lördag 13 februari 2010

Vitpeppar

Slutade vid tio, hem & så skjutsade jag älskling för att hämta hem sin skoter. Står hos svärisarna, men han tyckte det var bättre att köra hem den ifall det blir skoteråkning i helgen. Har e sååå sugen att åka men idag hade ingen tid/ork/lust men ev imorrn får han ut & brumma.
Gick in en snabbis till svärisarna när vi liks var där men vände ganska fort då vi fick höra att dom har magsjuka, ajaj. Hem & kurerade med hel vitpeppar. Vill icke bli liggandes i masjuka!
Har äntligen fått fingrarna ur & gjort annonser på radhuset. Både till tidningen & webben & lapp som jag ska sätta upp på Ica. Ska ner till pappas en sväng nu & plasta in annonsen & sen gå till Ica & sätta upp den. Liiite stressad nu,bara två månader tills vi ska flytta in... Men iiiiii så spännande att få flytta till "riktigt" hus :) Längtas bara mer & mer...!!!! :)

fredag 12 februari 2010

Fre kväll

Har jue inte skaffat nåt mobilt nät till lap topen än. Men chattade med den i personalen som jobbade då på gruppboendet & han sa att det gick att "tjyva" nät från omgivningen.. haha PERFA! Så nu sitter jag här på arbetet & har lånat lite surfning, hmm ;) Sååå bra! Slipper jag vara helt OFF från omvärlden... hihi Bara natten nu & morronen kvar sen har jag arbetat mitt dygn, tiden går fort!
Varit en lugn dag & ännu lugnare kväll. Hoppas natten oxå blir hellugn.
Slutar kvart i tio imorrn bitti & har sen inget inplanerat. Skumt! hmm jag som alltid har nå´t inplanerat men icke! Ja visserligen sa vi att vi skulle skotta hustaket men det överlåter jag åt älskling, men "vi" ska skotta... haha Eller så får Mackan skotta ner snön så kan jag skotta nere på marken. Har med åren blivit så höjdrädd att jag inte beger mig upp på taket. Upp går bra, värre att komma ner...

Nu ska jag ta & sminka av mig, sätta mig i soffan & invänta utröstningen av Let´s dance. Hoppas Marcus åker ut...

torsdag 11 februari 2010

Alla Hjärtans Dag

Fick en tidig Alla Hjärtans Dag present idag.
Brukar inte varken ge eller få presenter den dagen.
Jag & Älskling brukar käka lite gott & lite myspys hemma.
Jobbade idag på Vimpeln & fick denna lilla uppskattningspresent.
Värmer gott vill jag lova. Gulligt av dom :)

hihi blev väldigt glad :)

Jobbade 6-13 så har varit igång nu sen kvart i fem. Börjar kännas, är jue inte direkt en morronmänniska... Kul att träffa alla barnen igen & fröknar såklart! Träffade även han som vi ska köpa huset av, eller rättare sagt han som vi köpt huset av. Barnen går på avdelningen där jag jobbade idag. Frågade om dom skötte vårat hus? ;) Såklart! Han hade tom skottat av taket, bra d! Tyckte vi var underlig som inte kommit förbi än för att mäta osv... hihi Har jue velat göra det men tänkte vi måste vänta, haha men eftersom han sa så så kommer jag ringa dit nån dag till veckan. Mäta & planera!!!! hihi Såååå skoj... Det närmar sig flytt, snart bara två månader kvar, ojoj. Snart dax att börja packa & slänga & sortera alla saker. Bara orosmålnet kvar än över vårt radhus... Men hoppas det ordnar sig, kan inte vara riktigt glad innan vi är av med det här huset.

Iallafall så gick dagen fort idag, iofs slutade jag ett så inte så lång dag. Vilan mellan tolv & ett är så skön, inte bara för barnen, även fröknarna gillar den, ja iaf jag. Så skönt att ligga & varva ner & slappna av en stund. Ibland somnar man till några minuter, sen är det bara att vakna till & bege sig hemöver. hihi Barnen somnade fort idag, märks när det går mot slutet av veckan, barnen somnar fortare på vilan då.. Ja dom som somnar vill säga, men bra med vilan ändå så barnen oxå får ta det lungt & slappna av. Full rulle på dagis hela dagarn & massor av barn så dom små liven behöver lite lugn. Synd jag inte har utbildning nu... Då hade jag sökt tjänst på Vimpeln. En av personalen går i pension i slutet av månaden, den tjänsten hade jag gärna velat ha... ;) Men men i januari drar jag igång studier, sen är det bara att hoppas att det blir Förskollärar tjänster om några år att söka. Vet iaf vad jag vill bli när jag blir "STOR". hihi tom fått feedback av flera föräldrar som tycker det e så bra när jag är där som vikarie... Det värmer verkligen. Och att jag gör rätt som vill jobba med barn för att jag passar som det. Så nu är det bara studierna då... hmmm vilket inte bara är bara... Men bara att bita i det sura äpplet & köra igång. Bara att hoppas allt klaffar. Vet ev en till tjej som ska söka utbildningen, vilket jag hoppas. Alltid roligare att vara två, plugga tills & samåka osv...

For en sväng till Kfors idag när jag slutade. Hälsade på våra fina vänner Thess & Jonas & deras söta barn. Tänk vad tiden går fort, tyckte nyss de berättade att dom var gravida med Lukas & han har hunnit bli 19 månader & lilljäntan 1 månad. Tiden bara springer iväg.

Ikväll blev det fruktsallad & tittade på Vinterspelen på femman. haha Tänk om det fanns såna tävlingar som man kunde boka ett kompisgäng. Skulle vara jätteskoj att åka på nåt sånt.

Ska se lite nu på Made in Sweden & sen blir det sängen. Varit en lång dag & imorrn väntar ännu ett dyngspass så börjar 9.45 imorrn till lör 9.45 men sen e jag ledig till söndag morron.

Suss gott alla.

Kram


onsdag 10 februari 2010

Klippning?

Funderar på hur jag ska göra med mitt hår... Börjar bli en längd nu som det inte går att göra så mycket med. En konstig mellanlängd. Har nu de senaste dagarna satt upp håret med hårnålar bak i nacken.Ska försöka härda ut en par veckor till får se hur det går som. Luggen e lååång nu, å håret uppsatt bak...
Ja jag får fundera lite till nu blir det
sängen... Gäspar lika stort nu som Zixten gjorde ute tidigare idag...
Natti natti


Finväder

Ännu en dag med blå himmel & strålande sol, men såklart jobbade jag. Var på hemtjänsten idag så blev en massa bilkörning. Fick iaf njuta av solen från bilen. Bättre än att vara instängd i en byggnad. Minns när jag jobbade på Kvantum, kändes som om man aldrig fick se dagsljus... Så mycket bättre nu :) Hade iaf kameran med mig i bilen idag... Så tog några bilder...
Genom vindrutan. Känns igen? Jovisst är det nya järnvägsbron vid Styrnäs, ja eller vad stället nu kallas? Kanske inte är Styrnäs där... Strålande sol, massa vit härlig snö som man blir sugen att åka skidor över eller varför inte skoter?!!!
På Sandslån ligger snön orörd. Ådalen 3 ligger förtöjd & väntar på våren för att få fara runt på älven igen. Men sämre vintervilo ställe kan man jue leta efter. Vackert ute på Slåa... En tröttiz jag... ;) Sov rackarns dåligt inatt, mot för natten före då det blev 14 timmar...
Hoppas på bättre sömn inatt, ska lägga mig tidigt ikväll. Börjar jobba sex imorrnbitti till ett. Ska öppna på dagis... hihi Blev så glad då A ringde & frågade om jag ville jobba imorrn... Fröken M ringde imorse tjugo över sex för att höra om dagen oxå men var jue redan bokad för hemtjänsten. Flera veckor sen jag var på dagis nu så ska bli så skoj att träffa alla barnen igen, å fröknar med såklart! Men som sagt ska försöka lägga mig tiiiidigt så det blir lite sömn.
Inte den bästa bilen men orkade inte titta igenom dom andra nu... Försökte fota lite istappar på vår baksida... Åååh vad jag vill ha photoshop. Kunna lära mig redigera lite bilder... Snart hoppas jag det blir av... Väntar fortfarande på att brorsan ska fixa det. Zixten låg ute på dynlådan & inspekterade mig när jag försökte fota istappar... haha mattes sötiz! Trist vinter för katterna, dom kommer ingen stans, för mycket snö så dom vill nästan eldrig ens gå ut. Måste kännas som den här vintern varit evighetslång för dom. Blir bättre nästa vinter då vi bor granne med skogen. Kan dom förhoppningsvis gå i skogen iaf.





tisdag 9 februari 2010

Dra ihop mig

haha e guld uttryck från Lotta! Som på kvällen när man ska börja göra sig nattklar... Nu ska jag gå & "dra ihop mig"! Älskar dessa små felsagda uttryck...!
Trött! Ska ta min bok & bädda ner mig & läsa. Hade tänkt se So you think you can dance men e alldeles för trött att vänta till tio, och så håller det på till strax före tolv. Bättre att få sin skönhetssömn... hihi Imorrn blir det jobb 7-13. Blev uppringd från ett dagis idag, jobb för
resten av veckan men fick lov att tacka nej. Jobbar redan imorrn & fre. Men bättre lycka nästa gång kanske? Dom har ringt några gånger förr men har alltd varit inbokad på annat då tyvärr så har aldrig hunnit med att vara där. Men nån gång så...! :) Blev även uppringd från "mitt" dagis, så har fått en halvdag där, dom hörde oxå om fredag men som sagt e redan bokad då. Ska ut på ännu ett dyngspass från fre morron till lörd morron.



Näe dax att sussa, eller lägga mig i sängen iaf. Mina ögonlock är tuuuunga så lika bra att passa på & lägga sig då.

Kram & natti natti

Nemi

Var jue & hälsade på Mallan idag. Såååå roligt att äntligen få träffa den lilla, som troligtvis får namnet Nemi. Uttal & stavning är inte klart riktigt ännu, men blir nog Nemi.

*Mor & Dotter*
*På skötbordet*

*hihi lilla handen, så söööt!*


*På sängen*



*Tröttiz*
Så skoj med ännu en liten i vänkrtsen. Längtas redan tills nästa besök :)
For en sväng till Ramona & Isadora oxå. Kände mig rastlös & sällskapssjuk, så spenderade en par timmar med flickorna. hihi fick med "spindlar" med för att skrämma Mackan. Dom ligger nu under hans täckte... Får se hur rädd han blir, hihi...! ;)
Nu ska vi ta & käka lite & sen blir det lite Wii spelande med älskling. Länge sen vi spelade Wii nu. Ja eller jag iaf...





Tillbaka :)

Ja men en par dars bloggtorka så e jag här igen...
Jobbade jue från söndag 9.45 till igår 17, kom hem la mig på soffan & somnade vid halvsju tiden. Vaknade till vid nio, släpade iväg mig in i badrummet, borsta tänderna men orkade inte ens tvätta bort sminket. La mig i sängen & fortsatte sova. Vaknade till lite när älskling kom & la sig men somnade om & sov till halvåtta. Nu har jag tagit igen den missade sömnen. Blev lite sovit när jag jobbade. En ny vårdtagare på boendet som ringde en par gånger på natten... Men nu e jag pigg :) Ska in på ett besök till Slåa om en stund. Ska ÄNTLIGEN få träffa Mallan & Björns lilla tös som troligen ska få namnet Nemi.

Ska kika runt på några fler bloggar sen blir det dusch & fix & iväg till Slåa vid tio.

Ciao!