onsdag 14 oktober 2009

Recept: Grekisk pyttipanna

Nu kommer recepten som jag lovat lägga ut:

Grekisk Pyttipanna
ca 8 portioner
200 grader, 30 min
15-20 potatisar
2 st fläskfilé (läggs i marinad kvällen före)
3 st paprikor-olika färger
3 st tomater
1 rödlök
1 burk fetaost
Marinad:
3 dl matolja
6-8 pressade vitlöksklyftor
3 tsk sambal oelek
4 msk soja
tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk ingefära
* Skala & klyfta potatisen, koka i 13 min. Lägg sen över i långpanna.
* Klyfta lök, paprikorna & tomaterna & lägg över potatisen.
* Skär köttet i 1 cm tjocka skivor & lägg ovanpå potatis & grönsakerna. Slå på hälften av marinaden.
* Smula fetaosten över.
* Grädda allt i lite under mitten av ugnen. I 200 grader & ca 30 minuter.
Röra:
2 dl creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime
smaksätt med svartpeppar, salt & örtsalt.
LYCKA TILL!!!!!
*******************************************************
Smaklig måltid! ;)
Mycket vitlök i denna rätt med ojoj vad god den var. Och äter alla vitlök så funkar det bra.

1 kommentar: