lördag 16 maj 2009

Ändrade planer

Skulle ha haft praktik i helgen men jag fick ringa och ändra det. Fick ett mess igår från Time Care, det var en bokning för nästa helg. Får alltid bokningar via det systemet om det inte är så att nån är sjuk så bli man utringd. Men iaf så ringer jag & kollar. För konstigt? Jag hade redan fått ett pass för nästa helg. Men visaar sig att så var inte fallet, jag hade helt enkelt tittat fel eller tänkt fel eller nåt. För passet jag blivit bokad för då var idag klockan fyra tills imorrn kl tre. Fan oxå! Och gick inte att byta heller. Alltså så här virrig har jag inte varit. Tider, bokningar & sånt där har jag alltid stenkoll på. Men tycker att jag blivit virrigare på sista tiden, glömmer saker & så. Måste skärpa mig! Så blir att jobba i helgen & ta igen praktiken en annan helg. Verkar ordna sig så jag hoppas det. För praktiken kommer i första handen under dom här praktikveckorna & så blev det så här. Attans.

Ska snart ta mig en cykeltur med voff. Köpte en springer igår oxå så blir lättare att cykla med honom sen *förhoppningsvis* Inte för att det är så svårt att cykla med honom nu heller, men tycker inte om att behöva hålla i kopplet med ena handen.
Ska cykla förbi hos broder för en leverans av nötrulle från mormor. Ingen hemma hos broder igår så då får dom leveansen idag iställe. Ska även fara med Figo upp till Sollefteå. Han ska få bo på Risön med pappa, Eva & barnen. TACK snälla. :) Mackan e som bekant i Ramsele så vi måste ha hundvakt. Hade ordnat olika som skulle komma & promma med Figo idag men eftersom det inte blev nån praktik så fick det ordnas på annat håll. Hoppas bara att Julia inte blir allergisk mot Figo.

Näe om man skulle ta & kamma sig & sätta lite fart...

Ha en trevlig helg. Kram

fredag 15 maj 2009

Äntligen hemma

Nu e jag äntligen hemma igen. Känner mig rätt nöjd efter denna dag.
For hemifrån med voff & lillkissen strax före tolv. Kom fram till Hsand & lämnade lillkissen hos sina nya ägare. Hon kommer nog att få det bra där... :) Kattsällskap får hon oxå.
Sen så iväg med Figo & jag for hem till mormor & morfar. Morfar var i stugan (förståss... :) ) så jag & mormor hann med lite egen tid med surr & gofika. Mormors supergoda nötrulle e jue ba för god. ;) Och läääänge sen jag åt en sån. Hämtade Figo strax efter tre & sen med till mormors igen. Både morfar & mamma hade hunnit komma då. Så blev god middag & lite plumpspelande innan jag & figo begav oss hemöver. Ett litet stopp blev det oxå på Coop. Hämtade upp Em påväg hem, sen hem & Figo fick lite käk & så for vi till Slån. Mallan ville fortsätta låna min kattbur (som hon har som hundbur...) så skulle dit med den igen. Och vad händer???? Poliskontroll! Och jag lämnade börsen hemma i Coop påsen *suck* Men efter jag blåst & poliskillen frågat efter namn & vem som rådde om bilen fick jag faktiskt åka. Fast han-Ja det är jue 1000:- i böter för att inte ha körkortet med... Jaha tänkte jag. Kul! Men sen fick vi åka... Snällt d iaf.
For iaf ut på Slån & fotade lite & sen till Mallan med buren. Figo & Jolly fick busa lite oxå.

Så nu är Figo nöjd & glad. Han har haft en lite tråkdag men verkar tycka att det är så skönt att ha blivit av med pälsen.

Nu ska jag kika lite på dagens bilder & sen natta.

Fredag morron

Morron prom med voff avklarad. *check*
Nu har Figo fått sin mat & jag har satt igång ett kaffekok. Måste ha lite kaffe för att klara den här dagen känner jag. Somnade sent eller tidigt imorse om man så vill. Va uppe till två & höll på att kamma Figo. Somnade väl framåt halvtre. Lite trött är jag allt, tunga ögonlock.

Nu väntar bad för Figo & sen föning & kammning. :)

Ett ska vi vara i Härnösand för klippning.

Bara att fortsätta nu. Ha en bra fredag alla. Verkar bli finväder ute idag. Fast e fortfarande ganska kallt ute på både kvällar & mornar. Men kommer väl värme då snart också.

torsdag 14 maj 2009

ÄNTLIGEN!!!! Nu har björken blivit fälld. Tusen tack snälla svärfar för att du hjälpte oss... Nu kommer vi att få mer kvällssol på altanen. Härligt! Måste snart invigas med en grillkväll känner jag... :)

Medans Mackan & svärfar fällde träd så passade jag på att kamma & borsta Figo. Em kom oxå över en sväng & fick sig lite sol. Brännde sig gjorde vi tydligen båda två...

Lite dragkamp med Figo blev det oxå. Fick lov att busa lite mellan kammningsvarven :) Imorrn blir lillvoffen min korthårig igen. Dax för sommarsnaggningen... ;)




Vackert väder har vi haft idag. Även fast det blåste lite men räckte till för att bränna sig.
Lite moln kom det då & då. Va som en regnbåge nästan runt detta moln, Em upptäckte det. Och jag försökte fota. :)



Jobbade kväll, fick lov att stanna & ta en kvällsbild i den härliga vårkvällen.
Gick bra att jobba förutom att det blev lite övertid. Och berodde INTE på att jag stannade & tog en par bilder... ;)




Påväg hem från jobbet. Blå himmel & lite rosa moln. Bjuder morrondan måntro på finväder? *hoppas*
Ska till Hsand för klippning av Figo. Och så ska jag samtidigt ta med mig kattunge tjejen. Ska få flytta till sitt nya hem imorrn.

Näe ska ta & dra mig mot sängen. Tidig morgon imorrn. Upp & gå med Figo & sen hem & bada honom & sen föna & borsta.


Kram & natti natti




onsdag 13 maj 2009

Figofin

Har spenderat kvällen med att surra i telen, sen se Greys & samtidigt kamma Figo. Så nu början han bli fin. Ska fortsätta imorrn. Har blivit en del tovor nu när vinterpälsen e påväg att måsta kammas ut. Mycket ull i pälsen. Så har suttit & kammat i en par timmar alltså. Imorrn ska han badas, fönas och fortsätta att kammas. Har hela dan fram till fyra på mig så det ska nog hinnas med. Mycket jobb med att ha hund oxå. Men roligt! :)

Nu ska jag duscha & sen lägga mig. Lite trött på ögat. Ska bara kika runt på dagens bloggar.





kram & natti natti

Nytillskottet ;)

Äntligen fick vi träffa lilla Mira-Li. Mackans systerdotter. Hon beslutade sig för att komma till världen 5v tidigt. Födelsedatumet va satt till den 27maj, men beslutade sig för att det var dax lite tidigare. Ojoj så liten & så söt. Hade blivit vägd idag så nu ligger vikten på 2600g, lillpluttan. :)
Hihi titta vi matchar nästan i färger... ;)

Vilar tryggt i morbrors famn. Sov över en timme här. Och Mackan som egentligen INTE vill hålla i bebisar men nu gick det bra. Men fattas bara, han e jue faktiskt morbror!!! :)

Nu blir jag ännu mer sugen på en liten jue... :)
Oj nu ringer telen, skriver mer sen.

tisdag 12 maj 2009

En kanadagås
Splosch, inställningar, näe!

Bättre inställt










Sitter & lägger in lite bilder i min bilddagbok oxå, så kika även in där om ni vill. Länk finns i min länklista till höger.
Ska banne mig försöka lära mig att fota manuellt nu i sommar. Nå´t att roa sig med. :)
www.anglahundar.se Dit ska jag på fredag & lämna in Figo för klippning. Hon är så duktig & han brukar bli så fin. Och så är resten av personalen trevlig där oxå. Kan jag varmt rekommendera om man behöver klippa sin hund/katt. :)
Näe ska ta mig en dusch & sen isäng. Praktik även imorrn, 7-13.
Natti natti

Fotat manuellt












Brukar inte fota manuellt, helt enkelt så har jag inte alls förstått tekniken. Gör jag iofs inte fortfarande, men lite mer kan jag. Em var hit tidigare & försökte förklara för mig, haha inte lätt när man har en osmart elev... Men har försökt mig på nu iaf att fota manuellt. Jag & Mackan & voff tog en tur ner till älven.
Mer bilder kommer i nästa blogginlägg. Vet inte hur man gör för att lägga in fler bilder... Hmm tekniskt? -Jomenvisst! Or not!



Tisdag


Igår flyttade jue även lillkillen. Hoppas han får det bra, men dom verkade supertrevliga. Och hade redan katt oxå. Och kör man från Timrå är man väl banne mig seriös?
Så lycka till nu min lille misse. Han va den som mest va mattego med mig så lite trist. Fast det är det jue när alla småmissar flyttar. Har lite separationsångest alldeles dom ska fara men sen går det bra. :)
Va lite trötter igårkväll så somnade ganska på en gång sen huvudet nuddade kudden. Inte ofta det händer för mig. Sov till väckarn ringde kl sex. Haft praktik idag till tre. Och inga fler jobb. Känns konstigt för igår hann jag med tre ställen. :)
På lunchrasten idag ringde jag till Änglahundar i Härnösand för att boka klipptid till Figo. Och döm om min förvåning då det kunde bokas en tid för fredag redan. Underbart! Brukar ta flera veckor innan man brukar få en tid. Passar perfekt för då e jag ledig.
Ska även frakta med lilltjejen då. Alltså vår sista kattunge, som är en hona=lilltjejen. ;)
Dom som ska köpa henne skulle åka buss hit för dom har inget körkort. Men sa att jag skulle ner på fredag så om dom ville kunde jag ta med henne. Och det tyckte dom försåss va en bra idé. Spelar som ingen roll för mig, och så får jag se hur hon kommer att bo. Dom bor i ett radhus i Härnösand & har även dom en till katt.
Nu får vi besök av Em & barnen. Skriver mer sen...

måndag 11 maj 2009

Fullspäckat schema

Den här dagen har bara svischat förbi. Vaknade fem i sju av mobben. Hemtjänsten som ringde, så bara att skynda sig att sig iordning & dit & jobba till klockan tolv. In på Ica sen, köpte lite käk, hem, fixade maten & sen iväg till dagis för att jobba. Dom ringde tidigare på morron för att höra om jag kunde jobba mellan 13-16, så visst! Hann även med på den där timmen mellan arbetena att skicka iväg lillkillen. Så nu har han flyttat till Timrå :( Strax före fyra tog jag mitt pick & pack & gick in på Nybo för min praktik 16-21. Fick "smita" en halvtimma tidigare så hämtade upp Em påväg hem. Hämtade Figo hemma & så tog vi en prommis. Kom precis innanför dörrn. Ska ta mig en kvällsmacka & sen sussa. Lär nog inte ha svårt att somna ikväll.
Väldans jobbande idag, tre arbetsplatser. haha man bli som inte less då... ;) Och hann få med lite socialt umgänge. Ska vara lite social med Mackan nu oxå. Han får dom stackarna minutrarna som blir över.
Praktik imorrn till tre sen får vi se om det blir plugg för hela slanten.

Jo! Fick höra en trevlig sak oxå. Mackans syster med lillbäben e nu hemma från bb. Så måste fara till Kfors & hälsa på lillan. :)

Dax för kvällsfika.

Natti natti

söndag 10 maj 2009

Kvällsprom

Städade idag på förmiddan, skickade lite mail & så. Nu är bägge kattungarna tingade & lillkillen flyttar imorrn. Han kommer att få sitt nya hem i Timrå. Blir till & gosa lite extra nu ikväll & imorrn...
Tog en prom med Figo & tittade in hos Marina & fick en kaffetår. Sen kom vi på strax före fyra att Oj vi skulle varit in & handlat lite grillmat. Sagt & gjort så stegade vi iväg i raskt takt mot Ica. På helgen stänger vår lilla affär här fyra så bråttom bråttom från Strandvägen till Rosen. Men vi hann! Men 5 minuters marginal. Vet själv hur irriterande det är när folk ramlar in i butiken nån minut före stängning. Så blev en racerhandling, var ute igen innan klockan slagit fyra. Puh!
Hem & fixade iordning varsin smoothie, lite surr. Och när Mackan kom hem grillade vi. Synd bara att solen försvunnit & det börjat blåsa. Fick sitta inne & äta men gick bra det med. :) Lika gott ändå! Såg på Wipeout sen. Roligaste momentet att titta på är de stora "ballongerna". haha så kul att se hur dom studsar ner från dom & gör kuliga volter ner i vattnet.
Jag & Marina tog en runda runt Nyland & sen följde jag henne hemåt. Kände att jag hade en massa överskottsenergi så jag & Figo fortsatte runt Hammar. Skönt! Hemma igen strax före tio. Hade det inte varit för att det börjar mörkna hade jag fortsatt ett varv till... :)

Ska svara på ett mail nu & ändra min tillgänglighet för imorrn i Time Care. Får besök runt 12-13 tiden av dom som ska hämta lillkillen. Dumt då om dom ringer imorrnbitti för jobb.

Marina- välkommen in i bloggvärlden även du. :)

Nu ska jag gö mig nattklar.

kram & natti

Söndag igen

Veckorna bara springer iväg känns det som. Söndag igen & ännu en vecka har snart passerat.
Blev tre glas vin igår & jag somnade på soffan efter American Pie. Började se en annan film, jag & ena lillmissen :) Vaknade på soffan & då var klockan fyra, hmmm bara att bege sig till sängen & fortsätta sova. Vaknade inte ens när min älskling for vid halvsex. Brukar alltid vakna när han kliver upp. Sov iaf till klockan nästan var tio.
Ska ta & städa här hemma nu. Ser ut som jag vet inte vad. Inte dammsugit nu på en par dar & då blir det mycket grus på golven. Och småmissarna är duktiga på att dra fram dom med. Är som en orkan som far fram & tillbaka när som springer av sig sin överskottsenergi. Igårkväll sprang som fram & tillbaka bakom tevebänken jag vet inte hur länge. Men otroligt roligt måste dom tyckt att det var... hihi sötingar.

Tro om vi ska ta & grilla ikväll? Ska slå en pling till min älskling & se om han vill det.