fredag 21 augusti 2009

Sängläge

Dax att ta & bege sig mot kudden. Jobbar jue delad tur imorrn.
Spenatlasagnen vart god som vanligt´, så nu har jag gomat för resten av min ensamhelg. Hinner inte känns av så mycket att jag e själv för jobbar jue hela dan imorrn.
Ikväll har jag inte gjort mycket, käkade & sen såg jag en film mellan sju & nio & sen har jag mest bara suttit här vid datorn. Lätt att fördriva bort en par timmar... hmm Brukar inte tycka att det är tråkigt att va själv men just ikväll gjorde jag det. Känns nog bättre imorrnkväll, då hinner jag bara hem & sova typ innan det är dax att jobba igen.

Sängen var det ja...

Natti natti

Fredag

Efter att sotarn for vid åtta så blev det lite fix här hemma & sen gick jag hem till Em för morronkaffe. Em´s mamma var dit med deras labrador Indra så blev hundprom sen med två voffar. Tyckte Figo var skoj. Vart att vi var ute tills strax före elva så påväg hem hämtade vi upp Em´s småttingar från dagis. Sen cyklade jag & Figo hemåt. Dusch & fix & sen jobbade jag på dagis från halvett till halvfem. Så har haft fullt upp hela dan.
Har gjort en spenatlasagne som nu är i ugnen, klar om ca tio minuter. Göttans. Och nu har jag mat för hela helgen. Husse & hund är borta i Ramsele hela helgen så nu får jag & katterna husera fritt här hemma. Fast jag jobbar dubbelpass imorrn så är inte hemma just nå´t & sönd börjar jag sju men slutar iaf tidigt. Så jobb & jobb i helgen. Måndag har jag tagit bort min tillgänglighet för känner att jag vill vara ledig en dag iaf. Blir jue sju dar arbete denna vecka även om det inte blivit just nån heldag. Men ändå alla sju dar går åt till att jobba... Tisdag har jag fått en heldag på dagis, kul kul! ;) Tänkte ta bort min tillgänglighet för nästa helg oxå, Mackan e ledig då så då kan vi hitta på nå´t. Fara å hälsa på nån kanske? Så många som vi sagt vi ska besöka men svårt när jag jobbar så mycket helger. Så får kanske bli en besökar helg. Vart vet vi inte än...
Ska kolla till lasagnen nu. Oj ja just det, har ju Farmat oxå...! haha skitspel! Fast ändå kan jag inte låta bli att fortsätta med det...Vill jue nå högsta leveln...

Morrn morrn

Varit vaken en timma nu. Sitter & väntar på att sotaren ska dyka upp. Skulle komma nån gång mellan sju & åtta, så än har han iaf inte dykt upp. Vill han ska komma, eller han? Varför förutsätter man att det är en han? Kan jue lika gärna vara en kvinna, men lär jue troligtvis vara en han. Oj nu ringer det på dörrn...

Nu e jag tillbaka igen. Tog ca en kvart att få fläkt & fläktrör eller vad det nu var han rengjorde. Så visst! Det var en han!
Tydligen så bör man rengöra & så fast man bara har fläkt. Så han skruvade isär & rengjorde & sen fläktkanalen oxå. Vart tredje år bör det iaf göras rent. Så jag ska ringa om det sen, ska bara höra först vart vi ringde. Så kan jag boka så det blir gjort här hos alla vart tredje år. Är man ordförande så är man & då bestämmer jag att det ska göras...!!! hihi
Nu ska jag ta en morronprom med Figo & sen får jag se om jag lyckas sova en stund till.



torsdag 20 augusti 2009

Sussat

Jobbade 7-12 idag. Sen hämtade jag upp Figo hos pappas, sån tur vi har som kan ha Figp där. Gult värt! Annars skulle det vara svårt att ha hund. Iofs så klarar han sig jue själv några timmar men helst inte vill jag lämna honom för ofta själv.
Tog en cykeltur med honom innan vi begav oss hemöver. Han var helt slut då vi kom hem. Fick lov att farma lite på facebook & sen la jag mig på soffan & slumrade en stund. Höll precis på att somna in när Mackan kom hem strax efter halvtre. Så när jag väl sagt hej så somnade jag hårt. Vaknade alldeles groggy, hade drömt nå´t konstigt. Gick & kikade vart min älskling var & han låg på sängen & sov. Kröp upp & la mig hos honom & höll på att skrämma livet ur honom. Han låg & sov & uppfattade aldrig att jag kom förrs jag låg på hans arm. Vaknade med värsta hjärtklappningen stackarn. Fast det förstod jag inte då för jag somnade. :) Sov vidare tills klockan var strax före sju... ojoj! Fortfarande alldeles sömndrucken så ska bara avsluta här & sen lägga mig. Hoppas John Blund innfinner sig trots att jag sovit så mycket idag.
Imorrnbitti måste jag upp tidigt trots att jag börjar jobba 12.30. För sotaren skulle komma nån gång mellan sju & åtta. *suck*
Så bäst att sussa igen.

Kram & natti!

onsdag 19 augusti 2009

Fingervantar?

Fattar inte vart min svacka kommer ifrån. Men brukar gå över på nån dag, bara få grubbla ifrån sig. Beror nog oxå på att hösten närmar sig, blir kallare & mörkare ute. Huga vad kallt det var imorse när jag cyklade med Figo innan jobbet. Imorrn blir det fingervantar minsann! Redan så frusen på morron & extra nu när det är så kallt. Fingervantar i augusti? -Jomenvisst! Hatar att vara kall, då är det bättre att klä sig. Skitsamma om man får klä av sig under dan, men morronen e värsta tiden att frysa på. Tror det snart börjar va dax för vintertäcket oxå... haha låter som jag har värsta vintern redan... Får härda ut ett tag till med täcket, men vantar på... :)


Känns drygt men samtidigt befriande att ha en massa mörka tankar. Befriande när man väl tänkt & grubblat klart och sen kommit fram till nå´t. Ofta ligger dom i bakhuvudet & gror för att sen komma upp till ytan. Vilket det nu blivit. Så får ta & grubbla lite till & sen får det va bra. Känner att jag nog behöver lite ledigt sen i höst. Ev ska jag & Mackan & ett annat par fara till fjälls & fiska i oktober. Lite sent kanske men gick inte att fara tidigare för då ska fisken leka (hihi) & då är det fiskeförbud en månad. Så får se hur vädret är då, men skulle va skönt att fara iväg lite hemifrån oxå. Och bara vara ledig. Iofs var jag ledig en veckan i vintras oxå, då for vi oxå till fjälls men då själv. Blir det av så blir vi iaf fyra & två hundar. Kattvakt har min lillasyster redan erbjudit sig att vara. Eller det lär såhär -" Ska ni inte fara bort snart så jag kan få vara kattvakt igen...!" Jovisst sa jag, vi har ev en resa inplanerad, vilket jag fick ett jublande svar på... Så kattvakt är inget problem iaf.
Problemet e då hur jag ska släppa mina tankar... Blir så less på mig själv då jag inte vet vad jag vill med mitt liv. Orkar inte plugga. Har inget läshuvud, tydligt d när jag inget kan slutföra. Men mycker beror på att jag ställer så höga krav på mig själv & då sätter jag ribban för högt & får prestationsångest. Samma sak vad gäller när jag hamnar i stora grupper med människor som jag inte känner. Då känner jag panik för att inte jag törs prata typ & då blir det bara värre. Prata Vera tänker jag, SÄG NÅ`T! Och då rullar paniken in & jag får inte fram nå´t. Sitter i mycket sen jag var mindre, kändes som vad jag än sa var det inte bra. Eller så var det bara fel, eller det var fel som jag tyckte eller gjorde. Försökte vara alla till lags vilket inte alls fungerade & gick ständigt omkring med dåligt samvete. Och det sitter lite kvar än. Så mycket därför jag inte klarar av att gå i en stor klass. För att jag inte vet vad som komma skall. har ett behov av att veta. Vet jag inte får jag liksom panik. Vet jag vad som kommer eller hur jag ska förklara då kan jag slappna av & bara vara mig själv. Hmm svammel & svårt att få fram i ord vad jag menar. Men det är för mig jag skriver det här så egentligen ingen som behöver förstå. E bara ord som jag måste få ut för att må bättre. Dåligt samvete är nå´t jag alltid bär med mig. Oj nu har jag inte ringt till den, hört av mig till den, oj rabatten behöver fixas, målas & grejjas & städas här hemma, Figo behöver kanske mer stimulans, jag behöver motionera, mysa mer med min älskling... Ja jag har ständigt dåligt samvete för att jag ligger efter med saker eller inte hinner få saker gjorda, inte sunt! Och när det blir för mycket stänger jag av & skiter i allt! Då är det skönt att bara lägga sig framför teven & koppla bort omvärlden en stund. Alla måsten gör att paniken kommer smygandes. Men som sagt brukar lägga sig, & sen närma sig framåt jul igen. Inte för att själva julen e jobbig, älskar allt med bak, sillinläggningar & sånt, och framförallt pynta!!! Men då kommer det dåliga samvetet & stressen sen min barndoms jular & allt känns bara hur jobbigt som helst. Stress hit & dit trots att jag de senaste jularna sagt att jag är BARA på ett ställe. Har alltid varit så att jag flackat runt till alla för att träffas. Men nu var det inte julen det gällde.
Jobbat slut på sommarschemat & nu blir det oron att få ihop timmar. Och då är det svårt att tacka nej till jobb även om det blir mycket vissa veckor för man vet alrdit hur nästkommande vecka ser ut eller den efter det eller nästa månad... Jäjä ska sussa iaf så jag orkar upp halvsex imorrn.

Natti natti

Meningslöst?

Ibland känns livet bra meningslöst... Inne igen i en depperiod. Tänk hur humöret kan skifta fort. Jobbade idag till tolv sen for jag & Mallanarb förmedlingen för att anmäla oss som arbetslösa. Vi blev båda på skitirriterande humör av nån anledning. Ja inte på varann men inge skoj att va "gammal", ingen utbildning & arb lös. Känns hur drygt som helst. Känns ibland som att man inte har nå´t liv, tillbaka till att vara vikarie. Varför ska man leva? Näe kanske inte så allvarligt men känns verkligen så ibland. Vad har jag åstakommit med mitt liv? Nada! Inte nå´t jobb, ingen familj (egen) ja som jag skrev för en par veckor sen i min förra svacka... E skittrött nu så därför förstärks allt oxå. Påbörjart flera utbildningar & hoppat av, skit oxå! Känner mig bara så värdelös ibland. Huga känns ännu värre nu när jag börjar skriva såhär...
! Hundprom & sen sängen & så e man fit for fight igen imorrn. :)
Kunde inte få ledigt i helgen för fanns inga andra vikarier uppsatta. Så den här veckan blev det jobba varje dag. Iofs flera korta pass, imorrn 7-12, fredag dagis 13.30-16.30, delad tur på lördag & 7-12 söndag. Så bara en dag som blev lång, men ändå! Men kosingen behövs, synd bara att jag fick ställa in min & Julias helg. Men vi ska ta igen den om två veckor. Ska gå & ta bort min tillgänglighet så jag inte får nån bokning då. Bäst att det nu innan jag sussar.

tisdag 18 augusti 2009

Tisdag

Jobbade klart mitt sista arbetspass för i sommar igår morse. Känns lite trist, har trivts jättrebra med jobbet. Men får förhoppningsvis jobba nå´t pass extra där. Var bara såååååå trött igår, dels sov jag lite när jag jobbade & så var det som att luften gick ur mig. Jobbat fasen jag vet inte hur länge utan ledighet. Så var som att kroppen kände att nu har du jobbat klart för i sommar. Gick en sväng med Figo & sen sov jag en par timmar på soffan. Blev inte mycket gjort på kvällen heller. Bara hur seg som helst.
Idag har jag varit & jobbat halvdag på dagis. Skoj skoj! Och barnen e så söta när dom kommer springandes emot en i hallen & ropar "Ånika" eller "vona" eller ja tom Veronica... ;) hihi sötisar, och så är Veronica inte det lättaste namnet att säga heller. Har sen jag började vikariera på dagis hört en mängd nya varianter på mitt namn. Själv kunde jag inte heller säga mitt namn när jag var liten så jag kallade mig för "Onni"... haha vad jag nu fick det ifrån. För den varianten har jag aldrig hört nå´t barn säga heller...
Va ute på kvällsprom ikväll & gick förbi ett hus & då hör jag någon ropa VERONICA & FIGO! Och ut ur huset kommer en halvklädd jänta, haha. Hon hade sett att jag & Figo gick förbi & springer ut för att hälsa. Sött! :) Roligt att va omtyckt bland barnen... :) Har jobbat en hel del när hon gick på dagis.

Imorrn är det dax att bege sig till Hemtjänsten. Inte varit där på hur länge som helst känns det som. Var in där & surrad elite med några i personalen om hur det var med dom, och alla vårdtagare förra veckan. Känns konstigt att inte ha jobbat där på så länge. Har saknat både personalen & många vårdtagare. Så bli skoj att gå tillbaka och jobba där imorrn. Kortpass även då, 7-12 så känns skönt. Fått bokning även för helgen men jag ska kolla om det ev går att avboka. Kom inte in på min inloggning igår & så idag när jag jobbade så kom såklart bokning för helgen. HAde jue tänkt ha min lillasyster här hela helgen´för Mackan far bort. Och så har jag jobbar varje helg hela sommaren utom en. Så skulle va skönt att va ledig en helg. Annars får Julia komma när Mackan har älgjakten istället. Har iaf bestämt att hon ska komma hit en hel helg när Mackan e borta, ska vi ha lite tjejmys så får vi se vilken helg det blir.

Typiskt nog så börjar jag bli förkyld oxå. Hoppas det inte bryter ut rejält utan går tillbaka istället. Men halsen ömmar, huvudet ömmar & bihålorna börjar gö sig påmind. Så nå´t é på g iaf...! Näe nu ska jag ta & plöja lite i Farmville & sen är det dax för sängen. Superdupertrött nu...

natti natti

söndag 16 augusti 2009

Luch

Hemma en snabbsväng för lunch. Skönt att gå ifrån när man har lunch, få känna sig lite mer ledig. Och så fick jag jue lov att plöja lite i Farmville oxå... haha
Näe ska få lite krubb i magen nu så jag orkar med resten av dan. Skönt iaf att det slutat regne men ser ut att kunna komma mera blött senare idag.

Kram

Natti natti

Sitter här mitt i natten. Skittrött egentligen men tänkte bara skriva några rader. Skulle ba kika lite på facebook innan det var nattdax & fastnade en stund i Farmville. haha snacka om onödigt tidsfördriv, & fattar egentligen inte alls nå´m om det. Men samtidigt kan jag intlata bli att spela det, ooooh nu måste jag skörda innan skörden förstörs,... åh nu fick jag ännu en gris... haha

Idag/kväll har vi haft trevligt besök. Thess, Jonas & Lukas kom förbi. Blev grattade i efterskott, fikat, prommat, käkat & spelat spel såklart! ;) Vid halvelva tror jag det var så ville inte Lukas sova mer så blev till att bryta upp & för föräldrarna fara hem till Kfors för att natta sonen i egen säng. Nästa gång far vi dit, bättre det. Vi som inte har nån liten som sover bättre i egen säng... :)
Timmarna bara far förbi när man har trevligt. Dom kom vid tre så blev några timmar vi fördrev tiden ilag & alltid lika trevligt har vi. :) Glömmer inte för första "spelkväll". Var för några år sen, innan ¨nån av oss hade hus eller barn... Jag & Mackan var till T & J i deras lägenhet. Tror klockan var vid typ åtta då vi började spela, och när klockan började bli efter två ringde jag till brorsan som jobbade natt på fabriken & frågade om han kunde hämta upp oss på väg hem till Nyland. Visst! Så vi satt & spelade tills klockan var nära sex på morronen, haha. Vilken natt!!! Men roligt hade vi. Gav upp nån gång efter fem & halvsov tills brorsan kom. Han tyckte vi var KNÄPPA!!! hihi Inte blivit nå´t lika långpass efter det, men blir ofta att vi spelar spel. Och alltid lika skoj jue!

Näe dax att sussa, jobbar mitt sista jobbar pass idag på schema. Börjar som vanligt 9.30 & jobbar till 10.00 på måndag. Fick en förfrågan från dagis om jag kunde jobba måndag men var tyvärr en öppning så det kunde jag inte. Men ska ev vara på dagis på tisd halva dan istället. Så det blir roligt isåfall, att återse alla "gamla" barn & ev några nya. hihi fortsätter jue att svammla så nu sätter jag punkt! ...

Natti natti