lördag 17 oktober 2009

Lördag

Sitter med hårfärg i håret, ja vart skulle jag annars ha den?! haha
Funderar på hur jag göra med mitt hår? Ha kvar den korta sidan? Isåfall behöver det klippas nu typ! Annars om jag ska spara ut håret lite på den korta sidan & klippa lite på den längre så att de blir likadana... Haha vilka problems man kan ha...!!! Ska nog ta mig ett snack med min frissa...

Hade en trevlig dag som förgylldes av nära & kära igår. Mallan & Jolly kom på visit vid halvtolv. Som tur va hade jag hunnit med min fredagsstädning ;) Men känns lite otacksamt att städa golven då man har djur. Särskilt när det var som igår, regnväder. Hann iaf va fint typ en halvtimma, sen kom Figo in...! Men stök jag gärna lever med, vill inte vara utan djur.
Iaf så dök även Ramona med dottern Isadora upp efter en stund. Så vi fikade & surrade en massa. Glömde dock helt bort att prata om vår lilla "klubb" medans Mallan fortfarande var kvar här. Får bli ett planeringsmöte till veckan, hihi
Blev även chinamat igår. Julia ringde vid fyra & sa att pappa nu hade farit för att hämta maten. Så Ramona med dotter fick bråttom hem, va? Klockan sååå mycket? hihi trevligt med sällskap! Ramona trodde inte klockan var så mycket, så dom fick i full fart ila hemåt. Skulle efter lite påtryckningar från Isadora även dom beställa chinamat. hihi gott gott!
Jag & Figo knatade hem till pappa & Julia. Hade en trevlig kväll med dom. Stannade kvar & tittade på Idol med syster innan vi knatade hemåt igen. Voff tillfriserad med en lila toffs på huvudet hihi Helgfin Figo "helgfigo" *fniss*.

Idag är det slutdagen för vår lilla överraskning... Hoppas verkligen attt går i lås! hihiix, sen far vi till Kfors.

Bäst att färgen blir urtvättad nu. Sen lite frulle & så fix sen drar vi till Kfors.

Ha en trevlig helg alla!
kram kram

torsdag 15 oktober 2009

Rännardag

Haft en riktig ränna runt dag. Klev upp vid nio. Lite fix & sen prom med Figo runt Nyland & sen förbi Ica & upp vid dagis påväg hem. Figo fick hälsa på barnen, det tycker han om. Upp med framtassarna på staketet & bli klappad av många händer små. hihi
Fick även en till jobbdag där, den 26:e, jobbar även där den 27:e & ev beroende på hur mycket barn det blir, men blir det många barn så ska jag öven jobba den 29 & 30. :)
Iaf hem sen, väckte upp älskling, själv hoppade jag in i duschen. Sen fix, fika & så brummade vi iväg till Kfors vid tolv. Skulle till Mackans syster för sista planering inför lördag, vi ringer på & går in. Inget svar när vi ropar, hmmm Ingen hemma???? Jo Virre, läser du detta nu så haha så kan jag inte låta bli att skriva ner..., hihi Mackan gick upp & ser att det sovs så gott i sovrummet. Så vi smyger ut & gör våra ärenden istället. Spraylim hittades åt på Colorama, sen in på bolaget en sväng. Ringde & bjöd in oss på kaffe till Jonas, tänkte att lilla trötta svägerskan ringer väl när hon vaknat.... ;) Jodå efter en stund ringer det, och hoooon har inte sovit... haha Mackan såg dig allt!!!!!
Så vi for dit & gjorde dom sista planerna inför helgens överraskning. Sen skjutsade jag mackan till jobbet. Jag fick ett infall påväg hem & tog omvägen förbi Sollefteå... Shoppade faktiskt en tröja, en tjocktröja & gissa vad mer jag kan ha köpt...???!!! Nå´t som jag aldrig går utan, knappt ens inne? -RÄTT!!!! En sjal! haha för jag har jue ingen sån...! Blev en jättefin lila sjal med blommor. Sjalar kan man aldrig få för många av... ;)
Kom hem igen vid sex. Ringde & beställde en sallad påväg hem som jag kastade i mig snabbt hemma. Sen prom med Figo & så ner till pappas för att låna dator ännu en gång, sista förberedelserna nu gjort. Kom nyss hem efter en liten tur till med Figo.
Ska pyssla nu lite & försöka hålla mig vaken tills jag ska hämta Mackan halvtvå, hue nu det ska gå? Öga blö" känns det som. Skittrött! Men har fixat kaffe så då håller jag mig säkert vaken. :) Koffeinkicken brukar inte va långt borta hos mig, hihi. Viktiga leveranser inatt oxå.... ;)

Får se hur det blir imorrn. Får jag inge jobb ska ev Ramona & hennes dotter komma på visit. Och sen undrade pappsen om jag ville joina honom & Julia & käka Chinamat. JAAA!!!! tyckte Julia så det kunde jag inte neka till. Trots att vi åt Chinamat i söndags. Så blir jag inte utringd blir det nog en trevlig dag.

Gardinerna har jag såklart inte hunnit med idag, men kommer jue fler dar.
ohhhh nu börjar kaffet verka, hihi, kan tänka igen! ;)
Skulle ha ringt till en gammal vän ikväll, men orkade inte surra. För vet att då blir det surr i flera timmar, mycket att uppdatera sig om. Fast iofs hon läser jue min blogg... Mycket JAG vill uppdatera mig om då... ;) Lite spännande saker som händer i hennes liv nu, start av företag osv... Så då vill jag ha en hjärna som fungerar så vi kan surra, hihi. Som tur va så var hon oxå trött ikväll så vi tar vår pratstund till veckan.

USCH! Hörde på nyheterna när jag satt vid datorn hos pappa, han satt vid teven då. Dom har hittat Emma som varit försvunnen ett bra tag. Hon var inte vid liv. Och dom hittade henne i Kramfors... huvva!!!! Alla hår reser sig på min kropp, otäckt! Hoppas verkligen polisen kommer fram till hur hon har dött...!
R.I.P Emma
Känner henne inte, vet alls inte vem hon var men stackars hennes familj, nära & kära & vänner.

Nu ska jag ta & fixa klart mitt pyssel.

onsdag 14 oktober 2009

Planering

hihi angående vår lilla "pysselklubb" så känner jag mig väldigt inspirerad. Skitkul! Brorsan hade dock en kommentar och undrade om vi var 11år igen... hmmm ett annat namn än klubb måste den dock få!
Minns när jag var typ 9-10 år, då hade jag och några kompisar en klubb, "hemliga-klubben", vi hade vårt kontor nere i Gillestugan i mammas hus, vilket var kontoret där vi utgick från. Sen cyklade vi runt på Nyland eller gick, och så spionerade vi på dom utvecklingsstörda... haha vad vi nu fick den idén ifrån? Men vi var väldigt seriösa. Bokförde vad dom gjorde osv... hihi Skulle kanske ha satsat på spionyrket. Jag som inte vet vad jag vill bli när jag blir stor... Roligt hade vi iaf, och gjorde lite annat än dagens barn som bara sitter inne vid datorn.

Lite planer har smitts inför lördagen... Ska till Kfors för fortsatt planeringsmöte imorrn. hihi Spännande! Pratade med V och vår huvudperson misstänker inget, hihi!
Imorrn efter det ska jag försöka få till resten av våra fönster. Tvätta utsidorna & byta gardiner i bägge köksfönstren. Och i teverummet. Sen väntar jag på sista paketet från Jotex så jag får byta gardiner i datarummet också. hihi så roligt att byta gardiner, ett rum kan bli som nytt igen! Måste även köpa en ny hissgardin till sovrummet, vår gamla, ja den som sitter i fönstret nu är alldeles skev. Ser inte alls bra ut. Ser ut som taikons bor här... Kanske det gör också????!!!! ;)

Dax att gå & sussa nu iaf! En dag imorgon oxå!

Kram & natti natti

Recept: Konsumpaj

Och ett gott efterrätts recept... :)

Konsumpaj

ca 15 degestivekex (krossa)
100g smält margarin
3 msk socker
* Blandas & lägg i en pajform

100 g Philadelphiaost
1½ dl florsocker
* Blandas

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
* Vispas & blandas sen med ostsmeten

*Bred sen röran över kexbottnen.

*Strö över bär & kräm

Hallon=hallonkräm
Jordgubbar=jordgubbskräm
Björnbör=björnbärskräm


LYCKA TILL!!!!

*********************************************

Perfekt när man inte behöver använda ugnen. Och bra att tillaga dan innan, då den blir bättre om den står till sig nån dag.

Recept: Grekisk pyttipanna

Nu kommer recepten som jag lovat lägga ut:

Grekisk Pyttipanna
ca 8 portioner
200 grader, 30 min
15-20 potatisar
2 st fläskfilé (läggs i marinad kvällen före)
3 st paprikor-olika färger
3 st tomater
1 rödlök
1 burk fetaost
Marinad:
3 dl matolja
6-8 pressade vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
4 msk soja
tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk ingefära
* Skala & klyfta potatisen, koka i 13 min. Lägg sen över i långpanna.
* Klyfta lök, paprikorna & tomaterna & lägg över potatisen.
* Skär köttet i 1 cm tjocka skivor & lägg ovanpå potatis & grönsakerna. Slå på hälften av marinaden.
* Smula fetaosten över.
* Grädda allt i lite under mitten av ugnen. I 200 grader & ca 30 minuter.
Röra:
2 dl creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime
smaksätt med svartpeppar, salt & örtsalt.
LYCKA TILL!!!!!
*******************************************************
Smaklig måltid! ;)
Mycket vitlök i denna rätt med ojoj vad god den var. Och äter alla vitlök så funkar det bra.

Syjunta... ;)

Varit på Sandslån idag. Mallan och jag har prommat med våra hundar. Härligt höstväder för otroligt nog så blåste det inte. Tog turen runt till Hästagrund (eller hur man nu stavar det?), stannade till en stund nere vid stranden. Hundarna busade & vi satt & njöt av solen som värmde gott. Hann med en kaffetår hemma hos Mallan innan jag styrde hemöver. Mackan skulle ha bilen, började jobba tre. Tog en till prom med Figo, ner till pappas. Behövde låna datorn & skrivaren då Mackan inte fått till vår stationära dator än. Datorn fungerar sådär men går inte att få till med skrivaren.

Blev en sväng förbi affären innan jag & voff gick hemöver. Köpte en liten bytta turkisk youghurt. Fick en burk grekisk honung av Mallan som hon köpt när dom var där för en par veckor sen. Så ikväll blir det youghurt med flytande honung i. Tack gumman!

Har haft lite funderingar på att lära mig sticka. Tänk vad lättsamt att kunna sticka sina egna raggsockar & tussar :) Svärmor kan sticka och även Eva så tänkte gå en liten "kurs" hon dom. hihi Mallan blev oxå sugen att göra nå´t så då kom vi på att vi kan ha en liten "pysselklubb". haha ni kanske minns om era mammor när ni var små hade syjunta. Det hade min mamma med några vänninor, och även vi barn träffades då på dessa träffar & sydde. Men vi tänker INTE kalla det syjunta utan pysselkväll ;)
Kanske träffas en par gånger i månaden? Så nu undrar jag om nån fler är sugen? Lite tjejsurr & lite olika pyssel kanske? Int ehelt utformad än men idén tycker vi om. Kan man gö nå annat än att dricka kaffe & fika, få lite olika projekt gjorda också... ;)

Näe nu ska jag ta & fixa lite med tvätten. Och så står Ziri (min katthona) och jamar vid altandörren & vill ut igen. För femtielfte gången idag. Tror hon har guldfiskminne. Hon vill ut, fem sekunder senare vill hon in, sen ut, sen in... And so it´s going on...! Därför släpper vi nu inte ut eller in henne så ofta, Då får hon gnälla istället.

måndag 12 oktober 2009

Ny vecka

Måndag igen. OJ va veckorna svischar förbi... Snart jul! *haha*

Blev som tur var inte utringd igår så våran middagsdate med Ramona, Tomas & Isadora blev av tillslut. Chinamat beställdes, Ramonas supergoa efterrätt satt fint efter maten.( Förresten den vill jag ha receptet på Ramona...! ) Och så blev det såklart en massa surr. Pojkarna verkar komma fint överens oxå, så skoj! Blev nån Hot Shots på maten oxå, hihi, göttans. Brukar alltid beställa nån sån på krogen, dricker inte lakritsshots, så skoj att ta en efter maten igår. Söndag & allt... ;) Var meninegn att vi skulle spela lite tärning också men det hanns aldrig med... Får vi ta & gö nästa gång...! Elva bröt vi iaf upp, stackars Tomas då som skulle upp & jobba idag tidigt. Hoppas han inte var alltför trött...!

Mackan börjar jobba tre idag så jag ska skjutsa honom till jobbet idag så jag har bilen. Måste in en sväng till Kfors för att inhandla & hämta lite stuff till svärmors överraskning! :)

Och så ska jag äntligen ta itu med att byta resten av gardinerna här hemma. Liksom blivit framskjutit så länge så nu ska jag ta & dona med det. Städa lite oxå.

söndag 11 oktober 2009

Söndag

Verkar som att jag blir ledig idag, än har ingen ringt. Härligt!
Igåt hade jag en kortpass på Hemtjänsten Yttre, 7-12.30. Sen hem & surrade en stund i telen med mormor & internetade lite. La mig & läste lite på sängen sen vid två & somnade efter stund. haha drömde skumma drömmar, bla där våra missar kom hem med tre kattvänner. hihi & vi beslutade att även dom katterna skulle få flytta hit... haha värsta katthemmet här isåfall! Näe räcker gott & väl med två missar.
Men sov dock lite väl länge, vaknade till & då visade klockan tjugo över fyra. Skit oxå! Affärn e stängd då, stänger fyra här i byn på helgen. Och Mackan hade inte tänkt ut nånmat heller & han skulle ut & jobba klockan sex så vi beställde pizza. Vilket jag sen ångrade. Beställde en Opera med lök & tomat, och vad händer? När Mackan kommer hem med maten & jag öppnar kartongen så hade dom glömt att lägga på dom extra ingredienserna så istöllet för att en ny pizza så lägger dom dit dom i efterhand. Inte vill jag äta rå lök på pizzan, så var bara att peta bort löken & tomaterna... Irriterande och jag var fortfarande nyvaken så då blev jag gnällig. Ringde dit & frågade vad dom tänkte...! Så DÄR handlar vi inget mer iaf!!!! Dålig stil!!!!

Mackan drog iväg strax före sex & jag hamnade i tevesoffan framför en gullig film. Prom med vof i kylan blev det sen & så lite Körslags tvtittande. Men Körslaget är verkligen inget jag kommer att följa, trist program!
Konstig känsla att det var lördagkväll & jag var ledig & hande inget inplanerat. Men rätt skönt också. Satt & ugglade framför dator & teve så blev inget menigsfullt gjort. Pratade med brorsan tjej vid halvelva & då var hon promenadsugen. Så hon kom hit strax före elva & sen tog vi en sen kvällstur runt Nyland. Gatlyserna hann släckas så vi tog storvägen hem igen. Sen satt vu & surrade, drack Trocadero & bulle. Halvtvå skrapade hon av bilrutorna & styrde hem till Flärkgatan igen. Själv så hade jag lite Farmande & Kockande kvar sen blev det sängen för mig oxå. Skoj när det är fler som är som jag, som tycker om & att nattuggla. ;) Så det blev en riktigt trevlig lördag kväll. Somnade väl framåt fyra... Så verkligen TUR att ingen ringde mig imorse... haha hade nog varit som en dösill då!
Oj Nu kommer Mackan oxå upp... Då blir det frukostfika gemensamt idag *mys*

Ikväll blir äntligen vår middag av med Ramona m familj! Härligt med Chinamat & trevligt sällskap.
Ska ta & fixa kaffe nu. Eller jag slipper det hör jag, Mackan har börjat med det redan. Ja men då får jag gå & sköra till lite soltorkade tomater. Älskar det som pålägg på mackor.

Ciao!