mig... Men det orkar jag inte gå in på här... En del personliga saker på G oxå som vi hoppas kommer påbörjas snart. Blir förhoppningsvis en spännande vår, om allt går enligt planerna. Men nu först & främst ska jag bli frisk!!! Sen ska det renoveras i blivande klädrummet. Vill inte säga klädkammare eftersom det ändå är som ett vanligt rum. Ska se om det kommer rymmas en fåtölj där inne oxå, mitt eget lilla mysrum... hihi
När vi ska till Birsta ska vi in på Bauhaus oxå & beställa garderob. I sovrummet när vi renoverade så togs de gamla garderoberna bort, inte så fräscha & renoverar man ett helt rum vill man liksom ha allt tipp-topp. Men måtten stämmer inte in på färdiga garderobssystem, bredden är 1.60 & så har vi inte så jättehög takhöjd. Så vi ska bygga en egen. Vi vill ha skjutdörrar & Bauhaus hade bra lösningar. Skenor i golv & tak & skjutdörrar. Man kan måttbeställa skjutdörrar hos dom på både bredd & höjd, perfa lösning för oss med andra ord. Så när vi nu kommer iväg neröver ska vi dit & beställa garderobsdörrar & se vad vi ska ha för inredning. Vill ha klart nu i sovrummet. Så vi kan fortsätta med nästa rum, hihi. Men klädrummet ska vi köpa möbler till ändå, det e nästan färdigrenoverat där. Bara fönsterfoder runt ett fönster & lister som fattas där inne & lite ny färg runt dörrkarmen. Där inne fick vi lov att riva både tak & vägg, pga fuktskadan. Så det har tagit tid att få iordning, men har jue en underbar svärfar som hjälpt till. Vad skulle vi gjort utan honom? Det hade blivit DYRT!!!! Huvva! Taket har sänkts där inne & ny vägg byggts, vi har spacklat massor, målat taket, satt väv & målat där inne, satt upp nya lister. Golvet var fräscht så det behöll vi. Känns så bra att ha en bra lösning på vad rummet ska användas till. Så det rakt kliar i fingrarna att få börja. :)
Ska lägga upp en del inredningsbilder sen :)

tisdag 22 februari 2011

Nytt klädrum







Här är några föremål/möbler som kommer flytta in hos oss efter vår nästa Svallsresa :) Skrubben innanför sovrummet ska få bli som ett klädrum. Har saknat att inte ha nån stans att prova kläder, vår nuvarande klädkammare funkar inte riktigt som jag skulle vilja. Så den kommer få blir ett förråd istället. Jag hade en tanka förut om att det vi ska ha som klädrum nu skulle blir ett data/pysselrum. Men inte riktigt känt att det riktigt passar. Så nu har jag bestämt att vi köper ett klädskåp & en byrå dit in & en helkroppsspegel & lite andra småspeglar, så kommer det bli bra. Har man nån stans att prova sin kläder oxå. Känns som en bra lösning. Så nu vill jag till Birsta, synd älskling jobbar i helgen, haha.
Datarummet ska få bli i rummet som vi hade som sovrum i några månaders tid här i huset. Det får bli datarum/pysselrum för dit kan man iaf stänga dörren.
Lägger in lite bilder sen på lite renoveringar. Tänkte koncentrera mig på det om jag nu ska fortsätta blogga

Snorigt

Ligger hemma, förkyld! *suck* Varit dåligt sen i fredags, fick feber på fre så vår tilltänka resa till Umeå fick ställas in. Skulle stänga på dagis & sen bege oss till Erica & Joakim sen direkt. Hade tom klivit upp & färgat håret på fre morron för vi skulle på schlagerklubben på lördan... Känns skittrist att vår helg inte blev av, så länge sen vi sågs. Och jag har inte varit upp till henne på läääänge, å nu skulle vi ut tillsammans & svänga våra lurviga. På lördan sov Mackan länge, han kom inte ner förrs halvett, kastar ner sig i soffan med ett stön, han e oxå dålig... Verkligen tur vi inte for. Blev inte mycket gjort, två soffpotatisar hela helgen. Natten till måndag får jag hög feber igen, hade lite feber (37:8) i lördags & ingen på söndan, så jag fick lov att vara hemma. Tokhostar & nyser hela tiden, allmäntillsånd dåligt.
Men idag är det tisdag & febern e påväg ner igen, hade nästan 40 i feber igår hela dan så var jobbigt att tom gå från tv-rummet in till toan, idag är den nere i 38 & jag känner hopp om livet igen. Hoppas jag kan jobba tors & fredag iaf. Länge sen jag var såhär himla dålig, förkylningar åker jag visserligen på hela tiden men så här däckad var länge sen.
Hopp om livet iaf idag & solen skiner ute. Käre grannen Mallan var så snäll att ta med Figo ut på en långpromenad idag. Himla tur för Figo, annars hade han fått vara inne tills Mackan kom hem. Släpper ut honom så han får vara på gården men har inte orkat gå med honom. Men innan helgen är det nog förhoppningsvis full fart på mig igen ;)