lördag 11 juni 2011

Värmebölja & åska

For upp till Sollefteå vid tolvtiden. En fundering jag har, haha, hur gjorde man förr då man inte hade klimatanläggning i bilarna? Vår AC behöver fyllas på, kommer ingen som helst kalluft i bilen nu. Och det är varmt! Tänk när vi var små & fick åka omkring i supervarma bilar, huga! Å för hundarna. Figo får sitta framför den som sitter i passagerarsätet nu så han kan få lite luft & så när det blir för varmt så tar vi ner rutan så han får sticka ut huvudet & svalka sig en stund. Stackars djur i varma bilar förr. Ja & även alla människor. Iofs är det många som inte har ac nu med, men finns i alla nya bilar iaf. Mackan ska ringa Garant till veckan & se när vi kan få en påfyllning i bilen. Längtas efter kyla även där. Hatar att bli alldeles svettig & klibbig. En av anledningarna till att jag inte tycker om sommaren. Hösten tycker jag bättre om eller sensommaren, då det är varmt men ändå lite svalkande vindar. Vintern kan man ju alltid bara klä på sig för att slippe frysa men att alltid gå omkring kletig & känna sig ofräsch är inte kul inte! Är helt enkelt ingen sommarmänniska. Och att sova i värmen ska vi inte tala om, haha. Tänk om man hade ett kylrum att sova i... Vore lovely! Har tom funderat på om man ska ta & lägga en madrass på balkongen & sova där, hmm undra vad grannarna skulle säga då.
Lämnade iaf av Figo hos Eva & barnen på Risön & for in till stan. Nära att gå men inte i denna värmebölja. Blev ett snabbesök på Dressman där Mackan köpte en matchande skjorta till min klänning & sen även en slips & fickdekoration. Skor på Crispin blev det oxå så nu är vi klara med kläder inför bröllopet. Bara en vecka kvar... Hoppas nu bara att det inte blir riktigt lika varmt, inte skoj för blivande bruden V & brudgummen M om det är sågär varmt. Man vill ju känna sig fräsch på sin bröllopsdag. Och fräsch känner man sig inte riktigt i denna värme. hmm om vi ska gifta oss nån gång får det bli på vintern eller hösten, slipper man svettas iaf & det har hunnit bli mörkare ute. Massa ljus vill ju jag ha!
Handlade även hem mer vätskeersättning när vi liks var vid apoteket. Resorb är bra skit på sommaren! Rekommenderar jag till er som läser här :)
Jordgubbar & galiamelon, mjölk & grädde handlade vi med oss till alla flickorna på Risön så det åt vi ute i solen. Jag tycker det är så gott att blanda mjölk & ovispad grädde & äta tills med jordgubbar, mumma!
Satt ute & surrade i solskenet tills vi ser att Figo sitter under bordet & darrar. Tänkte vad har han blivit skrämd för nu då? Lite pecklig är han allt vår älskade voff. Efter några minuter förstod jag varför, det närmade sig åska. Efter ca en halvtimma åskade det rejält & det kom ett riktigt piskande spöregn. Hårda droppar slog mot förtältets tak. Mysigt! Å svalt blev det oxå, haha. När det slutat regna gick vi till campingens restaurand & blev bjudna a på mat av Eva, tackar! När vi sen ätit klart så sken solen igen & luften var åter varm & fuktig. Var hemma strax före sju, & ingen åska här inte. öppnade upp korsdrag överallt & satte mig ute i kvällssolen på pergolan, höll på att somna efter en halvtimma så jag gick in & la mig & vilade lite på sängen. Härligt! Sitter med inpckning i håret nu, brukar kunna ha rätt torrt hår men nu senaste tiden har hårkvalitén blivit mycke sämre. Liksom frissigt, hoppas det blir lite bättre med massa fukt i håret. Kanske tom sover med inpackningen inatt, kändes jobbigt att duscha nu, fast så skänt att duscha efter en varm dag.
Känner äen lite rörelse i magen. Är som att mot kvällen blir det lite som hårdare mot vänster sida av naveln & mjukare på den högra. Tänker att den lill* ligger däremot då. Å imorse var det som en massa småsparkar eller nåt där på vänstersida. hihi.

Ska kolla runt lite mer på nätet & sen duscha, hoppas det är någorlunda svalt att sova.

natti natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar