onsdag 9 september 2009

Onsdag kväll

Dax att säga natti natti. Varit en lång & trött dag... Vet inte var all tröttheten kommer ifrån? Hösten?
Blev Våra Bästa År & sen prom till Gärsholmen med voff & marina. Och det var VARMT. Hade klätt mig på tok för varmt! Stannade lite & fotade lite oxå.

Sen in en snabbis på affärn & så hem & börjad elite smått med maten. Brynte grytbitar & sen fick dom puttra i 1½ timma. Under tiden hann jag med lite tvätt, dammsugning & torkning av golv. I & urplockning ur diskmaskinen, lite Farmning på Fejjan & en dusch. Kan va riktigt effektiv vill jag lova. Halvfem kom Mallan så vi käkade & surrade sen strax före sex droppade dom andra in. Maddis skulle hit & klippa oss, vi blev en hel hög som ville bli klippta. Så Marina var först ut, sen Emelie, Julia, Lena, Mallan & så jag förståss...!!! Så Maddis hade det hon gjorde. Lite över tre timmar var hon här. Mallan & jag tog en liten kvällsprom med voffar innan hon & Jolly begav sig hemåt. Nu har jag dammsugit & torkat golvet igen, diskmaskinen går för fullt, har hunnit hänga en tvätt, plockat & gjort fint här hemma igen.
Nu är det dags för bingen.
Imorrn står arbete på schemat, men det har varit gudomligt att vara ledig i fem hela dar! Jobbar ett dygn så kanske skriver mer på fredag eller så nå´t i helgen. Börjar imorrn 9.45 tills fre 9.45, sen börjar jag kl 13 på Hemtjänsten & jobbar till halvtio. Lörd & sönd jobbar jag 7-16 så blir några timmar på fyra dar... ;)
Så ciao! Och natti natti

Onsdag

Min sista sköna dag ledig. Sov till nio, väldans härligt. Har sovit som en kratta dom här senaste nätterna. Vet inte vad det beror på? Fullmånen var förra veckan, så då sov jag såklart väldigt oroligt. Kanske beror på att älskling inte e hemma? Sovit kasst har jag gjort iaf.
Såg att jag fått leveransbesked så en del av sakerna ur Jotex e påväg. Tjoho! Resten skulle komma 10 oktober, men e inte så länge kvar tills dess heller.

Ska ta & dra på mig nå kläder nu, Våra Bästa År börjar snart. Efter det blir det en prom till Gärsholmen för att ta in svärföräldrarnas post. Marina ville oxå med & hennes nya kamera ;)
Blivit lite fotobiten även hon, så nu vilar en Canon hemma hos henne.
Och klippning ikväll! Ser jag verkligen framemot för nu är mitt hår omöjligt! Tur vi har Maddis!!! :)

tisdag 8 september 2009

We weren´t born to follow

hihi Rix Fms nykomling denna veckan, och gissa vilka som sjunger den låten???? Japp ni gissade rätt, skriver jag om musik kan det bara vara en grupp. BON JOVI is back!!!! *yipppee*
Fick nyss höra den så nu kommer jag sova gott inatt. Känns som att jag kommer att göra det ändå, supertrött. Ändå har jag inte gjort så mycket idag. Prommade med Figo, på berget!!!! Ja ni såg rätt, jag prommade SJÄLV uppe på berget. Inte långt men ändå!
Sen hem & plockade in vinbären & så hade vi några krusbär så jag kokade saft på det. Blev tre liter saft, så har fått lite gjort här idag. Tvättat några maskiner, ja inte maskiner men tvättar... ;) Torktumlat oxå. Dammsugit & käkat. Hmm sen har nog inte min dag bestått av så mycket mer. Lite surr i telefon. Men jag har varit trött... Oj vad trött jag varit idag. Kroppen är inte van att vara ledig tror jag. 5 dagars ledighet har jag nog inte haft på länge. Sen i våras kanske? Och då var den säkert inte heller planerad till att vara ledig. Men nu hade jag gjort mig otillgänglig på vikarielistan så haft lungt & skönt & bara varit ledig. Ligger man tillgänglig för jobb så går man som på aga & bara väntar att kanske bli utringd & då e man inte ledig. Men nu har jag alltså varit ledig i fyra dar, femte imorrn. :)
Var så trött efter jag ätit middag idag att jag somnade en par timmar på soffan. Helt klubbad! Sen har jag varit trött hela kvällen, gått som i dvala. Såg iaf Idol, & jag måste säga att jag tycker om juryn. Och särskilt Bagge, haha! Hoppas det blir en bra Idol säsong!

Morgondagen är ganska fullbokat. Iaf eftermiddan & kvällen. Mallan kommer hit & käkar när hon slutat så dyker nog upp här vid halvfem. Sen vid sex kommer Maddis, frissan. Och ska snygga till mig, Mallan, Emelie, Marina, Lena & kanske Julia. haha så blir värsta friseringen här imorrnkväll. Maddis får det hon gör minsann. Funderar på om jag skulle tagit & bakat nå´t att bju på. Får se om orken infinner sig imorrn. Annars får kaffe räcka. :)

Dax att bege sig till sängs, lösa lite korsord. Då somnar man gott sen.

Kram & natti natti

Jo just d...!!!

Kom på en till sak som jag faktiskt gjorde igår... Beställde från Jotex!!!! hihi Nytt överkast till sovrummet, & även ett till pappa & Eva. Sen nya höstgardiner till 3 fönster. E jue väldigt förtjust i gardiner jag så känns så spännande att vänta på att få hem dom. :) Less på panelgardiner är jag nu så blev kanallängder in till data rummet & så in till gästrummet. Till fönstret i korridoren fick det bli en brun kappa. Hittade oxå åt ett paketpris på två täcken & två kuddar för 349:-, så blir perfekt att ta med till fjällstugan. Kan vi lämna kvar dom där oxå, och såklart sängkläder till, och två extra kuddar. Måste ha två kuddar när jag sover. Kanske inte är bästa kvalitén på sängkläder men vad gör väl det? Inte så ofta man använder dom så det lär nog duga.

Ut i solen nu! :)

Liten uppdatering

om vad som hänt sen sist. Var några dar sen jag skrev nu...
Projektet med "lilltoan" är i princip klart. Mackan hjälpte mig att sätta upp lister, in med toastolen & borrning & uppsättning på väggarna där inne innan han drog iväg till Ramseleskogen. Han säger att det är för älgjakt men man kan inte så noga veta, ifjol sköt dom bara en stackars älg & dom drack då alkohol så dom säkert skrämde älgarna ur skogen... *hihi* Näe skämt åsido! Så illa är det inte, men det dricks jue såklart alkohol & badas badtunna där i Ramsele jaktkojan varje kväll. Hört många historier där dom suttit bakis på pass & tom inte velat skjuta på en älg trots dom haft sikte... Inte hänt Mackan då dock men hört många såna historier av andra i jaktlaget... Ja iaf så är han där nu, igår hade en av gästjagarna fått skjuta en älg. Så hitills är dom uppe i samma antal älg som dom sköt under hela jaktveckan ifjol. Hoppas verkligen för deras skull att dom har bättre jaktlycka iår. Brukar annars vara att det blir minst en om dan som skjuts, oftast fler. Mackan brukar haft turen att få skjuta dom flesta åren men inte ifjol då... Så han roar sig i skogen & jag roar mig hemma... Trivs juh inte som bekant i skogen jag.... *ryser*
Fixade klart inne på toan i lördags. Inte riktigt klar där än, målning varv två kavr runt fönsterlisterna. Spikade upp dom ändå för kan lika gärna måla andra varvet på plats. Sen ska jag köpa en ny tvålpumt dit in & nåt mer som dekorerar väggen. Kanske nån skrift? Fast vad kan man ha skrivet på en toavägg? "Bovar & banditer, som sitter här & skiter..." haha

Precis när Mackan for i lördags kom Anna, alias Australien Anna nu för tiden. Eller sen dom senaste typ fyra eller är det fem år sen nu... Hon har varit hemma under sommaren, vi lärde känns varandra under Kvantum tiden. Så nu hann vi med att umgås lite. Kom vid tvåtiden så då tog vi en prom till affären. Fixade lite käk & så sen kom dom andra brudarna vid sextiden. Hade jue planerat in en liten spelkväll. Fem stycken blev vi. Hade riktigt roligt men hann inte med så väldans mycket spelande mellan pratet... ;) Och "den där Ramona" hon var en jäkel på spel... hmmm henne vet jag inte om jag bjuder hem nån fler gång... *hihi* ;)
Tre hade alla farit hem så så plockade jag & Anna undan lite innan vi bäddade fram hennes säng & sen var det natti. Somnade framåt fyra nån gång.
Söndan blev jag väckt av telen klockan nio, en överpigg Miriam som ringde från Hemtjänsten för att fråga om jag kunde jobba en kortpass på kvällen. Näe! Främmande ska jag få. Sen somnade jag om... Sov till strax före elva. Kunde nog ha sovit hela dan om det varit så... TRÖTT!!! Blev en lång brunch ute på altanen i solskenet & sen tog vi en prom runt Nyland. Måste jue visa Anna alla sevärdheter här i lilla Nyland så hon kan ta med sig det till Australien & berätta om allt där. Ojoj nu kommer vi nog att bli invaderad av alla Australiensare som vill se Nyland... ;)
Strax efter fem for Anna, och typ 2 minuter efter kom mammsen & hennes "nye kärlek" på besök. Bjöd dom på middag. Stannade en par timmar.
Hann plocka undan sen kom pa & Eva för att kika på toan. Medans vi dricker kaffe plingar det på dörren igen & då kommer Mackan moster, hennes karl & deras son. Dom bor i Usa & har varit på beök några veckor i Sverige som dom gör varje år. Jusele då. Nu ville dom låna datorn så dom kunde göra incheckning elelr hur det var som via datorn...??? Blev lite surr oxå.
Halvnio typ var jag helt själv & helt slut!!! Vilken helg! Intensiv & rolig.

Igår blev det inte mycket gjort måste jag erkänna. Så skönt att bara vara ledig. Har inte varit ledig så här många dar sen i våras nån gång typ... Fem dar!!! Idag & imorrn kvar. Wonderful!
Kom iaf iväg på en kaffetår till Marina igår & en snabbsväng in till pappas. Men det var allt. Sov till halvtolv igår & sen var jue typ dan förbi. Helt slut var jag, kändes som jag aldrig vaknade...

Nu ska jag ut i solen med voff.