onsdag 25 maj 2011

Ögonbrynsfärgning

Ramona hämtade upp mig efter jobbet. Drog till Kfors & färgade & vaxade våra bryn, blev svarta så nu hoppas jag det håller i sig ett tag.
Funderar på att boka in en ansiktsrengöring oxå som bla tar bort porer, vore fräscht inför sommaren att göra en sån. Får se, ska tänka på saken!

Annars har det inte blivit mycket gjort idag. For ner med en halv säck kläder till pappas, Lotta skulle få kolla igenom om det var nåt hon kunde ha. Kan ju hoppas för vissa byxor var helt nya, hade tänkt ha dom i sommar. Och eftersom det var jeanstight & så så lär dom va omoderna nästa sommar då jag kan ha dom igen. Så Lotta kunde lika gärna få dom. Och en del andra kläder.

Jag & mackan tog en tur till Dollar sen, handlade lite småsaker, inget spec. Bara sköljmedel & sånt.

Är Greys påtvn nu men är så attans trött så jag tror jag går & lägger mig istället.

Nåt som börjat hända med "magen" är att det är "bubbligt" på kvällen. Kanske första känseln på rörelse? hihi Eller så är det gaser, men känns inte så ;) Bara en liten avstickare ;)

natti natti

tisdag 24 maj 2011

Hundklipp

Kväll igen, ska strax sussa. Igår hade jag stängning på dagis, slutade vid halvsex. Sen fick vi kvällsbesök av Jennie & Wille, dom körde ner en sväng från Övik. Alltid trevligt att ses. Så vi bjöd på grillat, måndan till ära. God måndagsmat, och trevligt surr & sällskap. Kunde tom sitta ute på pergolan & äta. Satt ute till halvnio då dom begav sig uppåt landet igen. Härligt! Hoppas sommaren är på g nu.

Idag var det jobb till fyra & när jag kom hem så blev det klippning av voff. Så nu är Figo sommarfrissad & matte har mjölksyra i högerarmen efter att ha hållit i klippmaskinen i flera timmar. Som tur är var det finväder så kunde hålla till ute. Tre timmar togdet, och strax efter vi var klara & kommit in så kom det spöregn. Så väldigt tur att vi hann klart. Figo ser alltid lite rolig ut då han är nyfrissad, blir som lite tussigt & så. Och så är jag kanske inte den bästa att klippa så det bli jämnt, men det duger. Efter en par veckor har pälsen vuxit till sig. Och han är ju alltid lika söt ändå. hihi
Förebild:

Efterbild:



Imorrn slutar jag ett, då ska jag & Ramona ner till Kfors för att färga ögonbrynen. Återkommer imorrn med hur resultatet blev.
Nu ska jag sussa, börjar tidigt.
natti natti

söndag 22 maj 2011

Söndag

Så var även denna vecka slut. Idag har jag äntligen tagit itu med rensning i klädkammaren. Alla kläder skulle sorteras & dom kläder som används flyttas över till vårt sk klädrum, haha klädkammare & klädrum. Men vi har haft alla kläder i det som ska bli vårt förråd, & i rummet innanför sovrummet så köpte vi för en par månader sen två garderober & en avlång malmbyrå. Så nu har jag äntligen fått fingrarna ur & flyttat över kläderna & gjort en rejäl rensning. ÄN är det inte klart men väl påbörjat. Höll på i flera timmar. Slängde en hel säck med kläder som inte använts på länge. Och en halv sopsäck med kläder ska jag ta med till pappas, deras äldsta jänta kan nog ta över en del av kläderna. Mina kläder har ju börjat bli lite tight nu, vissa jeanstights å så. Så nu får Lotta ta över dom, när jag kan ha dom igen till nästa vår är dom väl omderna, så bättre att dom används i sommar istället.
Har haft så mycket kläder liggandes & som bara tagit plats så känns så skönt nu när det blivit rensat. Nu är det Mackans kläder kvar, men det får han rensa själv.
Ska fortsätta där inne i veckan. Bara Mackan fått ut sina kläder så kan jag fortsätta där. Städat övervåningen med nya dammsugarn, sög bra minsann, hehe. Tvättat & gått med voff, kört diskmaskin & sånt där vanligt tjaffs. Känner att jag blir trött så mycket fortare nu. Kan inte hålla igång på samma sätt som jag varit van.
Iaf så är det idag v16+1 så lägger ut info för vecka 16:
Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

V16
Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet

Stackars den lille/lilla i magen då. Tänk vad mycket ljus det ska höras massa ljud då när man jobbar på dagis. Och så jobbar jag på en avdelning där det är rätt hög ljudvolym på barnen, men vi jobbar på det. Men som sagt synd om lilla <3 i magen som ska höra alla ljus extra starkt. Det får en att tänka till haha.

Ska se lite till nu på Big Brother sen gå & sussa i en renbäddad säng, nice!

Birsta

Igår blev det en heldag i Birsta. For hemifrån nio, Mallan & Marina följde oxå med. Sen sprang vi runt i affärer & shoppade en del. Kläder var vi alla tre ute efter. Jag kom hem med två klänningar, tights, en par blusar, tröjor, 3 par skor, hårvax, 2 par solbrillor & så en dammsugare till övervåningen. Lite smått & gott från Rusta oxå. Så vi hann med oss bra. Mat blev det på Donken & när vi gick ut från Birsta köpte vi med oss varsin kaffe latte, jag tog med smak av choklad mint, den var god. Köpte Latte eftersom då är det mycke mjölk, jag dricker ju inte längre kaffe, tycker helt enkelt att det inte smakar bra. Men blev så trött så tvingade i min Latte, men det är bra sött med Latte & sen med smak. Tycker inte om då saker är för sött, får hellre gå åt det surare hållet, men svårt d med kaffe, haha.
Var hemma igen strax efter sju, kändes i bena vill jag mena, särskilt i fötterna. Men nu har jag lite mer sommarkläder iaf, & tur var det att Marina ville in på Mediamarkt annars hade jag inte köpt dammsugarn. Har ingen till övervåningen här hemma, och det är så drygt att bära Kirbyn upp varje gång det ska dammsugas, vilket borde göras typ varje dag. Men nu blir det var tredje ca, vilket är alldeles för lite men tanka på att Figo drar in en hel del "böss". Men nu så kan man fort dammsuga där. En svart dammsugare blev det oxå, glänser så fint, haha. Måste inviga den om en stund.
Ska ta & käka lite lunch nu innan älskling ska iväg & arbeta. Dom hade lite jobb idag så han kunde börja tolv, jobba endast 6 timmar, skönt för honom! Istället för 12som dom gör på helgen.
Näe ska ta & värma på korven nu.