lördag 9 maj 2009

Ett glas rött...

har blivit till ett andra glas rödvin... :)
Gick fint att jobba, kvällen förflöt lungt. Gick en prom med Figo sen runt Nyland surrandes i mobben såklart! Vad annars???
Hamnade på Facebook & Msn en stund sen & tog mig ett glas rött. Oooops kom sen på att jag skulle jue se en film ikväll. American Pie:The Wedding. Har inte sett den så har velat se den länge, känns som en sån där film jag vill ha sett en gång. Så började titta efter den börjat. Dom e jue så fjantiga American Pie filmerna, men roligt på nå vis ändå. Eller så är det vinet som talar för är inne på mitt andra glas nu. Lär nog sova gptt inatt... haha

Ledig imorrn så ska ha en njutardag. Nån som vill hitta på nå´t? Hör av er isåfall! Om vädret e fint blir det grillning iaf.

Kram & natti

Sol

Solen kom äntligen fram, synd det inte var tidigare idag. Somnade på soffan (som vanligt!) efter lunchen & sov en par timmar. Men hade inget bättre för mig. Massor jag hade kunnat gjort här hemma men kände inte alls för att städa idag. Får bli imorrn efter frukost. :) Varför det man kan skjuta fram till morrondan idag... ehmm...
Härligt varmt ute. Tog nyss en prom med Figo i solskenet. Synd att jag jobbar kväll. Blev så sugen att sätta mig ute på baksidan i den värmande solen med ett glas rött. Har en par Breezer kvar oxå sen festen vi hade. Mmmmm, hoppas solen skiner imorrn oxå. Får det bli att vi grillar å dricker nå gott imorrnkväll.

Näe ska förbereda mig & bege mig mot jobbet strax.

Ha en trevlig kväll!

Tråååkigt

Jag har tråkigt känner jag. Skulle behöva städa men det ids jag inte!!!
Håller på att koka lite potatis nu, få till lunch.
Ingen som är sugen på kaffe eller har en kaffetår att bju på???? ;)

Får bli en prom med Figo sen. Börjar jobba igen klockan sex så är några timmar att fördriva. Blir så less ibland på att va hemma, fast jag är hemmakär. Jaja. Blir jag ledig imorrn ska juag ringa & kolla om mormor & morfar vill komma hit. Mormor vill så gärna se kattungarna innan dom oxå flyttar.

Näe ska kolla pärern. Ha en trevlig lördag :)

kram Vera

Morronstund har guld....

Blä! Less att stiga upp före klockan sex. Imorrn blire sovmorron för hela slanten iaf. Om jag nu inte blir utringd på jobb förståss... Men inte bokaf för nå´t jobb än, så ser ut som att jag får sova ut imorrn. Vet inte vad det är men har haft så svårt att somna en par nätter, är det fullmåne måntro? Å så har jag knappt tordas gå & lägga mig i sovrummet dom här nätterna Mackan ska ut & jobba kl två. För inge kul att väcka upp honom heller. Häromnatten somnade jag på soffan & gick in & la mig i sängen när Mackan klivit upp kvart över ett. Men blir dåligt med sömn på det viset oxå. La mig i sovrumme tinatt iaf, smög väldans & öyckades med att inte väcka honom den här gången. Jag har så svårt att somna jag om jag ibte får ligga & läsa eller lösa korsord eller nå sånt. Men nu den här veckar har jag legat & spelat poker på mobben. ;) Alla sät e bra utom dom dåliga...

Ska ut på morronprommis med Figo nu & sen fixa mig lite innan det är dax för jobb. Idag känns det skönt att jobba delad tur, kan jag gå hem & sova några timmar där emellan.

fredag 8 maj 2009

Färg?

Sitter & funderar på att göra om i vårt lilla kök. Har jag iofs funderat på läänge med inte kommit till skott än! Men inte kommit riktigt fram till vad jag vill ha. Först ville jag ha svarta tapeter med nå´t riktigt färgtryck! Men sen typ lila & måla köksluckorna grå. Nu skulle jag vilja måla i nån riktigt stark färg. Inte trist & tråkigt & neutralt utan nå´t färg glatt! Turkos börjar bli en av mina favvofärger. Kanske skulle ha slagit till & målat luckorna turkosa... ;) haha Mackan skulle smälla av om han hörde mina funderingar. Tur han lagt sig... Men finns jue så fina turkosa färger & kanske skulle göra sig i vårt kök. Hade velat byta inredning & allt men vill inte kosta på så mycket när vi känner att vi vill ha ett "riktigt hus" sen & inte bo kvar i radhuset. Känner att jag vill ha in mer färg i vårt hem, e som liksom mera mig d! Får se vad vi(jag) bestämmer oss för...

Nu ska jag bege mig mot tevesoffan. Titta klart på Talang & sen Berg flyttar in. Tycker det är ett skoj program & bara älskar Carina Berg & hennes humor.

See you!

Fredag


Praktik idag 7-16.30

Satt & hade morronfika när mobben ringde. En från ett av boenderna där jag brukar jobba som frågade om min hund var på vift? Näe, det trot jag inte sa jag. Men kom snart fram till att JO så var det. E jue bara vi i Nyland som har en Beardis. Visst var Figo på vift. Påväg från pappas & hem till oss. Hon hade stoppat honom uppe vid storvägen där han kom lunkande i godan ro, på egen prommis. Rackarns hund. Pappa hade släppt ut honom på gården & sen hade väl Figo känt för att gå hem & kika. Sagt & gjort! Tackade hon som ringde så mycket & frågade om hon kunde släppa honom över vägen & säga åt honom att gå & lägga sig. Ringde sen Eva som var upp & hämtade honom. Han låg på vår baksida i godan ro som inget hade hänt. Nedrans hund!!!! Iofs bra att det är hem han går, men över storvägen där många inte alls kör 50 utan många gånger det dubbla. Ischa när man tänker på vad som kan hända. Pappa hade glömt att säga "Stanna på gården" för då stannar han alltid på gården. :) När Figo kom tillbaka till dom sa dom så & då stannar han. Knäpp hund. Men brukar gå bra att ha honom lös, & här hemma e det inte alls nån fara. Skulle kunna ha honom lös på baksidan hela dan utan att han skulle gå från gårn.


Vår bil e lagad!!!!! Yipee & blev inte så dyrt heller. Så väldigt skönt att de inte vart så kostsamt för plånkan & skönt att ha kombin att köra igen.

Käkat har vi gjort & sen blev det en tripp till Ica alldeles innan dom stängde & sen en cykeltur. Figo är helt slut nu så då lär han sova gott inatt. :)


Själv ska jag sätta mig & glo lite på dumburken. Mackan ska lägga sig han, börjar 02 inatt oxå. Stackarn, jobbar 16 timmar. Blir fina extraslantar d! Vi som ska måla huset.... ;)

Själv har jag delat pass imorrn på Hemtjänsten. Skönt att få jobba & inte som på praktiken-gå brevid...!!!


Näe till soffan & kika om det är nå´t att ligga & halvslumra till.


Ha en trevlig fredag kväll. :)

torsdag 7 maj 2009

Regnet står som spön i backen

Typiskt! Dax för kvällsprommis & går man ut nu kan man lika gärna ta med duschkräm & shampoo. Vilken syn! ;)
Regnar & regnar. Suttit & inväntat att regnet skulle ta & ge med sig. Vill juh komma isäng oxå.
Får ta & leta fram stövlarna som varit inställd i garderoben sen i höstas. För det är blött ute nu! Och voff kommer att bli dyngsur. Jag har iaf rejäla kläder att ta på. Men det får man räkna med nu framöver, lite regn & rusk. Kommer att grönska önnu fortare sen bara solen tittar fram. Så inte mej emot. Bara lite drygt när det vankas hundprommis.

Vi har sån otur nu vad gäller våra bilar. I förrgår kom inte Mackan till jobbet, blev ståendes i Svedje så en jobbarkompis fick komma & hämta honom & sen efter jobbet bogsera honom till volvo i Kfors. Yes! Tydligen kommer det bli en kostnad på 6000:- + arbete. *billigt* Så vet inte vad den notan kommer att gå på. Man ska inte ha en ny bil, lättare med gammbilar, kan man laga själv... Sen imorse när han skulle ta 850 som nu varit ståendes ett tag så startar inte den!!! På med batteriladdaren & så fick han vänta en stund. Försenad till jobbet igen...!!! Sen idag så skulle jag ta den till affären för att handla (Va annars gör man på affärn...?!!!) och vad ser jag när jag har handlat och kommer till bilen. Ja såklart! Mackan hade kopplat i batteriladdaren & det såg jag inte när jag for iväg. Så hade kapat kabeln så nu har vi ingen batteriladdare heller!!! Hoppas verkligen bilen startar inatt för honom. Ska ut på extratid så Mackan börjar 02 även inatt. ÅÅÅÅH kommer inte att få nån ro innan jag vet att han kommit iväg till jobbet. Vad mer kommer att hända måntro? Lär jue visa sig inom den närmsta framtiden.

Har iaf gjort min andra dag på Nybo. Fortsätter imorrn med att jobba (praktisera) 7-16.30.

Ska ta & bege mig ut i ovädret nu, med eller utan kläder. Lär jue visa sig... ;)

Natti natti

onsdag 6 maj 2009

Kväll igen

Snart dax för bingen.
Varit på min första praktikdag ida & gick bra. Va arbetsträffsmöte(lr vad det nu kallas????) Så typ all personal var där. Var precis efter lunch & höll på en par timman så blev lite trött sådär direkt efter maten & sen sitta & lyssna. Men var intressant. Dom tog bla upp hur det kommer att bli till hösten med sammanslagning med hemtjänstgrupp/Nybo osv. Nyland/Bjärtrå Hemtjänst ska jue splittras & sen ska det bli tre mindre grupper. Och bla ska en grupp bli tills med Nybo. Så var som sagt intressant att få höra hur det kommer att se ut då.
Man känner sig liksom så obekväm när man kommer till ett nytt ställe & så ska man gå brevid, massor med personal & nya vårdtagare... Man kan juh inte direkt ta några egna initiativ så känns alltid bättre andra dagen(imorrn). Helt slut när jag hade hämtat Figo & sen tagit en cykeltur med honom innan vi for hem. Tur jag hade gjort maten igår så var bara att värma :)
Sov en timme på soffan sen så vaknade strax före åtta. Tog prom med Figo & sen Greysteven. Grötig i skallen än, förkylningen har inte släppt riktigt heller. Så blir lite trött av den oxå.

Ska kika igenom några mail nu om katterna & sen sova. Mackan sover redan han. Hade tydligen gått & lagt sig i sängen medans jag sov på soffan. Trött efter att ha jobbat ett 13 timmars pass.
Imorrn har jag kortare praktikdag. 7-15. Skönt!

Näe bäst att avrunda. Måste fixa lite med Time Pool oxå.

Kram & natti natti

tisdag 5 maj 2009

Kvällsprommis

Fixade allt med morgondagens gryta & satte den på spisen för att puttra. Medans den puttrade tog jag & Figo vår kvällsprommis. Kom nyss in & tillsatte de sista grönsakerna i grytan som ska få puttra bara en liten stund.
Snart dax för hemmafruarna sen läggdax. Hade velat se Brothers & Sisters ikväll men det går så sent. Börjar inte förrs 22.25 & håller på en timma. Behöver min sömn inatt så jag orkar med min första praktikdag.
Jädrans, nu när jag stod vid spisen kom kattungekillen & försökte klättra uppför mitt vänstra ben. Rackarns vad vassa klor dom har. Rakt in i benet liksom. AJJJ! Svider & bränner där nu. Såg jag ut som ett klätterträd kanske?

Blir nog sista inlägget här för idag så Suss gott alla
Kram Vera

Em kom förbi en sväng alldeles när Fluffens nya husse & matte var här. När vi sagt adjö till FLuff fixade jag iordning smoothies & sen drack vi kaffe. Vilket jag inte skulle ha gjort. Min mage har varit mycket bättre nu efter magkatarren, men kaffet i eftermiddags blev ingen höjdare. Ont i magen igen. Så nu får jag lov att inte dricka kaffe på ett tag.
For en snabbsväng till Kfors för att köpa nya träningsbyxor. Blev ett par svarta adidas vindbyxor. Sköna! Och lite stuff från Dollar såklart.
Nu har vi käkat & Mackan har gått & lagt sig. Den här tiden???!!!-Jo men han ska upp & jobba tidigt imorrn. Börjar köra kl två istället för sex. Duktigt av honom om han kan somna nu. Skulle jag inte klara, men han kan somna typ varsomhelst & närsomhelst. :) Bra i situatioener som denna.

Ska upp tidigt imorrn jag med. Börjar praktisera imorrn & då börjar jag sju & praktiserar till halvfem. Upp & duscha & gå med Figo innan dess & sen lämna av honom hos pappas. Och så vill jag jue vara på plats lite tidigare än sju oxå. Ska bli skoj att se hur dom arbetar där & så kommer jag att få träffa några "gamla" vårdtagare som vi haft inom Hemtjänsten. Så det känns oxå skoj!

Känner att jag är på mycket bättre humör idag än jag varit på länge. Måste va att förkylningen äntligen e påväg att släppa, för allt känns så lätt på en gång. Och när jag mår dåligt fysiskt/psykiskt då stänger jag in mig. Vill helst bara vara ifrd. Nu har jag jue haft världens dunderförkylning oxå men har nog varit lite mycket överlag ett tag. Längtas till sommaren, känns som den kommer att bli mindre stressig än hela 2009 har varit.

Ska ställa mig & laga morrondagens middag nu. Tänkte gö kycklinggryta & eftersom det tar lite tid så kan jag likagärna göra den idag. Är det bara att sätta sig & käka imorrn. Behöver inte Mackan ställa sig med middagen heller efter att ha jobbat så länge.

Näe dax att börja med middagen.

Piggare

Uj uj inte legat på soffan en enda gång idag, än så länge... Blev värsta träningspasset imorse. Träning & träning, men jag dammsög & torkade golevn & sen var jag alldeles slut. Svettig & knäckt. Känns att kroppen inte är riktigt som den ska. För vadå? Dammsuga?! Jobbigt?! Näe!
Tog en lång härligt dusch sen & tittade iofs på teve medans jag åt frulle, å i soffan. Men la mig aldrig & sov i soffan... ;)
Tog en liten cykeltur med Figo & sen stannade vi till på affärn för att fylla på förråden här hemma. Blev två stora kassar så gick inte att cykla med dom, fick gå & dra cykeln istället. Gick det med! :)
Nu kommer strax Mikaela för att hämta Fluffen.

Höres!

Som en kratta

Blev som jag bafarade, sovit som en kratta. Såfort jag la mig i sängen kom hostan. Och när jag väl somnat vaknade jag flera gånger pga hostan. Verkligen jobbigt. Men går väl över snart.
Ska ta & dammsuga av här hemma nu & sen ta en prom till affären. Tänkte inhandla så jag kan gö smoothies idag. Mycket vitaminer som kroppen behöver, och det bästa av allt, det är jue gott oxå.. ;) Och inte att förglömma, Fluffis flyttar idag.
Så dax att ta itu med dagen.

Kram till er alla

Vikt tvätt

Känner mig helt plötsligt lite piggare efter att ha haft ännu en dag i trötthetens tecken. Förkylningen e äntligen påväg ur min kropp. Jag känner lukter & smaker igen. Har inte nyst riktigt lika många gånger idag som igår :) Sen så hoppas jag bara att hostan ger med sig oxå. Så attans svårt att sova så jag har bullat upp med två kuddar under min stackars nacke. Tycker INTE om att sova med två kuddar, jo iofs gör jag det varje natt men då med en ganska tunn dunkudde vilandes under nacken och den andra kramandes med under högra armen. Ja man har jue alla sina sätt att sova på, och det är mitt sätt. Men nu flera nätter har jag haft två kuddar och försökt sova på, inte varit det lättaste. Och så den nedrans hostan. Bara jag tänker sova kommer den smygandes. Likaså nu, skumt dedära. Sitter & småhostar nu för fullt, men ha varit relativt lungt under dagen. Hoppas jag får sova inatt nu.
Passade på att vika tvätt som legat & blivit ett tvättberg i gästrummet. Så känner att jag gjort lite nytta idag iaf. Jovisst ja, har jue deklarerat oxå. Skulle ha gjort det förra veckan men blev jue så jäklans dålig så inte blivit av, men nu är det gjort! I sista sekunden. Dom senaste åren har jag varit duktig & deklarerat på en gång jag fått den. Men inte iår alltså. Men den kom jue in iaf itid utan att jag får nå böter. Huvudsaken d!

Näe nu ska jag verkligen sussa. Kram & natti

måndag 4 maj 2009

Liten har blitt stor
















Dax för vår lille "Fluffis" att flytta till nytt hem. Från och med imorrn flyttar han till Kramfors. Får nog ett bra hem där. Men känns alltid trist när det är dax för dom små att flytta. Tredje & sista kattunge kullen vi fått efter Ziri så känns liksom extra trist. Men kan jue inte ha kvar alla katter heller. Blie man som djursamlarna man ser på Animal Planet på Animal cops. Hugaligen. Typ 40 eller 80 katter i ett litet hus. Näe då får två katter räcka. Men hade vi bott mer på landet hade vi verkligen haft fler djur.
Har fått några svar på dom andra kattungarna oxå så alla kommer att få nya hem. Verkar som att lillkillen & lilltjejen, som vi kallar de andra småmissarna, kan komma att hamna i samma hem. Men inget bestämt än. Min lillasyster blev lite bestört när ena missen(favvomissen) skulle flytta. Så pappa, Eva & alla barnen var förbi en sväng här ikväll. För extra gos & bus med lille Fluffen. Får han passa på att gosa extra med mamma ikväll. :) Inte för att han förstår det, men ändå. Mikaela du får en helt underbar liten misse. Helt klart den mest sociala bland som alla. haha han ska vara med överallt. Så blir nog bra d! :) Lycka till!
Nu ska jag gå & sussa. Får se när nya ägarna hör av sig imorrn för hämtning av katt.
Kram & natti natti

Måndag


Skulle ha börjar min praktik idag men fick lov att ringa & sjukskriva mig. Kan inte jobba när jag mår såhär. Hugaligen. Men börjar känna mig på bättringsvägen äntligen iaf! Men får lov att ta en vilodag även imorrn.

Nu har annonsen på småmissarna kommit ut på blocket oxå, får se om de får nya hem. Hoppas på det. :)
http://www.blocket.se/vi/21527247.htm?ca=4_s
Länkar här om nån vill kika:) Tipsa gärna om ni känner nån som skulle vilja ha en kattunge.

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund. Tog en liten cykeltur med Figo, blev lite trötter nu. Orkar typ inget alls, men e ändå bättre än igår så det är jue bra. :)

söndag 3 maj 2009

Suck

Skulle gå & lägga oss & va ser vi då i sängen? -En blöt fläck!!!! Å nej! Nån av småmissarna som säkert legat & sovit i sängen & sen inte hunnit till lådan *suck*
Men faktiskt så har de varit rumsrena typ hela tiden förutom alldeles i början när de kunde ha gjort på golvet brevid lådan. Men SUCK när det bli i sängen. Tur vi har madrasskydd så det våta hade inte gått igenom. Men nu får inte småmissarna vara i sovrummet själva hädanefter. Så det så! Inge mer kiss i sängen tack!
Asså har varit helt däckad idag oxå av den här nedrans förkylningen. Snacka om att ta hårt. Va ut en sväng blev en liten cykeltur. Bara hemifrån, ner till hamnen & sen till affärn. Va in en snabbis till Em & kikade på hur målandet fortskred & sen så cyklade vi hem. Va heeeelt slut då jag kom hem. La mig på soffan & sov en par timmar.
Sen har vi spenderat större delen av kvällen i soffan. Först Wipeout & sen Söndagsparty.
Nu har vi bäddat rent & ska krypa till kojs. Utan kattungar.

Min helg

Har inte varit sådär vidare lajbans. Bara legat i sängen & soffan & sovit mest. Fick världens dunderförkylning med feber, hosta, hes & snorig. En äkta vårförkylning. Kunde varken jobba tors eller lördag. gaaaah alla pengar man förlorar & så känner man sig så värdelös när man som vikarie blir sjuk. Attans oxå!
Kommer att bli även en lugn söndag, nu e febern borta men rackarns va snorig jag e. Har nog snytit ut flera liter redan & då har jag bara varit vaken i två timmar! ;)
Ska strax ta första turen utanför huset på flera dar. Blir en kort prom med Figo & sen tänkte vi gå på affärn & köpa nå grillbart. Har varit sugen på att grilla ända sen förra helgen men blev jue som sagt sjuk. Men idag ska vi iaf grilla! Inviga nya grillen tror jag minsann. :)

Imorrn börjar jag min 5veckors praktik på Nybo. Kul att se hur det fungerar på ett boende men ska jag va ärlig så känns denna praktik så onödig. Har jue jobbat inom äldreomsorgen i flera år nu. Men men bara att bita ihop & dessa praktikveckor. Kanske blir ytterligare ett ställe att vika på. Och det är jue inte dumt! Iofs så har jag tillräckligt som det är men man vet aldrig hur det ser ut framöver med vik & så. Könns som jag har täckt in hela Nyland snart, jobbmässigt alltså... haha Men det är skoj att kunna vara lite överallt & jobba. Väldigt varierat.

Ojoj Figo blev lite misshandlad för en stund sen att Ziri, vår kattmamma. Matte (alltså jag!!!) fick för sig att ta med lilltjejen ut på gräsmattan. Kunde iofs varit en bra idé om det nu inte föllit sig så att Ziri var ute. Och Figo. Har blev gla när vi kom ut & ville busa med lillan. Och vad gör Ziri? Reser ragg & fräser & sen flyger hon på honom. Dom som e värsta kompisarna i vanliga fall men nu skulle hon skydda sitt barn. Oh my! Vilket liv det blev på vår bakgård. Fick iaf tag i lilltjejen & tog med henne in. Stackare, vilken första utflykt ut i luften. Och Ziri arg som ett bi. Morrar fortfarande när hon ser Figo. Stackars Figo.

Näe ska ta & käka lite & sen fixa mig lite så jag törs visa mig ute bland folk.

Ha en bra dag alla
kram Vera