torsdag 23 juni 2011

Bröllopet

Har inte frågat om jag får lägga upp nån bild så lägger upp några här i bloggen... Istället för på fejjan



Virre var vacker som en sagoprinsessa. Mackan blev alldeles tårögd då han såg sin syster i kyrkan.

Glad Midsommar


Önskar alla glad midsommar en dag i förväg, lär inte hinna blogga nåt imorrn. Förra året blev det inget midsommarfirande, jag jobbade 1½ dygn då. Men midsommardan blev lite firande hos Ramona m familj. Men ingen sillunch så den tog vi igen på inflyttningsfests dagen. Kände att jag saknade midsommarens tradition med sillunch med vänner så då bjöd vi på sillunch innan det blev andra festligheter på kvällen. Funkade det med. Men iår får vi sillunch på den "rätta" dan, hihi. I förrgår la jag in sillen & idag har jag gjort silltårtan. Ska dekorera tårtan imorrn & fixa iordning Skärgårdssillen, & så tar vi med en inlagd sill. Ska fixa vitlökssmör & så en goröra till grillningen på kvällen & så laxknyten.
Jalla, jalla imorrn. Fast vi ska inte va i Kfors förrs halvett tiden. Tänkte även hinna med att göra potatissalladen som vi ska ha med oss till Risön på lördag, den blir ju godare om den får stå å "dra" ett tag. Får se vad som hinns med. Men så mycket att göra är det inte, lite piff inför dan måste man ju hinna med.
Ska bli skoj att fira midsommar iaf. Hoppas vädret visar sig från sin bästa sida imorrn, iaf uppehåll. Vi vill ju kunna få till vår piknick lunch.

Ha en super Midsommar alla!
kramkram
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 23 jun 2011.


Din graviditet startade Fre 28 jan 2011.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 11 feb 2011 (ägglossningen).



Du är på dag 147 av 280. (52,5%).









Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 6 fulla dagar (v20+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 3 nov 2011
Du har 133 dagar kvar till beräknad förlossning.

v 21+0

Ligger hemma i förkylning & feber. Har dessutom känningar av ischias ganska så mycket eller om det är foglossning? Googlade och många kan tro att det är ischias med troligen foglossning. Visar sig väl. Sov hela dan igår, helt sjukt! Men behövdes väl. Känns lite bättre idag, fast dan har ju bara börjat. Lyckades iaf få till igårkväll att lägga in sillen till midsommar. Idag ska silltårtan göras, men det lär jag ju oxå kunna få till. Hoppas jag är pigg inför morrondagens midsommarfirande bara. Ska till Thess & Jonas i Kfors med deras barn, & Thess syster med man & barn. Om vädret är fint tänkte vi äta den traditionsenliga sillunchen ute på picknik. Får se hur det blir med det. Annars har T & J en härlig inglasad altan som inte är fy skam att sitta på heller.

Är mer & mer rörelser i magen men inget än som syns på utsidan. Men det känns. Zixten vår ena katt kommer ofta & ligger på magen, har han iofs alltid gjort. Men han ligger där oftare nu än tidigare. Undra om katter kan känna av att det är nåt i magen. Får se hur han gör när magen växer & rörelserna tilltar.

Idag är v 21+0, hela 21 fullbordade grav veckor & går nu in i v 22. hihi. Tror det är dags att ta en liten shoppingrunda & handla lite saker. Kliar i fingrarna på mig att handla lite smått. Kläder tänkte jag inte handla så mycket av i förväg, vi vet ju inte vilket kön den lill* har. Så blir bara lite ombyten så vi klarar av bb, sen blir det att shoppa lite innan man far hem. Åååh tänk när den lill* kommit, längtas som en tok & hoppas att tiden ska flyga fram tills november. Är ju bara juni än. Låååång tid kvar & jag hoppas att allt går bra fram tills dess.

Gravid vecka 21


Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.



Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.



Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.



I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.


Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.



Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.



En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.

måndag 20 juni 2011

Till mormor

Fick en impuls idag efter jag sovit på soffan. Vaknade & tänkte ringa till dig... En par veckor sen nu som det blev så. Bara en bråkdels sekund så far tanken genom huvudet innan jag kommer på hur verkligheten är. Snart två månader sen du tog ditt sista andetag. Lilla mormor, om du visste hur saknad du är. Saknar att prata med dig & få dela med mig av saker som händer & få höra dig prata gama minnen & tvprogram & sånt som vi surrade om. Saknar att prata med dig, var ju ändå iaf en par gånger i veckan vi hördes av.
Hoppas du har det bra var du än är.
Saknar dig så otroligt mycket. Ja inte bara jag utan du är saknad av oss alla. Pratade med morfar tidigare, är ju hans födelsedag. Han har det svårt, och det har vi alla utan dig. Livet är bra orättvist ibland, vi ville ju ha dig kvar här ibland oss ett tag till. Men är glad för alla år vi haft & allt vi delat & gjort.
Älskar dig mormor!
kram

Helgen

Var ju på Mackans systers bröllop i lördags, Veronica & Marcus gifte sig juh! ;) hihi så roligt då vi heter likadant. Men som sagt inte jag & Mackan som gifte oss utan Virre & Macke. Virre var vacker som en prinsessa, vigselakten kort & bra, utmarschmusiken var KUNG! haha Black Eyed Peas med I´ve got a feeling på jättehög volym. Så himla bra! Middag & massa skojigheter på Björkudden sen. Helt underbart va många skoj inslag som hände under hela kvällen, dom har helt fantastiska vänner som verkligen bjuder på sig själva & hade gjort massa skoj för brudparet. Vi lämnade festlokalen efter två, & jag var sååå trött. Var som bakis igår, haha, jag som inte druckit på många månader nu. Sov länge, till strax före elva. Upp & käkade lite & sen hämtade vi voff på hundpensionatet & så for vi en snabbsväng på Hammars marknad, köpte tunnbröd & halvtjockkakor. Hem & vilade lite innan det var dag sför middag på Gärsholmen. Mackans föräldrar bjöd hem brudparet, brudgummens föräldrar & bägges syskon med familjer. Kom hem vid sjutiden & var helt knäckt! Gick & la mig vid nio & halvtio sov jag. Jobbigt att vara nykter oxå, tar på! hihi
Hade öppning idag på jobbet, men skönt för då slutar man tidigt. Och sen har jag inte gjort ett skit, sovitlite på soffan & ska bara glo på tv hela kvällen. Förra veckan var jobb & sen full fart varje kväll & så full fart hela helgen så känner att jag behöver en vilodag. Nya tag imorrn! Görat finns ju liksom kvar. Ska bara ta en prom med voff. Käka lite vattenmelon, fortfarande sug efter det, mums.