lördag 30 januari 2010

Chinamat

Mums va gott det var med chinamat idag. Min mage klarade det oxå, början till magkatarr så inte så mycket som gillas nu för magen. Men går nog snart tillbaka. Brukar inte hålla i sig så länge.
Jobbade jue tidigare idag & sen for vi till Bollsta för att hämta möblerna som jag hade hittat åt på Blocket. Så nu står dom & väntar i garaget. Redo att flytta in i vårt nya hus & in till matrummet. hihi
En snabb dusch & sen begav vi oss ner till Mästargatan. Chinamat & sen Ramonas supergoda efterrätt. Måste allt ta receptet på den... Glömde det!
Och så ringde den nyblivna mamman, såååå kul & spännande att höra om hennes lilla dotter. Föddes imorse strax efter 02, så blev född alltså den 30 januari. Inget namn än dom har en par förslag som dom funderar på. Strax under 3 kg vägde hon & 49 lång. Troligtvis kommer dom hem på tis. Så hoppas jag får träffa lillan i slutet av nästa vecka. Dom måste jue hinna vara hemma en par dar men sen kommer jag stå där å hänga på låset ;)

Dax att sussa! Har delad tur imorrn, börjar sju.

Kram & natti!

Äntligen fick jag mess... ;)

Det blev en flicka! hihi OJ vad jag väntat på att få mess av
Mallan... ÄNTLIGEN fick jag imorse ett mms :) Hon ser jue bara för söt ut... :)
SÅ GRATTIS Mallan & Björn till er lilla tös
Ska bli så spännade att höra sen hur allt gått, och hur dom mår som där på bb. hihi Mallan skulle höra av sig senare under dan. Får se om hon har ork & tid. Vilken skillnad det blir i deras liv, en liten bebis. Längtar tills jag får träffa henne...
Känns extra speciellt med denna lilla tös, har känt Mallan så länge. Varit en av mina bästa vänner sen sjuan, så glad för hennes skull att hon blivit mamma.

Året har börjat bra... Två av mina bästa väninnor blev under januari mammor till varsin liten tös. hihi

fredag 29 januari 2010

...

Att jag ALDRIG lär mig, går på samma mina jämnt när det gäller en viss person... Blir alltid lika lessen/besviken/sårad. Får lov att vara bra nu!!!!!
Mitt liv ska levas med människor som bryr sig om varandra. Bättre att utesluta dom som bara tillför negativa energier & omge sig med människor som man mår bra av att umgås med.
Har försök med det men tydligen misslyckats lite. Men nu ska jag bli starkare & tänka på mig själv mer & inte alltid alla andra. Och omge mig med människor som bryr som om mig på samma vis som jag bryr mig om dom. Lättare sagt än gjort, eller som i detta fall -lättare skrivet än gjort.
Men det får bli mitt mål för 2010!!!!

Ska ta & bege mig till sängen nu. Försöka sova, men efter tårar brukar en skön sömn infalla. ;)

Ps fortfarande inga news om bebben.... :/ jag väntar med spänning....
Kram & natti natti

Bebbe på g...

Ja tyvärr inte för oss då, men väl för min fina vän... Såååå spänannde!
Vattnet gick imorse, så dom for in. Men eftersom inte värkar satt igång fick dom åka hem igen... Provringde henne när jag var påväg hem från jobbet ikväll men fick inget svar... Skrev med hennes mamma på Facebook chatten, haha tur den finns. Typ alla nuför tiden har jue Facebook!
Fick uppdatering. Dom var påväg in till bb igen vid åtta ikväll, då hade hon täta värkar... Ojoj så spänannde. Hoppas den lill* tittar ut snart ;)
Väntar ivrigt & spänt på sms ;)

torsdag 28 januari 2010

Torsdag

OJ vilka massa snö som Kung Bore tilldelat oss... ;)
Blivit vitt & fint ute, men lite bök blir det jue såklart. Som imorse. Inte skoj att jobba åt hemtjänsten då. Vi kom knappt ut med jobbilarna imorse, men efter skottning & så kunde vi bege oss ut på vägarna. Till oskottade vägar & infarter... Hamnade på en gårdsplan & där gick det inte att komma in. Fick pulsa igenom snö som räckte mig upp på halva låret, där snackar vi snö, haha. Men bara att gilla läget! Tur man har riktiga vinterkläder. Tog powerstövlarna imorse. Så blev jue inte blöt iaf! Men i sånt här väder blir det förseningar så var nästan en timma sen idag, slutade strax före ett istället för tolv. Men sånt som händer, inget att stressa upp sig för i onödan. Jag tycker om vårt klimat här, och är det vinter så ska det vara snö. Triva med våra fyra årstider, så jag klgar inte direkt. Smågnälla kan man jue gö ibland ;) Som imorse då den som hade haft jobbilen igår & inte tänkt sig för och dragit åt handbromsen. Vilket resulterade i att den frusit fast & jag kom nästan inte ifrån parkeringen. Sånt kan jag bli mer irriterad över än vädret. Saker/grejjer ska funka. Skitirriterande när det blir fel på bilar pga kyla eller på sommaren då dom kan koka pga värmen. Det är mer irriterande. Lite, ja lr mycket, snö kan mna jue inte gö nåt åt. Tänk va mycket bättre skoter lederna blir nu med snön, å så bättre skid spåren blir... Å trevligare, ljusare & finare ute. Gäller att se det positiva.

Angående att se det positiva. Huset! Det är klart nu, kontrakt skrivet på nya huset. Den 16 april flyttar vi in... hihi Men ligger som en mörkt moln över oss att bli av med det här. Hade väldigt negativa tankar igår & när man känner så blir som hela tillvaron fel. Allt känns bara skit & man har lust att göra som strutsarna & sticka ner huvudet i sanden, ja eller i snön får det bli här då... Men det löser inget. Kände att jag måste vända mina energier till positiva igen vilket jag nu gjort. Ja eller redan igår :) Men lite extra pepp-hjälp på traven... ;) Tack vännen!
Alla säger jue liksom, att självklart kommer ni få radhuset sålt, och så känner vi oxå såklart. Men OM vi INTE får det då? Då står vi där med två hus. Kan jue funka ekonomiskt i en par månader men då har vi inte råd med annat heller. Så skulle vara skönt om det löste sig snabbt. Kan inte ens fira nya huset känner vi innan vårt orosmoln lagt sig. E som en tjock klump i magen som bara växer & växer... Peppar varann att det kommer att gå bra. Men samtidigt finns såklart det där OM i bakgrunden som ligger & gror.
Men som sagt, vi är positiv i våra tankar & hoppas på det bästa. Vad händer annars då liksom? Peronlig konkurs lr nå´t? Men så långt ska det jue inte behöva gå iaf... I värsta fall får vi hyra ut, men det känns liksom inte som ett alternativ. Då står man men kostnad ändå. Men i värsta fall får det bli så då. Nog om det! Det blir vad det blir, men mal & mal i skallen hela tiden.

Figo är en till som fullkomligt älskar snö. Nu när det kommit så mycket så försvinner han ner i snän när man kastar ut en snöklump åt honom. Så himla söt. Mattes älskling Var bara typ lite av huvudet & munnen som stack upp ur snön idag, hihi Bra träning oxå för honom att försöka ta sig fram i djupsnön. Han sussar sött nu brevid mig, kommer några sömnvoff & gnyenden ibland när han sover. hihi gullis!
Ska ta & försöka sova nu. Sov så dåligt natten som var. Ja ännu sämre än tidigare nätter, fast sover jue kasst jämnt nu... Men ännu värre. Blev typ iaf fyra timmars sömn. Jobbade till strax före ett, handlade & så fick Mackan hämta mig på ica. Orkade inte gå hem med matvarorna. Fixade iordning köttfärslimpa så älskling kunde ta med på jobbet oxå. Och mums vad god den blev. Brukar göra så att man blandar köttfärs, en påse fransk-löksoppa & gräddfil. Hackade även i soltorkade tomater idag. Blev jättegott. Länge sen vi åt köttfärslimpa nu. Kokade massor av broccoli till oå. Bra med vitaminer i broccoli. Känner att nu när jag sover dåligt så behöver jag massa vitaminer så mycket grönsaker & frukt.
Hade besök av Ramona en stund igår. Hade köpt hem en massa frukt så blev fruksallad igår. Mumma! Erica jag blev så sugen när jag läste i din blogg att du gjort fruktsallad. hihi härmapa! ;)

Imorrn jobb igen, fast på ett av gruppboenderna. 7.30-20.30 så vet vad jag gör hela dan imorrn...

Tinade en lussekatt (massa kvar i frysen) & gjorde en kopp varm choklad efter kvällsturen med Figo. Gott med lussekatt! Äter inte så ofta fikabröd, har nog inte tinat nån sen lucia... hmm måste se till att försöka fika opp dom. Vet inte om Mackans arbetskamrater vill ha lussebullar så här långt efter jul... Annars är det ett bra ställe att skicka med fikabröd till... hehe

Nee natti natti allihopa!

onsdag 27 januari 2010

Ångest

Uscha vilka mardrömmar jag haft inatt, fast har dom jue varje natt nu. Om husköpet & försäljningen av vårt radhus. Såg att annonsen kommit ut nu iaf, imorse. Men shiiit vilken ångest, ska skriva kontrakt nu idag klockan ett. Och ÄN har vi ingen köpare hit. Synd att det inte gick vägen med dom som skulle köpa det. Eller att jag hade vetat det tidigare & hade kunnat lägga ut försäljningsannonsen tidigare. Får vi inte det här sålt så kan vi inte flytta, och känns som att det måste skrivas med i kontraktet. Och vill dom isåfall fortfarande sälja åt oss....????!!!! Så ni förstår min ÅNGEST. Allt e så mycket lättare om man hade suttit med en hyreslägenhet. FAN!
Men bara att försöka tänka positivt men just nu känns det som vår tur vänt... Men kanske vänder igen om vi har tur :) Bara att fortsätta hoppas.
Ska hoppa i nå kläder & sen ska vu ut i snöyran...Tur jag inte jobbar på Hemtjänsten idag ;)

Husannons

Lagt ut radhuset på blocket, sitter & väntar på att det ska komma ut... Fast får nog ge mig med väntande & kolla imorrn bitt. Var till grannen idag & surrade igen & hon visste en par intresserade. En ringde faktiskt ikväll, men av personliga skäl måste han avvakta. Så därför annonserar vi ut. Hoppas nu vi blir av med huset, så vi kan köpa andra huset :)

Jobbdagen började SKIT! Körde fast när jag skulle till en vårdtagare. Skulle upp för en lång brant backe, halvvägs möter jag en stor taxibuss & vägen är så smal att det inte går att mötas. Vad göra? Bara att backa & försöka svänga undan så att taxin för köra förbi. Hamnade för långt ut i lössnön på ett ställe där jag trodde vi kunde mötas så jag satt fast med bägge högerhjulen. *suck* Men efter att både fått hjälp av en kollega & en snäll granne som hade en bil med fyrhjulsdrift så kom jag upp. Ca en timma efter jag körde fast var jag uppe på vägen igen, försenad till tusen... Svettig & helt slut var jag efter att ha handgrävt fram bilen tre gånger & försökt putta på. Så blev en häktiskt em/kväll med en snabblunch på 10 min. Men kvällen gick undan i rasande fart. Känner att jag har ont i kroppen nu, sträckte mig lite när jag försökte putta upp bilen. Men men sånt som händer...

Nu är iaf arb passet slu, sparktur med Figo gjord & jag har satt ut annonsen på huset på Blocket, druckit varm choklad ;)
Ska försöka sova nu. Imorrn ja eller snarare idag ska vi till Mäklaren & skriva hus kontrakt :)

Kram & natti natti
Blev en spark

tisdag 26 januari 2010

fortsättning bilder...

SovLite dumt men går bara att lägga till fem bilder/inlägg... Kanske nån inställning oxå men inget jag kan mig på... Lite fler bilder från huset iaf... Hoppas jag ite får ångra att jag lägger ut dom nu då... Men förhoppningsvis så e allt klart imorrn. Bara vårt radhus som ska bort. Dom som tittade i helgen & hade bestämt sig för att köpa fick inte igenom med banken.
Så nu ska jag annonsera ut ikväll efter jobbet. Var & pratade med en granne & hon visste två som gärna ville go här så hon skulle ringa dom. Hoppas det löser sig med att få bort radhuset... Uscha får magsår av allt det här... :/
Jaja iaf, här kommer fler bilder...
Från köket & in till matrummet :)

Stort härligt luftigt matrum :) Min drömrums indelning av hus. Och förhoppningsvis får vi bo där... Från matrummet & in till tvrummet
Klädkammare

Här ska vi lägga golv över planken & så måla vitt. Byta fönster såsmåningom oxå...


Hallen uppe

Som ni ser lite mer att göra på övervåningen. Ska målas paneler först & främst. Resten får vi ta eftersom...

Sovrummet

Blir en ny fondvägg & måla panelerna. Sen får även det tas eftersom :)

Näe måste springa iväg & jobba nu.

Höres sen!





Husbesiktingen & husbilder

Kan inte hålla mig. MÅSTE bara lägga in några bilder från vårt hus. E jue inte klart än men imorrn skriver vi papper. Så nästan så gott som klart! :)
Fick fota lite & ska dit sen framöver & mäta lite & så. hihi

Frånovansidan.

Längtas tills snön har tinat & vi har flyttat in för att se hur tomten ser ut. Inga bärbuskar dock så ska inhandlas. Köpte jue till vår nuvarande tomt för en år sen, å blev lite bär i somras. Så bärbuskar e ett måste! hihi skulle vilja ha ett hallonsnår oxå... Sanslöst roligt att ha en hel tomt att planera... hihi Lär vilja dra igång 1000 projekt samtidigt, liksaså inne i huset...
Hallen, *välkommen in*
I hallen är det vattenburen golvvärme & iordning gjort så inget att göra där. Men däremot som ni ser så är det träpanel i trappan upp. Så där ska det målas vitt innan vi flyttar in... Men fort gjort! :) Innifrån köket
Bra med bänkutrymmen i köket, och även en vedspis. Blir perfekt att elda i när det e kallt ute. Även en extra kram är insatt. Tydligen så låg gamla köksbänken där & dom ville behålla vattnet där. Köksö är det oxå, känns så mysigt att ha så.
Utifrån hallen å in i köket

Såhär ser det ut från hallen å in mot köket... Fina vitvaror har dom oxå satt in. Framför det bortre köksfönstret funderar vi på att ha ett litet köksbord eller bygga nån sorts soffa. Det senare skule faktiskt vara mysigare... ;) Får se hur det känns när vi flyttat in. En del av badrummet

Badrummet är oxå helrenoverat. Liksom i två delar. Här ser ni jacuzzin & toadelen. Sen finns det duschdel & så efter ena väggen sitter tvättmaskin & torktumlare. Ojoj gissa om vi ska bada första kvällen... ;)

Ja det var lite bilder. Lägger ut fler sen...

Nu ska jag vila lite innan jag ska ut å jobba. Jobbar 14-21.30 idag.






Morrn morrn

Sitter & försöker vakna till liv nu. Varit vaken en stund men ack så svårt det var idag att liksom bli människa.... Somnade rätt så tidigt (tolv) men har framåt morronkvisten drömt så många & jobbiga drömmar. Kommer inte ihåg dom nu, men usch vad jag drömmer skumt nu för tiden. Hoppas det ger med sig innan veckans slut. För som jag skrivit tidigare så är allt förhoppiningsvis klart då... hihi

Ska ta & piffa mig nu sen ta en prom med voff. Tänkte att jag går & så får Mackan hämta upp mig & Figo efter vägen. Ska ut på Gärsholmen & hämta upp svärfar oxå, så då får Figo vara kvar där i deras hundgård medans vi far & besiktar huset. Känns spännande, har ingen aning hur en husbesiktning går till väga inte heller hus lång tid den tar. Vet bara att den kostar en hel del pengar (6800:-) men då ska det väl bli riktigt gjort oxå... Hoppas vi!

Näe lite spackel runt ögonen så ser man snart ut som en människa igen ;)

måndag 25 januari 2010

Här igen



Kvällsprom avklarad. Skönt med luft. Har inte varit ute å prommat på en par dar men nu e febern borta så nu är det bara ut & promma & röra på sig igen. Lovely! :)
Sitter & funderar lite på vad man kan tänkas fråga imorrn på hus-besiktningen. Har jue ingen aning om sånt där jag, inte älskling heller. Så tur att svärfar e med som kan hus... :) Snickare som han är vet han lite om hus, ja inte så lite heller ;) Spännande att få se huset igen oxå, hoppas allt känns lika "rätt". Tänk om vi kommer in i morrn & allt bara känns fel? haha LÄR jue inte hända! Men som sagt nu lär man kika på lite andra saker än sist vi var där...

*Hundmaten vi köpte idag har bild på en Figo-hund :)

Lite spänt inför imorrn är jag. Förhoppningsvis kommer jag hem med lite bilder oxå, så kanske lägger jag ut en... Får se vad ägarna säger om jag får fota lite. Så vi har lite att kika på & drömma om tills vi får flytta in.
Ska även jobba imorrn, kvällspass 16-21.30 Bra för att skingra tankarna om huset. Lär jue tänka ännu mer på huset efter att ha varit dit imorrn.
Nu ska jag kiak lite på teven inna det blir dags att försöka sova. Upp sju imorrn :)
Kram & natti natti

Kvällsprom

Dax att ta en kvällspromenad med Figo. Lägger ut bilder här på skåpen som ska pryda vårt kommande matrum. Dom var faktiskt finare in real än på bilderna.
Så får se om vi kommer iväg på lördag för att hämta dom.
Har inte gjort mycket idag. Sov 1½ timma på soffan i em, tog igen lite sömn sen natten. Så som sagt dax att rasta voff (och mig själv...)

Måndag

Ny vecka igen. Tänk att idag är det två veckor sen jag fick ett sms om ett tips på ett hus. Var in på kvällen & kikade & VISST ett hus för OSS! Ringde mäklaren dan efter å så var allt i gungning. Bankbesök sen husvisning, budgivning & nu imorrn ska vi besikta huset & i övermorrn skriva kontrakt, hihi. Och tom haft visning av vårt radhus utan att behöva annonsera ut det. Ibland är det som om det var meningen, när allt liksom bara flyter på. Men inte ropa hej än, dom som ska köpa här ska på banken, vi ska som sagt besikta huset & sen skriva kontrakt & sen blir det bankbyte. Vi har Swedbank nu men byter till Handelsbanken. Fick bättre ränta & så där, och så är dom trevligare. Tur man kollar upp med flera banker innan man bestämmer sig. Kanske inte alla som gör så? Men vi gjorde det iaf.

Såg en annons på blocket om två gamla skåp, 1100:- för bägge. Var till Bollsta idag & kikade på dom & bestämde att DOM TAR VI! hihi dom kommer passa superbra i vårt matrum ;) hihi tänk er vi ska ha en matsal, min dröm har varit att ha ett matrum. Nu kommer vi att ha det... *lycklig* Får seom vi kan låna svärfars släpvagn på lördag & bärhjälp. Tror inte vi klarar av att hämta dom på bara oss två. Annars så var det ingen brådska att hämta dom, men vill som ha hem dom. Ja eller ställa dom i garaget iaf. :) I väntan på flytt...
Var in till Kfors & handlade hundmat & tugpinnar till Figo. Ingendera går jue att vara utan. Efter varje kvällsprom har vi som rutin att ge honom en tuggpinne, så då kan dom jue inte ta slut.

Sov så himla dåligt inatt. Gav upp & gick & la mig på soffan en par timmar, så vid fyra gick jag & la mig i sängen. Såå trött då väckarn ringde nio, kom inte upp förrs tio... Sitter här nu i soffan med tunga ögonlock... Lär nog bli att jag slumrar en timme.
Ska gå igenom lite papper sen & se vart vi lagt vårt kontrakt hit till radhuset. Lär vara behövligt nu om vi får det sålt. Eller jag menar när vi FÅR det sålt! :)

söndag 24 januari 2010

Lite värme


Skulle inte varit helt fel med att ha en öppenspis eller kamin att elda i. Men förhoppningsvis kommer vi att ha en vedspis att elda i inom en snar framtid ;) Alltid nå´t! hihi
Vet inom veckans slut om allt har gått i lås... Eller på onsdag snarare kommer nog det mesta vara klart. Så det är väldigt spännande nu minsann. Men allt faller liksom på plats, och jag hoppas det fortsätter göra det tills allt är klart. Så går allt som jag vill & hoppas flyttar vi i mitten av april. Och vårt nuvarande hus flyttar nya in i 1:a maj... Känns som en evighet tills mitten av april... Men mycket tid till att rensa här hemma. Mycket rat liggandes som ska rensas, slängas & en del som jag ska annonsera ut. Köksbordet för köparna med på köpet, likaså badrumsinredningen till lilltoan & så barstolarna, och även hatthyllan & skostället. Om nu inte köparna ångrar sig, men det hoppas jag verkligen inte. Men pratade med en granne idag som visste flera som var intresserad. Så det löser sig ändå om det skulle bli så. Men som sagt, hoppas allt går i lås på detta sätt... Visar sig imorrn. Sen på tisdag så ska vi besikta huset & onsdag skriva kontrakt. Sen är det den låååånga väntan tills utflytt & inflytt. Ha redan tänkt till om vad som ska göras i nya huset innan vi flyttar in där. Såfort vi får tillträde till det så ska all furupanel målas vit. Vilket "pysselklubben" får hjälpa mig med... hihi om dom vill! Trappen upp, hallen uppe & sovrummet. Hittar säkert på mer som ska målas & fixas innan vi flyttar in men det är prio ett. Lättare att måla dom rummen innan vi flyttat in, ha tre djur som springer omkring i det nymålade känns inte som en hit.
Har även hittat en par skåp som vi ska fara å kika på imorrn. Var en annons på blocket som jag fastnade för. Tror dom kan passa bra i vårt nya matrum. hihi tänk vi kommer att ha ett matrum... Sen ska jag även försöka hitta åt ett nytt matbord, för 6 eller 8 stolar. Ska till Svall om en par veckor så vi får kika då. Även en ny tvrumslampa ska inhandlas... Lite nytt till nya huset... ;) hihi så skoj!
Ska höra med en mäklaren vad lagfart & pantbrev kommer att gå lös på. Skönt att ha en slant till övers. Flyttar man kommer det alltid nya saker som behövs, konstigt det där... Bara besiktingen av huset går jue lös på 6800:- så inte det billigaste heller att flytta...
Nu ska jag fortsätta med mitt soffliggande... Förkyld & feber, suck suck suck. Men känns som det börjar bli bättre med febern. Men precis som igår har jag fått huvudvärk...