fredag 4 september 2009

Snart kväll?

Näe inte snart kväll här på Fågelvägen inte...!!!
Självklart när kvällen närmar sig har jag massssssor av energi. Listerna är målade nu ett varv. Får sätta upp dom runt fönstret imorrn & sen måla ett varv till. Vill juh få fint oxå. Hoppas jag hinner klart innan imorrnkväll får jag visa upp resultatet för girlsen... ;)
Om en par timmar kan jag måla andra lagret med väggfärgen så tills dess blir det lite städning här hemma. Otroligt vad det blir stökigt när man håller på att renovera. Känns som det är grejjor överallt. Det duger INTE! Så nu ska här plockas undan. Fast allt som ska ut i garaget igen får stå tills imorrn. E mörkt ute nu & då vill Vera inte ut i onödan minsann. Mörkrädd??? Nähä!!!! (jooooo!!!) Men det kan lika stå & vänta tills imorrn. Ska vika tvätt nu, vi har som vanligt sparat en tvätthög. Att vi aldrig lär oss...

En uppdatering iaf om renoveringen. Om nu nån bryr sig...??? haha

Fredag

Tapeterna sitter där dom ska! ;) hihi dom föll inte ner av väggen under natten, bådar gott!!!
Har iaf målat nu det jag kunde. Färgen tog slut. Typiskt!!! Nu hoppas jag att dom kan blanda till min kulör nere på färgis. Ska fixa mig & stanna till där påväg till jobbet. Hmm tar bilen idag, heeela långa vägen till dagis. Men känner inte för att bli blöt redan innan jag börjar. Hade hoppats på sol idag, så mysigt att vara ute hela eftermiddan på dagis. Verkar inte bli så idag, men man vet jue aldrig.. Kan juh klarna upp. Var så skönt igår eftermiddag, ute med dagisbarnen i den härliga sensommarsolen. Eller har det blitt höst nu, är juh ändå september. Kanske borde skriva höstsol... Men träden har inte börjat skifta så mycket i färg än så jag säger sensommar... ;)

Näe fix & färgköp & jobb var det...

Ciao!

torsdag 3 september 2009

Tapetsering på g!!!!

Jodå tillslut så kom vi igång med tapetseringen. Lite klurigt för ingen av oss är vana att hålla på. Har jue en snickare till svärfar som (hmm) hjälpt oss med det mesta som rört tapetsering här hemma. Men en väv ska vi väl lyckas få upp. Verkar så oxå!!! Får se imorrnbitti om den fortfarande sitter fast på väggen. Nu blev jag inspirerad att fortsätta med våra hallar, eller med hallen & korridoren e väl rättare benämning kanske. Målade bara över strukturtapeten som satt där när vi flyttade in. Och känner att den känns väldigt ofräsch så kanske efter jul eller så blir det tapetbyte även där. Fast om vi har tur har kanske vi inte bor här. *håller tummarna* Har ev ett husobjekt pågång, får se hur det utvecklar sig. Men jag hoppas verkligen för vill ha ett "riktigt" hus att börja på!
Men iaf så förhoppningsvis blir det målning imorrn innan jag börjar jobba. Dagis imorrn igen halvtolv till halvfyra. Sen e jag ledig ända tills på torsdag, sug på den!!! ;) Ovanligt för att vara mig att vara så långledig. Men jobbar ca 45 timmar från tors morron nästa vecka till på söndag kväll. Och det räcker gott & väl till! Så då blir det lite ledigt i början av veckan. Dvs om dom inte hör av sig från dagis... haha då jobbar jag!!! ;)

Just det! Nån som ev läser det här & kan svara innan imorrn bitti!!!! Ska man grundmåla på en väv eller är det bara att kleta på "rätt" färg. En tanke som slog mig nu...
Hoppas iaf att jag hinner måla ett lager innan jag börjar jobba, för vet int eom färgen räcker & då vill jag inhandla när jag slutar så det kan bli klart. :)

Ska gå & kika hur det går för tapetseraren... Som ni förstått är det inte jag... Sköter målandet jag. Men har ändå hjälpt till, kletat lim på väggen...

Natti natti alla. Själv lär vi nog hålla på nån timma till!

Nytt blogginlägg

Känner att det var väldigt länge sen jag var in & uppdaterade här, senast var i söndags.
Blev såklart sjuk. Feberfrossa & svettningar hela natten till måndag så blev inget med att jobba i måndags. Sov till halvtolv käne mitt lite piggare. Men sjukt trött & slut & så feber. Men vi som skulle till Birsta för att inhandla diskmaskinen. Så fick det bli ändå! Mackan körde & jag satt brevid & sov. Tänkte att jag kunde jue lika gärna sova i bilen som hemma i soffan. Kortade av listan på ställen att besöka så blev bara det absolut nödvändigaste. Sen hem & sov! Pappa kom upp & hjälpte till med att bära in diskmaskinen & då fixade karlarna även till med att ta ut den gamla & i med den nya. Kändes himla skönt, kan vi diska i maskin igen. Och OJ vad den går tyst mot den gamla, rent & fint blir det oxå. Blev det iofs i vår gamla oxå...!!! *hihi*
Tisdag blev en riktig sovardag. Vaknade vid tolv när telen ringde, sov sen vidare, var vaken en stund & sov sen. Tror inte jag hade feber då men bara tröööött! Onsdag, alltså igår jobbade jag på dagis 7.30-16 sen hem till en dukat bord. Härligt! Riktig vardagslyx! Dessutom åt vi tacos så blev extra lyxigt. Passar på att käka lite gomat nu innan Mackan far iväg en vecka på jakten. Vart lite prom runt Nyland sen efter maten & så mellanlandade vi en par timmar hos brorsan & hans tjej. När vi kom hem va rklockan vid åtta & då fick jag ett ryck & slet ner tapeterna på lilltoan. Lister & allt är borta. Ska fortsätta idag. Sen så såg jag finalen av So You Think You Can Dance, jaha å vad ska jag se på teven nudå hädanefter?????
Upp imorse & prommade med Ramona. Hon & hennes söting Casanova (hund) kom förbi strax efter åtta då hon lämnat dottern på dagis. Tog vägen över berget, Gärsholmen & nedre Nyland där det blev surr en bra stund. Tiden gick väldigt fort så det MÅSTE vi verkligen gö om! Vovvarna kom bra överens oxå så inga problems där.
Nu sitter jag med svartfärg i mitt hår. Ska sköljas ur om ett tag. Färgen ska tvättas ur, jag ska duscha, käka lite & sen jobba halvtvå till halvfem på dagis. Sen väntar fortsättning med lilltoan. *ler*

Får se om det ev blir en uppdatering sen.

söndag 30 augusti 2009

Kväll igen då

Jupp så ännu en dag som gått, ännu en vecka att lägga till handlingarna...
Blev inte så mycket gjort idag. En prom & sen svängde vi in till pappas för att kika på deras diskmaskin. Eftersom vi ev ska köpa en likadan fast i vitt, dom hade köpt i rostfritt. Finare med rostfritt men allt vi har i köket är vitt så då måste det bli en vit diskmaskin oxå.
Gick sen till Ica för att handla middagsmat. Då ingen av oss va särskilt inspirerad att laga nå´t avancerat så blev det en härlig söndags gourmét middag bestående av... håll i er... blodpudding, bacon lingonsylt & massor av rårivna morötter... haha värsta kockarna vi va idag. Men gott var det! ;)

Sen så har vi spelat flera omgångar med tärning & suttit & lirat Guitar Hero. Så nu värker fingrarna... haha
Lyckades iaf dammsuga & torka golven här hemma. Tvätta en par maskiner. Och städa sovrummet. Så nu ska jag strax krypa ner i vår renbäddade säng, och så luktar det så gott nu när det är nystädat. Tänk om man kunde ha den känslan varje dag. Men huga då skulle man jue inte kunna göra nå´t annat än att städa. Så det prioriteras bort... Vore jag rik hade jag nån som kom & städade varje dag. Guu så fräscht det skulle kännas hemma då... ;)

Imorrn jobbar jag kortpass. Från sju till elva. Sen drar vi till Birsta. Första prioritering är en ny diskmaskin sen har jag en halvlång lista på saker som ska inhandlas. Bla vävtapet till lilltoan & nya golvlister dit. Nu vill jag ha klart där. Få måla med färgen jag köpte för flera månader sen & så sätta upp alla grejjer jag även redan köpt dit. Så nu hoppas jag badrumsskåpet inte är slut på Ikea även den här gången.

Natti natti

Söndag

Vaknade tio imorse helt utvilad, kändes så skönt! Sen har vi inte gjort många knop här hemma. Har försökt Farma lite men det går så segt. Sen såg jag klart filmen från igår. Yes jag somnade, oväntat! ;) Fikat & spelat tärning har vi hunnit med.
Ska ta & fixa mig & sen ska vi ut på dogwalk. Och väl hemma igen måste vi städa. haha Kan tro att vi drar ut på det...Undra varför, det som känns så inspirerande att städa...